Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

47 λεπτά πριν, Niko3 είπε

Καλημέρα! Το κομμάτι του εξωτερικού θα ήθελα να το δοκιμάσω εννοείται! Και το έχω σκοπό/στόχο να το κάνω. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να καλύψω το κόστος του να βγω έξω για μεταπτυχιακό. Οπότε αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω μεταπτυχιακό εδώ και μετά να βγω στο εξωτερικό όπου όντας περισσότερο καταρτισμένος θα μπορέσω(?) να εργαστώ καλύπτοντας τα έξοδα διαβίωσης μου. Αν αυτό μετά εξελιχθεί καλά ίσως ήθελα να κάνω και περαιτέρω σπουδές εκεί. Αλλά αυτά είναι σκέψεις μακροχρόνιες και πολύ ασαφείς.
Στο μυαλό μου έτσι το έχω. Όσον αφορά τις χώρες, σίγουρα θα σκεφτόμουν Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Αγγλία ( σε αυτό θα έβαζα μεγάλο ερωτηματικό) και σαφώς Αμερική ( μεγαλεπήβολο βέβαια για τώρα). Πώς το βλέπεις;
Υ.Γ αυτά τα skills, οι γλώσσες προγραμματισμού κλπ (R,Matlab,...) με ποιον τρόπο μπορούν να "καλλιεργηθούν" ; Εννοείς τα προγράμματα eLearning; Ή την πρακτική τους σημασία ( χωρίς δηλαδή βεβαιώσεις και πιστοποιήσεις); Και αν ναι πώς; Μέσα από το προπτυχιακό δεν μπορείς να λάβεις τέτοια γνώση; Πχ Οικονομετρία ΙΙ, Εφαρμογές Υπολογιστών?  
Ευχαριστώ!

Σώπα ρε συ...δώσε 'κει χάμου 10€ στο Udemy και δες κανένα σεμιναριάκι, πιο καλό θα είναι από αυτά που θα σου δείξει ο φωστήρας στο προπτυχιακό! Μετά, κάθεσαι και κάνεις κανένα case study και ξεστραβώνεσαι μόνος σου! (Matlab, Autocad κλπ σεμιναριάκια κάναμε όλοι οι Μηχανολόγοι πχ, όποιος δεν έκατσε να το παλέψει μόνος του δεν πήρε καν μυρωδιά!)...

• Like 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σώπα ρε συ...δώσε 'κει χάμου 10€ στο Udemy και δες κανένα σεμιναριάκι, πιο καλό θα είναι από αυτά που θα σου δείξει ο φωστήρας στο προπτυχιακό! Μετά, κάθεσαι και κάνεις κανένα case study και ξεστραβώνεσαι μόνος σου! (Matlab, Autocad κλπ σεμιναριάκια κάναμε όλοι οι Μηχανολόγοι πχ, όποιος δεν έκατσε να το παλέψει μόνος του δεν πήρε καν μυρωδιά!)...

Θα το ψάξω! Απλά κρίσιμη ερώτηση: Matlab, R κλπ αρκεί να τα μάθω εμπράκτως ( αυτό που λες ξεστραβώνεσαι και παλεύεις μόνος σου ) ή απαιτούνται και πιστοποιήσεις πως κατέχεις την γνώση; Ένας καθηγητής μας έλεγε πως "στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των επιχειρήσεων έξω, έχει παρέλθει η εποχή που παίζει ρόλο το πτυχίο. Αρκεί να μπορείτε να αποδείξτε με κάποια πιστοποίηση, πρόγραμμα eLearning κλπ πως μπορείτε να δουλέψετε με data πχ". Ισχύει αυτό;

Δημοσ.

Για εμένα ισχύει. Τώρα πια ένα πτυχίο έχουν όλοι.

Τώρα για Matlab, R κλπ δεν ξέρω αν υπάρχουν πιστοποιήσεις, αλλά μπορεί πχ να σου πει ο άλλος στην συνέντευξη κάτσε και λύσε μου ένα case study στο Matlab.

Δημοσ.

Για R/Python κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει πιστοποίηση, είναι open-source και το ίντερνετ είναι γεμάτο κωδικούς, βιντεάκια με δωρεάν tutorials, συζητήσεις γι' απορίες. Όλοι έτσι μαθαίνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι παιδιά εγώ κατανοώ απλά εγώ εννοώ εφαρμογές της στατιστικής/οικονομετρίας με R πχ 

Από αυτή την άποψη, κάτι δηλαδή πιο "τεχνικό". Στατιστικά/οικονομετρικά πακέτα για παράδειγμα υπάρχουν ελεύθερα στο internet?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Niko3 είπε

Ναι παιδιά εγώ κατανοώ απλά εγώ εννοώ εφαρμογές της στατιστικής/οικονομετρίας με R πχ 

Από αυτή την άποψη, κάτι δηλαδή πιο "τεχνικό". Στατιστικά/οικονομετρικά πακέτα για παράδειγμα υπάρχουν ελεύθερα στο internet?

Σε python και R όλα τα πακέτα με ό,τι θες είναι διαθέσιμα ελεύθερα. Το R ακόμα και στην πιο basic εκδοχή του, χωρίς να μπεις εσύ καν στον "κόπο" να κατεβάσεις κάποιο πακέτο που να σ' ενδιαφέρει, έχει σχεδόν όλες τις εφαρμογές που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις για μια ανάλυση.

To python είναι λίγο πιο general-purpose αλλά γι' αυτό το λόγο έχει μάλλον και πιο ευρεία χρήση. Εκεί θα χρειαστεί να βάλεις εσύ τα πιο σημαντικά πακέτα για στατιστική-οικονομετρική ανάλυση, πχ pandas, scikit-learn κτλ

• Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά σε οικονομετρικά τμήματα τραπεζών/επιχειρήσεων μπαίνουν άτομα  με σπουδές (πρώτες ή/και δεύτερες) που ειδικεύονται στα στατιστικά/μαθηματικά; Ή προσλαμβάνουν και οικονομολόγους με αντίστοιχη εξειδίκευση;

Δημοσ.

Απλα προς ξεκαθαριση κανεις δεν προκειται να σου πει σε interview "Λύσε μου case study στο Matlab". 

Γενικα φυσικά και προσλαμβάνουν Οικονομολόγους αλλα εμπρακτα skills αφορούν προγράμματα σαν τα προαναφερθέντα που ενας οικονομολογος χρειαζεται προκειμενου να μπορεσει να κανει το οτιδηποτε. Τι να τα κανεις τα Οικονομικα αν δεν μπορεις να παιξεις με data, να αναλυσεις data, να τρεξεις μοντελα. Αν ξερεις απο αυτα θα εχεις απειρως μεγαλυτερες πιθανοτητες απο εναν που δεν θα ξερει τιποτα και θα πρεπει να τα μαθει στην πορεια. Γιατί ο προγραμματισμος γενικοτερα στην αρχη εχει αρκετα αποτομο learning curve αλλα παιρνει χρονο μεχρι να εχεις καποια αυτονομια. Απο οταν ξερεις μια γλωσσα/προγραμμα το να μαθεις μια επιπλεον γλωσσα/προγραμμα γινεται ολοενα και πιο ευκολο.

Ενας καλος τροπος να μαθεις ειναι να βρεις κανενα γνωστο paper Οικονομικων που δινει και τα data που εχουν και να προσπαθησεις να κανεις replicate το paper χρησιμοποιώντας Matlab/R/Python. Γενικα δεν χρειάζεσαι και τα τρια αυτα. Ένα απο αυτά για αρχή είναι αρκετό. Εγώ θα πρότεινα R γιατί είναι free (ενω Matlab δεν είναι) και γιατι ειναι πιο στοχοποιημενο σε Οικονομικα (ενώ Python είναι πιο γενικό προγραμματισμού). Βέβαια αν μάθεις Python θα μπορείς πιο ευκολα μετα να μεταφερθεις σε R απ' οτι το αντιστροφο. Μετα, θα πρότεινα ξεχωριστα να μάθεις Stata γιατί είναι κατι διαφορετικό απ τα παραπανω και εχει κάποια πράγματα που ειναι αρκετα πιο βολικα μεσω στατα σε σχεση με τα υπολοιπα (αν και στην πλειοψηφια το στατα εχει πολυ μικροτερες δυνατοτητες απ τ αλλα). 

Τροποι για να μαθεις υπαρχουν πολλοι, udemy, coursera και αλλα. 

Αυτά τα σκιλς πουλάνε στην αγορά. Δεν χρειάζεται να έχεις πιστοποίησεις πιστευω. Αναφορα στα σκιλλς σου θα κανεις και ενδεχομενως να σου εχουν καποιο τεστ στην διαρκεια του ιντερβιου που να πρεπει να κανεις πραγματα σε γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής σου (ή σε open language) όπου θα πρεπει να δειξεις πως θα προσεγγιζες απο αποψη προγραμματισμου ενα προβλημα. 

Εφαρμογες Η/Υ ως μαθημα στην ΑΣΟΕΕ παρτο αν θες α) επειδη ειναι ενας ευκολος βαθμος και β) επειδη θα σου δειξουν κατι λιγα... Αλλα πολυ λιγα... Τουλαχιστον οταν το κανα εγω. Λιγο εξελ, , λιγο eviews, λιγο SPSS και δεν θυμαμαι αν ειχε και στατα ή  το στατα το θυμαμαι μονο απο Κυριαζιδου. 

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος πληροφορίες για τα δύο μεταπτυχιακά της ΔΕΤ ? Το ένα είναι το ΠΜΣ Δετ όπως και το τμήμα και το άλλο business analytics. Το πρώτο είναι πιο γενικό? Ένας απόφοιτος οικονομικής σχολής μπορεί να παρακολουθήσει κάποιο από αυτά? Κάθε πληροφορία για τα δύο εν λόγω μεταπτυχιακά ευπρόσδεκτη!! Ευχαριστώ.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια!!!

Με λένε john και έχω πτυχίο μαθηματικών. έχω κάνει αιτήσεις σε διάφορα προγράμματα για μαστερ και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω

1) αρχικά με δέχτηκαν στο εφαρμοσμένης στατιστικής του πανεπιστημίου πειραίως 

2) με δέχτηκαν στο στατιστικής του όπα

3) με έχουν δεχτεί στο ντατα σαιενς στο μααστριχτ της ολλανδίας

η αλήθεια είναι ότι μαρέσει περισσότερο η στατιστική από τον καθαρό προγραμματισμό αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι αν δεν πάω ολλανδία θα χάσω μια πολύ μεγάλη ευκαιρία

νοιώθω ότι θα μπουχτίσω με το τοσο κώδικα αλλά δεν είμαι και σίγουρος

μετά έχω τα δ΄τυο ελληνικά μάστερ..ποιο θα διαλέγατε εσείς? ( στα μαθήματα δεν διαφέουν και τόσο)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, johnietraf είπε

καλησπερα παιδια!!!

Με λένε john και έχω πτυχίο μαθηματικών. έχω κάνει αιτήσεις σε διάφορα προγράμματα για μαστερ και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω

1) αρχικά με δέχτηκαν στο εφαρμοσμένης στατιστικής του πανεπιστημίου πειραίως 

2) με δέχτηκαν στο στατιστικής του όπα

3) με έχουν δεχτεί στο ντατα σαιενς στο μααστριχτ της ολλανδίας

η αλήθεια είναι ότι μαρέσει περισσότερο η στατιστική από τον καθαρό προγραμματισμό αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι αν δεν πάω ολλανδία θα χάσω μια πολύ μεγάλη ευκαιρία

νοιώθω ότι θα μπουχτίσω με το τοσο κώδικα αλλά δεν είμαι και σίγουρος

μετά έχω τα δ΄τυο ελληνικά μάστερ..ποιο θα διαλέγατε εσείς? ( στα μαθήματα δεν διαφέουν και τόσο)

καλησπέρα Τζονι

Άμα σε ενδιαφέρει να κατσεις Ολλανδία , το μεταπτυχιακό εκεί θα σε βοηθήσει παραπάνω. Και οπουδήποτε στο εξωτερικό να σκέφτεσαι να πας, μεταπτυχιακό του εξωτερικού θα σε ανεβάζει περισσότερο από το ελληνικό . Γιατί θα έχεις 1 ελληνικό και ένα αγγλόφωνο πτυχίο και μετράνε περισσότερο από 2 Ελληνικά .

τώρα άμα σκέφτεσαι να κάτσεις Ελλάδα , δες μαθήματα ( που λες ότι είναι ίδια ) και δες και τους καθηγητές . Παίζουν πολύ ρόλο . και αποφάσισε ανάλογα .

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fabiars είπε

καλησπέρα Τζονι

Άμα σε ενδιαφέρει να κατσεις Ολλανδία , το μεταπτυχιακό εκεί θα σε βοηθήσει παραπάνω. Και οπουδήποτε στο εξωτερικό να σκέφτεσαι να πας, μεταπτυχιακό του εξωτερικού θα σε ανεβάζει περισσότερο από το ελληνικό . Γιατί θα έχεις 1 ελληνικό και ένα αγγλόφωνο πτυχίο και μετράνε περισσότερο από 2 Ελληνικά .

τώρα άμα σκέφτεσαι να κάτσεις Ελλάδα , δες μαθήματα ( που λες ότι είναι ίδια ) και δες και τους καθηγητές . Παίζουν πολύ ρόλο . και αποφάσισε ανάλογα .

ναι δεν ξερω τι θελω χαχαχα...στην ολλανδια εχει παρα πολυ κωδικα το μαστερ που εκανα αιτηση

εγω θελω να εχει και στατιστικη αρκετη κατι που μαλλον δεν ισχυει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...