KingZad Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) (Δεν έχω χρησιμοποιησει την γενετηρα μου γλωσσα τα τελευταια 7-8 χρονια, οπότε συχγωρεστε οποια ορθογραφικα λαθη υπάρξουν στο κείμενο) Καλησπέρα, Αναρωτιόμουνα που μπορω να βρω πληροφοριες σε ζητήματα περι επιχειρήσεων και κράτους. 1. Συγκεκριμενα ψάχνω φορολόγηση. Βρήκα αυτό το αρθρό (27% Φορολόγιση σε επιχειρησεις το 2020), αλλά ενας φιλος μου από Ελλαδα με ενημέρωσε ότι "ολοι ξερουν οτι ειναι πανω από 60% στο τελος". Μου είπε κατι ότι χρειαζεται να πληρώσω και για τον επομενο χρονο... Δεν νομιζω οτι ξερει τι λεει, οποτε αμα καποιος μπορει να μου πει, τι ποσοστο 'ρουφανε' από τα κερδη τηε επιχειρησης; 2. Επίσης, το percentage θα το πάρουν από το εισόδημα της εταιριας πριν πληρωσω ΔΕΗ, νερο και υπαλληλους ή μετά από τα κέρδη που πάνε στην τσέπη μου σαν επιχειρηματιας? 3. Θα ήθελα να βρω και αλλες πληροφοριες για τα νομικα και τις αδειες που καποιος χρειαζεται για να ανοιξει μια τουριστικη επιχειρηση, αν κάποιος μπορει να με στειλει σε καποια ιστοσελιδα ή καποιο online εγγραφο, θα ημουν ευγνωμων. ΥΓ: Βρηκα τις παρακάτω πληροφορίες: ΔΙΑΚΡΙΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ Εφαρμόζοντας διάφορα κριτήρια έχουμε τις παρακάτω διακρίσεις των φόρων : Φόρους Εισοδήματος, Φόρους Περιουσίας, Φόρους Δαπάνης με βάση το κριτήριο της φορολογικής βάσης του φόρου. Αναλογικούς, Προοδευτικούς, Αντίστροφα Προοδευτικούς με βάση το κριτήριο του φορολογικού συντελεστή. Προσωπικούς και Πραγματικούς φόρους. Ειδικούς φόρους, φόρους κατ’ αξία, πάγιους κ.τ.λ. Άμεσους και Έμμεσους φόρους. Άμεσοι φόροι είναι αυτοί που επιβάλλονται στο εισόδημα ή στην περιουσία του φορολογούμενου ως άμεσου προσδιοριστικού παράγοντα της φοροδοτικής ικανότητας αυτού και εισπράττονται με ονομαστικούς καταλόγους. Έμμεσοι φόροι είναι αυτοί που επιβάλλονται στο εισόδημα που δαπανάται ή στην περιουσία του φορολογούμενου ως έμμεσου παράγοντα εξωτερίκευσης της φοροδοτικής ικανότητας και δεν εισπράττονται με ονομαστικούς καταλόγους, εκτός του ΦΠΑ. Έμμεσοι φόροι είναι οι δασμοί, ο ΦΠΑ, τα τέλη Χαρτοσήμου, ο Φ.Κ.Ε κ.λ.π. Το ελληνικό φορολογικό σύστημα περιλαμβάνει πολλούς φόρους, μερικοί από τους οποίους έχουν ως βάση το εισόδημα, άλλοι την περιουσία ενώ άλλοι τις δαπάνες. Οι πιο πολλοί επιβάλλονται υπέρ του κράτους και λιγότεροι υπέρ των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης. Από άποψη εσόδων ο σημαντικότερος φόρος είναι ο Φ.Π.Α και ακολουθεί ο φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Κοψιαύτης, 2001:9-11). Οι φόροι που βαρύνουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) Σε φόρους που βαρύνουν όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητάς τους Ο φόρος εισοδήματος Ο Φ.Π.Α. Ο φόρος ελεύθερων επαγγελμάτων Ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών β) Σε φόρους που βαρύνουν ειδικά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας Τα δημοτικά τέλη Ο δημοτικός φόρος Δωδεκανήσου Ο φόρος ιδιόχρησης Φόρος δαπανών διαφήμισης Τέλη καθαριότητας και φωτισμού – ΤΑ γ)Λοιπές επιβαρύνσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Ενοίκιο για τη χρήση της παραλίας Εισφορά προς το ξενοδοχειακό επιμελητήριο της Ελλάδας Ευχαριστώ. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από KingZad
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα