Psyber Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Παιδιά πήρα nvme ssd και αναρωτιεμαι αν πρέπει να του βάλω ψύκτρα όπως αυτή η όμορφη της ek. αν την πάρω πρέπει οπωσδήποτε να βγάλω το αυτοκόλλητο της εγγύησης για να κάνει δουλεια;, Αν το βγάλω η εγγύηση σίγουρα πάει περίπατο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Αν το βγάλεις πάει η εγγύηση ναι. Ποιον πήρες να δούμε αν έχει θέμα με θερμοκρασίες γιατί οι καινούργιοι δουλεύουν αρκετά πιο κρύα. Επίσης τη μητρική έχεις γιατί κάποιες έχουν heatsink πάνω τους και μπαίνει εκεί ο nvme. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, Psyber είπε Παιδιά πήρα nvme ssd και αναρωτιεμαι αν πρέπει να του βάλω ψύκτρα όπως αυτή η όμορφη της ek. αν την πάρω πρέπει οπωσδήποτε να βγάλω το αυτοκόλλητο της εγγύησης για να κάνει δουλεια;, Αν το βγάλω η εγγύηση σίγουρα πάει περίπατο; Έχω το συγκεκριμένο heatsink, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι τι γράφω: δεν έβγαλα το αυτοκόλλητο. Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Αν το κάνεις, χάνεις την εγγύηση. Ο δικός μου nvme είναι ανάμεσα στην κάρτα γραφικών και την ψύκτρα (γομάρια αμφότερες), πάνω δε από την κάρτα έχω χώσει και την κάρτα ήχου. Οπότε βρίσκεται σε δύσκολο σημείο. Πριν βάλω το ek heatsink, έβλεπα μέχρι και 70 βαθμούς (κατακαλόκαιρο, σε δωμάτιο χωρίς a/c, έχω δε εγκαταστήσει στον nvme το bf1, με το οποίο και ασχολούμαι τον τελευταίο 1.5 χρόνο). Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι, γιατί οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές. Τώρα βλέπω max 45 και 52 βαθμούς αντίστοιχα (υπόψιν, το hwinfo έχει 2 ενδείξεις θερμοκρασιών του nvme). Από 70 πήγα στους 52 (και από 50 στους 45). Οπότε έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς έχω headroom και για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Υποτίθεται ότι αν βγάλεις τα αυτοκόλλητα (και από τις δύο πλευρές του nvme), θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Μπορεί. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να χάσεις την εγγύηση, καθώς οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές και χωρίς να προβείς σε μια τέτοια αφαίρεση. Προσοχή στην τοποθέτηση. Τα κλιπσάκια θέλουν σταθερό χέρι και καθόλου πίεση (μην κάνεις καμιά ζημιά). Ψάξε στο net πληροφορίες για την τοποθέτηση και θα σου λυθούν πολλές απορίες. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 @DEADLAZARUS Φίλε καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Συγκρίνεις όμως κατακαλόκαιρο με τώρα που έχει αρκετό κρύο ακόμα. οι δικές μου θερμοκρασίες τώρα είναι 46/64 σε idle. 14 hours ago, Arkin said: Αν το βγάλεις πάει η εγγύηση ναι. Ποιον πήρες να δούμε αν έχει θέμα με θερμοκρασίες γιατί οι καινούργιοι δουλεύουν αρκετά πιο κρύα. Επίσης τη μητρική έχεις γιατί κάποιες έχουν heatsink πάνω τους και μπαίνει εκεί ο nvme. πήρα τον Samsung Evo Plus 500gb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Psyber είπε @DEADLAZARUS Φίλε καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Συγκρίνεις όμως κατακαλόκαιρο με τώρα που έχει αρκετό κρύο ακόμα. οι δικές μου θερμοκρασίες τώρα είναι 46/64 σε idle. πήρα τον Samsung Evo Plus 500gb Μήπως είναι χωμένος σε δύσκολο σημείο; Έχει η μητρική σου δεύτερη υποδοχή για nvme; Αν ναι, δοκίμασε να τον τοποθετήσεις εκεί και βλέπεις πώς πάει. Οι θερμοκρασίες σου, πάντως, είναι πράγματι υψηλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 αυτη τη μητρική έχω και είναι στην επάνω θύρα. https://www.asrock.com/MB/Intel/Z270M Pro4/index.asp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Έχω το συγκεκριμένο heatsink, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι τι γράφω: δεν έβγαλα το αυτοκόλλητο. Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Αν το κάνεις, χάνεις την εγγύηση. Ο δικός μου nvme είναι ανάμεσα στην κάρτα γραφικών και την ψύκτρα (γομάρια αμφότερες), πάνω δε από την κάρτα έχω χώσει και την κάρτα ήχου. Οπότε βρίσκεται σε δύσκολο σημείο. Πριν βάλω το ek heatsink, έβλεπα μέχρι και 70 βαθμούς (κατακαλόκαιρο, σε δωμάτιο χωρίς a/c, έχω δε εγκαταστήσει στον nvme το bf1, με το οποίο και ασχολούμαι τον τελευταίο 1.5 χρόνο). Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι, γιατί οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές. Τώρα βλέπω max 45 και 52 βαθμούς αντίστοιχα (υπόψιν, το hwinfo έχει 2 ενδείξεις θερμοκρασιών του nvme). Από 70 πήγα στους 52 (και από 50 στους 45). Οπότε έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς έχω headroom και για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Υποτίθεται ότι αν βγάλεις τα αυτοκόλλητα (και από τις δύο πλευρές του nvme), θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Μπορεί. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να χάσεις την εγγύηση, καθώς οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές και χωρίς να προβείς σε μια τέτοια αφαίρεση. Προσοχή στην τοποθέτηση. Τα κλιπσάκια θέλουν σταθερό χέρι και καθόλου πίεση (μην κάνεις καμιά ζημιά). Ψάξε στο net πληροφορίες για την τοποθέτηση και θα σου λυθούν πολλές απορίες. ναι ετσι ειναι οποιος βλεπει με hwinfo 64 τις θερμοκρασιες η 2η ενδειξη ειναι η σωστη παιζω με 970 evo nvme!! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 48 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε ναι ετσι ειναι οποιος βλεπει με hwinfo 64 τις θερμοκρασιες η 2η ενδειξη ειναι η σωστη παιζω με 970 evo nvme!! Η πρώτη ένδειξη τι αφορά εντέλει; Πάντα είχα αυτήν την απορία. Υ.Γ. Ίδιες θερμοκρασίες βλέπω κι εγώ στον 960 evo nvme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 26 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Η πρώτη ένδειξη τι αφορά εντέλει; Πάντα είχα αυτήν την απορία. Υ.Γ. Ίδιες θερμοκρασίες βλέπω κι εγώ στον 960 evo nvme. bro !!!!μια πιθανη εξηγηση δινετε εδω στο forum του hwinfo https://www.hwinfo.com/forum/Thread-Drive-Temperature-2-on-Samsung-960-Evo There are 2 Sensors: 1. at the storage modules to probably check the health of those 2. one to controll throttling when it reaches beyond 70°C. The storage module one never reaches (should not unless you have data corruption or a direct heat source inside your case) 70°C, max I had during a 4h burn test (database clone and optimization) was around 50-55°C. Drive Temperature 2 can be the one that is over 70°C within minutes depending on the workload. That has to be the throttling sensor since when I do benchmark and it reaches beyond 70°C it throttles instantly. I would try to rename Sensor 2 to throttling sensor and 1 to health sensor. Let people test if it reflects the throttling of the drive according to the specifications. my own observations point to that. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) έκανα μια καλή συμπίεση με το ek επάνω και δεν ξεπερασε τους 49 στο temp 2 με τα 2 αυτοκολλητα επανω. όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει αλλα είναι καλύτερα απο πριν. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2019 από Psyber 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Περίεργη αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση. @DEADLAZARUS Για τρεξε ένα crystaldisk και πες νουμερα. Εμένα έφτασε με το ek τους 63 ο controller. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από Psyber 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Και να επισημάνω σε όσους προβούν στην αγορά του ek, ότι τα thermal pads δεν είναι ίδια. το ένα είναι λεπτότερο και μπαινει στην πίσω πλευρά του ssd. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 17 ώρες πριν, Psyber είπε Περίεργη αλλά ενδιαφέρουσα προσέγγιση. @DEADLAZARUS Για τρεξε ένα crystaldisk και πες νουμερα. Εμένα έφτασε με το ek τους 63 ο controller. Αν προλάβω, γιατί όχι; Το pc το έχω για gaming, αλλά κάπου έχω κατεβάσει το crystaldisk. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά. Έκανα κάποιες δοκιμές και οι διαφορές μπορώ να πώ ότι είναι χαοτικές! Υπενθυμίζω ότι το drive της δοκιμής ήταν το Samsung Evo Plus 500GB. Τα thermal pads τοποθετήθηκαν ως εξής: το χοντρό (1mm), με τη μαλακή μεριά που κολλάει λίγο προς τη μεριά του heatsink, και τη γυαλιστερή (που δεν κολλάει προς τη μεριά των τσιπακίων του drive. Το λεπτό (0.5mm) μπήκε μεταξύ της πίσω πλευράς του drive (η οποία ακουμπάει στη γυαλιστερή πλευρά του thermal pad) και του backplate (στο οποίο ακουμπά η μαλακή μεριά του pad που κολλάει). Χωρίς το ψυκτράκι της Ek στο CrystalDisk Mark 6, οι μάξιμουμ θερμοκρασίες που έφτασε ήταν 65 βαθμοί κελσίου για τη μνήμη flash και 91 για τον controller. Στο benchmark του Samsung Magician, οι τιμές ήταν 68 και 94(!) αντίστοιχα. Με το ψυκτράκι της EK, είχα τα εξής νούμερα: CrystalDisk Mark με 50 (flash) και 57 (controller) και στο Samsung Magician 56 (flash) και 64 (controller). Τα δε αποτελέσματα και στα δύο σενάρια ήταν ίδια. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2019 από Psyber 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα