babisskg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, babisskg είπε Ας μην σκοτωθούμε από τις πολλές ευγένειες , σημασία έχει να μοιραζόμαστε την όποια γνώση ......... όσο για το ποιός ξέρει τα περισσότερα ........ Είμαι κατά του post processing και το έχω δηλώσει , με την μορφή και την έννοια που έχει αποκτήσει και πριν ανοίξω πληγή που θα οδηγήσει σε διάφορα ......... ανασκευαζω λέγοντας ........ η άποψη μου είναι πως , η προσπάθεια πρέπει να γίνεται αρχικά , με όλους τους τρόπους και τις τεχνικές ώστε η λήψη να γίνεται όσο πιο σωστά τεχνικά γίνεται εξαρχής ......... ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο το post processing ...... δλδ λίγο καμιά σκιά , λίγο ισιωμα κλπ ........ δεν θεωρώ πως κάποιο crop μπορεί να καταλογιστεί ως σοβαρό ζήτημα ....... Ο λόγος για κάτι τέτοιο , είναι πως οι ψηφιακή ευκολία λήψης , έχει ρίξει στο περιθώριο τις όποιες τεχνικές , κάποιος δλδ δεν φροντίζει εξαρχής να δώσει προσοχή ώστε η εικόνα να είναι ίσια τραβηγμένη , με εστίαση εκεί που ήθελε , με το διάφραγμα που είχε αποφασίσει .......... αφού ξέρει ότι πάνω κάτω θα τα διορθώσει σε μια οθόνη ....... τρώγοντας εκεί τον περισσότερο χρόνο ......... αντί να τραβάει εικόνες ........ Στην ουσία πρόκειται για ένσταση και όχι για κάποια θέση κάποιου αγυριστου κεφαλιού ......... Για τους superzoom , τι να πω , τους συμπαθώ ιδιαίτερα , κάθε φορά όμως τα πράγματα περιπλέκονται αφού ο ένας ναι μεν φτάνει εκεί που θέλω , αλλά είναι πανάκριβος , ο άλλος είναι στις δυνατότητες μου αλλά είναι για τ' ανάθεμα από softness στις άκρες του ανώτερου άκρου , ο άλλος είναι αλλά είναι 2.5 κιλά χωρίς τα κουκούτσια ......... αυτό που βλέπω , είναι η αέναη αναζήτηση σε κάτι που γνωρίζω από πριν ποιά είναι η λύση ....... ένας οικονομικός all round με μεγάλο εύρος για μπες βγες κι' από εκεί και πέρα εξειδικευμένοι prime με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά ........ με τόσα πολλά τζάμια μέσα τους , τι περιμένει κανείς ...... να περάσει το φως και να βγεί και όπως ήταν ........ αδύνατον ........ 4 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάω για ωραιοποίηση της πραγματικότητας μέσω επεξεργασίας. Μιλάω για άμβλυνση των εγγενών αδυναμιών ενός budget φακού. Όσο καλός και να είσαι, όταν ο φακός σου ρίχνει πχ κοντραστ σε κάποιες συνθήκες ή εμφανίζει χρωματικές εκτροπές τότε μία επιμελής επεξεργασία μπορεί (εν μέρει) να σώσει την παρτίδα. Δεν διαφωνώ σε τίποτε με ένα αναγκαίο post processing το οποίο επιβάλλεται , αφού έγιναν παραχωρήσεις εξαρχής στην επιλογή του φακού ο οποίος είχε εγγενείς αδυναμίες τεχνικά ....... κι' αυτό χάριν οικονομικών ....... τι άλλο ..... 1
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καταλαβαίνω τί εννοείς @MAFAKA όταν λες επεξεργασία και όχι, μην έχεις κολλήματα, δεν παρεξηγούμαι, φυσικά γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και στην επεξεργασία μου και στις λήψεις μου πριν από αυτή. Ίδια άποψη περί απόδοσης έχω και εγώ για τους super zoom πλην αυτού του tamron που δεν έχω ψάξει καλά για να δω τί και πώς. Σε σύγκριση με άλλους φακούς καθώς και με άλλους super zoom φακούς δεν έχω δει πώς τα πάει. Παρόλαυτα, είδα κάποιες καλές λήψεις πουλιών στα 400mm του και ήταν οκ (ναι, ξέρω, το οκ είναι πολύ γενικό και έχει να κάνει με το τί περιμένει ο καθένας από κάθε φακό...) Τώρα αν είναι το ίδιο καλός, καλύτερος ή χειρότερος με τον af-p 70-300 που έχω δεν το γνωρίζω, θα κάνω μια αναζήτηση πάντως γενικά να έχω μια εικόνα και για εκείνον. Για τον 100-400, είδα διάφορα δείγματα χθες καθώς και κάποια βίντεο και πιστεύω ότι θα με καλύψει αν απόφασίσω να πάω σε εκείνον. Σαν απόδοση στα δείγματα που είδα δε μου φάνηκε κακός. Από χρήστες του, διαβάζω για πιο γρήγορο focus από τον Nikon 200-500. Είναι weather sealed και νομίζω και ο 18-400 είναι επίσης. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από stratigos24
MAFAKA Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μην βασίζεσαι πολύ στα δείγματα...προφανώς δίνουν μια εικόνα αλλά μέχρι εκεί. Άλλες δεξιότητες έχω εγω, άλλες εσύ, άλλες κάποιος τρίτος. Κάποιος που γνωρίζει πως να "ξεζουμίσει" τις δυνατότητες ενός φακού (και -κυρίως- να κρύψει τις αδυναμίες του) μπορεί να σου δώσει εξαιρετικά δείγματα από μέτριες υλοποιήσεις. Δες για παράδειγμα τι μπορεί να πετύχει κάποιος...μύστης (🙃) με μια "ταπεινή" D7000 και τον παλαιότερο 70-300 (αλλά, κυρίως, δώσε βάση στο σκεπτικό του πίσω απο κάθε κλικ ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, αξιοποιώντας τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του). https://photographylife.com/photographing-wildlife-with-the-nikon-70-300mm-f-4-5-5-6-vr Θεωρητικά μιλώντας, αν έπρεπε να σου δώσω μια και μόνη συμβουλή πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη, αυτή θα ήταν "μάθε να διαβάζεις MTF διαγράμματα". Και όταν λέω μάθε να διαβάζεις δεν εννοώ να καταλαβαίνεις τι δείχνει ένα τέτοιο διάγραμμα αλλά βασικά να κατανοείς πως να το αξιοποιήσεις στην πράξη. Σαφέστατα χρονοβόρο και μάλλον βαρετό για έναν χομπίστα, αλλά ενδέχεται να γλυτώσεις πολύ κόπο, δοκιμές και χρήμα έτσι (και τα κέρδη σίγουρα δεν τελειώνουν εκεί). Over & out. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από MAFAKA
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @MAFAKA Δε μπορείς και να μη δεις δείγματα να πάρεις μια ιδέα. Ναι δεν στέκεσαι τυφλά σε αυτά και ναι, άλλα μπορείς να πετύχεις εσύ με ένα φακό και άλλα εγώ με τον ίδιο φακό και ναι, μπορεί κάποιος να πετύχει καλύτερες φωτό από εμένα με τον 70-300 μου και πάει λέγοντας. Το θέμα στην προκειμένη, πέραν των δυνατοτήτων του καθενός, είναι να δούμε αν είναι σοφή επιλογή ο 100-400 tamron για τον σκοπό που τον θέλω, δηλαδή αν αποδίδει καλά, αν με καλύπτει το εύρος του, δίνει καλή λεπτομέρεια, έχει καλό stabilization, καλή κατασκευή, καλό AF κλπ κλπ. Θα διαβάσω και το άρθρο που παρέθεσες (το σκεπτικό όπως λες.. γιατί να σου πω την αλήθεια, από το αποτέλεσμα των δειγμάτων εκεί δεν τρελάθηκα, πιστεύω μπορούν να βγουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες με εκείνον τον εξοπλισμό) και θα ψάξω πέρι MTF. Φυσικά, καταλαβαίνω τα όσα λες, θέλοντας ίσως και να με γλιτώσεις και από χρήματα και από κόπο αναζήτησης για νέο εξοπλισμό, αλλά παρόλαυτα, θα ήθελα να έχω μια εικόνα για τον 100-400 που από ότι φαίνεται είναι και ο μόνος που θα μπορούσα οικονομικά να ''αντέξω'' στη φάση που είμαι. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από stratigos24
