kostasblues21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας,εχω ενα παλιο pc 10ετιας το χρησιμοποιω σαν 2ο μονο για πλοηγηση στο internet,σημερα οπως καθε μερα το ανοιξα,αλλα δεν ελεγε με τιποτα να ξεκινησει,ενω ανοιγε κανονικα δεν μπουταρε,στην οθονη εβγαζε ενα μυνημα οπως οταν η οθονη δεν ειναι συνδεδεμενη,μετα το μυνημα αναβοσβηνε το led της οθονης,οταν μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερε να μπουταρει αλλα μετα απο καποια δευτερολεπτα εκανε μονο του επανεκινηση και ξανα το ιδιο,δεν ξερω αν εχει καποια σημασια αλλα εσβησε και το led στο κουμπι της εναρξης στο κουτι,η μνημη μου την ειχε δωσει ενας φιλος ειναι 3 μηνων,μπορει να ειναι τροφοδοτικο;ειναι ενα chieftec 550w 8ετιας,η μητρικη ειναι η msi c-770 και ο επεξεργαστης athlon ii x3 445 ξεκλειδωμενος σε X4 945 νομιζω,προφανως και δεν αξιζει καν η συζητηση αλλα δεν θελω να το πεταξω αλλα σιγουρα δεν μπορω να επενδυσω κιολας σε τοσο αρχαιο συστημα.. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από kostasblues21
SoullessRider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) κάνεις βασικό troubleshooting: Αν δεν έχει το ενσωματωμένο μικρό ηχείο ο πύργος, να σου δώσει κωδικό ηχητικό σήμα βλάβης, για να δεις στο manual της μητρικής ποιο είναι το θέμα, αρχικά βγάζεις ότι έχει επάνω και αφήνεις τα βασικά=ελάχιστα με τα οποία θα έπρεπε να μπορεί να δουλέψει ένα σύστημα πέρα από τον επεξεργαστή και την μητρική κάρτα, αν δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αφήνεις την πρόσθετη επάνω και μνήμη, κατά προτίμηση 1 κάρτα μόνο, την παλιά που δεν σου είχε παρουσιάσει θέματα, αν την έχεις ακόμα. Ούτε σκληρούς, ούτε dvd. Θες να δεις αν περνάει το postscreen. Αν τρέξει έτσι και απλά δεν βρει μονάδα με λειτουργικό -> στο επόμενο βήμα θα το κλείσεις και θα προσθέσεις τον σκληρό. Αν τρέξει και μπει στο λειτουργικό -> στο επόμενο βήμα θα προσθέσεις άλλο ένα εξάρτημα κλπ μέχρι να δεις με ποιο εξάρτημα σου βγάζει το πρόβλημα. Αν είναι ο σκληρός, η κάρτα μνήμης, ή κάτι άλλο. Αντίστοιχα, όταν βρεις ποιο φταίει, απλά το αφαιρείς και βάζεις όλα τα άλλα επάνω, να κάνεις τη δουλειά σου και αλλάζεις ότι είναι απαραίτητο αν έχει βλάβη (πχ κάρτα γραφικών ή σκληρό). Μπορεί βέβαια προσθέτοντας εξαρτήματα, να ξεπέρασες τις ικανότητες του τροφοδοτικού σου. Ή να παρουσιάζει βλάβη πλέον η μητρική ή ο επεξεργαστής. Αυτό θα το δεις στα πρώτα 1-2 βήματα, αν δηλαδή δεν δίνει εικόνα σωστής λειτουργίας από το 1ο βήμα, δεν φταίει εξάρτημα που έβγαλες αλλά από αυτά που έχεις ήδη επάνω. Δες και αυτό, μιας και έκανες λόγο για μνήμη: https://support.hp.com/gr-el/document/c04090473#bph03886_MaxByOS Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2019 από SoullessRider 1
kostasblues21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 φιλε σε ευχαριστω,ξεχασα να αναφερω πως εχω 8GB μνημη και SSD δισκο,οπως μια καρτα γραφικων 660Ti,τωρα αν ειναι θεμα τροφοδοτικου;πως θα το καταλαβω;
drkar Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δοκιμάζοντας άλλο τροφοδοτικό Αλλά πρώτα κανείς αυτά που σου είπαν πιο πάνω Και επειδή είχες ξεκλειδώσει και τον επεξεργαστή κανείς πρώτα ένα clear cmos 1
Sheogorath Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, kostasblues21 είπε φιλε σε ευχαριστω,ξεχασα να αναφερω πως εχω 8GB μνημη και SSD δισκο,οπως μια καρτα γραφικων 660Ti,τωρα αν ειναι θεμα τροφοδοτικου;πως θα το καταλαβω; Δοκίμασε και με άλλη κάρτα, είναι πολύ εύκολο.
kostasblues21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 σημερα ανοιξε με την πρωτη χωρις να κανει επανεκινησεις,μηπως τελικα ειναι θεμα επεξεργαστη η και μητρικης;
kostas_anes Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Θα μπορουσε. Μιας και εχω αρκετη εμπειρια με τους phenom, πιστευω οτι ειτε η L3 cache που εχεις ξεκλειδωσει, ειτε ο πυρηνας του επεξεργαστη δεν ηταν εντελως defect-free. Χρονια με τα χρονια, χρηση με την χρηση εκανε επιτελους την εμφανιση του το προβλημα που ειχε. Δοκιμασε να απενεργοποισεις τους ξεκλειδωτους πυρηνες και cache και πες μου αν συνεχισει. 1
TopCLR Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, kostasblues21 είπε ειναι ενα chieftec 550w 8ετιας,η μητρικη ειναι η msi c-770 και ο επεξεργαστης athlon ii x3 445 ξεκλειδωμενος σε X4 945 νομιζω Σωστά σου είπαν για τις δοκιμές παραπάνω αλλά αν το γερασμένο τροφοδοτικό σου είναι στα όρια του (λειτουργεί μετα βίας σωστά) δεν θα μπορέσεις να βγάλεις σωστό συμπέρασμα. Αν μπορείς, να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό που λειτουργεί σίγουρα.
