Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Τελειώνω την σχολή μου σιγά σιγά ( Οικονομικό ΑΣΟΕΕ, με αρκετά καλό ΜΟ κοντά στο Άριστα ) και ψάχνομαι για μεταπτυχιακά.

Θα ενδιαφερόμουν για 3 προγράμματα ανάλογα και με την σειρά προτίμησης μου βάσει ενδιαφέροντος:

1. MSc στην Οικονομική Επιστήμη ( MSc in Economics)  2.500 €
https://gradecon.aueb.gr/

2. MSc στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά 5.400€
https://appliedeconomics.gr/

3. MSc στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc in Finance and Banking) 5.400€
http://postbanking.aueb.gr/gr

Σαν πρώτο βάζω το μεταπτυχιακό στα Economics καθώς μου αρέσουν περισσότερο, από τα εφαρμοσμένα.
Το ερώτημά μου τώρα: έχω ακούσει πως ειδικά το 1ο μεταπτυχιακό είναι από τα  πολύ "βαρβάτα" από άποψη δυσκολίας. Θεωρείτε πως αξίζει τον κόπο να καταπιαστεί κάποιος με αυτό; Έχω δει και το αντίστοιχο παλαιότερο θέμα, αλλά το ρωτώ με βάσει τα δεδομένα της σημερινής αγοράς εργασίας. Θα με ενδιέφεραν σίγουρα και οι περαιτέρω σπουδές ( διδακτορικό) αλλά με ένα μεταπτυχιακό σαν το 1ο έχεις μια επαγγελματική αποκατάσταση σήμερα; Έχω ακούσει πως αυτοί που έχουν καλά μεταπτυχιακά στα Economics είναι περιζήτητοι στα τμήματα Οικονομικών Μελετών Τραπεζών για παράδειγμα. Ισχύει κάτι τέτοιο; 

Ποια η άποψή σας; 
Θα με ενδιέφερε σίγουρα και η άποψη ατόμων του αντικειμένου.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ντροπή που δεν σε βάζουν τζάμπα αν είσαι πραγματικά άριστος. Τα οικονομικά είναι εύκολη επιστήμη (αν είναι καν επιστήμη) και στο λέω ως οικονομολόγος. Κάνε κάποια ειδικότητα που ζητάνε όχι απλά θεωρίες .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sezebo είπε

Ντροπή που δεν σε βάζουν τζάμπα αν είσαι πραγματικά άριστος. Τα οικονομικά είναι εύκολη επιστήμη (αν είναι καν επιστήμη) και στο λέω ως οικονομολόγος. Κάνε κάποια ειδικότητα που ζητάνε όχι απλά θεωρίες .

Ο μέσος όρος μου είναι λίγο κάτω από 8,5 δεν έχω το τυπικό του άριστα. Εσύ τι προτείνεις; Να μην ασχοληθώ με το πρώτο μεταπτυχιακό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Niko3 είπε

Ο μέσος όρος μου είναι λίγο κάτω από 8,5 δεν έχω το τυπικό του άριστα. Εσύ τι προτείνεις; Να μην ασχοληθώ με το πρώτο μεταπτυχιακό;

Σου είπα καλές οι οικονομικές θεωρίες και τα παραμυθακια που κάναμε στη σχολή αλλά έτσι δεν έχεις κανένα μεγάλο συν για να βρεις καλή δουλειά. Θα καταλήξεις λογιστής όπως οι περισσότεροι.

Βρες κάτι πιο ειδικευμένο , δε ξέρω να σου πω τι θα είναι 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sezebo είπε

Σου είπα καλές οι οικονομικές θεωρίες και τα παραμυθακια που κάναμε στη σχολή αλλά έτσι δεν έχεις κανένα μεγάλο συν για να βρεις καλή δουλειά. Θα καταλήξεις λογιστής όπως οι περισσότεροι.

Βρες κάτι πιο ειδικευμένο , δε ξέρω να σου πω τι θα είναι 

Νομίζω πως ο όρος "παραμυθάκια" είναι υπερβολική υπεραπλούστευση και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενημερωτικά πάντως, ποιο τμήμα έχεις τελειώσει; Αν μη τι άλλο, η Οικονομετρία, η Εφαρμοσμένη Βιομηχανική Οργάνωση και τα Δημόσια Οικονομικά δεν νομίζω πως είναι παραμυθάκια, πόσο μάλλον "εύκολες επιστήμες"

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Niko3 είπε

Νομίζω πως ο όρος "παραμυθάκια" είναι υπερβολική υπεραπλούστευση και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ενημερωτικά πάντως, ποιο τμήμα έχεις τελειώσει; Αν μη τι άλλο, η Οικονομετρία, η Εφαρμοσμένη Βιομηχανική Οργάνωση και τα Δημόσια Οικονομικά δεν νομίζω πως είναι παραμυθάκια, πόσο μάλλον "εύκολες επιστήμες"

τμημα οικονομικων τελειωσα και τα θεωρω παραμυθακια, πολυ ευκολα και βατα. Καμια σχεση με σχολες πολιτικων μηχανικων που τρωνε παλουκι.

Αν σαρεσουν τα παραμυθακια αυτα τοτε συνεχισε να διαβαζεις τετοια. Παντως να θυμασε κανεις δε θα σε πληρωσει για τα παραμυθακια που εμαθες παπαγαλια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

τμημα οικονομικων τελειωσα και τα θεωρω παραμυθακια, πολυ ευκολα και βατα. Καμια σχεση με σχολες πολιτικων μηχανικων που τρωνε παλουκι.

Αν σαρεσουν τα παραμυθακια αυτα τοτε συνεχισε να διαβαζεις τετοια. Παντως να θυμασε κανεις δε θα σε πληρωσει για τα παραμυθακια που εμαθες παπαγαλια.

Ποιο τμήμα Οικονομικών αν επιτρέπεται; Το τμήμα πολιτικών μηχανικών είναι εντελώς διαφορετικό  σαν αντικείμενο και σύγκριση της προτίμησης  όσων επιλέγουν οικονομικά και όσων Πολιτικούς Μηχανικούς δεν υφίσταται. Αυτό είναι κάτι που στα οικονομικά που θεωρείς παραμυθάκια, πολύ εύκολα και βατά το μαθαίνεις στο πρώτο εξάμηνο ( μην πω πρώτη εβδομάδα φοίτησης) οικονομικής σχολής :-p  . Από εκεί και πέρα η ομολογούμενη μονομέρεια,  εμπάθεια και υπεραπλούστευση  με την οποία αντιμετωπίζεις έναν επιστημονικό κλάδο, ίσως έχει βαθύτερα αίτια. Φιλικά

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Niko3 είπε

Ποιο τμήμα Οικονομικών αν επιτρέπεται; Το τμήμα πολιτικών μηχανικών είναι εντελώς διαφορετικό  σαν αντικείμενο και σύγκριση της προτίμησης  όσων επιλέγουν οικονομικά και όσων Πολιτικούς Μηχανικούς δεν υφίσταται. Αυτό είναι κάτι που στα οικονομικά που θεωρείς παραμυθάκια, πολύ εύκολα και βατά το μαθαίνεις στο πρώτο εξάμηνο ( μην πω πρώτη εβδομάδα φοίτησης) οικονομικής σχολής :-p  . Από εκεί και πέρα η ομολογούμενη μονομέρεια,  εμπάθεια και υπεραπλούστευση  με την οποία αντιμετωπίζεις έναν επιστημονικό κλάδο, ίσως έχει βαθύτερα αίτια. Φιλικά

τι να σου πω εγω τελειωσα μια σχολη με ελαχιστο διαβασμα και δεν πατησα τα 7 εξαμηνα...μονο στο τελος διαβασα πολυ την οικονομετρια. ολα τα αλλα τα θεωρω παραμυθακια γιατι ξερω τι παλουκια τρωνε οσοι θελουν να γινουν γιατροι και μηχανικοι. Εχω δει με τα  ματια μου τι διαβασμα ριχνουν και τι βιβλια εχουν. καμια σχεση με τα δικα μας με τις καμπυλες...

Δεν εχεις δικαίωμά να λες οτι ειναι δυσκολα τα οικονομικα οταν τα μισα παιδια μπαινουν στο τμημα απο την θεωρητική κατεύθυνση.....

Επεξ/σία από sezebo
  • Like 2
Δημοσ.

Op, νομίζω πως είναι καλύτερα να βρεις δουλειά πρώτα και να κάποιες μεταπτυχιακό part time στο ΟΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Ψιτ είπε

Op, νομίζω πως είναι καλύτερα να βρεις δουλειά πρώτα και να κάποιες μεταπτυχιακό part time στο ΟΠΑ.

Απλά έχω ήδη μαζεμένα κάποια χρήματα για το μεταπτυχιακό μου. Εξάλλου τα part time δεν είναι πιο ακριβά;

2 ώρες πριν, sezebo είπε

τι να σου πω εγω τελειωσα μια σχολη με ελαχιστο διαβασμα και δεν πατησα τα 7 εξαμηνα...μονο στο τελος διαβασα πολυ την οικονομετρια. ολα τα αλλα τα θεωρω παραμυθακια γιατι ξερω τι παλουκια τρωνε οσοι θελουν να γινουν γιατροι και μηχανικοι. Εχω δει με τα  ματια μου τι διαβασμα ριχνουν και τι βιβλια εχουν. καμια σχεση με τα δικα μας με τις καμπυλες...

Δεν εχεις δικαίωμά να λες οτι ειναι δυσκολα τα οικονομικα οταν τα μισα παιδια μπαινουν στο τμημα απο την θεωρητική κατεύθυνση.....

Έχω δικαίωμα να λέω ό,τι θέλω όταν αυτό δεν προσβάλει τον συνομιλητή μου και τα δικαιώματά του. Συνεπώς οι επιταγές τέτοιου τύπου αλλού.
Όσον αφορά αυτό περί θεωρητικής κατεύθυνσης: μάλλον δεν έχεις άποψη και γνώση για αυτά που λες. Από το 2016 και έπειτα δεν υφίσταται θεωρητική κατεύθυνση, όλοι μπαίνουν εξεταζόμενοι σε ποσοτικά μαθήματα: Μαθηματικά, ΑΟΘ, ΑΕΠΠ και Έκθεση (κοινό μάθημα). Η κατεύθυνση πλέον ονομάζεται Κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής και καμιά σχέση δεν έχει με την Θεωρητική που αναφέρεις. Οπότε έχεις και άγνοια περί του θέματος. Στα περί γιατρών και μηχανικών απάντησα αναλόγως παραπάνω.

Υ.Γ Ακόμα πάντως περιμένω να μάθω το τμήμα φοίτησής σου. Στο Οικονομικό της ΑΣΟΕΕ πάντως εμείς σίγουρα δεν κάνουμε ''παραμυθάκια'' και "καμπύλες".

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Niko3 είπε

Απλά έχω ήδη μαζεμένα κάποια χρήματα για το μεταπτυχιακό μου. Εξάλλου τα part time δεν είναι πιο ακριβά;

Έχω δικαίωμα να λέω ό,τι θέλω όταν αυτό δεν προσβάλει τον συνομιλητή μου και τα δικαιώματά του. Συνεπώς οι επιταγές τέτοιου τύπου αλλού.
Όσον αφορά αυτό περί θεωρητικής κατεύθυνσης: μάλλον δεν έχεις άποψη και γνώση για αυτά που λες. Από το 2016 και έπειτα δεν υφίσταται θεωρητική κατεύθυνση, όλοι μπαίνουν εξεταζόμενοι σε ποσοτικά μαθήματα: Μαθηματικά, ΑΟΘ, ΑΕΠΠ και Έκθεση (κοινό μάθημα). Η κατεύθυνση πλέον ονομάζεται Κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής και καμιά σχέση δεν έχει με την Θεωρητική που αναφέρεις. Οπότε έχεις και άγνοια περί του θέματος. Στα περί γιατρών και μηχανικών απάντησα αναλόγως παραπάνω.

Υ.Γ Ακόμα πάντως περιμένω να μάθω το τμήμα φοίτησής σου. Στο Οικονομικό της ΑΣΟΕΕ πάντως εμείς σίγουρα δεν κάνουμε ''παραμυθάκια'' και "καμπύλες".

Αυτο ισχυει για αυτους που εδωσαν πανελλαδικες το 2017, το 2018 και θα δωσουν και φετος, απο του χρονου βλεπουμε (αν και ολα δειχνουν οτι θα συνεχιστει). Για αρκετα χρονια ισχυει μια χαρα αυτο που ειπε ο sezebo για την θεωριτικη κατευθηνση.

Γενικα μιλωντας, εχει εν μερη δικιο, μπορει τα οικονομικα να κατατασονται στις κοινωνικες επιστημες ΑΛΛΑ εχουν καποια στοιχεια πραγματικων επιστημων ετσι ωστε να μην ειναι τα παραμυθακια που ειναι οι υπολοιπες κοινωνικες επιστημες. Βρισκονται καπου αναμεσα στις πραγματικες επιστημες (δηλαδη τις θετικες και υγειας) και στα παραμυθακια (δηλαδη στις κοινωνικες επιστημες).

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Niko3 είπε

Να κάνεις ότι σου αρέσει.

Καλά θα είναι να λάβεις υπόψη σου και την μελλοντική προσφορά εργασίας. 

Ακόμα καλύτερα να δουλέψεις κάπου για λίγο και να κάνεις και στρατό.

Μεταπτυχιακά μετά από εμπειρία σε εργασία είναι πολύ θετικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα χρηματα που αναφερεις βρισκεις μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (πχ ολλανδια) εκει πραγματικα θα δεις και θα κανεις κατι διαφορετικο. Καλο ειναι να εξειδικευσεις σε κατι διαφορετικο (πχ διοικηση, πληροφορικη η συνδιασμος με τα οικονομικα)

ακομα καλυτερο αν βρεις εργασια και κανεις μετα καποιο μεταπτυχιακο εξειδικευοντας συγκεκριμενα πανω σε αυτο που κανεις

Επεξ/σία από VagVene
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

με ένα μεταπτυχιακό σαν το 1ο έχεις μια επαγγελματική αποκατάσταση σήμερα; 

Πολυ λιγα πτυχια στο πλανητη γη εξασφαλιζουν αμεσα-αβαδιστα επαγγελματικη αποκατασταση και ακομα κι αυτα δεν εξασφαλιζουν απαραιτητα καποιο μεγαλο μισθο

Οι τραπεζες ειδικα σε τετοια τμηματα σαν των οικονομικων μελετων της χωρας (μπουρδολογια περι προοπτικων κτλ) δυσκολα προσλαμβανουν χωρις μεσο-γνωριμια κτλ

Τα μεταπτυχιακα βοηθανε κυριως στην εξευρεση εργασιας στο δημοσιο και συμμετοχη σε τιποτα ακυρους οργανισμους τυπου EΛΙΑΜΕΠ ΙΟΒΕ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...