Προς το περιεχόμενο

ssd σε imac 27 late 2015

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. οι λυσεις απο οτι εχω καταλαβει ειναι 3 . η μια να ανοιξει ο υπολογιστης κ να φυγει ο φουσιον η δευτερη να παρω αυτον τον πορτακαλι με Thunderbolt που κανει γυρω στα 160 ευρω κ η τριτη ειναι να παρω εναν Τ5 ? Καλα τα εχω καταλαβει? κ ποσο διαφορετικες ειναι αυτες οι 3 λυσεις ? κ γενικα η καλυτερη προταση ποια ειναι απο το 1 στο 3? ευχαριστω πολυ . 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gehior είπε

καλησπερα. οι λυσεις απο οτι εχω καταλαβει ειναι 3 . η μια να ανοιξει ο υπολογιστης κ να φυγει ο φουσιον η δευτερη να παρω αυτον τον πορτακαλι με Thunderbolt που κανει γυρω στα 160 ευρω κ η τριτη ειναι να παρω εναν Τ5 ? Καλα τα εχω καταλαβει? κ ποσο διαφορετικες ειναι αυτες οι 3 λυσεις ? κ γενικα η καλυτερη προταση ποια ειναι απο το 1 στο 3? ευχαριστω πολυ . 

Δεν είναι ακριβώς αυτές οι επιλογές σου. Υπαρχουν και thunderbolt SSD nmve. Σαν να είναι εσωτερικός όσον αφορά τις επιδόσεις και έτσι κάπως γλιτώνεις το άνοιγμα του imac (το οποίο δεν είναι κ το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο).

https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=samsung+x5

Δημοσ.

δλδ τεταρτη επιλογη ο χ5 !! κ απλα κανεις μπουτ απο εκει ε? μαλλον ειναι η καλυτερη λυση δεν την ηξερα αυτη. ευχαριστω πολυ πολυ!

κ η μεταφορα ωστε να εχω ακριβως το ιδιο μηχανημα να μην ξανακανω απο την αρχη εγκαστασεις γινεται ευκολα? κ αυτο σημαντικο βεβαια... 

αλλαζει κ ο επεξεργαστης σε i7 ? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gehior είπε

δλδ τεταρτη επιλογη ο χ5 !! κ απλα κανεις μπουτ απο εκει ε? μαλλον ειναι η καλυτερη λυση δεν την ηξερα αυτη. ευχαριστω πολυ πολυ!

Η λύση thunderbolt είναι η βέλτιστη αλλά κοστίζει λίιιγο παραπάνω. 

Ναι, κάνεις boot από τον εξωτερικό. 

1 ώρα πριν, gehior είπε

κ η μεταφορα ωστε να εχω ακριβως το ιδιο μηχανημα να μην ξανακανω απο την αρχη εγκαστασεις γινεται ευκολα? κ αυτο σημαντικο βεβαια... 

Ναι γίνεται πανεύκολα.

Γενικότερα, υπάρχουν 2 λύσεις.

1. Clone τον παλιό στον καινούριο δύσκο πολύ γρήγορα κι εύκολα. Βέβαια, αν ο σκληρός που έχεις τώρα είναι 1T γεμάτος κι ο καινούριος είναι 256Gb προφανώς θα έχεις θέμα οπότε δεν θα γίνει η διαδικασία τόσο απλά. 

2. Η ενδεδειγμένη λύση, να κάνεις καθαρό setup στο νέο δίσκο και ύστερα μέσω time machine να μεταφέρεις ό,τι χρειάζεσαι όμορφα κι ωραία ώστε να στηθεί το μηχάνημα σωστά από την αρχή. 

1 ώρα πριν, gehior είπε

Αν αλλάξεις σκληρό σε SSD θα καταλάβεις πως ο επεξεργαστής είναι το τελευταίο που σου δημιουργεί πρόβλημα. Για να σου απαντήσω όμως ευθέως, μη ζορίζεις την τύχη σου ντε :)

Συμπερασματικά: Αλλαγή σκληρού, πρόσθεσε και RAM (αν είσαι στα 8) κι όλα καλά :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, gehior είπε

Ναι, στο μοντέλο σου αλλάζει φαίνεται. Απλά είναι κάτι που δε μπορείς να κάνεις εσύ.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Πολύ καλή λύση ο X5 αλλά το μηχάνημα σου υποστηρίζει Thunderbolt 2.

Ο Χ5 είναι thunderbolt 3 σε USB C.  

Οπότε θα πας αναγκαστικά στον πορτοκαλί της LACIE, ή θα πάρεις μια εξωτερική θήκη Thunderbolt και θα βάλεις όποιον SSD θέλεις. 

Ακόμα και ο Τ5 θα είναι μια καλή λύση. Αλήθεια έχεις τον μηχανικό ή το Fussion Drive ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Οπότε θα πας αναγκαστικά στον πορτοκαλί της LACIE, ή θα πάρεις μια εξωτερική θήκη Thunderbolt και θα βάλεις όποιον SSD θέλεις. 

Ακόμα και ο Τ5 θα είναι μια καλή λύση. Αλήθεια έχεις τον μηχανικό ή το Fussion Drive ?

Σωστός περί thunderbolt 2. Μία μικρή σήμανση την οποία νοιώθω πως την έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά για καλό είναι :)

Αν πάρει θήκη thunderbolt και βάλει μέσα ssd, τότε η ταχύτητα θα περιοριστεί από αυτή του SSD. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιο όφελος παρά μόνο η μία ελεύθερη θύρα usb3. Προσωπικά, θα προτιμούσα κατευθείαν τη λύση USB 3 και πιο συγκεκριμένα τον T5 υπό αυτές τις συνθήκες ώστε να μην μπλέκω με θήκες κλπ. Άλλωστε ο T5 είναι διαδεδομένη κι αξιόπιστη λύση.  

Φυσικά, υπάρχει και η λύση αγοράς οποιουδήποτε SSD και σύνδεσή του με καλώδιο sata to usb 3. Σε αυτή την περίπτωση, μεγάλη προσοχή ώστε το καλώδιο να υποστηρίζει το πρωτόκολλο UASP (όπως το κάτωθι). Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά των δεδομένων κι ως εκ τούτου στην όλη διαδικασία. Προσωπικά, έχω εφαρμόσει αυτή τη λύση με τα windows.  

https://www.startech.com/eu/HDD/Adapters/USB-3-SATA-adapter-cable-with-UASP~USB3S2SAT3CB

Επεξ/σία από mistr4l
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Jiakometi είπε

υπάρχει adapter της Apple που πάει thunderbolt 3 -> thunderbolt 2

https://www.apple.com/shop/product/MMEL2AM/A/thunderbolt-3-usb-c-to-thunderbolt-2-adapter

Αναφορά σε κείμενο

Thunderbolt 2 has max throughput of 20 Gbps. SuperSpeed USB 3.0 has a maximum throughput of 5 Gbps, which makes Thunderbolt 2 up to four times as fast as USB 3.0.  Recently, the USB Promoters Association announced the USB 3.1 spec, which allows USB to transfer up to 10 Gbps.

Επεξ/σία από natural_sgf
Δημοσ.

Εάν το ζητούμενο είναι η ταχύτητα, σπάσε το Fusion Drive σε SSD και HDD (οδηγίες στο Google) κάποτε μου είχε στείλει link o @atheatos αλλά δεν το έχω πια. 

Βάλε τον thunderbolt δίσκο ή ακόμη και τον Τ5 και κάνε τον RAID 0 με τον εσωτερικό SSD. 

Θα πάει σφαίρα, ο υπολογιστής δεν θα ανοιχτεί, ο Τ5 είναι η φτηνότερη απ όλες τις λύσεις, και εφ όσον .εχεις Time Machine μόνιμα ανοιχτό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα εβαλα τον τ5. το μηχανημα ειναι μερα με νυχτα. πραγματικα ειχα προβλημα. εφτιαζα τον εσπρεσο εκανα ενα τσιγαρο κ ανοιγε. μεχρι αν αναγνωρισει πχ ολες τις συσκευες τελειωνε το τσιγαρο . στριφτο. οποτε μιλαμε ηθελε κανα 10 λεπτο. τωρα ανοιγει καπου στο λεπτο. ειναι ετοιμος. το προβλημα ειναι αλλο. οτι εκει στον δισκο εκκινησης δεν βλεπει τον τ5 ωστε να τον βαλω σαν προεπιλογη να ανοιγει απο εκει. οποτε οταν κανω τερματισμο που δεν κανω πολυ συχνα μεν αλλα οταν κανω παταω το αλτ οταν ειναι μαυρη η οθονη κ τοτε μου δινει την επιλογη απο πιο δισκο να κανω εκκινηση. αυτο το προβλημα λυνετε? τον κλονο τον εκανα με ενα προγραμμα που βρηκα στο ιντερνετ κ ειναι ακριβως ιδιο . το μηχανημα.

Δημοσ.

Ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα (ακόμα χειρότερα βασικά γιατί δεν έχει fusion αλλά απλο HDD 1TB) σε iMac 2017 και αποφάσισα και εγώ για να πάρω τον Τ5. 

Δεν τίθεται θέμα δευτερης σκέψης, ειδικά όταν έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς υπολογιστή με SSD ο HDD είναι μαρτύριο

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι δεν βλεπει τον τ5 σαν δισκο εκκινησης παρα μονο οταν ειναι μαυρη η οθονη στην εναρξη κ πατησω παρατεταμμενα αλτ τοτε μου βγαζει επιλογη. αλλιως δεν μου τον βγαζει να μην το κανω συνεχεια 

Δημοσ.

Πας στις «Επιλογές συστήματος» ή Settings

στην επιλογή «Δίσκος εκκίνησης» ή «Startup disk”

Όταν ανοίξει η καρτέλα (tab) στο κάτω μέρος εμφανίζονται ‘όλοι οι δίσκοι που έχουν λειτουργικό και μπορούν να εκκινήσουν τον υπολογιστή.

Εκεί θα δεις τον «Macintosh HD’ και τον Τ5.

Επιλέγεις ως δίσκο  εκκίνησης τον Τ5 και πλέον θα κάνει boot μόνο από εκεί μόνιμα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...