Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους , λοιπον εκανα ενα setup πριν 3 μηνες

-cpu r5 2600x 

-cpu cooler : cryorig h7 quad lumi

-gpu gtx 1070 ti 

-mobo msi gaming pro (x470)

-2x8 gskill ripjaw 3200

-psu corsair rmx650 80+ gold

θα ηθελα μια βοηθεια για τα πολυ βασικα πραγματα πανω σε overclock  του επεξεργαστη , οτι βρηκα σε guides δεν με εχουν διευκολυνει καθολου , το ryzen master δεν το καταλαβαινω πως λειτουργει .

Εχω ασχοληθει μονο με OC της 1070τι που ηταν πανευκολο απο το msi afterburner με εναν οδηγο που βρηκα , οποια βοηθεια καλοδεχουμενη 

Ps αλλοι λενε απο τα bios με δοκιμες κλπ κλπ αλλα με δυσκολευει αυτο μιας και ειναι η πρωτη φορα που θα το επιχειρησω .

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, t0x1c1337 είπε

Καλησπερα σε ολους , λοιπον εκανα ενα setup πριν 3 μηνες

-cpu r5 2600x 

-cpu cooler : cryorig h7 quad lumi

-gpu gtx 1070 ti 

-mobo msi gaming pro (x470)

-2x8 gskill ripjaw 3200

-psu corsair rmx650 80+ gold

θα ηθελα μια βοηθεια για τα πολυ βασικα πραγματα πανω σε overclock  του επεξεργαστη , οτι βρηκα σε guides δεν με εχουν διευκολυνει καθολου , το ryzen master δεν το καταλαβαινω πως λειτουργει .

Εχω ασχοληθει μονο με OC της 1070τι που ηταν πανευκολο απο το msi afterburner με εναν οδηγο που βρηκα , οποια βοηθεια καλοδεχουμενη 

Ps αλλοι λενε απο τα bios με δοκιμες κλπ κλπ αλλα με δυσκολευει αυτο μιας και ειναι η πρωτη φορα που θα το επιχειρησω .

Αν είχες τον 2600 ναι οκ αλλά ο 2600Χ είναι απλά oc από τον απλό επίσης η ψύκτρα σου δεν θα σηκώσει πάνω από 4.3 

Αν δεν καταλάβεις κάτι από εδώ ποιο πιθανό είναι να μην μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει και φυσικά θέλεις lottery silicon για ryzen για τα 4.4 με 4.6 ghz και υπομονή για να το πετύχεις σε χαμηλά volt πχ να τον πας 4.3 με 1.475 με τον καιρό θα είναι χειρότερα από ότι στοκ. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν είχες τον 2600 ναι οκ αλλά ο 2600Χ είναι απλά oc από τον απλό επίσης η ψύκτρα σου δεν θα σηκώσει πάνω από 4.3 

Αν δεν καταλάβεις κάτι από εδώ ποιο πιθανό είναι να μην μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει και φυσικά θέλεις lottery silicon για ryzen για τα 4.4 με 4.6 ghz και υπομονή για να το πετύχεις σε χαμηλά volt πχ να τον πας 4.3 με 1.475 με τον καιρό θα είναι χειρότερα από ότι στοκ. 

αυτο μου το εχουν ξαναπει οτι ο x δηλαδη δεν αξιζει το OC  αφου φτανει αυτοματα μεχρι 4,2 απλα ισως ελεγα για να τρεχουν ολα τα cores πχ στα 4.3 , βεβαια στα bios υπαρχει μια επιλογη gaming mode που τρεχει ο επεξεργαστης στα 4 αλλα εμενα πιο πολυ μ φαινεται οτι πεφτει η αποδοση παρα ανεβαινει ... θα κοιταξω τον οδηγο ευχαριστω για την απαντηση 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, splanis είπε

πως φτανει εσας 4.2; εμενα με -0.075 offset και pbo φτανει στα 4,05 στους 50 βαθμους

Αν έχεις στοκ ψύκτρα τρώει throttle λογικά τη μητρική έχεις κιόλας? Όλα παίζουν ρόλο.. 

Δημοσ.

εμενα με νερο και -0,1 βολτ οφσετ πιανει τα 4,124 μαξ.

Αυτο που ειπε ο Τοξικ. στον 2600Χ δεν πολυαξιζει ο υπερχρονισμος και πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να σου κατσει καλο κομματι να δωσεις παραπανω. Επιπλεον με την ψυκτρα που εχει μην περιμενεις τεραστιες αλλαγες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Αν έχεις στοκ ψύκτρα τρώει throttle λογικά τη μητρική έχεις κιόλας? Όλα παίζουν ρόλο.. 

εχω gammax 400

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα πιάνει 4,250 με after ψυκτρα αέρα και MSI pro carbon , offset -0,0875

Επεξ/σία από tazio
Δημοσ.
2 ώρες πριν, splanis είπε

εχω gammax 400

Τότε κομπλέ είσαι για καλύτερο oc θέλει η ψύκτρα σε αέρα τουλάχιστον να έχει 8 pipelines και push - pull ανεμιστηρια ώστε να κρυώνει γρήγορα, τώρα για υδροψυξη δεν ξέρω ποια αξίζει κλπ. Εγώ την V8 έχω στο ιντελ και καρφί στα 5.2...

2 ώρες πριν, tazio είπε

Εμενα πιάνει 4,250 με after ψυκτρα αέρα και MSI pro carbon , offset -0,0875

Lottery silicon έχεις μάλλον (αν έχεις χαμηλές θερμοκρασίες κιόλας) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Τότε κομπλέ είσαι για καλύτερο oc θέλει η ψύκτρα σε αέρα τουλάχιστον να έχει 8 pipelines και push - pull ανεμιστηρια ώστε να κρυώνει γρήγορα, τώρα για υδροψυξη δεν ξέρω ποια αξίζει κλπ. Εγώ την V8 έχω στο ιντελ και καρφί στα 5.2...

Lottery silicon έχεις μάλλον (αν έχεις χαμηλές θερμοκρασίες κιόλας) 

Θερμοκρασίες έχω 28-38 απλή χρήση και μέχρι 65 στα παιχνίδια 

με ψυκτρα arctic freezer 33 TR

Επεξ/σία από tazio
Δημοσ.

Καλημερα παιδια , το PBO φροντιζει ο επεξεργαστης να πηγαινει στα 4,2 οποτε χρειαζεται , το ξερω πως δεν εχω καμια ψυκτρα ψυγειο ( ηθελα να ειναι ωραιο εμφανισιακα :P) για να δοκιμασω αλλα πραγματα . Το συστημα σ δινει επιλογη ειτε να το εχεις στο auto , ειτε με το game boost on να ειναι ολα τα cores στα 4 ghz . στο δικο μου (τουλαχιστον) συστημα νομιζω πως τα στοκ ειναι οτι πρεπει χωρις καμια αλλαγη . παντως ευχαριστω και για το παιδι με το guide που μ εδειξε , δεν ειχα ψαξει και πολυ σωστα . Κατεληξα πως δεν θα πειραξω κατι στον επεξεργαστη ειδικα με αυτην την ψυκτρα !

cpuzz.jpg

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, t0x1c1337 είπε

Καλημερα παιδια , το PBO φροντιζει ο επεξεργαστης να πηγαινει στα 4,2 οποτε χρειαζεται , το ξερω πως δεν εχω καμια ψυκτρα ψυγειο ( ηθελα να ειναι ωραιο εμφανισιακα :P) για να δοκιμασω αλλα πραγματα . Το συστημα σ δινει επιλογη ειτε να το εχεις στο auto , ειτε με το game boost on να ειναι ολα τα cores στα 4 ghz . στο δικο μου (τουλαχιστον) συστημα νομιζω πως τα στοκ ειναι οτι πρεπει χωρις καμια αλλαγη . παντως ευχαριστω και για το παιδι με το guide που μ εδειξε , δεν ειχα ψαξει και πολυ σωστα . Κατεληξα πως δεν θα πειραξω κατι στον επεξεργαστη ειδικα με αυτην την ψυκτρα !

cpuzz.jpg

Γενικά καλό oc μάλλον θα παίρνουν οι ryzen 3XXX υπόσχεται αρκετά από όσο διαβάζω και φυσικά με τους ryzen πάτησαν λίγο πόδι στην ιντελ ειδικά με τους επεξεργαστές 2200 και 2400 που τα ενσωματωμένα γραφικά παίζουν παιχνίδια τύπου pubg πράγμα που οι ιντελ δεν... Ακόμα και εγώ σκέφτομαι να παω στους 3ΧΧΧ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Γενικά καλό oc μάλλον θα παίρνουν οι ryzen 3XXX υπόσχεται αρκετά από όσο διαβάζω και φυσικά με τους ryzen πάτησαν λίγο πόδι στην ιντελ ειδικά με τους επεξεργαστές 2200 και 2400 που τα ενσωματωμένα γραφικά παίζουν παιχνίδια τύπου pubg πράγμα που οι ιντελ δεν... Ακόμα και εγώ σκέφτομαι να παω στους 3ΧΧΧ 

ναι κατι ακουσα και εγω αν και απο τι δειχνουν οι πρωτες πληροφοριες ουτε εκει θα χρειαστει να ασχοληθουμε με κατι τετοιο μιας και τα auto boost θα ειναι πολυ ψηλα , με λιγα πραγματα που εψαξα βρηκα αυτο το οποιο αν ισχυει μιλαμε για αλλα πραγματα και απιστευτες ταχυτητες! για να δουμε ...

3850x.PNG.cb4ba58329a7d49cceed061004da7f42.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...