Προς το περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

skrill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα την αίτηση ηλεκτρονικά για κάρτα ανεργίας και μετά για επίδομα πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Από τότε όταν μπαίνω στο site μου γράφει το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή η τρέχουσα κατάσταση της αίτησης μου είναι σε "ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" και όταν πατάω για λεπτομέρειες λέει στην κατάσταση "ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ".

Πόσο καιρό κάνει να αλλάξει αυτό και να δείξει κάποια άλλη πληροφορία ώστε να καταλάβω ότι προχωράει το θέμα? Τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνουν. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Ειναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο ταμείο. Δούλευα 2.5 χρόνια 8ωρος με 800 ευρώ καθαρό μισθό συνεχόμενα μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου. Τι να περιμένω απο ποσό και χρόνο επιδότησης χωρίς να έχω παιδιά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, imgema είπε

Εκανα την αίτηση ηλεκτρονικά για κάρτα ανεργίας και μετά για επίδομα πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Από τότε όταν μπαίνω στο site μου γράφει το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή η τρέχουσα κατάσταση της αίτησης μου είναι σε "ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" και όταν πατάω για λεπτομέρειες λέει στην κατάσταση "ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ".

Πόσο καιρό κάνει να αλλάξει αυτό και να δείξει κάποια άλλη πληροφορία ώστε να καταλάβω ότι προχωράει το θέμα? Τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνουν. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Ειναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο ταμείο. Δούλευα 2.5 χρόνια 8ωρος με 800 ευρώ καθαρό μισθό συνεχόμενα μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου. Τι να περιμένω απο ποσό και χρόνο επιδότησης χωρίς να έχω παιδιά?

Οι 2 εβδομάδες συνήθως είναι λίγες, θέλει κάνα μήνα. Ανάλογα πάντα την περιοχή και τον όγκο των αιτήσεων. Να μπαίνεις αν όχι καθημερινά, δύο φορές την εβδομάδα να τσεκάρεις την εξέλιξη. Έχεις "ανεβάσει" αριθμό λογαριασμού iban; Αν ναι, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, προς το παρόν.  

Θα ελέγξουν και αν έχει "ανεβάσει" σωστά ο εργοδότης το έντυπο της απόλυσης σου και μετά θα προχωρήσουν στο επίδομα.

Αν θυμάμαι καλά θα σου βγει επιδόμα για 12 μήνες και περίπου στα 400€.

• Like 1

4 ώρες πριν, st@kas είπε

Οι 2 εβδομάδες συνήθως είναι λίγες, θέλει κάνα μήνα. Ανάλογα πάντα την περιοχή και τον όγκο των αιτήσεων. Να μπαίνεις αν όχι καθημερινά, δύο φορές την εβδομάδα να τσεκάρεις την εξέλιξη. Έχεις "ανεβάσει" αριθμό λογαριασμού iban; Αν ναι, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, προς το παρόν.  

Θα ελέγξουν και αν έχει "ανεβάσει" σωστά ο εργοδότης το έντυπο της απόλυσης σου και μετά θα προχωρήσουν στο επίδομα.

Αν θυμάμαι καλά θα σου βγει επιδόμα για 12 μήνες και περίπου στα 400€.

Eυχαριστώ.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Οι μέρες που μετράνε σαν να είμαι στο ταμείο ξεκινούν από την στιγμή που γίνει η έγκριση ή από τότε που έκανα την αίτηση? Δηλαδή αν πάρει ένα μήνα όπως λέτε θα τον πληρωθώ ή αρχίζει να μετράει μετά από αυτόν?

Επίσης, μου είπαν κάτι για δήλωση παρουσίας κάθε 3 μήνες. Μου είπαν ότι γίνεται ηλεκτρονικά (αν και δεν θα είχα θέμα και με φυσική παρουσία). Ομως και αυτό, πότε ξεκινάει να μετράει? Φαντάζομαι είναι καποια επιλογή στο site που με αφήνει να την επιλέξω μόνο όταν πρέπει να το κάνω ή μπορεί να γίνει και λάθος και το να το κάνω πιο νωρίς από ότι πρέπει?

2 ώρες πριν, imgema είπε

Eυχαριστώ.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Οι μέρες που μετράνε σαν να είμαι στο ταμείο ξεκινούν από την στιγμή που γίνει η έγκριση ή από τότε που έκανα την αίτηση? Δηλαδή αν πάρει ένα μήνα όπως λέτε θα τον πληρωθώ ή αρχίζει να μετράει μετά από αυτόν?

Επίσης, μου είπαν κάτι για δήλωση παρουσίας κάθε 3 μήνες. Μου είπαν ότι γίνεται ηλεκτρονικά (αν και δεν θα είχα θέμα και με φυσική παρουσία). Ομως και αυτό, πότε ξεκινάει να μετράει? Φαντάζομαι είναι καποια επιλογή στο site που με αφήνει να την επιλέξω μόνο όταν πρέπει να το κάνω ή μπορεί να γίνει και λάθος και το να το κάνω πιο νωρίς από ότι πρέπει?

Αρχικά μην μου μιλάς στον πληθυντικό :)

Οι μέρες ξεκινάνε να μετράνε από την ημερομηνία που έχεις κάνει την αίτηση για το επίδομα και όχι από την ημερομηνία της έγκρισης. 

Την παρουσία θα την κάνεις ηλεκτρονικά από την επιλογή "Ηλεκτρονική Δήλωση Παρουσίας επιδοτούμενου ανέργου" και μετράει πάλι από την ημερομηνία αίτησης. 

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Πρώτη φορά και εγώ κάνω την αίτηση για το επίδομα ανεργίας και περιμένω. Μου γράφει στην σελίδα μια ημερομηνία λήξης του δελτίου ανεργίας, θα πρέπει να το ανανεώνω? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω καθόλου από αυτά 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 17/10/2022 στις 11:13 ΠΜ, imgema είπε

Αίτηση σε επεξεργασία είμαι εγώ και την έκανα πριν 1 μήνα. 438€ το μήνα έχει πάει νομίζω 

Καλησπέρα σας. Έχω κανει αίτηση για επίδομα τακτικής ανεργίας από 5/9 κι ακόμα γράφει "Καταγραφή της αίτησης στο σύστημα". 'Εχουν περάσει 3 μήνες δηλαδή σχεδόν! Τηλέφωνα δε σηκώνουν. Έχω στείλει και μηνύματα από την εφαρμογή του ΟΑΕΔ και δεν απαντούν. Μήπως πρέπει να ανησυχώ;

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει γιατί έψαξα και δεν βρήκα κάτι σχετικό με την περίπτωση.

Γνωστή μου έκανε έκδοση δελτίου ανεργίας αρχές Νοέμβρη αλλά όχι αίτηση για επίδομα τακτικής ανεργίας καθώς περίμενε τέλη του μήνα να ξεκινήσει πάλι εργασία.

Πέρασε ο μήνας, δεν την προσέλαβαν τελικά και έκανε μέσα Δεκέμβρη το αίτημα για επίδομα.

Τις μέρες από την έκδοση του δελτίου (αρχές Νοέμβρη) έως το αίτημα για επίδομα (μέσα Δεκέμβρη), τις έχασε ή θα τις πληρωθεί;

• 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα παιδιά.. Δούλευα 5μιση χρόνια και 14/8 παραιτηθηκα.. Τώρα απ τις 19 /8 έχω πιάσει νέα δουλειά αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι 31/12. Αν αυτή δεν ανανέωθει μπορώ να πω ταμείο ανεργίας? Θα ναι πρώτη φορά δν έχω ξαναμπεί. Ευχαριστώ 

30 λεπτά πριν, akis130 είπε

Καλησπέρα παιδιά.. Δούλευα 5μιση χρόνια και 14/8 παραιτηθηκα.. Τώρα απ τις 19 /8 έχω πιάσει νέα δουλειά αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι 31/12. Αν αυτή δεν ανανέωθει μπορώ να πω ταμείο ανεργίας? Θα ναι πρώτη φορά δν έχω ξαναμπεί. Ευχαριστώ 

Στο site της ΔΥΠΑ έχει όλες τις πληροφορίες. Πότε κάποιος δικαιούται επίδομα ανεργίας, ποια είναι η διαδικασία υποβολής κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρω πολυ. Μην με παραπέμπεις εκεί... Πιστεύεις ότι δεν τα διάβασα? Για να ρωτάω σημαίνει ότι δεν κατάλαβα και θέλω κάποιος να μ απαντήσει με βάση τη δική μ περίπτωση. Τα φόρουμ είναι για να λύνουμε απορίες όχι να μ πεις πήγαινε εκεί και διάβασε τα.. Αν υπάρχει αυτή η απαντηση σε προηγούμενη σελίδα κάνε ενα copy και τέλος.. Αν δν ξέρει κάποιος και πάλι δεκτο

Επεξ/σία από akis130

Ναι θα μπεις ταμείο σίγουρα και λογικά για full 1 χρόνο με τα τωρινά δεδομένα, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου είναι σαν απόλυση και δικαιούσαι το ταμείο. Εδώ κόσμος τόσα χρόνια έκανε συμβάσεις 3-4 ημερών για να μπορεί να πάρει ταμείο μετά από παραίτηση.

Το ποσό τώρα που θα πάρεις δεν το ξέρω, γιατί λένε θα το αλλάξουν και θα έχει σχέση με τους μισθούς σου αντί να είναι ένα flat ποσό. Και για την διάρκεια επίσης δεν ξέρω μην αλλάξει κι αυτή.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Απλά φοβόμουν για το γεγονός ότι παραιτηθηκα εγώ απ τη προηγούμενη δουλειά και θα πρεπε να κλείσω 1 χρόνο και  στη καινούργια για να το δικαιουμαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...