Προς το περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

skrill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Να ρωτήσω κάτι και όποιος ξέρει απαντάει.

Μπορεί μία επιχείρηση να προσλάβει με πρόγραμμα οαέδ κάποιον συγγενή του.?

Πχ να προσλάβω τον αδερφό μου / γιο μου / ανιψιό μου που είναι άνεργος ?

Θέλω να χρησιμοποιήσω το εργαλείο  "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου "  και λέει ότι η επιχείρηση πρέπει να επικοινωνήσει με τον οαέδ και από εκεί ο σύμβουλος θα προτείνει άτομα .

Τι γίνεται ξέρει κανείς.?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/5/2021 στις 9:35 ΜΜ, ryu_hadouken είπε

Μπορεί μία επιχείρηση να προσλάβει με πρόγραμμα οαέδ κάποιον συγγενή...

Ο άνεργος υποδεικνύεται με συστατικό σημείωμα ΜΟΝΟ από το σύμβουλο, ανάλογα με την ειδικότητα και το επίπεδο εκπαίδευσης που ζητείται από την επιχείριση. Και ο ΟΑΕΔ συντάσσει τις λίστες ανέργων που καλύπτουν τις απαιτήσεις της ζητούμενης ειδικότητας με βάση και το χρόνο ανεργίας. Επομένως η καταρχήν απάντηση είναι αρνητική για πρακτικούς λόγους (δεν θα του στείλει ο ΟΑΕΔ ως πρώτο και μοναδικό υποψήφιο τον συγγενή). Θεωρητικά η επιχείριση μπορεί να απορρίψει όσους πηγαίνουν με τη συστατική στο χέρι μέχρι να έρθει η σειρά του συγγενή. Συνήθως όμως σε κάθε πρόγραμμα υπάρχουν και περιορισμοί π.χ. ως προς το πλήθος των ανέργων που συστήνονται.

Η πρόσκληση 7/2021 αν και δε φαίνεται να αποκλείει συγγενικά πρόσωπα, γράφει ότι εκδίδονται ταυτόχρονα 5 συστατικά σημειώματα (και άλλα 5 αν από την αρχική 5-άδα δεν προκύψει ...τυχερός). Επιπλέον υπάρχει και περιορισμός ημερών (40 μέρες μέχρι να γίνει πρόσληψη). Θα είναι ο συγγενής στην 1η 10-άδα; Επιπλέον θα πρέπει να δεις τους περιορισμούς στη σελίδα 8 όπου αναφέρει πως ο άνεργος δεν θα πρέπει να έχει εργαστεί μέχρι και 12 μήνες πριν την αίτηση της επιχείρισης, στην επιχείριση αυτή ή σε άλλη όπου ο τότε εργοδότης έχει Α' βαθμού συγγένεια με τον υποψήφιο εργοδότη. Για πιο σιγουριά ρωτάς τον εργασιακό σύμβουλο για τις επιχειρήσεις στον ΟΑΕΔ.

• Like 1

Γειά σας! Θα ήθελα κι εγώ να κάνω μια ερώτηση αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Επειδή δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν δεν έχω καθόλου εμπειρία με τον οαεδ. 

Τέλος Οκτωβριου του '19 βγήκα ταμείο ανεργίας και η απόφαση έλεγε ότι το δικαιούμαι για 12 μήνες. Έπιασα δουλειά τον Ιούνιο του '20 έως τέλος Σεπτεμβρίου και ύστερα ξαναγραφτηκα στο οαεδ. Τελείωσε μέσα στο '21 η 12μηνη, μου έβαλαν και την 2μηνη παράταση και τέλος. 

Ξέρω ότι υπάρχουν και κάποια επιδοματακια / εφάπαξ ποσά που μπορείς να αιτηθείς αλλά δε ξέρω τι θα πρέπει να κάνω. Ήλπιζα ότι θα έχω βρει δουλειά και δε τα έψαξα καθόλου αλλά έχει στενέψει ο κλοιός οπότε είπα να κάνω μια απόπειρα και μακάρι να μη χρειαστεί. Τι προτείνετε / μπορώ να κάνω; Μου ταιριάζει κάποιο; 

Ευχαριστώ πολύ 

Σίγουρα δικαιούσαι ένα ~200άρι , "Ειδικό Βοήθημα μετά τη Λήξη της Τακτικής Επιδότησης"

Ρώτα αν μπορείς να βγεις μακροχρόνιο (200/μήνα) ,αν και δύσκολο αφού θέλει να έχεις κλείσει 12 μήνες και εσύ το πήρες σπαστό, οπότε δεν ξέρω αν το δικαιούσαι

17 ώρες πριν, korakios είπε

Σίγουρα δικαιούσαι ένα ~200άρι , "Ειδικό Βοήθημα μετά τη Λήξη της Τακτικής Επιδότησης"

Ρώτα αν μπορείς να βγεις μακροχρόνιο (200/μήνα) ,αν και δύσκολο αφού θέλει να έχεις κλείσει 12 μήνες και εσύ το πήρες σπαστό, οπότε δεν ξέρω αν το δικαιούσαι

Ευχαριστώ πολύ! Τα είχα δει και τα 2 αλλά δεν ήμουν σίγουρη σε ποιο ανήκω. Και φαντάζομαι ότι η διαδικασία διαρκεί όπως και με το επίδομα ανεργίας οπότε μάλλον θα ξεκινήσω με ημιημιαπασχοληση ( δεν είναι λάθος τα 2 ημι) 

Ευχαριστώ 

Στις 25/5/2021 στις 11:36 ΜΜ, tedybear είπε

Ο άνεργος υποδεικνύεται με συστατικό σημείωμα ΜΟΝΟ από το σύμβουλο, ανάλογα με την ειδικότητα και το επίπεδο εκπαίδευσης που ζητείται από την επιχείριση. Και ο ΟΑΕΔ συντάσσει τις λίστες ανέργων που καλύπτουν τις απαιτήσεις της ζητούμενης ειδικότητας με βάση και το χρόνο ανεργίας. Επομένως η καταρχήν απάντηση είναι αρνητική για πρακτικούς λόγους (δεν θα του στείλει ο ΟΑΕΔ ως πρώτο και μοναδικό υποψήφιο τον συγγενή). Θεωρητικά η επιχείριση μπορεί να απορρίψει όσους πηγαίνουν με τη συστατική στο χέρι μέχρι να έρθει η σειρά του συγγενή. Συνήθως όμως σε κάθε πρόγραμμα υπάρχουν και περιορισμοί π.χ. ως προς το πλήθος των ανέργων που συστήνονται.

Η πρόσκληση 7/2021 αν και δε φαίνεται να αποκλείει συγγενικά πρόσωπα, γράφει ότι εκδίδονται ταυτόχρονα 5 συστατικά σημειώματα (και άλλα 5 αν από την αρχική 5-άδα δεν προκύψει ...τυχερός). Επιπλέον υπάρχει και περιορισμός ημερών (40 μέρες μέχρι να γίνει πρόσληψη). Θα είναι ο συγγενής στην 1η 10-άδα; Επιπλέον θα πρέπει να δεις τους περιορισμούς στη σελίδα 8 όπου αναφέρει πως ο άνεργος δεν θα πρέπει να έχει εργαστεί μέχρι και 12 μήνες πριν την αίτηση της επιχείρισης, στην επιχείριση αυτή ή σε άλλη όπου ο τότε εργοδότης έχει Α' βαθμού συγγένεια με τον υποψήφιο εργοδότη. Για πιο σιγουριά ρωτάς τον εργασιακό σύμβουλο για τις επιχειρήσεις στον ΟΑΕΔ.

Ενδιαφερομαστε να προσλαβουμε υπάλληλο γραφείου μεσω του προγραμματος του "Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας" 

Ο ΟΑΕΔ μας εχει στειλει μολις 2 βιογραφικά 

Μπορουμε να επιλεξουμε αλλους απο αγγελία ?

