greengr21 Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, akis130 είπε Σε ευχαριστώ πολύ!! Απλά φοβόμουν για το γεγονός ότι παραιτηθηκα εγώ απ τη προηγούμενη δουλειά και θα πρεπε να κλείσω 1 χρόνο και στη καινούργια για να το δικαιουμαι Δεν εχει σχεση και καθε μηνα να αλλαζεις δουλεια που λεει ο λογος εφοσον υπαρχουν ενσημα απλως πριν βγεις ταμειο χρειαζεται απολυση απο την τελευταια δουλεια που εκανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asdfnikos Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου Από την φάση "προέγκριση Υπαγωγής" μέχρι την τελική έγκριση πόσο χρόνος μεσολαβεί για επίδομα ανεργίας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nenakourt94 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Στις 25/8/2024 στις 5:07 ΜΜ, greengr21 είπε Δεν εχει σχεση και καθε μηνα να αλλαζεις δουλεια που λεει ο λογος εφοσον υπαρχουν ενσημα απλως πριν βγεις ταμειο χρειαζεται απολυση απο την τελευταια δουλεια που εκανες. Εγώ δούλευα σε μια εταιρία , έφυγα απ μόνη μου και με πήραν από μια άλλη που ήμουν δέκα ημέρες με λήξη σύμβασης . Όχι παραίτηση. Και μου είπαν απ τον ΟΑΕΔ πως θα αργήσει να βγει η απόφαση γιστι θέλουν να το ψάξουν παραπάνω και πως ίσως έχω αρνητική απάντηση και έχω αγχωθεί. Ένσημα έχω παρά πολλά τα τελευταία χρόνια . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelospanta Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα! Ηταν να λαβω 12 μηνο επιδομα ανεγιας επειτα απο απολυση. Το ταμειο μπηκε κανονικα για 8 μηνες και επειτα βρηκα νεα εργασία. Χωρις να κανω τιποτα ενημερωθηκε το συστημα και πραγματι εγινε καταθεση της αναλογιας μερικων ημερών και διεκοπη. Καπου ειχα διαβασει για την υποχρεωση να γνωστοποιησω εγω απο μονος μου τον ΟΑΕΔ οτι βρηκα εργασια αλλα το ανακαλυψα πολυ αργοτερα. Ενδεχεται να επηρεασει τους 4 εναπομειναντες μηνες που θα ναι να λαβω σε λιγο καιρό (μας και τελειωνει η σεζον που εργαζομαι) *στην καρελα του Οαεδ αναγραφει στην τελευταια πληρωμη μου "ΑΝΑΣΤΟΛΗ/ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ " /// " Λήξη ισχύος Λόγω Πρόσληψης" Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από trelospanta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piccolino Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, Nenakourt94 είπε Εγώ δούλευα σε μια εταιρία , έφυγα απ μόνη μου και με πήραν από μια άλλη που ήμουν δέκα ημέρες με λήξη σύμβασης . Όχι παραίτηση. Και μου είπαν απ τον ΟΑΕΔ πως θα αργήσει να βγει η απόφαση γιστι θέλουν να το ψάξουν παραπάνω και πως ίσως έχω αρνητική απάντηση και έχω αγχωθεί. Ένσημα έχω παρά πολλά τα τελευταία χρόνια . Απ ότι έχω ακούσει τελευταία 2-3 χρόνια δίνουν λίγη περισσότερη προσοχή σε περιπτώσεις που μετά από παραίτηση ακολούθησε ολιγοήμερη εργασία με σύμβαση ή απόλυση και έχουν βγει αρνητικές αποφάσεις για επιδότηση. Αυτό επειδή για χρόνια πολλοί παραιτούνταν και έβαζαν ένα γνωστό να τους κάνει πρόσληψη=απόλυση για να μη χάσουν το ταμείο, πληρώνοντας τα έξοδα του εργοδότη. 20 λεπτά πριν, trelospanta είπε Καλησπερα! Ηταν να λαβω 12 μηνο επιδομα ανεγιας επειτα απο απολυση. Το ταμειο μπηκε κανονικα για 8 μηνες και επειτα βρηκα νεα εργασία. Χωρις να κανω τιποτα ενημερωθηκε το συστημα και πραγματι εγινε καταθεση της αναλογιας μερικων ημερών και διεκοπη. Καπου ειχα διαβασει για την υποχρεωση να γνωστοποιησω εγω απο μονος μου τον ΟΑΕΔ οτι βρηκα εργασια αλλα το ανακαλυψα πολυ αργοτερα. Ενδεχεται να επηρεασει τους 4 εναπομειναντες μηνες που θα ναι να λαβω σε λιγο καιρό (μας και τελειωνει η σεζον που εργαζομαι) *στην καρελα του Οαεδ αναγραφει στην τελευταια πληρωμη μου "ΑΝΑΣΤΟΛΗ/ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ " /// " Λήξη ισχύος Λόγω Πρόσληψης" Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Με την πρόσληψη ενημερώνεται άμεσα το σύστημα και χάνεις την ιδιότητα του ανέργου. Παλιά έπρεπε να ενημερώνει ο επιδοτούμενος που δε γινόντουσαν ηλεκτρονικά οι προσλήψεις και δε φαινόντουσαν άμεσα. Εξαίρεση είναι όσοι εργάζονται με εργόσημο, που πρέπει να ενημερώσουν τη ΔΥΠΑ όταν επιδοτούνται αλλά και όταν έχουν απλή κάρτα ανεργίας. Στην πρώτη περίπτωση να μην επιδοτηθούν για τις μέρες εργασίας και στη δεύτερη επειδή αφαιρούνται από το χρόνο ανεργίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kioumprik Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα, έχω δύο μήνες που είμαι στο ταμείο και μόλις μου έστειλαν για μια θέση εργασίας σε τομέα που έχω προϋπηρεσία. Εγώ θέλω να αρνηθώ γιατι α) δεν θέλω να εργαστώ στον συγκεκριμένο τομέα ξανά. Μόλις τελείωσα ένα πτυχίο σε διαφορετική κατεύθυνση και θα ήθελα να εργαστώ πάνω σε αυτό και β) μετά από 15 χρόνια σερί δουλειά θα ήθελα να ξεκουραστώ κάποιους μήνες ακόμα. Έχει κάποιος εμπειρία για το πώς μπορώ να διαχειριστώ το συγκεκριμένο αίτημα; Διάβασα ότι έχουν αλλάξει τα κριτήρια και πρέπει να δώσω πειστική απάντηση αν αρνηθώ, καθώς και στην δεύτερη άρνηση μου κόβουν το επίδομα για δύο μήνες και στην τρίτη άρνηση τελείως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα