Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα μετέβησα σε πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Gigabyte Z270P-D3 / i7 6700 / 16GB DDR4 3200Mhz.

Το σύστημα σε ακαθόριστες στιγμές κάνει επανεκκίνηση. Έχει συμβεί την ώρα που ανοίγω έναν browser και μπαίνω σε μια σελίδα π.χ twitch ή netflix, κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο discord, στο loading screen ενός παιχνιδιού. Παρατήρησα ότι συμβαίνει επίσης όταν είμαι στο AppCenter της Gigabyte και περνάω ή χρησιμοποιώ τις εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό.

Έχω αλλάξει θέσει τις μνήμες. Έτρεξα και memtest όλο το βράδυ και δεν έβγαλαν error.

Έχω περάσει τα windows 10 από την αρχή.

Συμβαίνει είτε με το F7 BIOS που ήρθε από την αγορά , είτε με το τελευταίο (F8) που περάσα.

Υποπτεύομαι ότι είναι η μητρική αλλά θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες για κάτι άλλο, καθώς είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία η αντικατάσταση της.

Διάβασα ότι ο 6700 δεν υποστηρίζει το Intel Optane Technology οπότε επειδή πέρασα τους drivers γι'αυτό (πέρασα όλους τους drivers από το site της μητρικής) υπάρχει περίπτωση κάτι να κάνει conflict και κρασάρει το σύστημα;

Καμιά άλλη ιδέα / πρόταση;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Στον event viewer μήπως λέει κάτι παραπάνω?

Θα το κοιτάξω και θα επανέλθω.

Δημοσ.

Το θεωρώ απίθανο αλλά δοκίμασε να αλλάξεις την μπαταρία της motherboard μήπως και φταίει αυτό. Μου έχει τύχει στο παρελθόν δυσλειτουργία και πήγαινα να καταδικάσω την μητρική και τελικά άλλαξα την μπαταρία και όλα οκ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mola2400 είπε

Στις 20/3/2019 στις 11:04 ΠΜ, Einar είπε

Πρόσφατα μετέβησα σε πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Gigabyte Z270P-D3 / i7 6700 / 16GB DDR4 3200Mhz.

Το σύστημα σε ακαθόριστες στιγμές κάνει επανεκκίνηση. Έχει συμβεί την ώρα που ανοίγω έναν browser και μπαίνω σε μια σελίδα π.χ twitch ή netflix, κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο discord, στο loading screen ενός παιχνιδιού. Παρατήρησα ότι συμβαίνει επίσης όταν είμαι στο AppCenter της Gigabyte και περνάω ή χρησιμοποιώ τις εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό.

Έχω αλλάξει θέσει τις μνήμες. Έτρεξα και memtest όλο το βράδυ και δεν έβγαλαν error.

Έχω περάσει τα windows 10 από την αρχή.

Συμβαίνει είτε με το F7 BIOS που ήρθε από την αγορά , είτε με το τελευταίο (F8) που περάσα.

Υποπτεύομαι ότι είναι η μητρική αλλά θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες για κάτι άλλο, καθώς είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία η αντικατάσταση της.

Διάβασα ότι ο 6700 δεν υποστηρίζει το Intel Optane Technology οπότε επειδή πέρασα τους drivers γι'αυτό (πέρασα όλους τους drivers από το site της μητρικής) υπάρχει περίπτωση κάτι να κάνει conflict και κρασάρει το σύστημα;

Καμιά άλλη ιδέα / πρόταση;

Ευχαριστώ

Κατι μου παει για τρoφοδοτικο, η ακομα και το case (βραχυκυκλωμα στα power/restart buttons). To θεμα ειναι σιγουρα hardware παντως.
Αν ειναι μητρικη, τοτε μαλλον κοιταμε κατι σε southbridge απο τα λεγομενα σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Ύστερα από 1 εβδομάδα χρήσης χωρίς το φαινόμενο των επανεκκινήσεων, υποθέτω ότι το πρόβλημα ήταν στο software και βρισκόταν στα Power Options των windows 10.

Η επιλογή Turn off hard disk after: Αντί για Never, ήταν 20 λεπτά. Είναι δυνατόν να έφταιγε αυτό; Να σημειώσω ότι όταν άλλαξα μητρική και cpu... ο ssd μου είχε τα windows 10 από το προηγούμενο hardware (mobo+cpu) και εγώ απλά έκανα fresh installation/restore από την επιλογή που σου δίνουν τα windows 10.

spacer.png

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Einar είπε

Ύστερα από 1 εβδομάδα χρήσης χωρίς το φαινόμενο των επανεκκινήσεων, υποθέτω ότι το πρόβλημα ήταν στο software και βρισκόταν στα Power Options των windows 10.

Η επιλογή Turn off hard disk after: Αντί για Never, ήταν 20 λεπτά. Είναι δυνατόν να έφταιγε αυτό; Να σημειώσω ότι όταν άλλαξα μητρική και cpu... ο ssd μου είχε τα windows 10 από το προηγούμενο hardware (mobo+cpu) και εγώ απλά έκανα fresh installation/restore από την επιλογή που σου δίνουν τα windows 10.

spacer.png

Οχι δεν εφταιγε αυτο. Το εχω στα 5 λεπτα προσωπικα, δεν το εχω παρατηρησει ποτε.

Μαλλον η αλλαγη μητρικης εκανε την δουλεια.

Δημοσ.
Στις 27/3/2019 στις 11:50 ΜΜ, kostas_anes είπε

Οχι δεν εφταιγε αυτο. Το εχω στα 5 λεπτα προσωπικα, δεν το εχω παρατηρησει ποτε.

Μαλλον η αλλαγη μητρικης εκανε την δουλεια.

Δεν αντικατέστησα την μητρική. Η ίδια είναι, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...