Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, billdanos said: Να βεβαιωθείς πριν από που προέρχεται αυτή η μυρωδιά που περιγράφεις γιατί συνήθως το να το χρεώνουμε στη "σκυλίλα" είναι κυρίως ...ψυχολογικό ή το βολικό συμπέρασμα. Απο κει και πέρα, αν δημιουργεί πρόβλημα στους κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα στην πολυκατοικία, προφανώς και είναι υπεύθυνος αυτός και οφείλει να συμμορφωθεί αφού συζητήσετε μαζί και του περιγράψετε το πρόβλημα. Αρκεί τα προβλήματα να είναι κάπως ρεαλιστικά και να μην αναλώνονται μόνο στο "προχθές τον ακούσαμε που γάβγιζε επειδή πέρασε κάποιος απ'έξω ή γιατί ήρθε η ώρα του φαγητού και έκανε χαρές"... Περιέγραψα με ιδιαίτερη σαφήνεια τι θεωρώ πρόβλημα και τι όχι. Από εκεί και πέρα ρωτάω εδώ τι από αυτά είναι παράνομο (το ότι εγώ θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπορώ και να κάνω κάτι γι' αυτό αν δεν είναι παράνομο) και ποιές κινήσεις μπορώ να κάνω. Αν θεωρείς ότι είναι ερωτήματα που πρέπει να απευθύνω στον ψυχοθεραπευτή μου, πολύ ευχαρίστως, αν και δεν νομίζω ότι θα μου δώσει πρακτικές λύσεις. 50 minutes ago, Getta Robo said: Απαγορευεται να βρισκεται μονιμα σε κοινοχρηστο χωρο διχως συνοδεια. Χρειαζεται την ομοφωνη αποφαση ολων των ενοικων για να βρισκεται σε ταρατσα και κηπο, πραγμα που προφανως δεν εγινε ποτε. Δεν είναι μόνιμα σε κοινόχρηστο χώρο, μπαινοβγαίνει στο σπίτι και στον κήπο όποτε θέλει, δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται «μόνιμα». Ωστόσο, ξαναλέω δεν με ενοχλεί να βρίσκεται στον κήπο και όλη μέρα αν θέλει. Αυτό που με ενοχλεί είναι να πλησιάζει όταν μπαίνω στο σπίτι μου, άρα πρέπει να περιοριστεί ο χώρος κάπως. 50 minutes ago, Getta Robo said: Σε καθε περιπτωση να σου υπενθιμισω πως βρισκομαστε στην Ελλαδα του 2019, και ο νομοταγης και ευσυνειδητος πολιτης ειναι το κοροιδο της καταστασης. Το ξερώ, ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και πλάγιος τρόπος αν χρειαστεί, δεν χρειάζεται ούτε αστυνομία, ούτε υγειονομικό: αρκεί μία ενημέρωση σε κάποια ευαισθητοποιημένη φιλοζωική ότι ο σκύλος δεν ζει σε υγιείς συνθήκες. Και αναλαμβάνουν αυτοί μετά. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από Malthador
bluesattack Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Malthador είπε Αναφέρομαι σε διπλοκατοικία με κήπο. Κοινόχρηστους χώρους εννοώ τον περιφραγμένο κήπο και τη βεράντα του ισογείου διαμερίσματος. Ο σκύλος κυκλοφορεί ελεύθερος με αποτέλεσμα να υπάρχει όχληση την ώρα που μπαίνουμε από την είσοδο του κήπου ως την είσοδο του κτιρίου. Με δεδομένο ότι δεν ενοχλεί να κινείται ο σκύλος γενικότερα στον κήπο, θα ζητήσω να περιφραχθεί με κάποιον τρόπο ο διάδρομος που περνάμε για να μπούμε στο κτίριο και λύθηκε το πρόβλημα. Αυτό είναι μάλλον το εύκολο της υπόθεσης. Το δύσκολο θα είναι να αλλάξει συμπεριφορά ο ιδιοκτήτης του ζωντανού, φαντάζομαι. Αυτο να κανεις , το αυτονοητο και το λογικο , αυτο που λογικα θα λεει και ο νομος * , αυτο που θα επρεπε να κανουν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες * Θελω να πιστευω οτι ο νομος θα κανει λογο για περιφραγμενο χωρο σε ανοικτο χωρο πολυκατοικιας. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από bluesattack
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 15 minutes ago, Malthador said: Περιέγραψα με ιδιαίτερη σαφήνεια τι θεωρώ πρόβλημα και τι όχι. Από εκεί και πέρα ρωτάω εδώ τι από αυτά είναι παράνομο (το ότι εγώ θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι μπορώ και να κάνω κάτι γι' αυτό αν δεν είναι παράνομο) και ποιές κινήσεις μπορώ να κάνω. Αν θεωρείς ότι είναι ερωτήματα που πρέπει να απευθύνω στον ψυχοθεραπευτή μου, πολύ ευχαρίστως, αν και δεν νομίζω ότι θα μου δώσει πρακτικές λύσεις. Δεν είναι μόνιμα σε κοινόχρηστο χώρο, μπαινοβγαίνει στο σπίτι και στον κήπο όποτε θέλει, δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται «μόνιμα». Ωστόσο, ξαναλέω δεν με ενοχλεί να βρίσκεται στον κήπο και όλη μέρα αν θέλει. Αυτό που με ενοχλεί είναι να πλησιάζει όταν μπαίνω στο σπίτι μου, άρα πρέπει να περιοριστεί ο χώρος κάπως. Το ξερώ, ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και πλάγιος τρόπος αν χρειαστεί, δεν χρειάζεται ούτε αστυνομία, ούτε υγειονομικό: αρκεί μία ενημέρωση σε κάποια ευαισθητοποιημένη φιλοζωική ότι ο σκύλος δεν ζει σε υγιείς συνθήκες. Και αναλαμβάνουν αυτοί μετά. Είχα αρχίσει να γράφω κάτι πιο αναλυτικό για να καταλάβεις τι ακριβώς ήθελα να πω και πως προφανώς δεν σου είπα να πας σε ψυχοθεραπευτή. Μετά διάβασα τα bold και έσβησα όσα έγραψα (και σταματώ εδώ)...
margaritagr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ένας σκύλος που μένει με τους ιδιοκτήτες του και είναι ελεύθερος να μπαινοβγαίνει στον κήπο, είναι το ιδανικό. Η μυρωδιά λες είναι "σκυλιλα" συνεπώς δεν είναι ότι μένουν σκατα χύμα να μαζεύονται μύγες και να βρωμάνε. Το μοναδικό λοιπόν θέμα είναι ότι δε θες ο σκύλος να σε πλησιάζει, οπότε με μια έξτρα περίφραξη λύνεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 37 λεπτά πριν, margaritagr είπε Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ένας σκύλος που μένει με τους ιδιοκτήτες του και είναι ελεύθερος να μπαινοβγαίνει στον κήπο, είναι το ιδανικό. Η μυρωδιά λες είναι "σκυλιλα" συνεπώς δεν είναι ότι μένουν σκατα χύμα να μαζεύονται μύγες και να βρωμάνε. Το μοναδικό λοιπόν θέμα είναι ότι δε θες ο σκύλος να σε πλησιάζει, οπότε με μια έξτρα περίφραξη λύνεται. το μοναδικο? 1. ασυνοδευτος σκυλος που σουλατσαρει σε κοινοχρηστους χωρους (οτι δεν εχει θεμα ο ΤΣ δεν σημαινει οτι δεν ειναι θεμα γενικως) 2. περιτωματα που μενουν 3-4 μερες χωρις να μαζευονται 3. δεν παιζει απλα να ειναι λιγο βρωμικος ο σκυλος και να μυριζει ολο το σπιτι. ειτε αυτο το σκυλι δεν εχει ποτε του μπανιο, ειτε εχει κατακατουρησει τους διαδρομους. και τα δυο θα τα περιεγραφα ως θεμα
ELTASSOS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Η μονη λυση ειναι να βγαζετε εκ περιτροπης ολοι οι συγκατοικοι βολτα τον σκυλο να παιρνει τον αερα του να κανει και πιπι του. Δυο φορες τη μερα αρκει και οταν μαθει θα κρατιεται. Να μαζευετε ομως οτι κανει στη βολτα. Επισης να του παιρνετε φαγητο ρεφενε και να του βαλετε σπιτακι στην εισοδο. Να ειναι κοινοχρηστος φυλακας.
tsipakis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, zio10 είπε Γενικά δεν είναι για πολυκατοικίες τα σκυλιά, άλλο αν επιτρέπεται. Καλά ξεμπερδέματα! ειπε ο εξυπνος 2
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, tsipakis είπε ειπε ο εξυπνος Δεν νομιζω οτι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να θέλουμε σκυλιά σε πολυκατοικιες. Και εγώ προσωπικά είμαι κατά,αλλά αν δεν δημιουργεί το σκυλάκι κανένα πρόβλημα τοτε δεν υπάρχει θέμα.
Gorbatsof Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Edit Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από Gorbatsof
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Malthador είπε Η μυρωδιά στην οποία αναφέρομαι αφορά στην πολύ έντονη «σκυλίλα» εντός του κτιρίου, στις σκάλες κλπ. Αυτή η "βρώμα" σκύλου είναι χαρακτηριστική, ιδίως για τα μεγαλύτερα ζώα... σε κλειστούς χώρους είναι κυριολεκτικά αφόρητη. Αν βγαίνει στους κοινόχρηστους χώρους και γεμίζει τον τόπο τρίχες, τότε ακόμα χειρότερα. Μόνο με συχνότερα μπάνια και κατάλληλα σαμπουάν λύνεται το πρόβλημα "προσωρινά".
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tsipakis είπε ειπε ο εξυπνος Η άποψή μου είναι. Πιστεύω και για τα ίδια τα σκυλιά δεν είναι καλό, ειδικά για κάτι θηρία που τα έχουν σε μπαλκόνια ή διαμερίσματα και δεν μπορούν ούτε να τρεξουν. Από τη στιγμή που επιτρέπεται όμως και μπορείς να έχεις σκύλο σε διαμέρισμα, γιατί σε ενοχλεί αυτό που λέω; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από zio10 2
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, billdanos said: (και σταματώ εδώ)... Και πολύ καλά κάνεις, συμφωνώ. Ούτως ή άλλως εξαρχής η παρέμβασή σου δεν προσέθεσε τίποτα επί της ουσίας πέραν του να κάνεις σχόλιο επι «ψυχολογικού» και σχόλιο περί «γαυγίσματος» το οποίο εξαρχής ανέφερα ότι δεν ενοχλεί. Αν ήταν προσπάθεια για derail δεν έπιασε πάντως. 5 hours ago, margaritagr said: Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ένας σκύλος που μένει με τους ιδιοκτήτες του και είναι ελεύθερος να μπαινοβγαίνει στον κήπο, είναι το ιδανικό. Να κάνει την ανάγκη του στον κήπο και να μην μαζεύονται οι ακαθαρσίες; Να μην βγαίνει ποτέ βόλτα; Αυτά είναι φυσιολογικά; Από τα λίγα που γνωρίζω για σκύλους είναι το ότι είναι απαραίτητο να βγαίνουν για περίπατο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. 3 hours ago, ELTASSOS said: Η μονη λυση ειναι να βγαζετε εκ περιτροπης ολοι οι συγκατοικοι βολτα τον σκυλο να παιρνει τον αερα του να κανει και πιπι του. Δυο φορες τη μερα αρκει και οταν μαθει θα κρατιεται. Να μαζευετε ομως οτι κανει στη βολτα. Επισης να του παιρνετε φαγητο ρεφενε και να του βαλετε σπιτακι στην εισοδο. Να ειναι κοινοχρηστος φυλακας. Καλή ιδέα. Επίσης δεν θα ήταν ρομαντικό να έχουμε και κλειδιά ο καθένας για το διαμέρισμα του άλλου και να το κάνουμε κοινόβιο σαν χίπηδες; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από Malthador 2
christakos07 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο κήπος είναι κοινόχρηστος ή ανήκει αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη του σκύλου; Πάντως δε νομίζω να στοιχειοθετείται "υγιειονομικός κίνδυνος", σε περιττώματα 2-3 ημερών. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από christakos07
Προτεινόμενες αναρτήσεις