ShooterX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, ilos είπε Παιδιά με 2080ti σε 1080p είναι.Πόσο gpu bound να είναι έλεος. Ειδικά στο CSGO που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ο 3900x είναι 1000% cpu bound. Δεν λέω ότι είναι λάθος τα νούμερα του...Για 1080p-ultra μιλάμε... 10 λεπτά πριν, Fulgore είπε Λογικο ειναι αυτο γιατι απο πλευρας intel δεν εχει αλλαξει κατι. Στην ουσια μιλαμε για 7700κ(ο οποιος ειναι ενας 6700k με ψηλοτερα ρολογια,ο οποιος 6700κ ειναι μια απο τα ιδια με τους προηγουμενους i7 πανω κατω)απλα με περισσοτερους πυρηνες για τους καφεδες,δεν εχει αλλαξει κατι. Μονο οταν επιτελους αξιωθει να βγαλει cpu με νεα αρχιτεκτονικη θα δουμε διαφορες. Μιλώντας για 6700k( https://forums.anandtech.com/threads/6700k-vs-3700x-in-23games.2567554/ )
Aten-Ra Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Δεν γινεται δουλεια δυστηχως με το ignore λογω παραθεσης/quote. Κατα τα αλλα το παρτυ για την intel τελειωσε.Και ολως τυχαιως ουτε τα ψηλα ρολογια βοηθανε πλεον σε αυτη την αρχιτεκτονικη σε κατι. Μονο για τους overclockers και τα Benchmarks ειναι. Σε 1440p η ψαλιδα πρεπει να ειναι ακομα πιο μικρη. Αν βγάλεις το starcraft ΙΙ (επιστρατεύσαμε τα μεγάλα όπλα πάλι 🙄) η διαφορά είναι κάτω από 5%.
narta Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ShooterX είπε Κάτι τέτοια %(κάτω απο 10) είχε κ τους προηγουμενους Ryzen 2χχχ vs Intel...Σε παρόμοιο τεστ ..(δεν συγκρίνει cpus, το λέει κιόλας ότι είναι gpu bound στα περισσότερα)... Just saying.... Ακη, πανε να headshotιασεις κανενα μπροκολο στο BF, με το δικανο μαχαιρι σου και ασε μας στην ησυχια μας... 😂 Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από narta
conkal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Ερωτησις : Εχω τον 9600Κ με υδροψυξη corsair H110. Τι θερμοκρασιες να περιμένω σε gaming / stress testing (πχ prime) και idle ωστε να τις θεωρω φυσιολογικες ?
Ryzenlake Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Και οι 2 πλευρές έχουν δίκιο νομίζω. Από την μία κανένας δεν θα μείνει παραπονεμενος στο gaming κομμάτι με amd, από την άλλη το Bench φαίνεται πως είναι gpu bound πάραυτα. Σε μερικά games κάνει μπαμ ότι βαράει κοφτές η gpu. Θα μου πεις αν στην πράξη τερματίζεις 2080ti σε 1080p σε ενδιαφέρει αν το άλλο CPU είναι πιο γρήγορο? Ο μέσος χρήστης λίγο πολύ εστηκε αν θα πάρει amd η intel, το ίδιο καλοί είναι και οι 2. Απλά ο πιο εξτρεμιστης που τα βάζει όλα low σε games τύπου pubg Apex κλπα, ε θαρρω ο Intel εξακολουθεί να είναι μπροστα
FORIS78 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, conkal είπε Ερωτησις : Εχω τον 9600Κ με υδροψυξη corsair H110. Τι θερμοκρασιες να περιμένω σε gaming / stress testing (πχ prime) και idle ωστε να τις θεωρω φυσιολογικες ? Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από FORIS78
Stamer Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, conkal είπε Ερωτησις : Εχω τον 9600Κ με υδροψυξη corsair H110. Τι θερμοκρασιες να περιμένω σε gaming / stress testing (πχ prime) και idle ωστε να τις θεωρω φυσιολογικες ? Σου είπα και στο άλλο νήμα... μια χαρά είσαι. Εδώ το πολύ πολύ να πάρεις και διαφορετικές απαντήσεις λίγο πολύ. Και έχεις και σάουνα το δωμάτιο απ'οτι είπες (28 βαθμούς αν θυμάμαι καλά).
