Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Βρε αλλιώς πρέπει να σε πούνε αλλά τελοσπάντων...Εγώ πάντως θα σε πω τρολλάκι της κακιάς ώρας...😂

Εχεις επιχειρηματα, οχι αστεια 😛 

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Μου αρέσει που έχει και σημαντικότερα πράματα να κάνει, αλλά όλη μέρα προσωπικές επιθέσεις στο forum κάνει. Ψυχολογικά / γιατρούς / iq ραδικιού κλπά. 143 πάντως γράφει το mensa test, αμα θες να τα βάλουμε δίπλα δίπλα να τα μετρήσουμε. Άμα σου μείνει ελεύθερος χρόνος βέβαια, μιας και έχεις σημαντικά πράματα να κάνεις, όπως το να ρίχνεις κράξιμο σε αγνώστους σε ενα forum που σε λένε κωλοτούμπα ;) 

Ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις σε τι ποσοστό του πληθυσμού αντιστοιχεί το IQ που έγραψες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Βρε αλλιώς πρέπει να σε πούνε αλλά τελοσπάντων...Εγώ πάντως θα σε πω τρολλάκι της κακιάς ώρας...😂

Εσύ που λες καλύτερη αγορά σαν τσιπάκι τον 8400 από τον 1600 τότε, ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά σχέση με την πραγματικότητα ε; Γιατί σαν ισχύ το ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ σαπάκι 6/6 ούτε καν βλέπει έναν 1600@3,8-3,9 με σοβαρές μνήμες σε οτιδήποτε εκτός από gaming ε, πχ multithreading εφαρμογές, multitasking σε πολλές οθόνες  κλπ. κλπ. ...γιατί σε λίγο καιρό θα παρακαλάς μην τυχόν και ανοίξει τίποτα από πίσω καθώς παίζεις και γίνει χάος (το λέω λίγο υπερβολικά αυτό αλλά you get the point, ένας 1600 έχει περισσότερα αποθέματα ισχύος από έναν 8400)...για να μην λέμε ότι μας κατέβει...σε gaming σούπερ για τα λεφτά του ο 8400...στα υπόλοιπα ούτε καν...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς αυτό αφιερωμένο στο theo που πιστεύει ότι το κλειδωμένο είναι το απόλυτο gaming chip. Αυτό ίσχυε μέχρι και τον 1600 (που και εκεί είχε αστεία διαφορά με oc+bdies), και σίγουρα 0 διαφορά με κάρτες της πλάκας ή μεγάλες αναλύσεις. Εδώ με τον 8600k που έχω και βλέπω "θέματα" κυρίως με τα 1% lows μερικές φορές που δε τα έχει ο 9900k πχ.

Capture.jpg

@Fulgore Δε μπαίνει σε οποιαδήποτε μητρική ο 3900x imo. Ναι τον βάλανε γιο χαβαλέ yters σε 3 phase, αλλά δε θα τον δούλευα εκεί 24/7 χωρίς να βαρά ανεμιστήρας τα vrm. Και εννοείται για oc ούτε λόγος. Ούτε στη δικιά μου θα έβαζα 3900x αν και ίσως τον σηκώνει οριακά. Remember TDP<>Power consumption.

9 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Tα 10nm τελικά θα τα κάνει skip?

Ούτε οι ίδιοι δε ξέρουν τι θα κάνουν ακόμα.😎 Τα δεδομένα έως τώρα είναι ότι τα 10nm τους είναι πίσω 3 χρόνια (έπρεπε να είχαν βγει το 16 τα πρώτα chips) και ότι χώσανε ένα σωρό λεφτά στα 14 nm^n στα fabs για να καλύψουν το demand. Κάνουν κάποια βήματα για 7νμ EUV. πάντως.

https://www.pcgamesn.com/intel/7nm-fab-expansion-ireland-process-lithography

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, _Theo_ είπε

ασχέτως αν τρώει σφαλιάρες από τους νέους Ryzen...

Μάλλον για αυτό έχω ζαλάδα και όχι από κάτι μπύρες που ήπια...🤣Πέρα από τις πολύ καλές τιμές των Ryzen έναντι της Intel, το perfomance out of the box, καταναλώσεις,καθώς και το upgrade path που έχουν τους καθιστά Top επιλογή για όποιον χτίζει νέο Rig αυτήν την ώρα ....Τώρα να μιλήσουμε μόνο για τα απόλυτα  νουμερα.... μονο ο 3900Χ στην main πλατφόρμα σε συνολική απόδοση μοιράζει σφαλιάρες... Οι υπόλοιποι δεν μοιράζουν τίποτα  ( μιλώντας για 8c amd vs 8c Intel και 6c Intel vs 6c amd ).... στα ίδια φαίνονται να είναι... Αλλού ο ένας καλύτερα.... Αλλού ο άλλος.... Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
Δημοσ.

Σε gaming σε απόλυτα νούμερα εξακολουθεί να είναι μπροστά ο 9900K. Ίσως στους επόμενους Ryzen να καταφέρουν να βγουν παντού μπροστά επιτέλους :D

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BabisTs είπε

Μάλλον για αυτό έχω ζαλάδα και όχι από κάτι μπύρες που ήπια...🤣Πέρα από τις πολύ καλές τιμές των Ryzen έναντι της Intel, το perfomance out of the box, καταναλώσεις,καθώς και το upgrade path που έχουν τους καθιστά Top επιλογή για όποιον χτίζει νέο Rig αυτήν την ώρα ....Τώρα να μιλήσουμε μόνο για τα απόλυτα  νουμερα.... μονο ο 3900Χ στην main πλατφόρμα σε συνολική απόδοση μοιράζει σφαλιάρες... Οι υπόλοιποι δεν μοιράζουν τίποτα  ( μιλώντας για 8c amd vs 8c Intel και 6c Intel vs 6c amd ).... στα ίδια φαίνονται να είναι... Αλλού ο ένας καλύτερα.... Αλλού ο άλλος.... Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων.....

Η παράμετρος κόστος δε μπορεί να μένει εκτός και να λέμε μόνο για απόλυτα νούμερα. 3600 230 ευρώ 8700Κ 370 ευρώ. 3700Χ 365 ευρώ 9900k 502 ευρώ. Ναι οι Intel είναι λίγο καλύτεροι (ως 5%) αλλά κοστίζουν 60% (στα 6c) και 40% (στα 8c) παραπάνω. Με αυτά τα 140 ευρώ διαφορά (που αν συνυπολογίσουμε και ένα καλό air cooler για τους Intel πάμε στα 190 ευρώ διαφορά) αγοράζεις πχ GPU ανώτερου επιπέδου (RTX 2070 αντί για 2060, 2080 αντί για 2070 κτλ).

Αυτό που δεν κατάφερε βέβαια η AMD είναι να πάρει την κορυφή σε gaming performance, έτσι θα συνεχίσουν όλες οι GPU να δοκιμάζονται με i9 9900k.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, malakudi είπε

Η παράμετρος κόστος δε μπορεί να μένει εκτός και να λέμε μόνο για απόλυτα νούμερα. 3600 230 ευρώ 8700Κ 370 ευρώ. 3700Χ 365 ευρώ 9900k 502 ευρώ. Ναι οι Intel είναι λίγο καλύτεροι (ως 5%) αλλά κοστίζουν 60% (στα 6c) και 40% (στα 8c) παραπάνω. Με αυτά τα 140 ευρώ διαφορά (που αν συνυπολογίσουμε και ένα καλό air cooler για τους Intel πάμε στα 190 ευρώ διαφορά) αγοράζεις πχ GPU ανώτερου επιπέδου (RTX 2070 αντί για 2060, 2080 αντί για 2070 κτλ).

Αυτό που δεν κατάφερε βέβαια η AMD είναι να πάρει την κορυφή σε gaming performance, έτσι θα συνεχίσουν όλες οι GPU να δοκιμάζονται με i9 9900k.

Μάλλον το σχόλιο μου στην αρχή περί των θετικών των Ryzen που ανάφερα δεν το είδες καν..... 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Μάλλον το σχόλιο μου στην αρχή περί των θετικών των Ryzen που ανάφερα δεν το είδες καν..... 

Το είδα, απλώς ήθελα να τονίσω τη σημασία της αναφοράς σε επιδόσεις σε σχέση πάντα με το κόστος. Αν συγκρίνεις 6c intel vs 6c amd ή 8c intel vs 8c amd, η intel έχει τις απόλυτες επιδόσεις - για λίγο αλλά τις έχει. Αν όμως συγκρίνεις καλύτερες overall επιδόσεις στα 200, 400 και 500+ ευρώ, η AMD κυριαρχεί.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε το hobby σας; Προσπαθείτε να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό από components (αγοράζοντας τα όλα; ή απλά σας λέει μια λίστα πάρε αυτά και χτίστα; όπως με τις ζωγραφιές που λένε στα παιδιά ζωγράφισε εδώ και εδώ) και τις ιδανικές ρυθμίσεις για Ghz (??!? γιατί να πειράξει κάποιος το clocking μιας CPU? Ποιο είναι το true performance gain?)

Όλα αυτά σε components που είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν σε ένα desktop/office σύστημα out of the box? Για να παίξετε κάποιο game, για το gaming experience το ίδιο? Ή για να βλέπετε το +1 +2 fps gain?

Όταν λόγω instability crashάρει το game μετά από κάποια ώρα; Σας νοιάζει;

Είναι σαν να αγοράζετε αμάξι σειράς από αντιπροσωπεία και να κοιτάτε πως θα πειράξετε την ECU, ή κάνω λάθος;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Μπορείτε να μου εξηγήσετε το hobby σας; Προσπαθείτε να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό από components (αγοράζοντας τα όλα; ή απλά σας λέει μια λίστα πάρε αυτά και χτίστα; όπως με τις ζωγραφιές που λένε στα παιδιά ζωγράφισε εδώ και εδώ) και τις ιδανικές ρυθμίσεις για Ghz (??!? γιατί να πειράξει κάποιος το clocking μιας CPU? Ποιο είναι το true performance gain?)

Όλα αυτά σε components που είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν σε ένα desktop/office σύστημα out of the box? Για να παίξετε κάποιο game, για το gaming experience το ίδιο? Ή για να βλέπετε το +1 +2 fps gain?

Είναι σαν να αγοράζετε αμάξι σειράς από αντιπροσωπεία και να κοιτάτε πως θα πειράξετε την ECU, ή κάνω λάθος;

Προφανως και εχεις λαθος. Η Intel για παραδειγμα δεν σου δινει καν cooler out of the box, οποτε out of the box δεν δουλευει καν..

Επισης βγαζει την σειρα K επεξεργαστων και Ζ μητρικων ειδικα για overclocking...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Ε τώρα και συ πρωί πρωί έρχεσαι να χαλάσεις ένα ωραίο πολυσέλιδο VS!! Κοντεύεις να είσαι και εντός θέματος! Απαράδεκτο!

Για το τελευταίο που λες για την ecu, ναι, κάπως έτσι είναι. Αλλά όπως είπε και ο ryzenlake, υπάρχουν συγκεκριμένοι cpu που μπορείς να το κάνεις αυτό, όπως και συγκεκριμένα ecu που μπορείς άνετα να το κάνεις αυτό. Απο εκεί και πέρα, όπως σωστά (και κατά τη δική μου γνώμη) λες, το να τραβας κάτι στα άκρα δεν έχει νόημα ούτε απο πλευράς performance gain (μιλάω για real life καταστάσεις, όχι να βγάλω κανα βαθμό παραπάνω σε bench), ούτε σε stability.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις σε τι ποσοστό του πληθυσμού αντιστοιχεί το IQ που έγραψες.

Και το λοιπόν? 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, malakudi είπε

#define σύντομα. 

Σε 3 χρονια minimum. Γιατι απλα παω τα σχεδια στα 7nm του Χ fab (Samsung?) δεν ειναι τοσο απλο οσο να στειλεις με email τα σχεδια οπως νομιζουν μερικοι. Ειτε θα κανει retooling το fab (δυσκολο) ειτε redrawing ο σχεδιαστης (πιθανοτερο αλλα οχι λιγοτερο δυσκολο).  Η NVidia σχεδιαζει πανω στο tool set του εκαστοτε fab. Η Intel πανω στο δικο της fab. 

Μην περιμενετε αδικα απαντηση της Intel πιο γρηγορα απο το 2021 και αυτο με ερωτηματικο. Γιατι και ο J.Keller ανθρωπος ειναι, δεν χεζει αρχιτεκτονικες καθε μερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...