Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnmt2 είπε

Cinebench r15 - r20 - furmark, και αν βάλω auto voltage η μητρική δίνει λίγο παραπάνω 1.25v πάνω στο load. Και γενικά για 5ghz είναι δροσερά αυτά τα chip, ο 7700κ που είχα στα 5ghz εψηνες αυγά πάνω του 

Αν δεν είσαι στα 1.22 τότε στα 1.25 θα είσαι .

Τρέξε και ένα occt μετά το ibt

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
On 31/08/2019 at 14:05, adtakhs said:

Κύκνειο άσμα ... αλλά X2 6400+.

Αυτό ακριβώς μου θυμίζει. Ή τον P4 4.0GHz που δεν βγήκε ποτέ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Οκ μετά θα τρέξω ένα Intel burn test με δίπλα τα cpuz και hwinfo και θα σας πω για τα αποτελέσματα 

κάπως έτσι δώσε τα αποτελέσματα....

1.png.5d18199bf9601ac8687787c26486ce99.png

εδώ είμαι με 28.5 βαθμούς δωματίου και cpu στα 5,1ghz.....και έχω avg στα cores 75.5 βαθμούς......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Cinebench r15 - r20 - furmark, και αν βάλω auto voltage η μητρική δίνει λίγο παραπάνω 1.25v πάνω στο load. Και γενικά για 5ghz είναι δροσερά αυτά τα chip, ο 7700κ που είχα στα 5ghz εψηνες αυγά πάνω του 

Υπάρχει furmark για cpu? Το cb15 είναι αρκετά ελαφρύ, το 20 είναι ψιλό OK αλλά δεν δείχνει πλήρως stable. Realbench aida ibt θες. Μου φαίνεται εξωπραγματιμο το 1.22

6 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Μακάρι να είσαι stable φίλος αλλά να ξέρεις πως από το να βγάζεις cb μέχρι το να είσαι rock stable, μπορεί να απέχει αρκετά σε vcore. Αν πχ τρως bsod με λιγότερη τάση στο cb, δύσκολα να είσαι οκ. 

Σε κάθε περίπτωση κανε ό,τι σου είπε ο Μπάμπης και βλέπεις 

Το αυτό. Cb15 βγάζω με 1.27 στα 5.1 αλλά stable είμαι 1.32 1.33

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Υπάρχει furmark για cpu? Το cb15 είναι αρκετά ελαφρύ, το 20 είναι ψιλό OK αλλά δεν δείχνει πλήρως stable. Realbench aida ibt θες. Μου φαίνεται εξωπραγματιμο το 1.22

Το αυτό. Cb15 βγάζω με 1.27 στα 5.1 αλλά stable είμαι 1.32 1.33

λοιπον παιδια ακυρο τζαμπα σας αναστατωσα 😂 σε intel burn test prime95 κτλπ δεν τα βγαζει ουτε καν με 1.3v μαλλον ειναι οντως light το cinebench

Δημοσ.
7 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Και γενικά για 5ghz είναι δροσερά αυτά τα chip, ο 7700κ που είχα στα 5ghz εψηνες αυγά πάνω του 

Δεν ηταν soldered ο 7700κ αλλα με παστα σοκολατα. Γιαυτο και αν ηθελες να ανεβεις στα 5ghz ηταν υποχρεωτικο το delid.

Δημοσ.

Παιδιά πέρασα το τελευταίο BIOS της Gigabyte και επειδή ήμουν υποψιασμένος έτρεξα μερικά benchmarks. Και διαπίστωσα ότι έχουν μειωθεί οι επιδόσεις του CPU!!

Για παράδειγμα :

Cinebench R20

Με το προηγούμενο BIOS:   Multicore 2280 και Single Core 419

Με το τελευταίο BIOS:   Multicore 2250 και Single Core 409!!

Έχει συμβεί και σε εσάς;; Έλεος πια με αυτά τα patches και τις "τρύπες" των Intel CPU!!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Ο δικός μου περνάει stress tests με 1.22v για αυτο ρωτάω δηλαδή έχω καλό κομμάτι; 

Σταθερότητα βλέπεις σε πολύπλοκες εφαρμογές μετά από ώρες. HEVC encoding, folding@home, rendering κτλ. Τα μεταπρογράμματα δεν έχουν ποικιλία αλγόριθμων για να πιάσουν όλες τις αστάθειες.

10 ώρες πριν, johnmt2 είπε

Δεν έχεις HT και αυτό κάνει τεράστια διαφορά στα temps.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά πέρασα το τελευταίο BIOS της Gigabyte και επειδή ήμουν υποψιασμένος έτρεξα μερικά benchmarks. Και διαπίστωσα ότι έχουν μειωθεί οι επιδόσεις του CPU!!

Για παράδειγμα :

Cinebench R20

Με το προηγούμενο BIOS:   Multicore 2280 και Single Core 419

Με το τελευταίο BIOS:   Multicore 2250 και Single Core 409!!

Έχει συμβεί και σε εσάς;; Έλεος πια με αυτά τα patches και τις "τρύπες" των Intel CPU!!

Άκυρο, τελικά κάτι έτρεχε στο παρασκήνιο και "έκοβε" την απόδοση της CPU...

CB20.jpg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Άκυρο, τελικά κάτι έτρεχε στο παρασκήνιο και "έκοβε" την απόδοση της CPU...

CB20.jpg

Παντα σε high / realtime priority το cinebench, αλλιως δεν εχει νοημα, γιατι σου τρωνε πορους τα background tasks

• Thanks 1
Δημοσ.

Ναι μονο που θα εχει να ανταγωνιστει τους threadripper 3000 και οχι τους 2000. Αλλα ειναι θετικο οτι η ιντελ καταλαβε οτι πρεπει να δωσει καλυτερο performance per dollar. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεξιά is loading ? 

The 9th Gen @Intel Core i9-9900KS will be available for purchase next month! 5GHz on all cores with normal cooling

Intel-Cascade-Lake-X-Core-X-vs-AMD-Ryzen

Θα φτηνύνουν τα HEDT της!!!

Να κάτι που δε θα το περίμενα πότε. Για να προχωράει σε τέτοια κίνηση μάλλον θα βγει πλήρης γκάμα με 4 chiplets με τη μια από AMD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεξιά is loading ? 

The 9th Gen @Intel Core i9-9900KS will be available for purchase next month! 5GHz on all cores with normal cooling

Intel-Cascade-Lake-X-Core-X-vs-AMD-Ryzen

Ποια δεξια? Με τετοιο performance per dollar μιλαμε για  ολικη στροφη στην αριστερα :lol:

Δεν ελεγαν οτι o 9900ks θα εβγαινε με native support ddr4 3200Μt/s?

https://www.anandtech.com/show/14837/intel-core-i99900ks-5-ghz-on-all-cores-launches-next-month

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...