Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tsikos1900 είπε

Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω κάτι κι εγώ.

Εργάζομαι από τον Απρίλιο 2019 με ημιαπασχόληση (3 ώρες, 5 μέρες) με το βασικό μισθό. Τον επόμενο μήνα λήγει η σύμβαση και μάλλον θα μπω στο ταμείο ανεργίας. Ξέρετε τι επίδομα θα πάρω και για πόσο καιρό; Ισχύουν τα 270€ ή έχει αλλάξει κάτι από τις αρχές του 2020;  Είχα κάρτα ανεργίας και πιο παλιά, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα πάρω επίδομα.

Η πρώτη σου εργασια είναι; Αν ναι δεν νομίζω οτι δικαιούσαι κάτι.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Η πρώτη σου εργασια είναι; Αν ναι δεν νομίζω οτι δικαιούσαι κάτι.

Τους πρώτους δύο μήνες ήταν άλλη σύμβαση σε διαφορετικό εργοδότη. Και ταυτόχρονα με την τωρινή εργασία έχω και περίπου 15 ένσημα  σε κάποια άλλη. Για ποιο λόγο όμως λες ότι δεν δικαιούμαι αν ήταν η πρώτη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Tsikos1900 είπε

Τους πρώτους δύο μήνες ήταν άλλη σύμβαση σε διαφορετικό εργοδότη. Και ταυτόχρονα με την τωρινή εργασία έχω και περίπου 15 ένσημα  σε κάποια άλλη. Για ποιο λόγο όμως λες ότι δεν δικαιούμαι αν ήταν η πρώτη;

α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:

1η περίπτωση:

• πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του.

2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης):

• πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και
  • πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης.

Το ερώτημα είναι πόσα ένσημα έπαιρνες μηνιαίως, με την ημιαπασχόληση.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 2019 είχα 190 και το 2020 μέχρι και τον Απρίλιο έχω περίπου 90. Το 2018 είχα κάτω από 80. Άρα έπρεπε να έχω και το 2018 τουλάχιστον 80 για να το δικαιούμαι. Σωστά;

edit: Οκ κάπου διάβασα ότι τα δύο έτη δεν είναι ημερολογιακά. Άρα αν πχ λήγει η σύμβαση στις 10 Ιουνίου 2020 πρέπει να έχω και 80 ημέρες εργασίας την περίοδο 10 Ιουνίου 2018 - 9 Ιουνίου 2019 (τις οποίες δεν τις έχω) και 80 την περίοδο 10 Ιουνίου 2019 - 9 Ιουνίου 2020

Το ποσό που θα έπαιρνα θα ήταν 270€;

Επεξ/σία από Tsikos1900
Δημοσ.
Στις 8/5/2020 στις 8:58 ΜΜ, George b είπε

η ατυχια ειναι οτι το ειδα Παρασκευη απογευμα..θα παρω τηλεφωνο Δευτερα πρωι να δω τι μπορει να γινει,μιας και ποτε δεν εχασα παρουσια,παντα πηγαινα στην αρχη.Αν χρειαστει και ανοιξει θα παω εννοείτε. Μιας και οπως ειπες η παρουσια ηταν σωστη αλλα με λαθος στοιχεια.

ενημερώνω..καλεσα τον οαεδ κ μου ειπαν οτι θα κρινει ο προϊστάμενος για το αν θα εγκριθει ,χωρις βεβαια να μου ζητησουν καν στοιχεια.τι να πω δεν ξερω...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Tsikos1900 είπε

Το 2019 είχα 190 και το 2020 μέχρι και τον Απρίλιο έχω περίπου 90. Το 2018 είχα κάτω από 80. Άρα έπρεπε να έχω και το 2018 τουλάχιστον 80 για να το δικαιούμαι. Σωστά;

edit: Οκ κάπου διάβασα ότι τα δύο έτη δεν είναι ημερολογιακά. Άρα αν πχ λήγει η σύμβαση στις 10 Ιουνίου 2020 πρέπει να έχω και 80 ημέρες εργασίας την περίοδο 10 Ιουνίου 2018 - 9 Ιουνίου 2019 (τις οποίες δεν τις έχω) και 80 την περίοδο 10 Ιουνίου 2019 - 9 Ιουνίου 2020

Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το πόσο. Δεν ξέρω. Το πλήρες ποσό είναι 400 ευρώ, αλλά εσύ δουλεύες part time.