conkal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, Stamer είπε Σου είπα και στο άλλο νήμα... μια χαρά είσαι. Εδώ το πολύ πολύ να πάρεις και διαφορετικές απαντήσεις λίγο πολύ. Και έχεις και σάουνα το δωμάτιο απ'οτι είπες (28 βαθμούς αν θυμάμαι καλά). Ηθελα να το δει και αλλος κοσμος αλλα δεν ειμαι νομιζω καλα. Ελα στο διπλα θρεντ αν μπορεις
pirmen56 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 8 ώρες πριν, ilos είπε Παιδιά με 2080ti σε 1080p είναι.Πόσο gpu bound να είναι έλεος. Ειδικά στο CSGO που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ο 3900x είναι 1000% cpu bound. Έχει σημασία το κομμάτι του game που κάνεις test. Από εκεί πηγάζουν όλες οι παρανοήσεις. Στο Odyssey βλέπω από ~100 καρέ μέχρι και 40(πρόσφατα που το έφτασα στην Αθήνα). Εκεί που βλέπω το 40άρι(σπάνιο βέβαια) δεν έχει σημασία αν έχεις 2080ti ή 1660 γιατί σε κόβει το cpu. Αν ο HW unboxed τρέχει bench στις εξοχές που τα γραφικά είναι βαριά σε εφέ αλλά δεν υπάρχουν ούτε πολλά objects με σκιές, ούτε AI, τότε το bottleneck είναι στη GPU. Γι'αυτό και λέω συνέχεια ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο όσοι youtubers δέιχνουν γραφήματα χωρίς να δημοσιεύουν το benchmark scene. Όπως κάνει το gamegpu ας πούμε και διάφοροι ανώνυμοι που ανεβάζουν δοκιμή σε βίντεο. 1
ilos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, pirmen56 είπε Έχει σημασία το κομμάτι του game που κάνεις test. Από εκεί πηγάζουν όλες οι παρανοήσεις. Στο Odyssey βλέπω από ~100 καρέ μέχρι και 40(πρόσφατα που το έφτασα στην Αθήνα). Εκεί που βλέπω το 40άρι(σπάνιο βέβαια) δεν έχει σημασία αν έχεις 2080ti ή 1660 γιατί σε κόβει το cpu. Αν ο HW unboxed τρέχει bench στις εξοχές που τα γραφικά είναι βαριά σε εφέ αλλά δεν υπάρχουν ούτε πολλά objects με σκιές, ούτε AI, τότε το bottleneck είναι στη GPU. Γι'αυτό και λέω συνέχεια ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο όσοι youtubers δέιχνουν γραφήματα χωρίς να δημοσιεύουν το benchmark scene. Όπως κάνει το gamegpu ας πούμε και διάφοροι ανώνυμοι που ανεβάζουν δοκιμή σε βίντεο. Υπάρχει περίπτωση το CSGO να είναι ποτέ gpu bound σε 1080p με 2080ti? Δε μιλάμε για SOTTR, Metro Exodus κλπ
pirmen56 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, ilos είπε Υπάρχει περίπτωση το CSGO να είναι ποτέ gpu bound σε 1080p με 2080ti? Δε μιλάμε για SOTTR, Metro Exodus κλπ Τουλάχιστον εγώ δεν βγάζω συμπέρασμα από τέτοια games. Τα προσπερνάω και πάω εκεί που μπορεί να φανούν διαφορές. Αν στο CSGO η AMD έχει βελτιώσει δραματικά το IPC αυτό είναι καλό, ΑΡΚΕΙ να βλέπεις παρόμοιες βελτιώσεις παντού. 8 ώρες πριν, ShooterX είπε Δεν λέω ότι είναι λάθος τα νούμερα του...Για 1080p-ultra μιλάμε... Μιλώντας για 6700k( https://forums.anandtech.com/threads/6700k-vs-3700x-in-23games.2567554/ ) Υπάρχει περίπτωση κάποιος με λογαριασμό εκεί να ανεβάσει εδώ τη φωτό με τα results;
ilos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τουλάχιστον εγώ δεν βγάζω συμπέρασμα από τέτοια games. Τα προσπερνάω και πάω εκεί που μπορεί να φανούν διαφορές. Αν στο CSGO η AMD έχει βελτιώσει δραματικά το IPC αυτό είναι καλό, ΑΡΚΕΙ να βλέπεις παρόμοιες βελτιώσεις παντού. Δεν είναι θέμα ipc, το παιχνίδι είναι barebones με μικρά maps/λίγα objects και ισχνή game logic. Δε χρειάζεται να ανεβοκατεβάζει συνέχεια data από την memory και να τρώει performance penalty κάθε φορά σε σχέση με τους CL, οπότε η μεγάλη L3 cache κάνει θαύματα. Αυτή τουλάχιστον είναι η θεωρία μου. Πχ στο starcraft 2 που είναι πιο πολύπλοκη η game logic δε μπορεί να είναι τόσο αποδοτικός ο branch predictor και έτσι τρώει μεγάλη ήττα λόγω latency. Το περίεργο για μένα είναι το MHW. Σε αυτό μάλλον το spamming από το thread forking χωρίς λόγο, ίσως μπουκώνει λίγο παραπάνω τον 9900κ και για αυτό είναι ελάχιστα καλύτερος ο 3900x. Αν είχε και skylakeX νούμερα θα είμασταν σίγουροι τι παίζει εκεί. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από ilos 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Σε κάποιες περιτπώσεις μπορεί να επηρεάζουν λίγο παραπάνω τα security patches για τα Intel CPUs.
