george79 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2004 παιδες μετα απο 3 καμενα τροφοδοτικα σε 3 χρονια εχει αρχισει να με απασχολει : Η πολυκατοικια εχει χαλια συνδεση με το δικτυο της δεη . το αποτελεσμα ειναι το ρευμα να ψιλοπαιζει ( αναβοσβηνουν λιγο τα φωτα και λοιπα) . αυτο που με προβληματιζει ειναι τι ευρος τασης εχουν τα τροφοδοτικα πχ 180 -230 volt περισσοτερο?
the_maniac Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 φιλε george δεν φταιει το σπιτι σου μονο. εμενα πριν 1 μηνα μου καηκε η οθονη και επειδη το εψαξα λιγο το θεμα υπαρχει τεραστιο προβλημα στην Πατρα με το ρευμα.........δεν ξερω γιατι αλλα πουθενα δεν υπαρχει σταθερη ταση. στο σπιτι ενος φιλου μου ειναι τοσο εντονο το φαινομενο που οταν πεφτει η ταση νομιζεις οτι εχουν σβησει τα φωτα....σκεψου δηλαδη τι τραβαει ο υπολογιστης σου. σε μαγαζια με υπολογιστες μου ειπαν οτι εχουν συνεχως καμενες συσκευες. οπως ειπε και ο Spyrus .....παρε ενα ups εγω πηρα και ησυχασα
sotakas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 em....ektos apo ups pezoun kai alles luseis opos kapoies siskeves pou efarmozoun stis brizes epanw kai kratan statheri thn tash....ta ups einai pio polu gia na prosatevoun apo thn apotomh diakoph refmatos kathos exoun mpataries mesa kai mporoun na krathsoun gia ligo akoma thn tash mexri na sviseis kanonika ton upologisth....so...koitaxte ligo kai afto pou sas ipa:)kai polu pio fthnh lush einai kai ligotero xwro pianei:).....thanks:)
Jaco Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 sotakas, αυτό που λες δεν κρατά σταθερή την τάση καθώς δεν έχει μπαταρία για να δώσει παραπάνω ενέργεια όταν η τάση πέσει πολύ πολύ... Αυτό που κάνουν είναι να κόβουν τα peak του δικτύου, δηλαδή κάποιες απότομες υψηλές τάσεις οι οποίες στην ουσία είναι και το πρόβλημα, καθώς είναι αυτές που καίνε τις συσκευές... Γενικά η διακύμανση με μικρές μεταβολές δεν προκαλεί περισσότερη φθορά παρά δυσλειτουργία στον PC... Ωστόσο, όμως τα πολύμπριζα αυτά είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση όσων αφορά το κόστος και την προστασία που προσφέρει και πρέπει να θεωρείται (τουλάχιστον για μένα) δεδομένη η κατοχή του από όλους όσους δεν έχουν την άνεση να αγοράσουν ένα UPS... Είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα από άποψη ασφάλειας και ας έχει κάποιος ένα καλό τροφοδοτικό, καθώς προστατεύει και την οθόνη, τον εκτυπωτή, το modem κ.ο.κ...
xsterg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2004 paidia geia xara. epeidi eimai kai ego apo patra kai akouysa ta problimata sas eipa na apanthso. den exo akousei kapoion sthn patra pou na pei oti exei sobara problimata me thn tasi toy diktyou. pantote ta problimata pou exo akousei einai se logika epipeda (throymenon ton analogion). apo poia perioxi eisaste? an parathreite toso megali ayjomeivsh ths tashs tote ena einai bebaio. oti h den exei ginei sosti hlektrologiki egkatastasi h oti ta kalodia paroxis ths tashs den einai arketa xontra. stis perissoteres polykatoikies ta kalodia einai enomena metaju toys me aplo stripsimo ton kalodion!!! pragma aparadekto. thelo na tsekareste to ejhs. an me kanoniko arithmo hlektrikon syskeyon anoikton sto spiti, an kapoios anoijei ton thermosifona parathrei poly megali ptisi ths tashs. tora mia mikri ptosi tasis einai logiki kai anamenomeni. an kapoios exei kai polymetro tote einai kalo na kanei aytes tis energeies metrontas kai parathetontas mas tis taseis. ayto pou tha proteina ego einai na fonajeis kapoion adeioyxo hlektrologo kai na tsekarei ton pinaka toy spitioy kai tis enoseis. an den ta brei ok tote na allajei oti krinei aytos. parethese ta stoixeia pou soy eipa kai otidhpote kai opoiadhpote bohtheia xreiasteis eimai diathesimos. filika.
Highlander Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=372413 Επειδή και εγώ είμαι από πάτρα σας λέω το εξής: Το APC μου (UPS) καταγράφει ένα σωρό αυξομοιώσεις της τάσης. Αν θα δείτε τα log στο ποιό πάνω post θα καταλάβετε. Δυστυχώς παντού υπάρχουν τάσεις κακές. Η τάση που βλέπω συνήθως είναι κοντά στα 240. Συνήθως 236. Επίσης δεν σημαίνει ότι για όλα φταίει η ΔΕΗ. Το UPS όμως είναι απαραίτητο. 1. Πρέπει να γίνεται καλή επιλογή τροφοδοτικού. 2. Να ξεσκονίζετε το μηχάνημα τακτικά. Έχει μεγάλη σημασία γιατί όταν κολλάει η σκόνη, όταν πιάσει υγρασία τότε αρχίζουν τα βραχυκλυκλώματα. Λίγη προσοχή σε όλα χρειάζεται.
Spyrus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Προτείνετε κανένα UPS και που να το πάρουμε όσοι έχετε.
Highlander Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2004 Έχω ξαναπεί τη γνώμη μου. APC RS-500 ή 800 κλπ Είναι λίγο ακριβά αλλά πιστεύω ότι πληρώσεις παίρνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.