Καλησπερα, υπαρχει καποιος που να εληξε το επιδομα ανεργιας του το πρωτο 10ημερο του Μαρτιου? Εμενα εληξε 09/03/2021 και ενω επρεπε να ειχαν μπει και οι 2 δοσεις της παρατασης εχει μπει μονο η μια.

3 ώρες πριν, adi32 είπε

...υπάλληλο γραφείου μεσω του προγραμματος του "Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας". Ο ΟΑΕΔ μας εχει στειλει μολις 2 βιογραφικά. Μπορουμε να επιλεξουμε αλλους απο αγγελία ?

Δεν είμαι ειδικός αλλά απ' ότι διαβάζω, πάλι ο ΟΑΕΔ πρέπει να προτείνει τον άνεργο. Θεωρητικά η αγγελία μπορεί να βοηθήσει να βρείτε ταχύτερα υποψηφίους που αφού δείτε ότι σας καλύπτουν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος (που θέλει οι άνεργοι να είναι επιδοτούμενοι), θα πρέπει να πάνε από το τοπικό ΚΠΑ του ΟΑΕΔ στο οποίο εσείς θα πρέπει να έχετε δηλώσει την κενή θέση εργασίας, για να ελεγχθούν και να πάρουν συστατική. Δεν ξέρω αν και οι ίδιοι οι άνεργοι πρέπει να ανήκουν στο συγκεκριμένο ΚΠΑ που εξυπηρετεί την επιχείριση ή υπάρχει ευελιξία. Κάντε μια ερώτηση στο ΚΠΑ που ανοίξατε τη θέση για καλύτερη ενημέρωση.

Πάντως βλέπω ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό καιρό τώρα αλλά οι περιορισμοί που θέτει φαίνεται ότι δυσκολεύουν την εύρεση υποψηφίων. Χώρια που ένας επιδοτούμενος άνεργος θα το σκεφτεί διπλά αν θέλει να σπάσει την επιδότησή του, ειδικά αν μπορεί να δουλεύει μαύρα ή θέλει να πάει διακοπές ή μαζεύει μόρια ανεργίας ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο... Κάντε μερικούς συμβιβασμούς στις απαιτήσεις σας. Η κάλυψη του 80% του κόστους φαίνεται πολύ δελεαστική. Ήσαν τόσο κακοί οι 2 που σας έστειλαν; Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι είναι πρόθυμοι να σπάσουν την επιδότησή τους δείχνει διάθεση για εργασία.

32 λεπτά πριν, tedybear είπε

Δεν είμαι ειδικός αλλά απ' ότι διαβάζω, πάλι ο ΟΑΕΔ πρέπει να προτείνει τον άνεργο. Θεωρητικά η αγγελία μπορεί να βοηθήσει να βρείτε ταχύτερα υποψηφίους που αφού δείτε ότι σας καλύπτουν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος (που θέλει οι άνεργοι να είναι επιδοτούμενοι), θα πρέπει να πάνε από το τοπικό ΚΠΑ του ΟΑΕΔ στο οποίο εσείς θα πρέπει να έχετε δηλώσει την κενή θέση εργασίας, για να ελεγχθούν και να πάρουν συστατική. Δεν ξέρω αν και οι ίδιοι οι άνεργοι πρέπει να ανήκουν στο συγκεκριμένο ΚΠΑ που εξυπηρετεί την επιχείριση ή υπάρχει ευελιξία. Κάντε μια ερώτηση στο ΚΠΑ που ανοίξατε τη θέση για καλύτερη ενημέρωση.