kostasblues21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Καλημερα,πριν 2 χρονια εκανε το ιδιο αλλα μετα απο 2-3 επανεκκινησεις εφτιαξε,προφανως και ειναι ενα γηρασμενο συστημα απλα ο SSD του εδωσε λιγη ζωη εστω και με sata ii,σκεφτηκα να το αναβαθμισω και ελεγα περσι να παω σε FX αλλα μαλλον θα πεταγα τα λεφτα μου,εχω δει στις αγγελιες κατι ryzen 1300 παμφθηνοι λογικα θα ναι η μερα με τη νυχτα,μητρικη και 8 GB ram και λετε σιγουρα και τροφοδοτικο?
TopCLR Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Εφόσον όπως λες είναι δεύτερο σύστημα και το χρησιμοποιείς μόνο για πλοήγηση, τότε σε καλύπτει ακόμα. Δεν χρειάζεται αναβάθμιση αν δεν χάλασε κάτι από μητρική, επεξεργαστή. Ευτυχώς που δεν πήγες σε FX μιας και χρειαζόσουν και μητρική. Αν είχες ήδη μητρική που παίρνει FX, θα ήταν ίσως καλή κίνηση μετά και την πτώση των τιμών τους λόγω έλευσης των Ryzen. Πάρε ένα καλό και αξιόπιστο τροφοδοτικό για αρχή. α) Θα είσαι σίγουρος ότι το τροφοδοτικό είναι εντάξει. β) Το νέο τροφοδοτικό δεν πάει χαμένο αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε νέο σύστημα. Κάνε τις δοκιμές που αναφέρθηκαν (αν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με το νέο τροφοδοτικό) και μετά βλέπεις τι θα χρειαστεί. Και κάτι που δεν αναφέρθηκε. Ένα καλό καθάρισμα από την σκόνη εσωτερικά με αποσύνδεση/αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων (αν είναι δυνατόν), μερικές φορές κάνει θαύματα.
ptaf Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2019 Στο δικο μου αρχαιο μηχανημα εχει τυχει να ξεσυνδεσω σκληρους και οταν αφησω τον ενα μονο με τα windows να μπουταρει, μετα σβηνω, βαζω και τους αλλους 2 και ολα μελι γαλα (3 φορες αυτο ως τωρα). Ακομα αν δεν μου κανει καν ποστ μετα απο μετακινηση του πυργου (μικροκραδασμοι), μου θελουν βγαλσιμο-βαλσιμο-φυσιμα οι ραμ. Μαλιστα τη δικια μου μητρικη με τις δικες μου ραμ πρεπει να τις βαλω-βγαλω αρκετες φορες μεχρι να τις διαβασει και να κανει post. Αν μετα εστω αγγιξω καποιο ram module τοτε σταματαει να τη βλεπει και φτου κι απ'την αρχη. Σε αλλο μηχανημα που ειχα παλαιοτερα ηθελε να βγαλω-βαλω παλι την καρτα γραφικων καθε φορα που θα μετεφερα τον πυργο, οπως το τωρινο με τις ραμ. Λυσε το και καθαρισε το σε πρωτη φαση αν στο ξανακανει αφού ακολουθήσεις τα βηματα που σου ειπαν οι προηγουμενοι. Συνηθως δουλευει μετα. Για το τροφοδοτικο αν δεν εχει πεθανει τελειως δυστυχως δεν υπάρχει ευκολη διαγνωση ακομα και αν το μετρησεις, παρα να βαλεις ενα που να ειναι σιγουρα καλο.
kostasblues21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 καλημερα,κοιταξτε να δειτε πως εχει,ολα αυτα τα πραγματα ηταν στο 1ο pc(τοτε ειχα ενα)οταν αναβαθμισα πριν 8 μηνες περιπου,αγορασα ενα κουτι και τα εβαλα ολα τα παλια parts μεσα,οπως αναφερω πριν 2 χρονια ειχε ξανακανει το ιδιο,ισως ειναι αυτο που λεει ο φιλος για τον ξεκλειδωτο επεξεργαστη,στις 22 αντιμετωπισα το προβλημα απο τις 23 δουλευει αψογα,κατι που μου ηρθε τωρα στο μυαλο και δεν ανεφερα ειναι οτι οταν το εκανε το προβλημα,μειωνοταν ο θορυβος δλδ σαν κατι να σταματουσε να δουλευει,παντως δεν ηταν ουτε απο την ψυκτρα(evo 212)ουτε απο την καρτα γραφικων ουτε απο τους ανεμηστηρες,ισως του τροφοδοτικου;δεν ξερω.
kostasblues21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) καλημερα απο προχθες αντιμετωπιζω παλι το ιδιο προβλημα,αναγκαστηκα να βγαλω το τροφοδοτικο απο το πρωτο pc(seasonic 650)τελικα και με το καινουργιο τροφοδοτικο κανει τα ιδια,δοκιμασα και με αλλη καρτα γραφικων κανει τα ιδια,η μνημη ειναι 6 μηνων,αρα λογικα η μητρικη η επεξεργαστης εχουν το προβλημα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από kostasblues21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα