Προς το περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

skrill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 23/12/2021 στις 10:49 ΜΜ, dalan2007 είπε

μπες στο κομματι υπαγωγες σε προγραμματα να το δεις τι λεει

Εχουμε κανει αιτηση για επιδομα απο 19/11 και ακομα λεει 

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ποσο καιρο κανει ?

Υπαρχει καπου email να επικοινωνησεις ?

Στα τηλεφωνα δεν απανταει κανεις

Επισης η καρτα για τα μεσα μεταφορας δεν περναει στο μετρο παροτι η εκδοση δελτιου εχει γινει απο 19/11

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

40 μέρες περίπου..είναι και οι αργίες ενδιάμεσα έμπλεξες λιγάκι.

Το ταμείο είναι ανεξάρτητο από την κάρτα ανεργίας(για την κάρτα στα μέσα σου απαντώ

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-upodomon-kai-metaphoron/organismos-astikon-sugkoinonion-athenon-oasa/dorean-komistro-ath-ena-card-gia-anergous-kai-atoma-me-anaperies

δες και εδω αν ειναι περασμενη η καρτα

Επεξ/σία από dalan2007
  • Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. 

Η γυναίκα απολύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. 

Που μπαίνω για να την κάνω αίτηση για επιδομα ανεργίας? 

Στο gov η Στο eservices του οαεδ?

Είχε ξαναπάρει το 2012 για ένα χρόνο. 

Μετά δούλεψε από 2013 μέχρι και φέτος στην ημερομηνία που είπα. 

Χρειάζεται κάποια δικαιολογητικά? 

Με συγχωρείτε για τις πολλές ερωτήσεις. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2022 στις 6:02 ΜΜ, johnnyman είπε

Που μπαίνω για να την κάνω αίτηση για επιδομα ανεργίας? 

Στο gov η Στο eservices του οαεδ?

Στο e-services του ΟΑΕΔ. Βασικά και μέσω του gov.gr να πας, θα σε οδηγήσει το e-services του ΟΑΕΔ.

Στις 2/1/2022 στις 6:02 ΜΜ, johnnyman είπε

Χρειάζεται κάποια δικαιολογητικά?

Τα λέει και εδώ:

https://oaed.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=dikaiologhitika

Αλλά αν μιλήσεις μαζί τους στο ΚΠΑ που υπάγεσαι, πολλοί ζητάνε να τους ανεβάσεις και κανένα εκκαθαριστικό (κανονικά νομίζω ότι μπορούν να το πάρουν μόνοι τους, δε θυμάμαι κιόλας).

Εγώ βγήκα τελευταία φορά ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Μου ζήτησαν και ανέβασα στο e-services τα εξής:

1). Εκκαθαριστικό

2). Φωτοτυπία της 1ης σελίδας ενός τραπεζικού λογαριασμού μου (αν και δε χρειαζόταν, γιατί τον είχα δηλωμένο από παλαιότερη φορά). Επίσης πιο παλιά ζητούσαν μόνο Εθνική, δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα και δεν έχουν θέμα με άλλες τράπεζες (εγώ Εθνική τους έδωσα, είχα ανοίξει παλαιότερα, με αφορμή πάλι το ταμείο ανεργίας).

3). Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Έντυπο Ε6) υπογεγραμμένη από τον άνεργο ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Έντυπο Ε7). Αυτό που λέει και στο link που σου έδωσα. Επίσης κι αυτό κανονικά δε χρειάζεται, γιατί μπορούν και το τραβάνε οι ίδιοι από το ΕΡΓΑΝΗ, αλλά τεσπα, εγώ τους το ανέβασα, να το έχουν και υπογεγραμμένο.

4). Βεβαίωση εργοδότη με τα ένσημα + αποδοχές του τελευταίου 2μήνου (ή 3μήνου, ή μήνα; δε θυμάμαι). Αυτό το θέλουν γιατί από το σύστημα του ΕΦΚΑ φαίνονται τα ένσημα μέχρι περίπου 2 μηνών πίσω. Θέλουν να δουν κάπως, λοιπόν, και τα ένσημα κλπ των 2 τελευταίων μηνών μέχρι την απόλυση ή τη λήξη της σύμβασης. Αυτό θα το ζητήσετε, προφανώς, από τον εργοδότη σας (εννοείται με σφραγίδα και υπογραφή).

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε

Στο e-services του ΟΑΕΔ. Βασικά και μέσω του gov.gr να πας, θα σε οδηγήσει το e-services του ΟΑΕΔ.

Τα λέει και εδώ:

https://oaed.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=dikaiologhitika

Αλλά αν μιλήσεις μαζί τους στο ΚΠΑ που υπάγεσαι, πολλοί ζητάνε να τους ανεβάσεις και κανένα εκκαθαριστικό (κανονικά νομίζω ότι μπορούν να το πάρουν μόνοι τους, δε θυμάμαι κιόλας).

Εγώ βγήκα τελευταία φορά ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Μου ζήτησαν και ανέβασα στο e-services τα εξής:

1). Εκκαθαριστικό

2). Φωτοτυπία της 1ης σελίδας ενός τραπεζικού λογαριασμού μου (αν και δε χρειαζόταν, γιατί τον είχα δηλωμένο από παλαιότερη φορά). Επίσης πιο παλιά ζητούσαν μόνο Εθνική, δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα και δεν έχουν θέμα με άλλες τράπεζες (εγώ Εθνική τους έδωσα, είχα ανοίξει παλαιότερα, με αφορμή πάλι το ταμείο ανεργίας).

3). Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Έντυπο Ε6) υπογεγραμμένη από τον άνεργο ή Βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (Έντυπο Ε7). Αυτό που λέει και στο link που σου έδωσα. Επίσης κι αυτό κανονικά δε χρειάζεται, γιατί μπορούν και το τραβάνε οι ίδιοι από το ΕΡΓΑΝΗ, αλλά τεσπα, εγώ τους το ανέβασα, να το έχουν και υπογεγραμμένο.

4). Βεβαίωση εργοδότη με τα ένσημα + αποδοχές του τελευταίου 2μήνου (ή 3μήνου, ή μήνα; δε θυμάμαι). Αυτό το θέλουν γιατί από το σύστημα του ΕΦΚΑ φαίνονται τα ένσημα μέχρι περίπου 2 μηνών πίσω. Θέλουν να δουν κάπως, λοιπόν, και τα ένσημα κλπ των 2 τελευταίων μηνών μέχρι την απόλυση ή τη λήξη της σύμβασης. Αυτό θα το ζητήσετε, προφανώς, από τον εργοδότη σας (εννοείται με σφραγίδα και υπογραφή).

Καλησπέρα.

Την έκανα χθες αιτηση για το επίδομα ανεργίας αλλά δεν ανέβασα τπτ από αυτά πέρα από φωτογραφία από ένα estatement από eurobank για αλλαγή Iban

Θα έχουμε λες θέμα?

Βλέπω ότι δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία της αίτησης άμα θέλω κάποια διόρθωση. 

Μόνο καινούρια. 

Διάβασα αυτό 

Τα τρία πρώτα δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες και μόνο όταν δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους συνυποβάλλονται από τους ασφαλισμένους

Επεξ/σία από johnnyman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/1/2022 στις 3:43 ΜΜ, johnnyman είπε

Καλησπέρα.

Την έκανα χθες αιτηση για το επίδομα ανεργίας αλλά δεν ανέβασα τπτ από αυτά πέρα από φωτογραφία από ένα estatement από eurobank για αλλαγή Iban

Θα έχουμε λες θέμα?

Ειλικρινά δε ξέρω να σου πω αν δέχονται άλλη τράπεζα εκτός Εθνικής. Η λογική λέει ότι δεν πρέπει να έχουν θέμα, αφού και στο link παραπάνω με τα δικαιολογητικά αναφέρουν γενικά λογαριασμό τραπέζης κι όχι συγκεκριμένα Εθνικής. Από την άλλη, σου είπα, όταν ήταν να πάρω 1η φορά ταμείο το 2017, μου είχαν πει ότι ήθελαν Εθνικής (είχα μόνο Πειραιώς τότε) και μου έδωσαν ένα χαρτί να το πάω στην Εθνική για να μπορέσει η τράπεζα να μου ανοίξει νέο λογαριασμό.

Τεσπα εγώ θα τους έπαιρνα τηλ να ρωτήσω για σιγουριά.

Βλέπω ότι δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία της αίτησης άμα θέλω κάποια διόρθωση. 

Μόνο καινούρια.

Ισχύει, δεν δέχεται επεξεργασία..

Φίλος είχε βγει πρόσφατα ταμείο, έκανε ένα λάθος σε ένα από τα έγγραφα που ανέβασε, αλλά του το έλυσε υπάλληλος του ΟΕΑΔ της περιοχής του (έκανε ο ίδιος τη διόρθωση μέσα από το σύστημα, αν θυμάμαι καλά).

Διάβασα αυτό 

Τα τρία πρώτα δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες και μόνο όταν δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους συνυποβάλλονται από τους ασφαλισμένους

Ναι, είναι αυτό που σου είπα, ότι το Ε6 ή Ε7 το παίρνει η υπηρεσία τους απευθείας από το ΕΡΓΑΝΗ. Και τυχόν ασφαλιστική ικανότητα παιδιών από το ΕΦΚΑ. Απλά όσον αφορά το 3ο, μάλλον εννοεί αυτή τη βεβαίωση εργοδότη των τελευταίων μηνών εργασίας την οποία έπρεπε να τους την ανέβαζες εσύ, δεν μπορούν να τη βρουν από μόνοι τους από κάπου (και προφανώς δεν παίζει να παίρνουν οι ίδιοι τον εργοδότη σου και να του ζητάνε τη βεβαίωση). Πάρε τη βεβαίωση από τον πρώην εργοδότη σας και πάρε τους τηλ και ρώτα πως θα γίνει να τους δώσεις τη βεβαίωση αυτή. Είναι σημαντικό, το χρειάζονται. (πχ μπορεί να σε βολέψει όπως τον φίλο μου, ή μπορεί ας πούμε να σου ακυρώσει την αίτηση και να σου πει να κάνεις νέα, υποθέσεις κάνω. Σε κάθε περίπτωση, θα σε κατευθύνει).

Επεξ/σία από GiOrGoSk21

Γειά σας, είμαι απ τόν Οκτώβρη στο ταμείο ανεργίας και πάντα οι πληρωμές γινόντουσαν μέχρι 10 του μηνος. Για τον Γενάρη οι πληρωμές διαβάζω ότι έγιναν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου αλλα σε εμένα δεν μπήκαν λεφτά. Τι μου προτείνετε να κάνω; 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Παιδιά σήμερα εγκρίθηκε το επίδομα ανεργίας της γυναίκας μου και στην απόφαση λέει ημερομίσθιο 16.29 ευρώ. 

Το 10% για κάθε μέλος δεν είναι μέσα σε αυτό το ποσό? 

Υπολογίζεται εξτρά? 

Στις 3/2/2022 στις 5:11 ΜΜ, johnnyman είπε

Παιδιά σήμερα εγκρίθηκε το επίδομα ανεργίας της γυναίκας μου και στην απόφαση λέει ημερομίσθιο 16.29 ευρώ. 

Το 10% για κάθε μέλος δεν είναι μέσα σε αυτό το ποσό? 

Υπολογίζεται εξτρά? 

Καποιος που να γνωριζει παιδια?

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι δεν ειναι μεσα κανενα 10% ειναι 407 ευρω.πρεπει να περασει απο τον οαεδ να τους τα πει ενα χερακι...

Επεξ/σία από dalan2007
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dalan2007 είπε

οχι δεν ειναι μεσα κανενα 10% ειναι 407 ευρω.πρεπει να περασει απο τον οαεδ να τους τα πει ενα χερακι...

Άμα διακαιουσε 10% το γράφει στην απόφαση?

Πάντως προχθές προτού ολοκληρώθει η αίτηση την πηραν τηλέφωνο και την ζήτησαν ασφαλιστική ικανότητα από το ΕΦΚΑ για τα προστευομενα μέλη. 

Την έδωσε η κοπέλα ένα email για να της το στείλω. 

Λογικά για το 10%(τον γιο μας) έτσι δεν είναι? 

Κάποιος που να πήρε πρόσφατα ταμείο να μας πει από το εξτρα 10% το αναφέρει μέσα στην απόφαση? 

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από johnnyman

εξαρταται αν ειναι σε εσενα ή στην συζυγο ασφαλισμενο το προστατευομενο μελος..οχι πουθενα δυστυχως δεν τα γραφουν αυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dalan2007 είπε

εξαρταται αν ειναι σε εσενα ή στην συζυγο ασφαλισμενο το προστατευομενο μελος..οχι πουθενα δυστυχως δεν τα γραφουν αυτα.

Στην γυναίκα μου είναι το παιδί ασφαλισμένο.

Οπότε λογικά θα μπει η προσαύξηση 10% και ας μην το γράφει στην απόφαση,ετσι?

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Επεξ/σία από johnnyman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...