Πάντως βλέπω ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό καιρό τώρα αλλά οι περιορισμοί που θέτει φαίνεται ότι δυσκολεύουν την εύρεση υποψηφίων. Χώρια που ένας επιδοτούμενος άνεργος θα το σκεφτεί διπλά αν θέλει να σπάσει την επιδότησή του, ειδικά αν μπορεί να δουλεύει μαύρα ή θέλει να πάει διακοπές ή μαζεύει μόρια ανεργίας ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο... Κάντε μερικούς συμβιβασμούς στις απαιτήσεις σας. Η κάλυψη του 80% του κόστους φαίνεται πολύ δελεαστική. Ήσαν τόσο κακοί οι 2 που σας έστειλαν; Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι είναι πρόθυμοι να σπάσουν την επιδότησή τους δείχνει διάθεση για εργασία.

η μια δεν ηξερε ουτε τα βασικα και η αλλη τελικα βρηκε εν τω μεταξυ αλλου 

Μου κανει εντυπωση παντως με τετοια ανεργια να μην υπαρχει ενδιαφερον για μια κανονικη δουλεια και να πηγαινουν να δουλευουν στα τηλεφωνα και τις ασφαλειες με ποσοστα

Καλησπερα παιδια.ΑΝ μπορει καποιος να βοηθησει θα το εκτιμουσα δεοντως γιατι με οαεδ δν μπορω να βγαλω ακρη.Δουλευα σε επιχειρηση εστιασης μεχρι τον αυγουστο του 2020 οπου και μπηκα σε αναστολη.Ημουν σε ημιαπασχοληση με 2 μερες τη βδομαδα και 4ωρος ασφαλιση.Εχω απο 11/2019 ως 11/2020 (12μηνες) 108 ημερες απασχολησης και απο 12/2020 ως 04/2021 (5 μηνες) 40 ημερες απασχολησης  οπου και αποχωρησα οικειοθελως.Τωρα το ερωτημα μου ειναι ποσα ενσημα να βαλω σε επιχειρηση ωστε να συμπλήρωσω το απαιτουμενο για ταμειο? Φυσικα μην υπολογιζωντας το τελευταιο διμηνο.Η λογικη μου λεει αλλα 40-50 ενσημα για να πιασω το 80 ανα ετος (οχι ημερολογιακα).το συνολο θα ειναι λογικα πανω απο 150+ ενσημα το τελευταιο 14μηνο.Υποψην βγαινω πρωτη φορα ταμειο ανεργιας.Στον οαεδ το μονο που επεμεναν να κανω ειναι να παω να δουλεψω και να μου κολλανε 20+ ενσημα το μηνα και να ξαναπαω τον αυγουστο.Πραγμα δυσκολο γιατι αν εβρισκα δουλεια να μου κολλαει αυτον τον καιρο 20+ θα εμενα κιολας.Σημειωση οτι τα υπολειπομενα ενσημα θα τα πληρωσω απο την τσεπη μου.

Ευχαριστω!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης

Γεια σας παιδιά 🤗

Είμαι στο ταμείο ανεργίας 3 μήνες.

Σήμερα με κάλεσαν για να μου προτείνουν μια θέση εργασίας όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο γιατί έχω σκοπό να δουλέψω από τον Σεπτέμβριο σε συγκεκριμένη δουλειά.

Τι λέτε, θα μου σταματήσουν το επίδομα άμα δεν δεχτώ;

2 ώρες πριν, JohnyV είπε

Τι λέτε, θα μου σταματήσουν το επίδομα άμα δεν δεχτώ;

ναι , δέχεσαι , απλά τους αναφέρεις οτι Σεπτέμβριο θα πας σε άλλη δουλειά και να έχεις στη διάθεσή σου κάποιο έγγραφο ή έστω ένα τηλ για επαλήθευση

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, korakios είπε

ναι , δέχεσαι , απλά τους αναφέρεις οτι Σεπτέμβριο θα πας σε άλλη δουλειά και να έχεις στη διάθεσή σου κάποιο έγγραφο ή έστω ένα τηλ για επαλήθευση

Σε ευχαριστώ, δυστυχώς μάλλον θα το χάσω τότε γιατί δεν μου κινεί το ενδιαφέρον η θέση μου πρότειναν, οπότε λογικά θα μου σταματήσουν την επιδότηση, το thread εδώ με βοήθησε αρκετά, thanks!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...