Προς το περιεχόμενο

Παλιος HDD σε νεοτερο συστημα

Colt 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα παιδια .Εχω εναν παλιο HDD ( WD Caviar Blue 320gb Sata 8 mb cache). Ο συγκεκριμενος σκληρος ηταν σε ενα παλιο build και ειχε εγκατεστημενα παλιοτερα windows ( 7 αν δν κανω λαθος ). Στο τωρινο μ συστημα εχω ηδη HDD στον οποιο ειναι περασμενα τα 10. Θελω να χρησιμοποιησω σαν δευτερο σκληρο τον συγκεκριμενο παλιο. Μπορω απλως να ανοιξω το κουτι και να τον συνδεσω σε ενα sata port?Υπαρχει πιθανοτητα τα αρχεια των παλιων windows να δημιουργησουν προβλημα με τα νεα και να δημιουργησω καποιο προβλημα τυπου double registry η καποιο αλλο conflict? Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω? ( Θα προτιμουσα να μην κανω format τον δισκο και να χασω ολα τα αρχεια...τουλαχιστον οχι πριν αποφασισω τι θελω να μεινει και τι οχι).Eπειδη δν εχω ασχοληθει ποτε ξανα με το συγκεκριμενο θεμα...οποιος γνωριζει θα ηθελα να μου εξηγησει την ολη διαδικασια αναλυτικα σε βηματα απο την αρχικη εγκατασταση μεχρι και τη διαμορφωση εκ των υστερων ( αν απαιτειται ).

Επεξ/σία από Colt 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Colt 7 είπε

Kαλησπερα παιδια .Εχω εναν παλιο HDD ( WD Caviar Blue 320gb Sata 8 mb cache). Ο συγκεκριμενος σκληρος ηταν σε ενα παλιο build και ειχε εγκατεστημενα παλιοτερα windows ( 7 αν δν κανω λαθος ). Στο τωρινο μ συστημα εχω ηδη HDD στον οποιο ειναι περασμενα τα 10. Θελω να χρησιμοποιησω σαν δευτερο σκληρο τον συγκεκριμενο παλιο. Μπορω απλως να ανοιξω το κουτι και να τον συνδεσω σε ενα sata port?Υπαρχει πιθανοτητα τα αρχεια των παλιων windows να δημιουργησουν προβλημα με τα νεα και να δημιουργησω καποιο προβλημα τυπου double registry η καποιο αλλο conflict? Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω? ( Θα προτιμουσα να μην κανω format τον δισκο και να χασω ολα τα αρχεια...τουλαχιστον οχι πριν αποφασισω τι θελω να μεινει και τι οχι).Eπειδη δν εχω ασχοληθει ποτε ξανα με το συγκεκριμενο θεμα...οποιος γνωριζει θα ηθελα να μου εξηγησει την ολη διαδικασια αναλυτικα σε βηματα απο την αρχικη εγκατασταση μεχρι και τη διαμορφωση εκ των υστερων ( αν απαιτειται ).

Toν συνδεεις μια χαρα, δεν προκειται να δημιουργησει προβλημα. Εχω ενα windows 7 Installation σε εναν SSD μου, windows 10 στον αλλον και ενα Windows XP στον ιδιο με τα windows 10.
Ολα για διαφορετικα συστηματα ;)

Τελεια ευχαριστω!Εκ των υστερων ,(αφου βρω τι θελω να κρατησω κλπ )προτεινεις καποια διαδικασια συγκεκριμενη για να σβησω τα παλια αρχεια windows? Να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα η manually να σβησω τα αρχεια που απλα δν θελω?

1 λεπτό πριν, Colt 7 είπε

Τελεια ευχαριστω!Εκ των υστερων ,(αφου βρω τι θελω να κρατησω κλπ )προτεινεις καποια διαδικασια συγκεκριμενη για να σβησω τα παλια αρχεια windows? Να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα η manually να σβησω τα αρχεια που απλα δν θελω?

Απλως παιρνεις τα αρχεια που θες, τα βαζεις προσωρινα καπου αλλου, του τραβας φορματ και ξεμπερδευεις. 
Τωρα για προγραμμα, σορρυ αλλα εχω ακουσει πολλες ιστοριες τρομου με τις μαλακιες που κανουν μερικες φορες, οποτε δεν θα το συνιστουσα.

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Απλως παιρνεις τα αρχεια που θες, τα βαζεις προσωρινα καπου αλλου, του τραβας φορματ και ξεμπερδευεις. 
Τωρα για προγραμμα, σορρυ αλλα εχω ακουσει πολλες ιστοριες τρομου με τις μαλακιες που κανουν μερικες φορες, οποτε δεν θα το συνιστουσα.

Μια χαρα, εντωμεταξυ εχω μεινει και αρκετα πισω....8mb cache δεν νομιζω να κυκλοφορει πλεον hdd..θα επηρεασει αισθητα την αποδοση σε loading time σε προγραμμα και παιχνιδια? An ειναι , να τον εχω κατα νου μονο για αποθηκευση αρχειων ( τυπου ταινιες , φωτο κλπ ).

Μόλις τώρα, Colt 7 είπε

Μια χαρα, εντωμεταξυ εχω μεινει και αρκετα πισω....8mb cache δεν νομιζω να κυκλοφορει πλεον hdd..θα επηρεασει αισθητα την αποδοση σε loading time σε προγραμμα και παιχνιδια? An ειναι , να τον εχω κατα νου μονο για αποθηκευση αρχειων ( τυπου ταινιες , φωτο κλπ ).

Συμφωνα με ενα βιβλιο που διαβαζω, ειδικευμενο στα μεσα αποθηκευσης, η cache στους σκληρους δισκους βασικα πρεπει να υπαρχει. Απο εκει και περα, αν δεις το scaling ειναι αρκετα κακο και οι μεγαλυτερες χωρητικοτητες δεν προσφερουν αξιοσημειωτες επιδοσεις. Αν θες να διαβασεις ολο το χωριο μονος σου, απο σελιδα 46 και μετα. 

54192514_2090615494398786_7811980963742744576_n.png?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=bdbeb19038976eebb42cd3d06ceb1d7a&oe=5D18EE6B

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Φίλε μου αφού ο παλιός σκληρός δούλευε μπορεί να έχει σφάλματα από τη χρήση ή και σφάλματα σαν σκληρός. Θα πρέπει να του κάνεις έλεγχο σκληρού για σφάλματα, ώστε πρώτα να διασφαλίσεις τα παλιά σου αρχεία αλλά και την λειτουργία των windows κατά δεύτερον. Το hard disk Sentinel μας δείχνει την "υγεία" των σκληρών μας. Μετά αν όλα πάνε καλά κάνε τον έλεγχο σκληρού με τα windows. Θα βρείς πολλές οδηγίες στο youtube αν ψάξεις εδώ σου έχω μια: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...