Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω σύντομα να αγοράσω τον παραπάνω φακό (με D7200). 

Με ''προβληματίζει'' και με μπερδεύει το ότι οι τιμές στα Ελληνικά καταστήματα έχουν τεράστιες διαφορές. 

Κυμαίνονται από 827 ευρω μέχρι 1140 ευρω, τεράστια διαφορά, κατά τη γνώμη μου, σε τι οφείλεται, γνωρίζουμε?

Μήπως επειδή κάποιοι κάνουν δικές τους εισαγωγές? Από την άλλη όμως, κατάστημα που κάνει δικές του εισαγωγές (και συνήθως έχει χαμηλές τιμές) είναι το πιο ακριβό για τον συγκεκριμένο φακό. Αυτό πως εξηγείται?

Δημοσ.

Καμια διαφορα, ανάλογα με το ποσο αγορασαν χονδρική από τον προμηθευτή τους κυμαίνεται και η τιμή λιανικής τους.

Ο συγκεκριμένος φακός για ποια χρήση θα είναι; Birding; Με την D7200 για τέτοια δουλεια θα προτιμούσα να μαζέψω λίγα παραπάνω λεφτά και θα έπαιρνα τον Nikkor 200-500, μια φορα αγοράζεις υπέρ-τηλεφακό, πάρε το σωστό...

• Like 1
Δημοσ.

MAFAKA.......Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντησή σου.....ναι, κυρίως birding και λίγο αγώνες αυτοκινήτου. 

Με τον ΝΙΚΟΝ 200-500 χάνω τα 100 extra mm, βασικό για εμένα, αλλά και μου κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια.

Ήμουν μεταξύ SIGMA & TAMRON C (150-600 πάντα).

Διάβασα σχεδόν όλες τις σχετικές κριτικές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ένα μήνα τώρα, και αποφάσισα να πάω με την SIGMA....ένας από τους λόγους φυσικά και το οικονομικό.

Ειλικρινά, σε ευχαριστώ για την πρότασή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Δες και αυτό το review και να ξέρεις το βασικότερο πράγμα στο birding μετά το εστιακό μήκος του τηλεφακού είναι η ταχύτητα και αξιοπιστία της αυτόματης εστίασης. 

https://photographylife.com/nikon-200-500mm-vs-tamron-150-600mm-vs-sigma-150-600mm-c

καλες αγορές 🙂

• Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Δες και αυτό το review και να ξέρεις το βασικότερο πράγμα στο birding μετά το εστιακό μήκος του τηλεφακού είναι η ταχύτητα και αξιοπιστία της αυτόματης εστίασης. 

https://photographylife.com/nikon-200-500mm-vs-tamron-150-600mm-vs-sigma-150-600mm-c

καλες αγορές 🙂

Ευχαριστώ, το έχω ήδη διαβάσει..........έχεις δίκαιο για την AF.....αλλά νομίζω ότι και οι άλλοι 2 προσφέρουν παραπλήσια ταχύτητα, αξιοπιστία και VR..., τουλάχιστον λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση αποτέλεσμα/τιμή. Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/3/2019 στις 7:47 ΜΜ, MAFAKA είπε

Ο συγκεκριμένος φακός για ποια χρήση θα είναι; Birding; Με την D7200 για τέτοια δουλεια θα προτιμούσα να μαζέψω λίγα παραπάνω λεφτά και θα έπαιρνα τον Nikkor 200-500, μια φορα αγοράζεις υπέρ-τηλεφακό, πάρε το σωστό...

Βλέπω πολλούς που βγάζουν wildlife με τον 200-500 που λες είτε με ff μηχανές είτε με d500 και d7500 κλπ. Βλέπω βέβαια και τον 150-600 πολλούς να τον χρησιμοποιούν με καλά αποτελέσματα. Η διαφορά σε τιμή και βάρος δεν είναι μεγάλη.

Τελευταία, μιας και ψάχνομαι και βγάζω κανα πουλάκι να περνάει η ώρα, κοιτάω για κανα φακό με μεγαλύτερο εύρος από τον 70-300 που έχω για να έχω στο νού μου για το μέλλον.

Πιστεύεις (και γενικά όποιος άλλος ξέρει ας βοηθήσει) μιας και το βάρος και το κόστος των 2 παραπάνω είναι αρκετό, ότι με έναν tamron 100-400 γίνεται η δουλειά σε crop μηχανή; Είναι 1 κιλό ελαφρύτερος από τον 150-600 (1000gr vs 2000gr) και παραπανω από ένα κιλό ελαφρύτερος από τον 200-500 (1000gr vs 2300gr) και τον βρίσκεις στα μισά χρήματα από τους άλλους 2.. Το 400mm είναι πολύ περιοριστικό (600mm σε FF);;

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Βλέπω πολλούς που βγάζουν wildlife με τον 200-500 που λες είτε με ff μηχανές είτε με d500 και d7500 κλπ. Βλέπω βέβαια και τον 150-600 πολλούς να τον χρησιμοποιούν με καλά αποτελέσματα. Η διαφορά σε τιμή και βάρος δεν είναι μεγάλη.

Τελευταία, μιας και ψάχνομαι και βγάζω κανα πουλάκι να περνάει η ώρα, κοιτάω για κανα φακό με μεγαλύτερο εύρος από τον 70-300 που έχω για να έχω στο νού μου για το μέλλον.

Πιστεύεις (και γενικά όποιος άλλος ξέρει ας βοηθήσει) μιας και το βάρος και το κόστος των 2 παραπάνω είναι αρκετό, ότι με έναν tamron 100-400 γίνεται η δουλειά σε crop μηχανή; Είναι 1 κιλό ελαφρύτερος από τον 150-600 (1000gr vs 2000gr) και παραπανω από ένα κιλό ελαφρύτερος από τον 200-500 (1000gr vs 2300gr) και τον βρίσκεις στα μισά χρήματα από τους άλλους 2.. Το 400mm είναι πολύ περιοριστικό (600mm σε FF);;

Θα μείνω στο " μια φορά αγοράζεις τέτοιον φακό " , θα συμπλήρωνα πως όσες φορές χρησιμοποιώ κάποιον από έως η δουλειά καταλήγει να δουλεύω με μια συγκεκριμένη εστιακή απόσταση , από το εύρος που διαθέτει ένας τέτοιος ζουμ και να παραλείπω όλες τις ενδιάμεσες . Ήταν ένας από τους λόγους που απέρριψα την αγορά ενός μεταχειρισμένου 150 - 600 της Sigma , αφού θα κουβαλούσα έναν όγκο από τον οποίο θα χρησιμοποιούσα ένα μέρος των χαρακτηριστικών του . 

Την επόμενη φορά σκέφτομαι αντί ενός ζουμ , όπου θα αναγκαστώ να ψάχνω ανάμεσα σε διάφορους από - έως , να ψαχτω για έναν prime τηλεφακό μεταχειρισμένο φυσικά . Αναλόγως τιμών θα κινηθώ η πιο ψηλά σε εστιακή απόσταση , η πιο χαμηλά μαζί με έναν converter θυσιάζοντας ένα η περισσότερα στοπ φωτεινότητας .

Έτσι κι' αλλιώς ένας τέτοιος φακός δεν θα κάθεται μόνιμα επάνω στο σώμα , αλλά θα μπαίνει κάποιες φορές .

Ένα άλλο σενάριο , αφορά την χρήση μιας Nikon 1 v1 η v2 , όπου με επί 2.7 κάνετε τους πολλαπλασιασμούς για να βγάλετε την μετατροπή ενός 70 - 300 . Αν πάτε λίγο πιο εκεί και αγοράσετε και τον γνήσιο ανταπτορα της Nikon με κόστος 200 ευρώ , θα έχετε και την πλήρη ηλεκτρονική επικοινωνία . Σώμα 1 v1 μεταχειρισμένο γύρω στα 150 , συν 200 ο γνήσιος ανταπτορας . 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Τα 400mm απο μόνα τους δεν ειναι προβλημα...ισα-ισα, είναι παραπάνω απο ικανοποιητικά για birding σε crop αισθητήρα (προφανώς όσο περισσότερο εύρος έχεις για να δουλέψεις τόσο καλύτερα).

Το θέμα είναι ότι πρέπει πάντα να θυμάσαι πως το κροπάρισμα είναι αναπόφευκτο στη φωτογράφιση άγριας φύσης, οπότε και οι κατασκευαστικές αδυναμίες ενός φακού μεγεθύνονται. Αν διαβάζεις ότι ένας τέτοιος φακός μειονεκτεί σε ευκρίνεια από τον αντίστοιχο ζουμ Nikkor (ο οποίος ήδη υπολείπεται σημαντικά από έναν αντίστοιχο 400mm σταθερού εστιακού μήκους) φαντάσου τί θα συμβεί όταν θα πρέπει να "πετάξεις" το 70% του καρέ για να εστιάσεις στο θέμα σου. Και δεν έχουμε καν συζητήσει για την αξιοπιστία και την ταχύτητα του AF, βασική παράμετρο στη φωτογραφία άγριας φύσης.

Υποθετικά, άν ασχολιόμουν με τη φωτογραφία και βρισκόμουν στη θέση σου, θα κοιτούσα να βελτιώσω την τεχνική μου ώστε να παίρνω το maximum απο τον 75-300 και θα προχωρούσα σε αγορά ανώτερου φακού αργότερα.

Υποθετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας.

@babisskg

Tο πιστέυω και εγώ ότι όποιον και αν πάρω από αυτούς, για αυτό τουλάχιστον που προσπαθώ να βγάλω τώρα, θα τους δουλέυω στα πιο μεγάλα mm που έχουν και μόνο, πλήν ελαχίστων περιπτώσεων. 
Όσον αφορά τους prime, παρατήρησα ότι οι τιμές ξεφεύγουν ακόμα και όταν ξεκινάμε από λιγότερα από 400mm και ήταν και ο λόγος που δεν το έψαξα παραπάνω. Θα ρίξω μια ματιά πάλι όμως.
Για teleconverter δε σκέφτομαι στη μηχανή μου που είναι crop και αυτό με βάση τα όσα αρνητικά διάβασα που οκ αν είχα full frame πάει και έρχεται, αντέχονται, αλλά σε crop σώμα δεν είμαστε για να πέφτουμε και άλλο σε απόδοση (θεωρώ). 

Είναι μια σκέψη και αυτή για τις nikon 1, αλλά, ενώ ξέρω (τουλάχιστον για τη σειρά J της Nikon) ότι έχουν πολύ καλό af, δε ξέρω κατα πόσο αποδίδει καλά σε αυτό το είδος καθώς και με διστάζει το τελικό αποτέλεσμα σαν ''ποιότητα'' σε σχέση με την 7500 που ήδη έχω (βεβαια θα κοίταζα όπως λες μια v1/v2 για να υπάρχει viewfinder και όχι μια της σειράς J). Δηλαδή, θα με ενοχλήσει αν παίρνω οκ πιο κοντά τα πουλιά με το μεγαλύτερο ζοομ που προσφέρει, αλλά σε ευκρίνεια/λεπτομέρεια υπολείπονται σε σχέση με την 7500. Θα ψάξω βέβαια περισσότερο, να δω και άλλα δείγματα από τέτοια σετ να έχω πιο καλή εικόνα. Το χ2.7 επηρεάζει πέραν του ζουμ (θετικά) και το διάφραγμα (αρνητικά) σωστά; Γιατί αν συμβαίνει αυτό, είναι που είναι σκοτεινός ο 70-300 μου, μετά θα είναι θεοσκότεινος. Βέβαια, όπως είπα θα ψάξω δείγματα και απόψεις χρηστών και βλέπουμε.

ΥΓ: Λίγο που κοίταξα (αν μιλούσαμε για native φακό Nikon 1 σε σώμα Nikon 1) βρήκα τον 170-300 4.5 - 5.6 vr και o πιό φθηνός από ebay μαζί με μεταφορικά στα 650 ευρώ.

@MAFAKA

Ναι, όσο πιο πολλά mm έχεις, τόσο πιο άνετος είσαι και είναι και ο λόγος που δεν έχω κλείσει στον 100-400, αν και η διαφορά τιμής και βάρους είναι πολύ σεβαστή σε σχέση με τους άλλους 2 (200-500, 150-600).
Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται πολύ κροπ (ήδη κάνω πολύ κροπ για να δείξω ένα σπουργίτι από αυτά που προσπαθω τελευταία να πιάσω) και χάνω ποιότητα/φαίνονται μειονεκτήματα του af-p 70-300 dx vr.

Αυτό κοιτάω και εγώ, να βελτιώσω την τεχνική μου με τον εξοπλισμό που ηδη έχω. Πάω κάθε μέρα σερί και κυνηγάω στο βουνό σπουργίτια, διαβάζω άρθρα, τεχνικές, βλέπω φωτογραφίες για τη φωτογράφιση άγριας φύσης κλπ και ο λόγος που το ψάχνω για φακό είναι για να έχω καταλήξει σε κάποιον όταν με το καλό έρθει η ώρα για να αναβαθμίσω αυτόν που έχω τώρα.

Είδες εσύ να υστερεί ο 100-400 σημαντικά σε κάποιον από τους τομείς που αναφέρεις (ευκρίνεια, ταχύτητα af κλπ);;

ΥΓ: Υπάρχει και ο sigma από ότι είδα σε 100-400 αλλά με μικρή διαφορά τιμής από τον 150-600, οπότε δεν τον σκέφτομαι σε αυτή την τιμή και στα 100-400 σαν επιλογή αφήνω μόνο τον Tamron.

Edit: Μια ακόμα επιλογή πιο οικονομική ακόμα και από τον 100-400 tamron είναι και ο 18-400 tamron (570 ευρώ vs 450 ευρώ από e-infinity και οι 2 τιμές) που βέβαια δε ξέρω πόσο καλά αποδίδει. Αν υποτεθεί ότι αποδίδει καλά (ναι, σχετικό είναι το καλά, καταλαβαίνετε πως το λέω), παίρνω αυτόν και δίνω τους 18-55 και 70-300.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
5 ώρες πριν, stratigos24 είπε

@babisskg

Tο πιστέυω και εγώ ότι όποιον και αν πάρω από αυτούς, για αυτό τουλάχιστον που προσπαθώ να βγάλω τώρα, θα τους δουλέυω στα πιο μεγάλα mm που έχουν και μόνο, πλήν ελαχίστων περιπτώσεων. 
Όσον αφορά τους prime, παρατήρησα ότι οι τιμές ξεφεύγουν ακόμα και όταν ξεκινάμε από λιγότερα από 400mm και ήταν και ο λόγος που δεν το έψαξα παραπάνω. Θα ρίξω μια ματιά πάλι όμως.
Για teleconverter δε σκέφτομαι στη μηχανή μου που είναι crop και αυτό με βάση τα όσα αρνητικά διάβασα που οκ αν είχα full frame πάει και έρχεται, αντέχονται, αλλά σε crop σώμα δεν είμαστε για να πέφτουμε και άλλο σε απόδοση (θεωρώ). 

Είναι μια σκέψη και αυτή για τις nikon 1, αλλά, ενώ ξέρω (τουλάχιστον για τη σειρά J της Nikon) ότι έχουν πολύ καλό af, δε ξέρω κατα πόσο αποδίδει καλά σε αυτό το είδος καθώς και με διστάζει το τελικό αποτέλεσμα σαν ''ποιότητα'' σε σχέση με την 7500 που ήδη έχω (βεβαια θα κοίταζα όπως λες μια v1/v2 για να υπάρχει viewfinder και όχι μια της σειράς J). Δηλαδή, θα με ενοχλήσει αν παίρνω οκ πιο κοντά τα πουλιά με το μεγαλύτερο ζοομ που προσφέρει, αλλά σε ευκρίνεια/λεπτομέρεια υπολείπονται σε σχέση με την 7500. Θα ψάξω βέβαια περισσότερο, να δω και άλλα δείγματα από τέτοια σετ να έχω πιο καλή εικόνα. Το χ2.7 επηρεάζει πέραν του ζουμ (θετικά) και το διάφραγμα (αρνητικά) σωστά; Γιατί αν συμβαίνει αυτό, είναι που είναι σκοτεινός ο 70-300 μου, μετά θα είναι θεοσκότεινος. Βέβαια, όπως είπα θα ψάξω δείγματα και απόψεις χρηστών και βλέπουμε.

ΥΓ: Λίγο που κοίταξα (αν μιλούσαμε για native φακό Nikon 1 σε σώμα Nikon 1) βρήκα τον 170-300 4.5 - 5.6 vr και o πιό φθηνός από ebay μαζί με μεταφορικά στα 650 ευρώ.

@MAFAKA

Ναι, όσο πιο πολλά mm έχεις, τόσο πιο άνετος είσαι και είναι και ο λόγος που δεν έχω κλείσει στον 100-400, αν και η διαφορά τιμής και βάρους είναι πολύ σεβαστή σε σχέση με τους άλλους 2 (200-500, 150-600).
Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται πολύ κροπ (ήδη κάνω πολύ κροπ για να δείξω ένα σπουργίτι από αυτά που προσπαθω τελευταία να πιάσω) και χάνω ποιότητα/φαίνονται μειονεκτήματα του af-p 70-300 dx vr.

Αυτό κοιτάω και εγώ, να βελτιώσω την τεχνική μου με τον εξοπλισμό που ηδη έχω. Πάω κάθε μέρα σερί και κυνηγάω στο βουνό σπουργίτια, διαβάζω άρθρα, τεχνικές, βλέπω φωτογραφίες για τη φωτογράφιση άγριας φύσης κλπ και ο λόγος που το ψάχνω για φακό είναι για να έχω καταλήξει σε κάποιον όταν με το καλό έρθει η ώρα για να αναβαθμίσω αυτόν που έχω τώρα.

Είδες εσύ να υστερεί ο 100-400 σημαντικά σε κάποιον από τους τομείς που αναφέρεις (ευκρίνεια, ταχύτητα af κλπ);;

ΥΓ: Υπάρχει και ο sigma από ότι είδα σε 100-400 αλλά με μικρή διαφορά τιμής από τον 150-600, οπότε δεν τον σκέφτομαι σε αυτή την τιμή και στα 100-400 σαν επιλογή αφήνω μόνο τον Tamron.

Edit: Μια ακόμα επιλογή πιο οικονομική ακόμα και από τον 100-400 tamron είναι και ο 18-400 tamron (570 ευρώ vs 450 ευρώ από e-infinity και οι 2 τιμές) που βέβαια δε ξέρω πόσο καλά αποδίδει. Αν υποτεθεί ότι αποδίδει καλά (ναι, σχετικό είναι το καλά, καταλαβαίνετε πως το λέω), παίρνω αυτόν και δίνω τους 18-55 και 70-300.

Η αναφορά που έκανα στην 1 v1 , v2 ήταν μόνο για την περίπτωση όπου κάποιος έχει ήδη φακούς της Nikon , αλλιώς δεν έχει νόημα . Το autofocus της θα ντρόπιαζε πολλές DSLR , δεν έχω όμως άποψη αν παραμένει το ίδιο γρήγορο σε περίπτωση που προστεθεί ο γνήσιος ανταπτορας . Για την εξαιρετική περίπτωση που θελήσει κάποιος να δουλέψει με manual φακούς , χωρίς autofocus και με έναν τυπικό ανταπτορα , η απουσία focus peaking δεν θα φανεί στο ελάχιστο . Το viewfinder που έχει κάνει θαύματα . 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, babisskg είπε

δεν έχω όμως άποψη αν παραμένει το ίδιο γρήγορο σε περίπτωση που προστεθεί ο γνήσιος ανταπτορας 

Ναι, αυτό σκέφτομαι και εγώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stratigos24 είπε

Ναι, αυτό σκέφτομαι και εγώ.

Καλά , το έγραψα σαν μία ακραία εναλλακτική ........ και σίγουρα όχι για να σας βάλω σε περιπέτειες ......... ισχύει μόνον για κάποιον ο οποίος όντας χρήστης συστήματος Nikon , θέλει να συμπληρώσει με μια mirrorles ........ την οποία προτιμώ από πολλές άλλες ........  γενναία διάρκεια μπαταρίας , κάμποσοι συμβατικοί ανταπτορες μόνο για manual συνδυασμό , παρόλο που το σύστημα έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από την Nikon , εξαιρετική εστίαση σε manual mode παρά την παντελή έλλειψη focus peaking σαν χαρακτηριστικού , σε συνδυασμό με τους dedicated φακούς αστραπιαίο autofocus ισάξιο και ανώτερο πολλών DSLR .......... συν ένα επιπλέον μοναδικό χαρακτηριστικό , όπου σε full auto mode τραβάει τρείς ξεχωριστές απανωτές λήψεις μιας εικόνας , κάτι σαν sequel ....... δίνοντας σας την ευκαιρία να διαλέξετε όποια κρίνετε πιο κατάλληλη ....... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, stratigos24 είπε

@babisskg

@MAFAKA

Μακριά από all-in-one superzoom. Θα είναι σίγουρα χειρότερος σε ολα τα εστιακά μήκη και από τους δύο φακούς που έχεις.

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για αυτό που θα σου πώ, αλλά όταν λέω να βελτιώσεις την τεχνική σου, εννοώ και τον τρόπο που επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες που ήδη τραβάς με τον 75-300, όχι μόνο θέματα τεχνικής πεδίου. Χωρίς να έχω τα πρωτότυπα, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης του τελικού αρχείου (και) μέσω επεξεργασίας.

Πάντα καλοπροαίρετα γράφω τη γνώμη μου με τα λίγα που ξέρω. Φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να έχει τελείως διαφορετική άποψη.

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Μακριά από all-in-one superzoom. Θα είναι σίγουρα χειρότερος σε ολα τα εστιακά μήκη και από τους δύο φακούς που έχεις.