Οι απορίες όλες θα σου λυθούν στον ΟΑΕΔ.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Tsikos1900 είπε

ΟΑΕΔ αν μπεις θα πληρωθείς 400 ευρώ το μήνα (399.50 για την ακρίβεια νομίζω). Δεν υπάρχει μειωμένο εκεί. Το θέμα είναι να μπεις.

Αν τα ένσημα που δίνεις είναι σωστά και λογικά ήσουν συνεχόμενα στην δουλειά, μάλλον σε συμφέρει να μπεις με την 1η κατηγορία (αυτή του 14μηνου χωρίς τους 2 τελευταίους μήνες).

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας κατά το 14μηνο (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

125-149

5 μήνες

150-179

6 μήνες

180-219

8 μήνες

220-249

10 μήνες

250 και άνω

12 μήνες

210 και συμπλήρωση του 49ου έτους ηλικίας

12 μήνες

ΠΙΝΑΚΑΣ 1Α: ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ : ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ *

* Για τους επιδοτούμενους άνεργους που επιδοτούνται για πρώτη φορά και τους καταβάλλεται επιδότηση λαμβάνοντας υπόψη την προϋπόθεση της διετίας (2η περ. προϋποθέσεων), η διάρκεια επιδότησής τους κυμαίνεται από 5 έως 8 μήνες κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα.

*Απαιτούμενες Ημέρες Εργασίας κατά τη διετία (πριν από τη λύση ή λήξη της εργασιακής σχέσης αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών και οπωσδήποτε 80 κατ’ έτος)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

200

5 μήνες

250

6 μήνες

300

8 μήνες

Το πόσο ακριβώς θα το δεις με αναλυτική καρτέλα ενσήμων ανά μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, τα χρήματα τακτικής επιδότησης του οαεδ έχουν μπει για αυτόν τον μήνα? Είμαι άνεργος από τέλη Φεβρουαρίου και λόγο κορονοϊού δεν πήγα να πάρω την απόφαση επιδότησης αλλά έγινε αυτόματα η έγκριση μετά απο 30 μέρες, τον Απρίλιο πληρώθηκα κανονικά και μπήκαν και κάποια για το δώρο του Πάσχα αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν ξαναμπεί... 

Επεξ/σία από Th3spr0t0s
Δημοσ.
11 ώρες πριν, George b είπε

ενημερώνω..καλεσα τον οαεδ κ μου ειπαν οτι θα κρινει ο προϊστάμενος για το αν θα εγκριθει ,χωρις βεβαια να μου ζητησουν καν στοιχεια.τι να πω δεν ξερω...

αυτό με το "θα κρίνει ο προϊστάμενος" το έχω ξανακούσει σε περιπτώσεις που κάποιος εποχικός έχανε το ταμείο για 4-5 ένσημα, έκανε ένσταση και του το ενέκρινε ο προϊστάμενος.

Όταν πήρες τηλέφωνο πρόλανες να τους τους εξηγήσεις τι έγινε με τις παρουσίες; 

Κράτα μικρό καλάθι για να μην απογοητευτείς αλλά μην το αφήσεις τελείως. Προσπάθησε να πας και από εκεί αν ανοίξουν. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κάνει εκπρόθεσμος παρουσία. Και αφού έχεις στείλει λάθος αφμ του πατέρα σου το έχεις και σαν αποδεικτικό ότι μπερδεύτηκες. Προσωπικά ξέρω ιστορίες όπου δέχονται εκπρόθεσμη παρουσία, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα. Λόγω καραντίνας όμως ίσως σε βολέψουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Natha είπε

αυτό με το "θα κρίνει ο προϊστάμενος" το έχω ξανακούσει σε περιπτώσεις που κάποιος εποχικός έχανε το ταμείο για 4-5 ένσημα, έκανε ένσταση και του το ενέκρινε ο προϊστάμενος.

Όταν πήρες τηλέφωνο πρόλανες να τους τους εξηγήσεις τι έγινε με τις παρουσίες; 

Κράτα μικρό καλάθι για να μην απογοητευτείς αλλά μην το αφήσεις τελείως. Προσπάθησε να πας και από εκεί αν ανοίξουν. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κάνει εκπρόθεσμος παρουσία. Και αφού έχεις στείλει λάθος αφμ του πατέρα σου το έχεις και σαν αποδεικτικό ότι μπερδεύτηκες. Προσωπικά ξέρω ιστορίες όπου δέχονται εκπρόθεσμη παρουσία, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα. Λόγω καραντίνας όμως ίσως σε βολέψουν.

ναι εχεις δικιο,το παραξενο ειναι οτι δεν ενδιαφερθηκε καθολου η κυρια στο τηλεφωνο ,απλως μου ειπε κατι που ισως ηδη ξερω.Τρεις ημερες μετα το περας της ημερομηνιας εγινε η αποστολη παρουσιας ξανα,οταν της ειπα οτι εκανα λαθος ΑΦΜ μου ειπε να ξαναστειλω,της ειπα οτι εστειλα την Παρασκευη το απογευμα και μου ειπε οτι τωρα μενει να το κρινει ο προισταμενος.Θα περιμενω μεχρι την Παρασκευη και θα τους ξανακαλεσω,τελευταιος μηνας ταμειο κριμα να το χασω.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, George b είπε

ναι εχεις δικιο,το παραξενο ειναι οτι δεν ενδιαφερθηκε καθολου η κυρια στο τηλεφωνο ,απλως μου ειπε κατι που ισως ηδη ξερω.Τρεις ημερες μετα το περας της ημερομηνιας εγινε η αποστολη παρουσιας ξανα,οταν της ειπα οτι εκανα λαθος ΑΦΜ μου ειπε να ξαναστειλω,της ειπα οτι εστειλα την Παρασκευη το απογευμα και μου ειπε οτι τωρα μενει να το κρινει ο προισταμενος.Θα περιμενω μεχρι την Παρασκευη και θα τους ξανακαλεσω,τελευταιος μηνας ταμειο κριμα να το χασω.

Σου είπε αυτό που πιθανόν ξέρει και η ίδια. Ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να το αφήνουν στην ευχέρια του προϊσταμένου του κάθε ΟΑΕΔ να κρίνει τις περιπτώσεις. Άποψη μου, αν δεν πληρωθείς Παρασκευή, Δευτέρα εκτυπώνεις τα αποδεικτικά μέιλ της παρουσίας, και το λάθος και το σωστό και πας αυτοπροσώπως. Θα χουν κι αυτοί δουλειά τώρα, αλλά πιστεύω πολλοί θα χάσατε παρουσίες, είναι άλλοι που δεν ασχολούνται καν με ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2020 στις 10:52 ΜΜ, Natha είπε

Σου είπε αυτό που πιθανόν ξέρει και η ίδια. Ίσως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να το αφήνουν στην ευχέρια του προϊσταμένου του κάθε ΟΑΕΔ να κρίνει τις περιπτώσεις. Άποψη μου, αν δεν πληρωθείς Παρασκευή, Δευτέρα εκτυπώνεις τα αποδεικτικά μέιλ της παρουσίας, και το λάθος και το σωστό και πας αυτοπροσώπως. Θα χουν κι αυτοί δουλειά τώρα, αλλά πιστεύω πολλοί θα χάσατε παρουσίες, είναι άλλοι που δεν ασχολούνται καν με ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

για να ενημερώσω..εν τέλη εγινε έγκριση σημερα,οποτε πιστευω οτι θα πληρωθω την ερχομενη Παρασκευη.

Natha,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα και το ενδιαφερον σου !

Επεξ/σία από George b
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η παραταση ισχυει και για Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων ???
Ξερουμε κατι?
Δεν μου ειπαν κατι στον οαεδ

Δημοσ.

Καλησπέρα. Υποτίθεται ότι την πρώτη Παρασκευή μετά τις 19 του μήνα μπαι ει το επίδομα στην τράπεζα. Ακομα βέβαια δεν είδα τίποτα. Ξέρει κανείς τι παίζει με τον οαεδ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...