Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα εκτος απο ορισμενα λιγοτερα απο τα δακτυλα των 2 χεριων δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο παραμυθακια ... ειναι για να ζουν πλουσιοπαροχα οι highclass δημοσιοι λειτουργοι.... Εγω θα σου προτεινα να ασχοληθεις με τεχνοοικονομικα στον κλαδο του it, ή IT Business Analyst , ή κατι τετοιο τελος παντων. Η καλυτερη λυση παντως ειναι να χρησιμοποιησεις τα χρηματα για ενα μεταπτυχιακο εκτος Ελλαδος ή για να αρχισεις να εργαζεσε εξω τα πρωτα εξοδα.... Ειλικρινα μην φας τα χρονια σου...εδω...δεν υπαρχει αξιοπρεπη ζωη με μισθους χιλιαρικου. Εαν εισαι και διαβαστερος...ακομα καλυτερα.... εξω σε 4-5 χρονια απο τωρα θαπαρεις αυτο που αξιζεις...

• Like 4
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, tsioulak είπε

Αυτο ισχυει για αυτους που εδωσαν πανελλαδικες το 2017, το 2018 και θα δωσουν και φετος, απο του χρονου βλεπουμε (αν και ολα δειχνουν οτι θα συνεχιστει). Για αρκετα χρονια ισχυει μια χαρα αυτο που ειπε ο sezebo για την θεωριτικη κατευθηνση.

Γενικα μιλωντας, εχει εν μερη δικιο, μπορει τα οικονομικα να κατατασονται στις κοινωνικες επιστημες ΑΛΛΑ εχουν καποια στοιχεια πραγματικων επιστημων ετσι ωστε να μην ειναι τα παραμυθακια που ειναι οι υπολοιπες κοινωνικες επιστημες. Βρισκονται καπου αναμεσα στις πραγματικες επιστημες (δηλαδη τις θετικες και υγειας) και στα παραμυθακια (δηλαδη στις κοινωνικες επιστημες).

Ισχύει για αυτούς που έδωσαν πανελλαδικές από το 2016 και έπειτα αγαπητέ tsioulak. Μην παραπληροφορείς τους συμφορουμήτες. Αυτό που είπε ο sezebo ίσχυε για πολλά χρόνια, κανείς δεν εναντιώθηκε σε αυτό. Συνεπώς να χρησιμοποιείς παρελθοντικό χρόνο και όχι ενεστώτα. Και ακριβώς επειδή δεν ισχύει εδώ και μια τριετία, η φράση  "τα μισα παιδια μπαινουν στο τμημα απο την θεωρητική κατεύθυνση....." του sezebo τον οποίο καλύπτεις, είναι κι αυτή παραπληροφόριση. Κατ επέκταση παντελώς άτοπη η λογική συνεπαγωγή πως τα οικονομικά είναι εύκολα. ( κάτι το οποίο δεν έχω καν δικαίωμα να λέω.!😲😂)

Όσον αφορά την διάκριση ανάμεσα σε πραγματικές επιστήμες και κοινωνικές επιστήμες, είναι παντελώς προβληματικός ο ορισμός που δίνεις.
Θετικές, Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές και Εφαρμοσμένες είναι οι 4 τύποι επιστημών που υφίστανται σήμερα στην διεθνή βιβλιογραφία. " Πραγματικές" και "παραμυθάκια" είναι μάλλον όροι που βλέπουν μερικοί "πραγματικοί" εγκέφαλοι στα νυχτερινά "παραμυθάκια" τους.

12 ώρες πριν, VagVene είπε

Με τα χρηματα που αναφερεις βρισκεις μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (πχ ολλανδια) εκει πραγματικα θα δεις και θα κανεις κατι διαφορετικο. Καλο ειναι να εξειδικευσεις σε κατι διαφορετικο (πχ διοικηση, πληροφορικη η συνδιασμος με τα οικονομικα)

ακομα καλυτερο αν βρεις εργασια και κανεις μετα καποιο μεταπτυχιακο εξειδικευοντας συγκεκριμενα πανω σε αυτο που κανεις

Η Ολλανδία όμως απαιτεί και κόστος διαβίωσης. Εγώ αναφέρω πως έχω μαζέψει κάποια χρήματα για το κόστος του μεταπτυχιακού.

Τα Finance δεν τα θεωρείς καλή λύση;

9 ώρες πριν, colombiano747 είπε

πηγαινε σε κατι πιο ποσοτικο αμα εχεις καλο υποβαθρο μαθηματικων .πχ  business analyst, risk analyst, statistics.

Τα economics αυτά καθ αυτά νομίζω απαιτούν καλό μαθηματικό υπόβαθρο ( πχ εξειδίκευση σε οικονομετρία) .
Big Data και οικονομετρία σήμερα παίζει πολύ από ότι ακούω

4 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Τα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα εκτος απο ορισμενα λιγοτερα απο τα δακτυλα των 2 χεριων δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο παραμυθακια ... ειναι για να ζουν πλουσιοπαροχα οι highclass δημοσιοι λειτουργοι.... Εγω θα σου προτεινα να ασχοληθεις με τεχνοοικονομικα στον κλαδο του it, ή IT Business Analyst , ή κατι τετοιο τελος παντων. Η καλυτερη λυση παντως ειναι να χρησιμοποιησεις τα χρηματα για ενα μεταπτυχιακο εκτος Ελλαδος ή για να αρχισεις να εργαζεσε εξω τα πρωτα εξοδα.... Ειλικρινα μην φας τα χρονια σου...εδω...δεν υπαρχει αξιοπρεπη ζωη με μισθους χιλιαρικου. Εαν εισαι και διαβαστερος...ακομα καλυτερα.... εξω σε 4-5 χρονια απο τωρα θαπαρεις αυτο που αξιζεις...

Τέτοια μεταπτυχιακά υπάρχουν στο ΟΠΑ; 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Niko3 είπε

Ισχύει για αυτούς που έδωσαν πανελλαδικές από το 2016 και έπειτα αγαπητέ tsioulak. Μην παραπληροφορείς τους συμφορουμήτες. Αυτό που είπε ο sezebo ίσχυε για πολλά χρόνια, κανείς δεν εναντιώθηκε σε αυτό. Συνεπώς να χρησιμοποιείς παρελθοντικό χρόνο και όχι ενεστώτα. Και ακριβώς επειδή δεν ισχύει εδώ και μια τριετία, η φράση  "τα μισα παιδια μπαινουν στο τμημα απο την θεωρητική κατεύθυνση....." του sezebo τον οποίο καλύπτεις, είναι κι αυτή παραπληροφόριση. Κατ επέκταση παντελώς άτοπη η λογική συνεπαγωγή πως τα οικονομικά είναι εύκολα. ( κάτι το οποίο δεν έχω καν δικαίωμα να λέω.!😲😂)

Τα παιδια που ηταν Γ Λυκειου το σχολικο ετος 2016-2017 εδωσαν πρωτη φορα με το συστημα που αναφερεις, αρα εδωσαν πανελλαδικες το 2017.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Niko3 είπε

http://analytics.aueb.gr/

Δεν παίζει να μην το έχεις δει πότε και πουθένα, έστω και σε αφίσα, στους χώρους του Πανεπιστημίου...😋

Επεξ/σία από rg550
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Τα παιδια που ηταν Γ Λυκειου το σχολικο ετος 2016-2017 εδωσαν πρωτη φορα με το συστημα που αναφερεις, αρα εδωσαν πανελλαδικες το 2017.

Που ακριβώς είδες να λέω σχολικό έτος 2016-2017;😂😂 Από την αρχή της τοποθέτησής μου αναφέρω: "Από το 2016 και έπειτα". Από τις πανελλήνιες 2016 και έκτοτε εφαρμόζεται νέο σύστημα με ειδική κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αν μπορώ να δώσω και δέχεσαι  μια φιλική συμβουλή, θα σου συνιστούσα περισσότερη ψυχραιμία όταν διαβάζεις κάτι, μην κάνεις λογικά άλματα.
Προς δική σου προσωπική ενημέρωση : https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/56446/afto-einai-to-neo-systima-gia-tis-panellinies-2016 ( περιγραφή νέου συστήματος εισαγωγής από το 2016) και https://www.alfavita.gr/panellinies/186892_panelladikes-2016-themata-kai-lyseis (θέματα πανελληνίων) . Τσέκαρε  την φράση "Ομάδα  Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής" στις πανελλήνιες του 2016.
Καλό σου βράδυ.

1 ώρα πριν, rg550 είπε

http://analytics.aueb.gr/

Δεν παίζει να μην το έχεις δει πότε και πουθένα, έστω και σε αφίσα, στους χώρους του Πανεπιστημίου...😋

Και πράγματι rg500 δεν το έχω δει πουθενά. Ίσως γιατί τα μεταπτυχιακά μας δεν διαφημίζονται σε αφίσες 😂. Από ότι βλέπω είναι μεταπτυχιακό του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ίσως και για αυτό δεν το έχω δει, ψάχνω κυρίως άμεσα συσχετιζόμενα με το πρώτο μου πτυχίο για να μπορώ να ανταπεξέλθω από πλευράς θεωρητικού υποβάθρου. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως !

Επεξ/σία από Niko3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Niko3 είπε

Και πράγματι rg500 δεν το έχω δει πουθενά. Ίσως γιατί τα μεταπτυχιακά μας δεν διαφημίζονται σε αφίσες 😂. Από ότι βλέπω είναι μεταπτυχιακό του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ίσως και για αυτό δεν το έχω δει, ψάχνω κυρίως άμεσα συσχετιζόμενα με το πρώτο μου πτυχίο για να μπορώ να ανταπεξέλθω από πλευράς θεωρητικού υποβάθρου. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως !

Φαίνεται οτι απο το 2004-2006 που είχα επαφή με το Ο.Π.Α, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πες μου οτι δεν έχετε πλέον και τραπεζάκια για δηλωτή;;! Ή οτι στο κυλικείο επικρατεί πλέον άκρα του τάφου σιωπή...! 😁

Πέρα απο την πλάκα τώρα, εάν σε ενδιαφέρει ο χώρος του Business analytics, μια χαρά είναι το backgound στα οικονομικά, μη σε προβληματίζει ιδιάιτερα. Ο χώρος του Analytics (Data, business κτλ). έχει και θα έχει πολύ ψωμί στο μελλον.

Επίσης, μιας και αναφέρθηκε κάπου το finance, να ξέρεις οτι ενα ακαδημαικού τύπου μεταπτυχιακό σε finance δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα στις μέρες μας, μιας και στον χώρο υπάρχουν σοβαρές, βαρβάτες επαγγελματικές πιστοποιήσεις (βλέπε CFA), τις οποίες οι εργοδότες προτιμούν σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό βέβαια αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα και πάντα εκτός Ελλάδας, σε σοβαρή εργασιακά χώρα. 

Τώρα εάν σε ενδιαφέρει ένας καθαρά ακαδημαικός τίτλος γιατί ίσως έχεις βλέψεις για κάποιο PhD στο μέλλον, τότε ναι, τα χρηματοοικονομικά είναι ωραίος κλάδος.

Ακούστηκαν επίσης απόψεις απο συμφορουμίτες όπως το να βρείς μια δουλειά στην αρχή να μαζέψεις κάποια εμπειρία και μετά να δεις τι σου αρέσει και προς τα που κλέινεις και μετά να βρεις μεταπτυχιακό, όπως και το να ψάξεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά, τις οποίες τις "ακυρωσες" κατα κάποιο τρόπο. Απλά θα σε συμβούλευα να το σκεφτείς λίγο πιο ώριμα. ηΗ εργασιακή εμπειρία είναι αυτή που θα έπρεπε να κυνηγάς τώρα. Καλά και τα μεταπτυχιακά, αλλα η εμπειρία ειναι αναντικατάστατη. Και μεταπτυχιακά θα υπάρχουν πάντα. 

Και τέλος, ψάξου καλύτερα για εξωτερικό. Υπάρχουν χώρες που δεν χρεώνουν καθόλου δίδακτρα, και άλλες που χρεώνουν ενα μικρό συμβολικό ποσο. Αυτά που θα αποκομίσεις απο  ενα πανεπιστημιο του εξωτερικού δεν υπάρχει ποτε περίπτωση να στα προσφέρει ενα Ελληνικό πανεπιστήμιο, σε ότι κλαδο σπουδών και να είσαι.

Και για να απαντήσω στο αρχικό σου Post, στη θέση σου και αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στα 3 προγράμματα που παραθέτεις, θα πήγαινα σε applied finance, AΛΛΑ όχι στην Ελλάδα.

Επεξ/σία από rg550
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Niko3 είπε

Που ακριβώς είδες να λέω σχολικό έτος 2016-2017;😂😂 Από την αρχή της τοποθέτησής μου αναφέρω: "Από το 2016 και έπειτα". Από τις πανελλήνιες 2016 και έκτοτε εφαρμόζεται νέο σύστημα με ειδική κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αν μπορώ να δώσω και δέχεσαι  μια φιλική συμβουλή, θα σου συνιστούσα περισσότερη ψυχραιμία όταν διαβάζεις κάτι, μην κάνεις λογικά άλματα.
Προς δική σου προσωπική ενημέρωση : https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/56446/afto-einai-to-neo-systima-gia-tis-panellinies-2016 ( περιγραφή νέου συστήματος εισαγωγής από το 2016) και https://www.alfavita.gr/panellinies/186892_panelladikes-2016-themata-kai-lyseis (θέματα πανελληνίων) . Τσέκαρε  την φράση "Ομάδα  Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής" στις πανελλήνιες του 2016.
Καλό σου βράδυ. 

Θα ορκιζομουν οτι οι μαθητες της θεωριτικης ειχαν προσβαση στο (τοτε) 5ο επιστημονικο πεδιο το 2016, ενω δεν ειχαν. Λαθος μου, συγνωμη.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Niko3 είπε

Όσον αφορά την διάκριση ανάμεσα σε πραγματικές επιστήμες και κοινωνικές επιστήμες, είναι παντελώς προβληματικός ο ορισμός που δίνεις.
Θετικές, Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές και Εφαρμοσμένες είναι οι 4 τύποι επιστημών που υφίστανται σήμερα στην διεθνή βιβλιογραφία. " Πραγματικές" και "παραμυθάκια" είναι μάλλον όροι που βλέπουν μερικοί "πραγματικοί" εγκέφαλοι στα νυχτερινά "παραμυθάκια" τους.

Η Ολλανδία όμως απαιτεί και κόστος διαβίωσης. Εγώ αναφέρω πως έχω μαζέψει κάποια χρήματα για το κόστος του μεταπτυχιακού.

Τα Finance δεν τα θεωρείς καλή λύση;

Τα economics αυτά καθ αυτά νομίζω απαιτούν καλό μαθηματικό υπόβαθρο ( πχ εξειδίκευση σε οικονομετρία) .
Big Data και οικονομετρία σήμερα παίζει πολύ από ότι ακούω

εαν 8ες να πιασεις τα φραγκα 8α μπαις 

Risk business analyst

Big Data analyst 

Security IT εαν μπορεις

γενικα IT 8α παρεις πρωτο μισθο 1500 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/3/2019 στις 10:10 ΜΜ, sezebo είπε

(αν είναι καν επιστήμη) και στο λέω ως οικονομολόγος. 

δεν είναι.. έχω βαρεθεί να διαφωνώ με γυναίκα και αδερφή που είναι οικονομολόγοι  επί του θέματος (εγώ μόνο λόγω οικονομικού πανεπιστημίου θεωρούμαι) , αλλά δεεεεν... 

Στις 20/3/2019 στις 10:18 ΜΜ, sezebo είπε

Θα καταλήξεις λογιστής όπως οι περισσότεροι.

μέσα στις σχολές παίζει πολύ το θα "καταλήξεις" λογιστής και προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σούπερ ακατόρθωτο , μια τέχνη του κώλου είναι, αλλά πολύ "σπουδαγμένοι" δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε αυτό

ειδικά όταν έχει χρειαστεί να δουλέψω με φρούτα με παράξενες προϋπηρεσίες και τίτλους, τραβάω τα μαλλιά μου

παρόλα αυτά θα συμφωνήσω ότι σκηνικά όπως risk ή data έχουν μαρούλι μιας και πολλοί τέως συμφοιτητές μου (λόγω και του αντικειμένου του πτυχίου μας ή του master μας) πήγαν προς τα 'κει. η λογιστική σου δίνει πολύ δύσκολα χρήμα πρέπει να είσαι πολύ ικανός σε διάφορα πράγμα, όχι απλά να κάνεις κάτι που κάνουν λίγοι οπότε υποχρεωτικά θα σε φορτωθούν, αλλιώς ξεροκόμματο, πείνα και άπειρη δουλειά ή και καθόλου δουλειά

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Ως μηχανολόγος θα έλεγα ότι καλό είναι να μην μηδενίζουμε τις επιστήμες! Κάθε μια έχει τα θεωρητικά της υπόβαθρα, άλλες με πολλά μαθηματικά και εξισώσεις και άλλες με περισσότερο στοχαστικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά, δεν γίνεται τα δεύτερα να τα χαρακτηρίζουμε "παραμυθάκια" έτσι εύκολα.

Σαν συμβουλή σου δίνω αν έχεις όρεξη και θες να κάνεις μεταπτυχιακό τώρα, κάνε το γιατί μετά θα μπλέξεις με δουλειές, υποχρεώσεις, πιθανόν οικογένεια και μπορεί να μην το κάνεις ποτέ.
Σαν αντικείμενο (χωρίς να είμαι σχετικός) σου λέω κάνε κάτι που να έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση, παρά γενικούρες, μπας και χτυπήσεις κάποια θέση που ζητούν κάτι εξειδικευμένο, αλλιώς το μόνο που θα έχεις θα είναι ένα χαρτί ίσα για κανένα διορισμό στο δημόσιο. Σκέψου στον ιδιωτικό τομέα, με ποιους θα έχεις να ανταγωνιστείς! Πάνω από όλα σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, ότι και να κάνεις να είσαι ο εαυτός σου, να έχεις όρεξη και να το αγαπάς!

• Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, logistoulis είπε

δεν είναι.. έχω βαρεθεί να διαφωνώ με γυναίκα και αδερφή που είναι οικονομολόγοι  επί του θέματος (εγώ μόνο λόγω οικονομικού πανεπιστημίου θεωρούμαι) , αλλά δεεεεν... 

μέσα στις σχολές παίζει πολύ το θα "καταλήξεις" λογιστής και προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σούπερ ακατόρθωτο , μια τέχνη του κώλου είναι, αλλά πολύ "σπουδαγμένοι" δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε αυτό

ειδικά όταν έχει χρειαστεί να δουλέψω με φρούτα με παράξενες προϋπηρεσίες και τίτλους, τραβάω τα μαλλιά μου

παρόλα αυτά θα συμφωνήσω ότι σκηνικά όπως risk ή data έχουν μαρούλι μιας και πολλοί τέως συμφοιτητές μου (λόγω και του αντικειμένου του πτυχίου μας ή του master μας) πήγαν προς τα 'κει. η λογιστική σου δίνει πολύ δύσκολα χρήμα πρέπει να είσαι πολύ ικανός σε διάφορα πράγμα, όχι απλά να κάνεις κάτι που κάνουν λίγοι οπότε υποχρεωτικά θα σε φορτωθούν, αλλιώς ξεροκόμματο, πείνα και άπειρη δουλειά ή και καθόλου δουλειά

Λογιστούλη μου καλημέρα! Αν θες να διαφωνήσεις για το τι είναι επιστήμη , μπορείς να κάνεις έναν εσωτερικό διάλογο.διαφωνία με "τας γραφάς" της διεθνούς βιβλιογραφίας ( κοινωνιολογία, πολιτική επιστήμη, οικονομική επιστήμη, ανθρωπολογία κλπ) - αν μπήκες ποτέ στον κόπο, ή μπεις να διαβάσεις- εκτός από τις διαφωνίες με την γυναίκα και αδερφή σου. 
Από εκεί και πέρα Λογιστούλη, μιας και παρενέβεις στο θέμα που άνοιξα, θα περίμενα να απαντήσεις/τοποθετηθείς τουλάχιστον στοιχειωδώς στην αρχική μου τοποθέτηση ( πας στην σελίδα 1 πάνω πάνω και βλέπεις). Δεν θεωρώ πως έχει ουσία να αρχίσουμε να μετράμε ποιος την έχει πιο μεγάλη...την επιστημονικότητα.

Σοβαρά τώρα, η λογιστική δεν με ενδιαφέρει άμεσα σαν σπουδή για αυτό ζήτησα την γνώμη σας για τα 3 μεταπτυχιακά που επισύναψα. Καλό μεσημέρι!

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ως μηχανολόγος θα έλεγα ότι καλό είναι να μην μηδενίζουμε τις επιστήμες! Κάθε μια έχει τα θεωρητικά της υπόβαθρα, άλλες με πολλά μαθηματικά και εξισώσεις και άλλες με περισσότερο στοχαστικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά, δεν γίνεται τα δεύτερα να τα χαρακτηρίζουμε "παραμυθάκια" έτσι εύκολα.

Σαν συμβουλή σου δίνω αν έχεις όρεξη και θες να κάνεις μεταπτυχιακό τώρα, κάνε το γιατί μετά θα μπλέξεις με δουλειές, υποχρεώσεις, πιθανόν οικογένεια και μπορεί να μην το κάνεις ποτέ.
Σαν αντικείμενο (χωρίς να είμαι σχετικός) σου λέω κάνε κάτι που να έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση, παρά γενικούρες, μπας και χτυπήσεις κάποια θέση που ζητούν κάτι εξειδικευμένο, αλλιώς το μόνο που θα έχεις θα είναι ένα χαρτί ίσα για κανένα διορισμό στο δημόσιο. Σκέψου στον ιδιωτικό τομέα, με ποιους θα έχεις να ανταγωνιστείς! Πάνω από όλα σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, ότι και να κάνεις να είσαι ο εαυτός σου, να έχεις όρεξη και να το αγαπάς!

Σε ευχαριστώ πολύ Mechpanos, το κρατάω!

Παιδιά προς όσους προτείνουν( και καλά κάνουν) πρώτα να βρω μια δουλειά και μετά να κάνω ένα μεταπτυχιακό: συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
Με ένα αλλά: όντας απόφοιτος Οικονομικής Επιστήμης ( πιο γενικό πτυχίο δεν υφίσταται νομίζω) , οι πιθανότητες μου να βρω δουλειά πάνω στον οικονομικό και ευρύτερο επιχειρησιακό/τραπεζικό/λογιστικό κλάδο τείνουν στο μηδέν. Και δεν το λέω αυτό επειδή το χω ακούσει από γνωστούς, θείες, ξαδέρφια. Το χω βιώσει εγώ προσωπικά. Απαιτείται σχεδόν παντού ( μην πω παντού και φανώ απόλυτος) ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΊΑ.

Εφόσον δεν έχω προϋπηρεσία, άρα δεν θα βρω δουλειά ( ή θα βρω σε κάτι ίσως άσχετο), γιατί ( εφόσον έχω ήδη μαζεμένα κάποια χρήματα για τα δίδακτρα) να μην αξιοποιήσω τον χρόνο αυτό ώστε να εξειδικευτώ περαιτέρω; 

Επεξ/σία από Niko3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Niko3 είπε

Σοβαρά τώρα, η λογιστική δεν με ενδιαφέρει άμεσα σαν σπουδή για αυτό ζήτησα την γνώμη σας για τα 3 μεταπτυχιακά που επισύναψα. Καλό μεσημέρι!

Σε ευχαριστώ πολύ Mechpanos, το κρατάω!

ούτε εμένα με ενδιαφέρει σαν σπουδή φίλε , δουλεύοντας την έμαθα, έχω σπουδάσει άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα που παρεμπιπτόντως είναι όντως επιστήμες, δεν  θα έδινα ούτε cent να μάθω λογιστική

απλά αν θες μια πρακτική συμβουλή, άρχισε να δουλεύεις και μετά δες αν θες να εμβαθύνεις κάπου, κι εγώ σπούδαζα διάφορα και κατέληξα λογιστής, δεν λέω ότι με χαλάει που σπούδασα, ίσα ίσα γούσταρα κιόλας, αλλά δεν ξέρω αν έχουν όλοι λεφτά για πέταμα 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν έχεις προϋπηρεσία (και είναι απολύτως λογικό) και δεν σε προσλαμβάνουν σε συναφείς, με το αντικείμενο σου, δουλειές τώρα, θεωρείς πως θα σε προσλάβουν αργότερα επειδή θα έχεις αποκτήσεις ακόμη ένα γενικόλογο πτυχίο; Νομίζω ξέρεις την απάντηση. Καταρχήν θεωρώ πως δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς γιατί δεν έχεις εικόνα της αγοράς και του αντικειμένου κάθε εξειδίκευσης, πράγμα φυσιολογικό όταν δεν βρίσκεις εργασία. Από την άλλη το θεωρώ εντελώς άσκοπο να προχωρήσεις σε επίπεδο master χωρίς να έχεις δει ποτέ σου (που λέει ο λόγος) ένα τιμολόγιο, να έχεις "κόψει" ένα δελτίο και γενικότερα να έχεις ψηθεί σε μια οποιαδήποτε σχετική δουλειά. Και σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως η προϋπηρεσία όταν έχεις τέτοια γενικά πτυχία, στην Ελλάδα, κτίζεται με κόπο και χρόνο. Μπορείς να ξεκινήσεις από υπάλληλος γραφείου, από αποθηκάριος ή από παιδί για τα θελήματα και για μερικά χρόνια να δεις πως κινείται μια επιχείρηση, τι ανάγκες και απαιτήσεις έχει. Μπορεί να διαπιστώσεις πως δεν σε ενδιαφέρει μια καριέρα στα οικονομικά και να θελήσεις να ασχοληθείς με τα logistics π.χ., κλάδος ο οποίος κινείται σταθερά ανοδικά και στη χώρα μας είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Μπορεί να βρεθείς μπροστά σε ευκαιρίες να χωθείς σε δουλειές, να κάνεις δικιά σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει κάθε νέα μέρα. Το θέμα είναι να μην φτάσεις 28, να "μοστράρεις" δύο πτυχία και δύο μεταπτυχιακά και επειδή δεν θα έχεις ούτε ένα ένσημο να σε παίρνουν μόνο για σερβιτόρο. 

Αν σε ενδιαφέρει η εργασία στο εξωτερικό, συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω, πως πρέπει να κάνεις το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Αν θέλεις ακαδημαϊκή καριέρα, προφανώς το μεταπτυχιακό είναι το επόμενο βήμα αλλά δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα τις συνθήκες και τις παραμέτρους απασχόλησης, επομένως δεν θα εκφέρω άποψη επί τούτου. Κρίνοντας πάντως από τα γραφόμενα σου, διαπιστώνει κανείς πως έχεις μερικά πολύ ωραία στοιχεία (αμεσότητα, to the point, πολύ καλό γραπτό λόγο, ορθογραφία), που λίγοι έχουν πλέον σε αυτή την ηλικία. Αυτό σημαίνει πως έχεις μια πολύ καλή γενική υποδομή πάνω στην οποία πρέπει να κτίσεις. Το πως, θα το δεις στην πράξη. Προσωπικά, σαν μόνη συμβουλή που έχω να δώσω, είναι να μη ξεχάσεις την ηλικία σου. Καλές οι δουλειές, καλές οι σπουδές, αλλά να θυμάσαι πως είσαι νέο παιδί. Ταξίδεψε, βγες, πιες, φάε, πήδα, γιατί αυτά τα χρόνια δεν ξαναγυρνούν δυστυχώς. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλές αλήθειες και ακόμη περισσότερες κουταμάρες έχουν ειπωθεί αλλά βαριέμαι να παραθέτω.

1) Προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Στο μεταπτυχιακό τα Οικονομικά βασίζονται πολύ περισσότερο στα Μαθηματικά. Ζουμάρεις στις λεπτομέρειες όσων έχεις κάνει στο παρελθόν και αποδεικνύεις τα πάντα. Κάνεις πλέον δυναμικά οικονομικά και οικονομικά μοντέλα πολύ πιο πολύπλοκα. Ισχύει ότι το προπτυχιακό στα Οικονομικά δεν έχει τόσο μεγάλες Μαθηματικές απαιτήσεις (ουσιαστικά αν έχεις λίγο μυαλό και ξέρεις να λύνεις σχετικά απλά προβλήματα βελτιστοποίησης μπορείς να περάσεις τα περισσότερα μαθήματα και με βαθμούς σε πολλές περιπτώσεις). But that's not the case στο μεταπτυχιακό. Γι' αυτό και σε μεταπτυχιακά Οικονομικών συχνά έχεις άτομα που έχουν τελειώσει Μαθηματικά, Φυσική, Engineering, έχουν κάνει ένα χρόνο Οικονομικά μέσω κάποιου diploma και μετά είναι πολύ πιο έτοιμοι για το MSc in Economics απ' ότι ένας πού έχει τελειώσει το προπτυχιακό Οικονομικών που μπορεί να τα βρεί πολύ σκούρα στο Μεταπτυχιακό. 

Για άλλα μαστερ δεν έχω ιδέα αλλά εγω Οικονομικά έκανα και προπτυχιακό και μεταπτυχιακο. Σιγουρα κάποια αξίζουν αλλά τα περισσότερα είναι γτπ. 

2) Με πάνω από 8 πρέπει να κάνεις αιτήσεις για υποτροφίες. Τσέκαρε τα Καρέλια/Ωνάση κ.α. Πιο μεγάλες πιθανότητες έχεις για Καρέλια γιατι α) Οι υποτροφίες τους είναι κυρίως σε κλάδους οικονομικών και συναφείς κλάδους, β) Δίνουν πάντα υποτροφίες σε άτομα απο Οικονομικο Ασοεε, γ) Αν στοχευεις να μεινεις εντος Ελλαδος νομιζω ο ΜΟ πολυ πιθανον να είναι αρκετος για υποτροφιες εσωτερικου που εχουν. Για τις υποτροφιες εξωτερικου λιγο δυσκολοτερο αν και εχω δει ατομα να παιρνουν με κατω απο 8μιση αλλα ως επιλαχοντες κυριως. Το πρόβλημα με Καρέλια είναι ότι μέχρι να μάθεις αν πήρες υποτροφία θα έχει ήδη φτάσει η στιγμή να πάρεις την απόφαση που θα πας που σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις επιλογή που ουτως η αλλως μπορείς να αντέξεις οικονομικά.

3) Όλα αυτα έχουν νόημα κατα βάση αν ξέρεις ότι θες να μείνεις Ελλάδα. Αν θές να πας εξωτερικό η μόνη ελπίδα να σε βοηθήσει αυτό το Μαστερ είναι για διδακτορικό. Για δουλειά δε νομίζω. Και για διδακτορικό θα σε βοηθήσει εφόσων είσαι στους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος. Πριν 2-3 χρόνια ξέρω ότι ο τοπ του μαστερ (που ηταν και τοπ του προπτυχιακου) πηγε για διδακτορικο ΜΙΤ. Αλλα αυτές ειναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Συνήθως από αυτά τα πανεπιστήμια μόνο ο πρώτος βλέπει (ίσως) τις ανοιχτές πόρτες και αυτό εάν είναι ήδη πρώτος σε πολλά πράγματα από νεότερη ηλικία. Μόνο πρώτος στο Μαστερ δεν αρκεί. Το Μαστερ είναι προσαρμοσμένο από θέμα υλης σε αντιστοιχα μαστερ εξωτερικού αλλά το επίπεδο των φοιτητών (on average) είναι πολύ χαμηλότερο από τα δυνατά πανεπιστήμια του εξωτερικού με αποτέλεσμα να μην εχει καμια σχεση η δυσκολια εν τελη και να εξαρτάται κυρίως από τον τοπ το ποσο θα ασχοληθει εξτρα ωστε να ανθίσει σ' ενα περιβαλλον όπου ο ανταγωνισμος θα του φαινεται αστειος.

Αυτά απο μένα.

Βασικά ενα 4ο με εντιτ:

Τα μαθήματα που ανέφερες ως δύσκολα είναι αστεία στο επίπεδο που διδάσκονται στην ΑΣΟΕΕ. Ναι, Οικονομετρία, Εφαρμοσμένη Βιομηχανική και Δημόσια Οικονομικά είναι αστεία. Το επίπεδο Οικονομετρίας στην ΑΣΟΕΕ είναι για κλάματα και αν πας μεταπτυχακό Οικονομικών στο εξωτερικό σε καλό πανεπιστήμιο αυτό θα το βρείς μπροστά σου. Θα έχεις συμφοιτητές που έχουν κάνει πολύ περισσότερη Οικονομετρία, έχουν όλο το intuition και έχουν ήδη κάνει εργασίες και thesis χρησιμοποιώντας οικονομετρικά μοντέλα. Οικονομικό ΟΠΑ μπορείς να βγάλεις με ένα (δύο τώρα;) υποχρεωτικά μαθήματα Οικονομετρίας, εκ των οπόιων το ενα (Τζαβαλής) ο περισσότερος κόσμος το δίνει διαβάζοντας σημειώσεις/παλιά θέματα. Χτυπάς και 10αρακι Οικονομετρια με παλια θέματα χωρις να ξέρεις ουσιαστικά τίποτα απο Οικονομετρία, ειδικά σε θέμα intuition. H Οικονομετρία 2 ίσως δίνει λίγο καλύτερη ιδέα του τι έρχεται στο μέλλον αλλά δεν είναι υποχρεωτικό μαθημα... Για μαθήματα όπου βλέπεις λίγο πως είναι μαθήματα επιπέδου Μαστερ είναι (ή ηταν οταν τα έκανα εγω) η Δυναμικη Οικονομικη του Αλογοσκουφη (αν και επισης αλλο ενα μαθημα που ο κοσμος διαβαζε απλα θεματα και εγραφε αριστα γιατι ο Αλογοσκουφης λιγο πολυ σου ψιλοελεγε τα θεματα και σου λεει διαβασε αυτα τα 10 θεματα απ τα οποια θα πεσουν τα 3 και θα επιλεξεις τα 2... Αλλα αν πραγματικά διαβαζες την ύλη χωρίς να έχεις θέματα και χωρίς να ξερεις τι μπορει να ζητησει θα ηταν παλουκι. Αλλο μαθημα ηταν του Σακελλαρη η Οικονομικη Μεγεθυνση οπου περναγε σιγουρα σε επιπεδο μαστερ αλλα σε πολυ αργοτερους ρυθμους απ΄ οτι θα τα εκανες σε ενα καλο μαστερ. Γενικα η ΑΣΟΕΕ δεν σε προετοιμαζει για Μεταπτυχιακο στα Οικονομικα. Βεβαια αν το κανεις στην ΑΣΟΕΕ το μεταπτυχιακο προφανως δεν θα ειναι τοσο αποτομη η αλλαγη αλλα αν πας εξω (σε δυνατο πανεπιστημιο με δυνατους φοιτητες) θα καταλαβεις πως εισαι πολύ πισω...

Επεξ/σία από Bas23
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulkos είπε

Αφού δεν έχεις προϋπηρεσία (και είναι απολύτως λογικό) και δεν σε προσλαμβάνουν σε συναφείς, με το αντικείμενο σου, δουλειές τώρα, θεωρείς πως θα σε προσλάβουν αργότερα επειδή θα έχεις αποκτήσεις ακόμη ένα γενικόλογο πτυχίο; Νομίζω ξέρεις την απάντηση. Καταρχήν θεωρώ πως δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς γιατί δεν έχεις εικόνα της αγοράς και του αντικειμένου κάθε εξειδίκευσης, πράγμα φυσιολογικό όταν δεν βρίσκεις εργασία. Από την άλλη το θεωρώ εντελώς άσκοπο να προχωρήσεις σε επίπεδο master χωρίς να έχεις δει ποτέ σου (που λέει ο λόγος) ένα τιμολόγιο, να έχεις "κόψει" ένα δελτίο και γενικότερα να έχεις ψηθεί σε μια οποιαδήποτε σχετική δουλειά. Και σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως η προϋπηρεσία όταν έχεις τέτοια γενικά πτυχία, στην Ελλάδα, κτίζεται με κόπο και χρόνο. Μπορείς να ξεκινήσεις από υπάλληλος γραφείου, από αποθηκάριος ή από παιδί για τα θελήματα και για μερικά χρόνια να δεις πως κινείται μια επιχείρηση, τι ανάγκες και απαιτήσεις έχει. Μπορεί να διαπιστώσεις πως δεν σε ενδιαφέρει μια καριέρα στα οικονομικά και να θελήσεις να ασχοληθείς με τα logistics π.χ., κλάδος ο οποίος κινείται σταθερά ανοδικά και στη χώρα μας είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Μπορεί να βρεθείς μπροστά σε ευκαιρίες να χωθείς σε δουλειές, να κάνεις δικιά σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει κάθε νέα μέρα. Το θέμα είναι να μην φτάσεις 28, να "μοστράρεις" δύο πτυχία και δύο μεταπτυχιακά και επειδή δεν θα έχεις ούτε ένα ένσημο να σε παίρνουν μόνο για σερβιτόρο. 

Αν σε ενδιαφέρει η εργασία στο εξωτερικό, συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω, πως πρέπει να κάνεις το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Αν θέλεις ακαδημαϊκή καριέρα, προφανώς το μεταπτυχιακό είναι το επόμενο βήμα αλλά δεν γνωρίζω από εκεί και πέρα τις συνθήκες και τις παραμέτρους απασχόλησης, επομένως δεν θα εκφέρω άποψη επί τούτου. Κρίνοντας πάντως από τα γραφόμενα σου, διαπιστώνει κανείς πως έχεις μερικά πολύ ωραία στοιχεία (αμεσότητα, to the point, πολύ καλό γραπτό λόγο, ορθογραφία), που λίγοι έχουν πλέον σε αυτή την ηλικία. Αυτό σημαίνει πως έχεις μια πολύ καλή γενική υποδομή πάνω στην οποία πρέπει να κτίσεις. Το πως, θα το δεις στην πράξη. Προσωπικά, σαν μόνη συμβουλή που έχω να δώσω, είναι να μη ξεχάσεις την ηλικία σου. Καλές οι δουλειές, καλές οι σπουδές, αλλά να θυμάσαι πως είσαι νέο παιδί. Ταξίδεψε, βγες, πιες, φάε, πήδα, γιατί αυτά τα χρόνια δεν ξαναγυρνούν δυστυχώς. 

Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...