7nisiotis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 15/7/2019 στις 1:25 ΜΜ, 7nisiotis είπε Τελευταίο intel burn test με την arctic liquid freezer 120 με ένα φανάκι. Θα έχω το απόγευμα μια corsair h 110 ( να πω ένα big thanks σε γνωστό μέλος του φόρουμ για τη κίνηση του αυτή - αν δε θέλει δε λέω το όνομα ). Ελπίζω με τη νέα ψύχτρα να πέσουν λιγάκι οι θερμοκρασίες και να ζητά λιγότερο ρεύμα καθώς είναι κάπως πολύ το 1.27 θαρρώ. ** Τα grops γιατι έχουν αυτή τη μικρή απόκλιση μεταξύ τους πχ 121 , μετα πάει 122, μια στιγμη 123, ξανά 122, και τέλος 123 στα δύο τελευταία; Δυστυχώς δε θυμάμαι αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό. @Psycho_Warhead 8700Κ @4.8 ρεύμα 1.27 cache 4.5 Room temp : 26.5 C Η ατσουμπαλίαση με πιάνει πάντα καλοκαίρι. Εχουμε και λέμε: mini funny-horror story + temps ( H110 ) - έφαγα 3 ώρες καθώς το Fractal Core 500 αν και οκ για ΙΤΧ έχει τις δυσκολίες του στο μανατζάρισμα του χώρου. α) τη πρώτη φορά σύνδεσα ανάποδα το radiator και δε μπορούσα να το βάλω στο κουτί - έβρισκε κ δεν μπορούσε να τοποθετηθεί #FAIL β) κούπωσα ανάποδα το μπλόκ με φορά με την οποία πιεζόταν πολύ οι σωλήνες και πάλι δεν μπορούσα να μανατζάρω μέσα τη ψυχτρα ( βλέπε (α) ) #FAIL γ) σύνδεσα τα φανάκια και τα καλώδια τα γύρισα από την μπροστά μεριά και δε φτάνουν να κάνω σωστο cable management - πρέπει να αγοράσω ανταπτοράκι 3 pin * 2 σε 4pin pwm γιατι δεν έχει παραπάνω από 3 fan headers η μητρική και αναγκάστηκα να κάνω πατέντα με ένα arctic f12 pst. δ) δε κατάφερα να συνδέσω εντός του κουτιού το exhaust fan και το έχω στην εξωτερική πλευρά ( αυτό που βγαζει αέρα- πίσω πάνω από το io shield δηλαδή ) ε) και τελευταίο -μουτζώνω τον εαυτό μου- ότι ασχολήθηκα ερχόμενος σπίτι κουρασμένος κατά τις 4 η ώρα κι αντί να ξεκινήσω αύριο πρωί την όλη διαδικασία είπα " έλα μωρε κανα 2 ωρο θα σου πάρει μαξ " - και τελείωσα τώρα BONUS: παρατρίχα να γδάρω λίγο το ψυχτράκι των vrm ( βασικά γδάρθηκε μισό χιλιοστό όπως πήγα να βγάλω το μπλοκ ακουμπησε η βίδα λίγο πάνω πάνω στο φτερό ( 1 εκατοστό περίπου ) - ντάξει δε φαίνεται, δε παθαίνει τίποτα ) + το ότι μπαλατζάρει από τη μάνα του το μπλοκ της Η110 και 2-3 φορές έβαλα έβγαλα τη πάστα γιατι πέρα δώθε έγινε @@ ) Μετά από όλα αυτά η σωστή φορά ήταν με τα σωληνάκια στο Βορρά, και η φορά του radiator με αυτά να καταλήγουν δεξιά ) <- ακουμπάνε λίγο πάνω στο τροφοδοτικό - δε νομίζω να έχει μεγάλη σημασία- αν και θα δοκιμάσω κάπως να τα δέσω με κανένα δεματικό ) Ηθικό δίδαγμα : μη κάθεστε κουρασμένοι να buildάρετε - ούτε πρωτάρης να ήμουν ΒΤW τα φάνακια της H110 παίζει να είναι ότι πιο φασαριόζικο έχω ακούσει - καμία σχέση με την arctic. Θυμίζουν κάτι αεροπλάνα της Aegean πριν την απογείωση - μένω δίπλα σε αεροδρόμιο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη Αμεσα πρέπει να βρω τίποτα φανάκια να αλλάξω. -- Και πάμε στο συγκριτικό σε σχέση με την προηγούμενη ψύχτρα room temp: 26C VRM TEMP MAX: 58C BIOS VCORE: 1.27 έχω ορίσει 1.28 λέει anyway idle μετά από λίγη ώρα (όσο γράφω δλδ): 31-32C @BabisTs Πάστα της noctua η NT-H1 Δεν έκανα πολύ καλή τοποθέτηση, δεν είχα και οινόπνευμα σπίτι και σκούπισα τις επιφάνειες με χαρτί κουζίνας. Οταν έρθουν τα νέα φανάκια + το splitεράκι θα ξανακάνω δοκιμή. ( δε φαίνεται το IBT - κλικ στη παρακάτω φωτογραφία ) Spoiler Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2019 από 7nisiotis 1
ilos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2019 22 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Η ατσουμπαλίαση με πιάνει πάντα καλοκαίρι. Εχουμε και λέμε: - έφαγα 3 ώρες καθώς το Fractal Core 500 αν και οκ για ΙΤΧ έχει τις δυσκολίες του στο μανατζάρισμα του χώρου α) τη πρώτη φορά σύνδεσα ανάποδα το radiator και δε μπορούσα να το βάλω στο κουτί - έβρισκε #FAIL β) κούπωσα ανάποδα το μπλόκ και πάλι δεν μπορούσα να τη μανατζάρω μέσα ( βλέπε (α) ) #FAIL γ) σύνδεσα τα φανάκια και τα καλώδια τα γύρισα από την μπροστά μεριά και δε φτάνουν να κάνω σωστο cable management - πρέπει να αγοράσω ανταπτοράκι 3 pin * 2 σε 4pin pwm γιατι δεν έχει παραπάνω από 3 fan headers η μητρική και αναγκάστηκα να κάνω πατέντα με ένα arctic f12 pst. δ) δε κατάφερα να συνδέσω εντός του κουτιού το exhaust fan και το έχω στην εξωτερική πλευρά ( δηλαδή αυτό που βγαζει αέρα- πίσω πάνω από το io shield δηλαδή ) ε) και τελευταίο -μουτζώνω τον εαυτό μου- ότι ασχολήθηκα ερχόμενος σπίτι κουρασμένος κατά τις 4 η ώρα κι αντί να ξεκινήσω αύριο πρωί την όλη διαδικασία είπα " έλα μωρε κανα 2 ωρο θα σου πάρει μαξ " - και τελείωσα τώρα BONUS: παρατρίχα να γδάρω λίγο το ψυχτράκι των vrm ( βασικά γδάρθηκε μισό χιλιοστό όπως πήγα να βγάλω το μπλοκ ακουμπησε η βίδα λίγο πάνω πάνω ( 1 εκατοστό περίπου ) - ντάξει δε φαίνεται, δε παθαίνει τίποτα ) + το ότι μπαλατζάρει από τη μάνα του το μπλοκ της Η110 και 2-3 φορές έβαλα έβγαλα τη πάστα γιατι πέρα δώθε έγινε @@ ) Μετά από όλα αυτά η σωστή φορά ήταν με τα σωληνάκια στο Βορρά, και η φορά του radiator με αυτά να καταλήγουν δεξιά ) <- ακουμπάνε λίγο πάνω στο τροφοδοτικό - δε νομίζω να έχει μεγάλη σημασία- αν και θα δοκιμάσω κάπως να τα δέσω με κανένα δεματικό ) Ηθικό δίδαγμα : μη κάθεστε κουρασμένοι να buildάρετε - ούτε πρωτάρης να ήμουν ΒΤW τα φάνακια της H110 παίζει να είναι ότι πιο φασαριόζικο έχω ακούσει - καμία σχέση με την arctic. Θυμίζουν κάτι αεροπλάνα της Aegean πριν την απογείωση - μένω δίπλα σε αεροδρόμιο οπότε η σύγκριση είναι αναπόφευκτη Αμεσα πρέπει να βρω τίποτα φανάκια να αλλάξω. -- Και πάλι στο συγκριτικό σε σχέση με την προηγούμενη ψύχτρα room temp: 26C VRM TEMP MAX: 58C BIOS VCORE: 1.27 έχω ορίσει 1.28 λέει anyway idle μετά από λίγη ώρα (όσο γράφω δλδ): 31-32C @BabisTs Πάστα της noctua η NT-H1 Δεν έκανα πολύ καλή τοποθέτηση, δεν είχα και οινόπνευμα σπίτι και σκούπισα τις επιφάνειες με χαρτί κουζίνας. Οταν έρθουν τα νέα φανάκια + το splitεράκι θα ξανακάνω δοκιμή. ( δε φαίνεται το IBT - κλικ στη παρακάτω φωτογραφία ) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν έχω στήσει ποτέ μηχάνημα καθημερινή. Όλο και κάποιο απρόοπτο θα συμβεί πάντα. Συνήθως έχω τα parts και περιμένουν να έρθει το Σκ.😎
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα