Προς το περιεχόμενο

ssd σε imac 27 late 2015

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Πας στις «Επιλογές συστήματος» ή Settings

στην επιλογή «Δίσκος εκκίνησης» ή «Startup disk”

Όταν ανοίξει η καρτέλα (tab) στο κάτω μέρος εμφανίζονται ‘όλοι οι δίσκοι που έχουν λειτουργικό και μπορούν να εκκινήσουν τον υπολογιστή.

Εκεί θα δεις τον «Macintosh HD’ και τον Τ5.

Επιλέγεις ως δίσκο  εκκίνησης τον Τ5 και πλέον θα κάνει boot μόνο από εκεί μόνιμα. 

Πολύ σωστός!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δυστηχως εκει δεν τον βλεπει τον δισκο εκκινησης. δεν ξερω γιατι ενω με το αλτ κανει κανονικα το μπουτ. αυτο ειναι το προβλημα μου απλα τωρα 2 μερες βεβαια τον βαζω σε υπνο τον υπολογιστη δεν τον κλεινω απλα γενικα αν τυχει κατι πχ ρευμα κ πρεπει να τον κλεισω ξεκιναω με αλτ. παντως απο εκει που λες πηγαινω, παλιοτερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι έχει γίνει με την κλωνοποήση του δίσκου και δεν τον βλέπει ως boot.

Ξαναφορμαρισε τον σε Journaled (HFS+), αν μπορείς χρησιμοποίησε το Super Duper (free), ή το Carbon Copy Cloner. 

Κάνε restart, όρισε τον ως Start up disk, και ξανακάνε restart για να κάνει boot από εκεί.

Μετά τα ξαναλέμε. 

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.

δλδ απο την αρχη? με το carbon το εκανε κ ειναι 280 γιγα ο κανονικος ο σσδ 500 κ εκανε κανα 2ωρο μπορει κ 3ωρο να το κανει κλωνο. αρα λες απο την αρχη να γινει ε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός το έκανε ?

Όρισες στο CCC ότι θέλεις  image του δίσκου ?

Περίεργο φαίνεται. Χρησιμοποιώ το CCC και δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα..... Έπαιρνα bootable κλώνο πάντα και άμεσα......

Δοκίμασε μια φορά ακόμη.....

Εχεις Time Machine back up ?

Αν ναι, δοκίμασε να κάνεις boot από εκεί και πες μας .....

Αν όχι, βρες ένα δίσκο και κράτα πάντα Time Machine back up.

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω ναι το εκανα πρωτη φορα βεβαια . απο την αλλη ολα κανονικα λειτουργουν. ναι θα το ξανακανω λοιπον το σκ που θα εχω ελευθερο χρονο χωρις να χρειαζομαι τον υπολογιστη γιατι τον εχω στο φωτογραφειο 

ευχαριστω πολυ κ παλι φιλε μπορει να σε ξαναενοχλησω τοτε να δω τα πρωτα βηματα να τα κανω σωστα. 

οχι δεν εχω κανει μπακ απ αφου τα εχω στον σκληρο τον εναν τωρα τα εχω κ στον σσδ κ τα αρχεια που χρειαζομαι τα εχω σε αλλους 2 σκληρους ουτως η αλλως .μετα απο καθε φωτογραφιση τα βαζω σε 3 σημεια τα αρχεια. στον σκληρο του υπολογιστη κ σε αλλους 2 που τον εναν τον περνω κ σπιτι εκτος γραφειου . 

Επεξ/σία από gehior
Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης όταν βρεις χρόνο ανέβασε και ένα screen shot από τα Settings  την καρτέλα με τους δίσκους εκκίνησης.......

Καλή επιτυχία.!

Δημοσ.

Μπορεί να πω κουταμαριτσα αλλά δοκίμασε να bootαρεις από τον εσωτερικό σκληρό (τον παλιό hdd δηλαδή) έχοντας συνδεδεμένο τον ssd t5 κ δες μήπως στον εμφανίσει τότε στα mac. Αν ναι κανείς reboot έχοντας επιλέξει τον τ5 κ είσαι οκ. Όπως κ να έχει όμως είναι πολύ καλύτερα να κανείς καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού στον τ5 κ εγκατάσταση των προγραμμάτων Σου κλπ από time machine. Θα δεις διαφορά και στην ταχύτητα (ειδικά στο boot time). 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mistr4l είπε

Μπορεί να πω κουταμαριτσα αλλά δοκίμασε να bootαρεις από τον εσωτερικό σκληρό (τον παλιό hdd δηλαδή) έχοντας συνδεδεμένο τον ssd t5 κ δες μήπως στον εμφανίσει τότε στα mac. Αν ναι κανείς reboot έχοντας επιλέξει τον τ5 κ είσαι οκ. Όπως κ να έχει όμως είναι πολύ καλύτερα να κανείς καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού στον τ5 κ εγκατάσταση των προγραμμάτων Σου κλπ από time machine. Θα δεις διαφορά και στην ταχύτητα (ειδικά στο boot time). 

Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι είναι Mac OS Extended (Journaled) και όχι APFS.

Δημοσ.

Ok. 

Το Disk Utility τον βλέπει μια χαρά.

Ελπίζω όταν πας να τον ορίσεις ως boot disk να είσαι  στο περιβάλλον που περιγράφει, ο @mistr4l δηλαδή να είσαι μέσα από τον εσωτερικό δίσκο.

Επίσης υποθέτω ότι έχεις το CCC 5 σωςτά ? Το trial ή το paid ? Αν και στο trial δεν έχεις περιορισμό  σε αυτά που μπορείς να κάνεις.

Επίσης στο CCC sidebar (αριστερά) στην τρίτη νομίζω σειρά είναι η επιλογή για να κάνεις «Bootable Backup».

Θεωρώ ότι αυτήν χρησιμοποίησες......

Αν όχι ξανακάνε copy (clone) τον δίσκο όπως σου έγραψα παραπάνω. Γενικά φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το boot sector του δίσκου, γι αυτό πρέπει να το επαναλάβεις. 

Και όχι δεν χρειάζεται να είσαι αναγκαστικά σε APFS για να κάνεις boot. Είναι καλύτερα αλλά όχι υποχρεωτικό. Το Mojave θα κάνει boot και από HFS δίσκο.

Εδώ. είναι μερικά θέματα που αναφέρονται από το CCC σε περίπτωση προβλήματος ..... Ρίξε μια ματιά.

Για να συνοψίσουμε. 

95% φταίει η αντιγραφή στον δίσκο γι αυτό καλό είναι να την ξανακάνεις.

5% ίσως έχεις κάποια μικρά θέματα με το λειτουργικό και γι αυτό ίσως θα πρέχει  να το ξαναπεράσεις (στην εκκίνηση πατάς CMD R) και ξαναπερνάς το λειτουργικό χωρίς να έχεις θέμα με τα αρχεία σου.  Αλλά αυτό  είναι μάλλον απίθανο.

Τελευταίο... Έχεις κάνει τον εσωτερικό δίσκο  encrypted ? Δηλαδή έχεις ενεργοποιήσει το Vault ? 

Εάν ναι αυτό είναι θέμα. .... Δεν μπορείς να bootaρεις από encrypted εξωτερικό δίσκο. 

Δημοσ.

ok θα τον ξανακανω γιατι οπως ανακαλυψα μερικα αρχεια απο φωτογραφιες δεν τα περασε οχι οτι εχω θεμα γιατι τα εχω αλλου αλλα μαλλον δεν περασε κ αλλα οποτε απο την αρχη. να ρωτησω κατι ασχετο μπορω να το αφησω να το κανει κ να δουλευω ταυτοχρονα ? η να το κανω καλυτερα την κυριακη ? 

ευχαριστω κ παλι 

Δημοσ.

Όχι το καλύτερο είναι κλείσεις όλες τις εφαρμογές και να το αφήσεις να δουλεύει μόνο του.

θα γίνει και γρηγορότερα η αντιγραφή.

Πάντως είναι περίεργο που δεν πήρε όλα τα αρχεία. Μήπως το CCC είναι από τον θείο ?

Η κάτι δεν επέλεξες σωστά. 

Δεν προσπαθώ να σου κάνω τον έξυπνο με το παρακάτω, αλλά από το Disk Utility screenshot που έβαλες δεν είδα δίσκο για Time Machine.

Είσαι φωτογράφος με υλικό στον υπολογιστή και σε άλλους δίσκους κλπ.

Δες μην το επόμενο νήμα σου εδώ είναι «Τα έχασα όλα, τώρα τι κάνω ?»

Δημοσ.

Πως να τα χασω ολα? αφου τα βαζω εγω στο μανιουαλ σε 2 εξωτερικους δισκους . πως γινεται να χασεις 3 δισκους ταυτοχρονα? δλδ να χασω αυτον που εχω σπιτι να χασω αυτον που εχω γραφειο κ να τα παιξει ταυτοχρονα κ ο εσωτερικος του υπολογιστη που κραταω τα ρο αρχεια μεχρι να παραδωσω τα αλμπουμ. 

Δημοσ.

Οκ Προφανώς δεν ήταν κουμπωμένοι και δεν φαίνονται.

Αλλά τουλάχιστον αυτόν που έχεις στο γραφείο θα μπορούσες να τον έχεις μόνιμα κουμπωμένο με Time Machine ενργό και να τον «ξεχάσεις».

Θα παίρνει τα πάντα back up ανά ώρα, θα έχεις ημερήσιο για μία μία εβδομάδα και μηνιαίο για τους προηγούμενους 12 μήνες, με σωστό versioning, και όλα αυτά ενώ ταυτοχρόνως δουλεύεις.

Just an idea.....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...