Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Κάτι άσχετο μιας και δεν γνωρίζω. Η οθόνη μου υποστηρίζει FreeSync. Μπορώ να έχω εμπειρία FreeSync ή κάτι κοντά σε αυτό με nVidia κάρτα;; Τι ακριβώς είναι τα Fast Sync και Adaptive Sync;;

Επίσης την οθόνη μου την έχω συνδέσει μέσω HDMI. Μήπως θα ήταν καλύτερο να την συνδέσω μέσω Display Port ή δεν έχει διαφορά;;

Τα fast sync και adaptive vsync είναι άσχετα με το VRR (variable refresh rate). Στο μεν fsts sync χρειάζεται να πιάσεις περίπου διπλάσια καρέ από το refresh rate σου για να έχεις τον συνδυασμό χαμηλού input latency με μηδενικό σχεδόν tearing. Στο adaptive vsync η κάρτα κλείνει το vsync αν πέσεις κάτω από το refresh rate σου, οπότε ναι μεν δεν έχεις stutters αλλά έχεις tearing. Εννοείται έχεις το ίδιο input latency με vsync on όσο τα fps είναι κολλημένα με το refresh rate.

Το adaptive sync σε freesync monitor δουλεύει μόνο μέσω DP στις pascal. Στο setup gsync menu τικάρεις enable g-sync/g-sync compatible. Μετά από κάτω τικάρεις το enable settings for the selected model. Το πόσο καλά θα δουλέψει εξαρτά ται από πολλούς παράγοντες. Τα 75ρια ;έχουν συνήθως χάλια range και είναι και χωρίς LFC. Η δικιά μου AOC πχ έχει και ένα θέμα που χάνει το synchronization μετά από καιρό και πρέπει να κάνεις power cycle για να το ξανανιώσει.

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικα να ευχαριστησω για τις απαντησεις,ξερω οτι ειναι κακη ιδεα(δεν αφορα εμενα,αλλα ενα γνωστο τεχνολογικα αγραμματο,που εχει κολλημα με ιντελ)απλα ηθελα να βεβαιωθω οτι θα δουλεψει εστω και στην θεωρια.

Δημοσ.

Παιδιά αυτές οι θερμοκρασίες είναι οκ για την εποχή ή θα πάθει καμιά ζημιά (1,5 ώρα BF5 και σε δωμάτιο με κλειστό το AC) ;;

temps.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά αυτές οι θερμοκρασίες είναι οκ για την εποχή ή θα πάθει καμιά ζημιά (1,5 ώρα BF5 και σε δωμάτιο με κλειστό το AC) ;;

temps.jpg

δεν παθαινει τπτ  ,εχεις ακομα headroom

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

temps.jpg

Αναλόγως και την ψύξη που χρησιμοποιείς στον επεξεργαστή και στο case. Η θερμοκρασία σου μου φαίνεται φυσιολογική ειδικά με κλειστό AC (μα γιατί? 😵) υπολογίζοντας οτι έχεις κάποια νορμαλ ψύξη και όχι κάτι βαρβάτι (δεν γνωρίζω :) )

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Stamer είπε

Αναλόγως και την ψύξη που χρησιμοποιείς στον επεξεργαστή και στο case. Η θερμοκρασία σου μου φαίνεται φυσιολογική ειδικά με κλειστό AC (μα γιατί? 😵) υπολογίζοντας οτι έχεις κάποια νορμαλ ψύξη και όχι κάτι βαρβάτι (δεν γνωρίζω :) )

Stock ψύξη έχω και Full Tower με έναν ανεμιστήρα πίσω, σίγα μην βάλω κάτι εξεζητημένο στον i5-8400...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Stock ψύξη έχω και Full Tower με έναν ανεμιστήρα πίσω, σίγα μην βάλω κάτι εξεζητημένο στον i5-8400...

Τσιμπημενες θερμοκρασιες για 8400 αλλα μεχρι τους 90-95 εχεις ακομα. Αν εχεις τιποτα 32-33 ambient παλι καλα ειναι γιατι μεσα το tower θα εχει αρκετα παραπανω εφοσον βαραει 80αρια η gpu ολη η θερμοτητα συσσωρεύεται στην cpu εφοσον δεν επαρκουν οι ανεμιστηρες για να τον βγαλουν εξω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Με stock ψύξη, τέτοια εποχή και χωρίς ac είσαι άρχοντας!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Θα φτάνει 5.3Ghz ; Αν ναι, κάτι γίνεται για τους ενδιαφερόμενους..

Μάλλον αφελής ερώτηση, αλλά τι να την κάνεις τόση ισχύ; Από default ο CPU είναι ήδη πανίσχυρος για οικιακή χρήση.

1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Με stock ψύξη, τέτοια εποχή και χωρίς ac είσαι άρχοντας!

Καλά ας μην είχα το γομαρόκουτο και θα βάραγε σίγουρα 90-95 βαθμούς ο CPU...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Θα φτάνει 5.3Ghz ; Αν ναι, κάτι γίνεται για τους ενδιαφερόμενους..

και 5.2ghz να φτάνει με 1,25v-1.3v θα είναι λουκούμι.....

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Θα έχει δλδ 4-5% παραπάνω συνολική ισχύ από έναν 9900Κ, και...?

παραπάνω βαθμοί σε benchmarks (για όποιον ασχολείται)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...