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για αυτό που θα σου πώ, αλλά όταν λέω να βελτιώσεις την τεχνική σου, εννοώ και τον τρόπο που επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες που ήδη τραβάς με τον 75-300, όχι μόνο θέματα τεχνικής πεδίου. Χωρίς να έχω τα πρωτότυπα, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης του τελικού αρχείου (και) μέσω επεξεργασίας.

Πάντα καλοπροαίρετα γράφω τη γνώμη μου με τα λίγα που ξέρω. Φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να έχει τελείως διαφορετική άποψη.

Ας μην σκοτωθούμε από τις πολλές ευγένειες , σημασία έχει να μοιραζόμαστε την όποια γνώση ......... όσο για το ποιός ξέρει τα περισσότερα ........

Είμαι κατά του post processing και το έχω δηλώσει , με την μορφή και την έννοια που έχει αποκτήσει και πριν ανοίξω πληγή που θα οδηγήσει σε διάφορα ......... ανασκευαζω λέγοντας ........ η άποψη μου είναι πως , η προσπάθεια πρέπει να γίνεται αρχικά , με όλους τους τρόπους και τις τεχνικές ώστε η λήψη να γίνεται όσο πιο σωστά τεχνικά γίνεται εξαρχής ......... ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο το post processing ...... δλδ λίγο καμιά σκιά , λίγο ισιωμα κλπ ........ δεν θεωρώ πως κάποιο crop μπορεί να καταλογιστεί ως σοβαρό ζήτημα ....... 

Ο λόγος για κάτι τέτοιο , είναι πως οι ψηφιακή ευκολία λήψης , έχει ρίξει στο περιθώριο τις όποιες τεχνικές , κάποιος δλδ δεν φροντίζει εξαρχής να δώσει προσοχή ώστε η εικόνα να είναι ίσια τραβηγμένη , με εστίαση εκεί που ήθελε , με το διάφραγμα που είχε αποφασίσει .......... αφού ξέρει ότι πάνω κάτω θα τα διορθώσει σε μια οθόνη ....... τρώγοντας εκεί τον περισσότερο χρόνο ......... αντί να τραβάει εικόνες ........ 

Στην ουσία πρόκειται για ένσταση και όχι για κάποια θέση κάποιου αγυριστου κεφαλιού ......... 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ας μην σκοτωθούμε από τις πολλές ευγένειες , σημασία έχει να μοιραζόμαστε την όποια γνώση ......... όσο για το ποιός ξέρει τα περισσότερα ........

Είμαι κατά του post processing και το έχω δηλώσει , με την μορφή και την έννοια που έχει αποκτήσει και πριν ανοίξω πληγή που θα οδηγήσει σε διάφορα ......... ανασκευαζω λέγοντας ........ η άποψη μου είναι πως , η προσπάθεια πρέπει να γίνεται αρχικά , με όλους τους τρόπους και τις τεχνικές ώστε η λήψη να γίνεται όσο πιο σωστά τεχνικά γίνεται εξαρχής ......... ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο το post processing ...... δλδ λίγο καμιά σκιά , λίγο ισιωμα κλπ ........ δεν θεωρώ πως κάποιο crop μπορεί να καταλογιστεί ως σοβαρό ζήτημα ....... 

Ο λόγος για κάτι τέτοιο , είναι πως οι ψηφιακή ευκολία λήψης , έχει ρίξει στο περιθώριο τις όποιες τεχνικές , κάποιος δλδ δεν φροντίζει εξαρχής να δώσει προσοχή ώστε η εικόνα να είναι ίσια τραβηγμένη , με εστίαση εκεί που ήθελε , με το διάφραγμα που είχε αποφασίσει .......... αφού ξέρει ότι πάνω κάτω θα τα διορθώσει σε μια οθόνη ....... τρώγοντας εκεί τον περισσότερο χρόνο ......... αντί να τραβάει εικόνες ........ 

Στην ουσία πρόκειται για ένσταση και όχι για κάποια θέση κάποιου αγυριστου κεφαλιού ......... 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάω για ωραιοποίηση της πραγματικότητας μέσω επεξεργασίας. Μιλάω για άμβλυνση των εγγενών αδυναμιών ενός budget φακού.

Όσο καλός και να είσαι, όταν ο φακός σου ρίχνει πχ κοντραστ σε κάποιες συνθήκες ή εμφανίζει χρωματικές εκτροπές τότε μία επιμελής επεξεργασία μπορεί (εν μέρει) να σώσει την παρτίδα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...