nickolas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δυστυχώς όλα εδώ περιστρέφονται στις Νικον. Γιατί η Canon με τους 600/11 και 800/11 νομίζω δείχνει το δρόμο. Καλή οξύτητα και μικρό βάρος... Αλλα θα πρέπει κανεις να αποφασίσει να πάει σε RF σύστημα. 1
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ακόμα, κάτι που είδα τώρα, είναι ότι υπάρχει και Nikon 80-400 Vr f4.5-5.6d που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στα 350-400 από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά που είναι και αυτή μια περίπτωση που ίσως μου κάνει. Θα ψάξω να δω τι λένε για αυτόν καθώς και για τυχόν προβλήματα κλπ.. Στο 1.5 κιλό, τον κάνει βαρύτερο από τον 100-400 Tamron αλλά παραμένει ελαφρύτερος από τους 150-600 και 200-500. καποια δείγματα παρακάτω σε κροπ μηχανές. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από stratigos24 3
NickSyk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα σας.. Προτού προχωρήσει κάποιος σε αγορές τέτοιου είδους και αξίας, πέρα από τις σεβαστές χρήσιμες γνώμες από ήδη χρήστες-γνώστες αυτών των φακών, και τις δοκιμές από γνωστές ιστοσελίδες,θα μπορούσε να αποκτήσει προσωπική άποψη ενοικιάζοντας για λίγες ημέρες έναν τέτοιο φακό , ώστε να τον δοκιμάσει στην δικιά του μηχανή σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, κι αναλύοντας τα αποτελέσματα με την ησυχία του..Τουλάχιστον για canon ή τον nikon AF-S 200-500 F5.6 Ε ED VR που πιθανόν ενδιαφέρει τον ''stratigos24'' - έστω και σαν μεταχειρισμένο - υπάρχει κατάστημα ενοικιάσεων (όπως είδα στο διαδίκτυο) στην Αθήνα που διαθέτει αυτόν τον φακό, και άλλους βέβαια.. Ήθελα κι εγώ να κάνω χρήση πέρυσι, για λίγες ημέρες ενός μεγάλου τηλεφακού για nikon απ' το συγκεκριμένο πρώτη φορά, αλλά μας τα ακύρωσε η πανδημία.... Να σημειώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με κανένα τέτοιο κατάστημα.. . Όμως θα βοηθούσε πιστεύω , η γνώμη κάποιων που έχουν εμπειρία από τέτοια καταστήματα , για μελλοντικούς ερασιτέχνες ενοικιαστές φακών κατά κύριο λόγο ή για κάτι άλλο.. 2
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, NickSyk είπε Καλησπέρα σας.. Προτού προχωρήσει κάποιος σε αγορές τέτοιου είδους και αξίας, πέρα από τις σεβαστές χρήσιμες γνώμες από ήδη χρήστες-γνώστες αυτών των φακών, και τις δοκιμές από γνωστές ιστοσελίδες,θα μπορούσε να αποκτήσει προσωπική άποψη ενοικιάζοντας για λίγες ημέρες έναν τέτοιο φακό , ώστε να τον δοκιμάσει στην δικιά του μηχανή σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, κι αναλύοντας τα αποτελέσματα με την ησυχία του..Τουλάχιστον για canon ή τον nikon AF-S 200-500 F5.6 Ε ED VR που πιθανόν ενδιαφέρει τον ''stratigos24'' - έστω και σαν μεταχειρισμένο - υπάρχει κατάστημα ενοικιάσεων (όπως είδα στο διαδίκτυο) στην Αθήνα που διαθέτει αυτόν τον φακό, και άλλους βέβαια.. Ήθελα κι εγώ να κάνω χρήση πέρυσι, για λίγες ημέρες ενός μεγάλου τηλεφακού για nikon απ' το συγκεκριμένο πρώτη φορά, αλλά μας τα ακύρωσε η πανδημία.... Να σημειώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με κανένα τέτοιο κατάστημα.. . Όμως θα βοηθούσε πιστεύω , η γνώμη κάποιων που έχουν εμπειρία από τέτοια καταστήματα , για μελλοντικούς ερασιτέχνες ενοικιαστές φακών κατά κύριο λόγο ή για κάτι άλλο.. σωστός. Θα δω ποιους έχουν μήπως δοκιμάσω κανέναν. Τωρα που το λες, θυμήθηκα, φιλος μου περσυ νοίκιασε από το rent photo video για 3 μέρες τον 200-500 Nikon.
babisskg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, NickSyk είπε Καλησπέρα σας.. Προτού προχωρήσει κάποιος σε αγορές τέτοιου είδους και αξίας, πέρα από τις σεβαστές χρήσιμες γνώμες από ήδη χρήστες-γνώστες αυτών των φακών, και τις δοκιμές από γνωστές ιστοσελίδες,θα μπορούσε να αποκτήσει προσωπική άποψη ενοικιάζοντας για λίγες ημέρες έναν τέτοιο φακό , ώστε να τον δοκιμάσει στην δικιά του μηχανή σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, κι αναλύοντας τα αποτελέσματα με την ησυχία του..Τουλάχιστον για canon ή τον nikon AF-S 200-500 F5.6 Ε ED VR που πιθανόν ενδιαφέρει τον ''stratigos24'' - έστω και σαν μεταχειρισμένο - υπάρχει κατάστημα ενοικιάσεων (όπως είδα στο διαδίκτυο) στην Αθήνα που διαθέτει αυτόν τον φακό, και άλλους βέβαια.. Ήθελα κι εγώ να κάνω χρήση πέρυσι, για λίγες ημέρες ενός μεγάλου τηλεφακού για nikon απ' το συγκεκριμένο πρώτη φορά, αλλά μας τα ακύρωσε η πανδημία.... Να σημειώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με κανένα τέτοιο κατάστημα.. . Όμως θα βοηθούσε πιστεύω , η γνώμη κάποιων που έχουν εμπειρία από τέτοια καταστήματα , για μελλοντικούς ερασιτέχνες ενοικιαστές φακών κατά κύριο λόγο ή για κάτι άλλο.. Η πλέον κατάλληλη πρόταση !
stratigos24 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Από ότι βλέπω έχει μόνο τον ελαφρύ 🤣🤣 200-500 που είχε νοικιάσει και ο φιλος. Μίλησα μαζί του, ήταν βαρύς για χερατες λήψεις που τον είχε δουλέψει εκείνο το τριήμερο. Λογικό βέβαια. Θα δω και κανένα άλλο μαγαζί αν υπάρχει και αν έχει κάποιον άλλο μεγάλο τηλεφακο .
NickSyk Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 58 λεπτά πριν, stratigos24 είπε σωστός. Θα δω ποιους έχουν μήπως δοκιμάσω κανέναν. Τωρα που το λες, θυμήθηκα, φιλος μου περσυ νοίκιασε από το rent photo video για 3 μέρες τον 200-500 Nikon. Ακριβώς.. Αυτό, εννοούσα κι εγώ... 1
Mmaker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Αν έχεις δει,έστω και με τον 70-300 ότι σε ενδιαφέρει σοβαρά το άθλημα,θα σου πρότεινα να κάνεις υπομονή και να πας κατευθείαν είτε στον Sigma τον Sport όμως,είτε σε Tamron G2. Είναι αισθητά καλύτεροι και σε ευκρίνεια και σε vr και af.Εναλλακτικά και ο Nikon 200-500 είναι πολύ καλός και sharp φακός και με σταθερό f5,6. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα