Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες,

Όπως είναι διαδεδομένο σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ η τηλεφωνία είναι μέσω ευρυζωνικής υπηρεσίας. Με την μετάβαση σε αυτό η τηλεφωνία έχει θεματάκια με απροσδόκητες διακοπές κλήσης η και διακοπές στην επικοινωνία. Έτσι έχω απορίες:

• Εφόσον η τηλεφωνία είναι μέσω ψηφιακού δικτύου δεν γίνετε με το παλιό καλό ISDN;
  • Πως μπορώ να αποφεύγω να κάνω restart το router απλά για να έχω τηλέφωνο;

Με το πατροπαράδοτο τρόπο το τηλέφωνο ήταν μια reliable υπηρεσία που πλέον δεν είναι.

Δημοσ.

Το ISDN καταργείτε ή καταργήθηκε.

Μπορεις να εχεις αξιοπιστο voip, εχοντας αξιοπιστο internet.

Δημοσ.

Παιδιά όταν λέτε ότι έχετε πρόβλημα καλό είναι να αναφέρετε όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και την εγκατάσταση. πχ αν υπάρχει μια πρίζα τηλεφώνου στο χώρο ή περισσότερες, τον τρόπο σύνδεσης κτλ

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, PC_MAGAS said:

Όπως είναι διαδεδομένο σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ η τηλεφωνία είναι μέσω ευρυζωνικής υπηρεσίας.

Ράδιο αρβύλα, είναι απλά πολιτική του ΟΤΕ/DT...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, divo είπε

Δωσε μας λιγο εικονα.

Εχεις κεντρο στο σημειο; χρησιμοποιεις ψηφιακη θυρα; Ποιο ρουτερ σου δωσανε; Ποιος το εβαλε;

Είμαι συνδρομητής Vodafone και μου δώσαν το router Vodafone H300s η θύρα του router για τηλεφωνία είναι αναλωγική τυπική RJ11 η οποία συνδέετε το τηλέφωνο και το σύνδεσα μόνος μου βάση οδηγιών και της τεχνικής υποστήριξης. Τηλεφωνικό κέντρο δεν έχω, είναι οικιακή σύνδεση.

Τα προβλήματα ήταν απροσδόκητη διακοπή κλήσης, διακοπές στην ομιλία, αδυναμία κλήσης, και τα 3 λύθηκαν με επανεκκίνηση του router πράγμα που για μια υπηρεσία που ήταν αξιόπιστη 24/7/365 uptime χμμ δεν μου ακούγετε σαν καλό νέο. Παρόλα αυτά επανακάλεσα την τεχνική υπηρεσία και το δήλωσα σαν βλάβη.

7 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Παιδιά όταν λέτε ότι έχετε πρόβλημα καλό είναι να αναφέρετε όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και την εγκατάσταση. πχ αν υπάρχει μια πρίζα τηλεφώνου στο χώρο ή περισσότερες, τον τρόπο σύνδεσης κτλ

Βασικά έχω παραπάνω από 1 πρίζες (3) και σία εξ αυτών δίνει και σε από το σπίτι μου τηλέφωνο σε σπίτι τρίτων (long old story). 2 από τις 3 είναι συνδεδεμένες σε συσκευή (Router/τηλέφωνο)

6 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ράδιο αρβύλα, είναι απλά πολιτική του ΟΤΕ/DT...

Δηλαδή ανέκαθεν τα νέα ΚΑΦΑΟ δεν υποστηρίζουν τυπικό τηλέφωνο ή απλά ο ΟΤΕ θέλει να πετάξει τα παλιά μηχανήματα για τηλεφωνία λόγο κόστους; Αυτό ίσως να χρίζει διερεύνησης.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Το μοντέμ σου είναι συνδεδεμένο στην κυρία πρίζα? Δηλαδή απευθείας στην πρίζα που έρχεται από τον κατανεμητή κατευθείαν στο διαμέρισμα σου; η έχει καμία περίεργη διακλάδωση; 

• Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, PC_MAGAS said:

Δηλαδή ανέκαθεν τα νέα ΚΑΦΑΟ δεν υποστηρίζουν τυπικό τηλέφωνο ή απλά ο ΟΤΕ θέλει να πετάξει τα παλιά μηχανήματα για τηλεφωνία λόγο κόστους; Αυτό ίσως να χρίζει διερεύνησης.

Θέλει να ξεφορτωθεί τα παλιά γιατί δεν παράγονται ούτε βγαίνουν ανταλλακτικά πλέον και γιατί είναι φτηνότερο/ευκολότερο το VoIP από δικιάς του πλευράς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Το μοντέμ σου είναι συνδεδεμένο στην κυρία πρίζα? Δηλαδή απευθείας στην πρίζα που έρχεται από τον κατανεμητή κατευθείαν στο διαμέρισμα σου; η έχει καμία περίεργη διακλάδωση; 

Έχω το splitter που μου δίνει το router τώρα ο χαλκός και μυστήριες διακλαδώσεις χμμ παίζει αλλά και πάλι δεν το διερεύνησα. Ίσως μια διακλάδωση να μου κάνει ζημιά.... βασικά δεν έχω ιδέα πως είναι συνδεδεμένο το τηλέφωνο στο σπίτι.

Από την πλευρά μου παίζω ως έχει στην εικόνα, τα μεταξύ των πριζών δεν τα γνωρίζω και τόσο καλά:

Connection.png

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Αν ειναι έτσι..στο σημειο που έχεις την πρώτη πρίζα πρέπει να μπει διπλή.  Στη μια θα φεύγει για το ρούτερ  και στη άλλη θα επιστρέφει  για να δώσεις τηλ. 

Δημοσ.

Δηλαδή το εσωτερικό τηλεφωνικό δίκτυο να γίνει απομονωμένο από εκεί που παίρνω εγώ internet σωστά;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Δηλαδή το εσωτερικό τηλεφωνικό δίκτυο να γίνει απομονωμένο από εκεί που παίρνω εγώ internet σωστά;

Nαι, αν η διακλάδωση είναι στο σημείο που δίνεις στο μόντεμ, είναι πολύ εύκολο να κάνεις επιστροφή την τηλεφωνία και να έχεις κ στο απομονωμένο σου μέρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...