Προς το περιεχόμενο

Το νέο Oculus Rift S έρχεται την Άνοιξη με τιμή $399

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Δεν καταλαβαινω τι καπνιζουν και λενε αναβαθμιση καποιο προοιον που εχει χαμηλοτερης ποιοτητας τεχνολογια οθονης και χαμηλοτερο refresh rate. Ναι ολα τα αλλα μπορει να ειναι αναβαθμισμενα, αλλα το κυριο οργανο ενος VR συστηματος ειναι οι οθονες. Και ειναι και 50 ευρω πανω σε MSRP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

12 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

έχετε αγοράσει τέτοιο πράγμα; Και τι κάνετε; Κάθεστε καναπέ και κουνάτε το κεφάλι; Πιστεύετε ότι θα πατωσουν σαν τις 3rd τηλεοράσεις;

Θα σου πω ειλικρινά τι πιστευω μιας και εχω Samsung Oculus. LG Daydream v2 . PS VR Oculus CV1. Το ποιο ευκολο στην χρήση και με τις περισσότερες ωρες ειναι το daydream v.2 ο λογος ειναι φορητότητα και η άμεση απλη λειτουργία ειναι οτι πρεπει για ταινιες VR ολα τα είδη και για παιχνιδια απλα με γριφους παζλ κτλ.

Στο κοματι των Oculus ειναι τρομερα απαιτητικό θες απο 1070 και πανω για να πεις οτι τα γραφικα ειναι κοντα σε ενα μονιτορ 1080p ,προσωπικα που δουλευω σε 3440χ1440 10bit panel το ps vr και oculus μου φαίνονται ποιοτικα χαλια μαύρα. Στο ps vr αν και ειναι ποιο ανετο ποιο απλο χωρις ενα καρο ρυθμισεις που πρεπει να κανεις και ενα καρο bug ειναι σαν να παιζεις τα παιχνιδια σε ultra low.

Όμως η αισθηση που παιρνεις ειναι απιστευτη οταν τα δικιμασα πρβτη φορα σε Dirt rally . GT sport . Asstto corsa Raceroom επαθα πλακα διοτι μπορουσα να υπολογίσω ακριβος το βαθος του δρομου ποτε ειναι ανηφορα ποτε ειναι κατηφορα κτλ κτλ.

Με λιγα λογια ναι ειναι απιστευτη εμπειρια και αυτη η αισθηση του βαθους και οτι εισαι μεσα ειναι τρομερη. Ομως η ζαλάδα η κακη ποιοτητα τα bugs με κάνουν να παίζω 90% στην οθονη μου και την 65αρα oled μου και οταν ερθει κανας φιλος για κανα 20 λεπτο βαζουμε κανα VR. 

Το VR δεν ηρθε να αντικαταστήσει τις οθονες κατα την γνωμη μου , ηρθε σαν αξεσουάρ. Οταν θα παει 100 ευρο θα το εχουν όλοι και απλα θα παιζουν που και που για χαβαλε. Δεν νομιζω οτι η ζαλαδα ειναι κατι που μπορεί να μην υπάρχει στο άμεσο μέλλον.  (Εχει να κανει και με τα παιχνιδια πχ στο dirt rally σου ερχεται να κανεις εμετο, στο astro bot ειναι ποιο χαλαρο)

21 λεπτά πριν, absoluteblade είπε

Δε νομίζω!Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το 3d της tv, βασικά είναι σαν να είσαι εσύ μέσα στο 3d χώρο και υπόψιν το να παρακολουθείς ακόμα και 3d ταινία με αυτά είναι πολύ καλύτερο από την tv!

η αισθηση εικονας που εχω οταν βλεπω τις ταινιες 3D που εχω στο daydream ... Στο ps vr δεν παιζουν ... Ειναι καλύτερη ομως δυστηχως στην TV η ανάλυση ειναι καλυτερη πχ στην παλια μου Samsung Ju8000 ειναι οκ το 3D στο daydream ειναι η αναλυση τα πιξελ εντονα και παλη ποιο κουραστικο αν και με.μεγαλυτερο βάθος.

Οκ λογικο καθε ματι εχει την δικη του εικονα . στην τβ ειναι με κλαπετο και ειναι χειροτερο . Γενικα και οι 2 λύσεις εχουν αρνητικά. Τωρα και να ηθελα δεν μπορω να δω 3D πουθενα μιας και OLED tv 3d δεν πιστεύω να βγαινει .

Πραγματικά τώρα που λέτε για ζαλάδα ... όταν έπαιξα ένα NBA με σουτ στο oculus rift πραγματικά έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου . Λες και γύριζε σβούρες το κεφάλι μου! Κάποια παιχνίδια παλεύονται. Αλλά γενικά όσα κινούνται γρήγορα δεν αντέχονται και πολύ. Καλή ιδέα είναι να βλέπεις ταινίες , ποδόσφαιρο με την ησυχία σου χωρίς να σε πρήζει η γυναίκα να αλλάξεις την tv και καμιά τσοντούλα να νομίζεις ότι είσαι πορνοστάρ και στον πιάνουν. 🤣😂😎

48 minutes ago, Agony said:

OLED tv 3d δεν πιστεύω να βγαινει .

LG Oled έχει κανονικά 3d ...

4 λεπτά πριν, SPANK είπε

Για εμένα το πιο αρνητικό είναι ότι δεν είναι ασύρματο και πρέπει πάλι να μπλέξεις με καλώδια ..

Το πρόβλημα με το ασύρματο VR είναι ότι πρέπει να έχει ταυτόχρονα χαμηλό lag, realtime compression και μηδενικά artifacts.

• Moderators

Έχω αναφέρει και στο παρελθόν τα τρία σημεία που θα χρειαστεί το VR για να γίνει νόρμα:

1. Σμίκρυνση, να φτάσει το πολύ σε μέγεθος τα γυαλιά ηλίου.
  2. Εξαφάνιση των καλωδίων.
  3. Εξαφάνιση της ζαλάδας.

Επίσης, το headset θα πρέπει να σε ενημερώνει με κάποιον τρόπο όταν κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο.

Με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το kickstarter του  πρώτου OR, είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν. Και δεν βέπω να αλλάζουν τα πράγματα ούτε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

• Like 3

@Agony Δεν ξερω ρε φιλε, προσωπικα ποτε δεν τα συμπαθησα , τα πηρα απο κακο ματι απο την αρχη. Πολυ gimmick , παιχνιδια ανευ νοηματος (demo ουσιαστικα), ακριβα για αυτα που προσφερουν. Δεν νομιζω οτι θα κανουν ποτε επιτυχια καθως εκτος απο το wow factor της αρχικης χρησης που κραταει κανα 2ωρο μετα δεν εχουν να προσφερουν κατι ουσιαστικο. Μονη καλη χρηση ειναι σε rally και σε space sim κτλ. αλλα και εκει υπαρχουν πολλα μειονεκτηματα οπως ειπες. Δεν ειναι τυχαιο οτι η πλειοψηφια που τα παιρνει μετα απο κανα 4 μηνο τα βαζει για πουλημα. Πολυ niche κοινο εν γενει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι λέτε πάντως απ'τα στατιστικά που βλέπω φαίνεται πως η Oculus δεν τα πάει άσχημα.

3,3 εκατομμύρια HMDs σε 3 χρόνια και γύρω στο 33% της αγοράς.

Βασικά μόνο ή Oculus (facebook) και η Sony υπάρχουν στην αγορά.

Η δε sony είναι πρώτη μόνο λόγο των bundles του ps4 με το PSVR.

Αν κάποια στιγμή πετύχει και γίνει mainstream θα έχουν το head start οι 2 αυτές εταιρείες.

Δεν πιστεύω πως θα γίνει σύντομα κάτι τέτοιο, αλλά έτσι που μας καλωδιώνουν σιγά σιγά τπτ δεν αποκλείεται...

Προσωπικά προς το παρόν απολαμβάνω το immersion του υπάρχοντος Rift στα Racing Simulators (στο Assetto Corsa)

Η αλήθεια είναι πως θέλει ακόμα πολύ boost η ανάλυση και 2-3 χρόνια εξέλιξης στις κάρτες γραφικών για να μπορείς να πείς ότι παίζεις με όμορφα γραφικά σε midrange pc...

Untitled.png

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου φαίνεται ότι πρόκειται για αναβαθμισμένη έκδοση. Πρόκειται μάλλον για βελτιωμένη έκδοση γιατί στα περισσότερα σημεία δεν έβαλε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο αλλά ακολούθησε διαφορετική προσέγγιση, πράγμα που δείχνει πόσο δρόμο ακόμα έχει αυτή η τεχνολογία, αλλά και πόσο αφοσιωμένη είναι αυτή η εταιρία στην ανάπτυξή της.

Στα συν, έχει υψηλότερη ανάλυση, μεγαλύτερο FOV(thumbs up!) και είσοδο audio από το ένα και μοναδικό καλώδιο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του όμως για μένα είναι ότι το tracking δεν θα στηρίζεται σε εξωτερικές κάμερες (μπελάς) αλλά σε ενσωματωμένο σύστημα (όμως ταυτόχρονα μειώνοντας τον ρ. ανανέωσης στα 80 από τα 90Hz). Επίσης, η αρχική του τιμή προδιαθέτει για σούπερ προσφορές στο μέλλον. Μην ξεχνάμε και τη βελτιωμένη άνεση κατά την χρήση.

Στα πλην, η αντικατάσταση των oled με lcd (περιορίζοντας όμως το screen door effect).

Με τρώει να σχολιάσω άλλα σχόλια συμφορουμιτών, αλλά δεν θα το κάνω.

Επεξ/σία από me00016

59 λεπτά πριν, Aias είπε

Το μέλλον που έχει και το 3d στις TV πλησιάζει... Τεχνολογίες που πληρώνεις για να κάνεις εμετούς δεν προχωράνε... 

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.  Όχι μόνο δεν έρχεται το τέλος του VR και των VR Headsets αλλά η τεχνολογία τους εξελίσσεται ακόμα γρηγορότερα απ'όσο περιμένουμε αυτοί από εμάς που την παρακολουθούμε επί μονίμου βάσεως από εξειδικευμένες πηγές.

Οπότε είναι απολύτως λογικές και δικαιολογημένες λόγω άγνοιας τέτοιου είδους κατηγορηματικές απόψεις.

π.χ. 1 - Varjo VR-1 πανάκριβο μεν όπως οτιδήποτε τεχνολογικά υπερπροηγμένο, αλλά σε πολύ λίγα χρόνια σε mainstream affordable κατάσταση.

π.χ. 2 - Foveated Rendering

Παρεμπιπτόντως, το 3D στις τηλεοράσεις δεν είχε ούτε καν παρόν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε. 3D σε μικρή οθόνη δεν νοείται. Ακόμα και σε προτζέκτορα με 150 ίντσες οθόνη που είχα για αρκετό καιρό, ήταν οριακά ανεκτό - καλό.

10 ώρες πριν, cambo99 είπε

Πραγματικά τώρα που λέτε για ζαλάδα ... όταν έπαιξα ένα NBA με σουτ στο oculus rift πραγματικά έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου . Λες και γύριζε σβούρες το κεφάλι μου! Κάποια παιχνίδια παλεύονται. Αλλά γενικά όσα κινούνται γρήγορα δεν αντέχονται και πολύ. Καλή ιδέα είναι να βλέπεις ταινίες , ποδόσφαιρο με την ησυχία σου χωρίς να σε πρήζει η γυναίκα να αλλάξεις την tv και καμιά τσοντούλα να νομίζεις ότι είσαι πορνοστάρ και στον πιάνουν. 🤣😂😎

LG Oled έχει κανονικά 3d ...

Ποιο Μοντελο LG OLED εχει 3D ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...