ant-mi Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με μια 580 ειναι αξιόπιστο το OCCT για να τσεκάρω το τροφοδοτικό και πόση ώρα να το αφήσω να τρέχει το τεστ?
geormitk Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, kostas_anes είπε Λοιπον επειδη εχω δει αρκετες ανακριβειες στο ποστ γενικα θα ηθελα να κανεις τον κοπο να διαβασεις το "σεντονι" μου. Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι overclocker (προς την extreme μερια συγκεκριμενα), οποτε το να παιζω με ρευματα, τροφοδοτικα κτλ ειναι η καθημερινοτητα μου. Οπως παρατηρεις επισης εχω και μια RX 480 (στο συστημα της υπογραφης), με την οποια κατεχω αρκετα hardware records στο HW Bot. Οποτε πιστεψε με, απο Polaris καρτες ξερω αρκετα πραγματα. Περαν αυτου, επειδη ασχολουμαι με reviews κτλ, εχω κανει review το CX 450, το οποιο πανω κατω ειναι το ιδιο τροφοδοτικο. Αρα πιστευω πως ειμαι αρκετα εξειδικευμενος πανω στην περιπτωση σου. Η καρτα γραφικων σου λοιπον ειναι μια 570. Οι 570 γενικα πανω απο ~125W δεν τραβανε, η δικη σου εκδοση μπορει να φτασει και τα 150W αναλογα ποσο ψηλο ειναι το stock votlage που εχει ερθει απο εργοστασιο. Συνηθως ειναι υπερβολικα ψηλο για την συχνοτητα που παιζει. Λες πως εχεις συνδεσει μονο ενα 8πινο (6+2), ενω εχεις αφησει το ενα 6πινο αδειο και γενικα ολοι σε κραζουν οτι αυτο δεν πρεπει να το κανεις, οτι αυτο ειναι το θεμα σου, κτλ κτλ. Διαφωνω καθετα. Πρωτα απο ολα, αναφερθηκα καπου οτι το 8πινο δινει 150W και το 6πινο δινει 75W. Σωστο, με βαση τα official specifications, πιο λαθος ομως δεν γινεται αν δεις την ηλεκτρολογικη πλευρα των πραγματων. Οπως μπορεις να δεις, το 6πινο με το 8πινο εχουν μονο 2 GROUND pins διαφορα (το Sense παλι ground ειναι ηλεκτρολογικα και χρησιμευει απλως για να "δει" η καρτα οτι εχει μπει 8πινο). Ολα τα τροφοδοτικα πλεον δεν βγαζουν σκετο 6pin. Ειναι 6+2 κατα 99.9% των περιπτωσεων. Αυτο σημαινει οτι το pin 2 στο 6πινο, υπαρχει κανονικα και δινει 12V αρα το 6πινο, εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια ορια με το 8πινο σε wattage. Τα 12V δινουν το ρευμα και το 8πινο δεν προσθετει τιποτα παραπανω. Αρα και το 6πινο που λεμε, κανονικα μπορει να δωσει 150W, οχι 75W οπως λενε. Που κολλαει αυτο? Ελα μου που το 8πινο δεν εχει οριο τα 150W. Στα χαρτια αυτο λεει, σιγουρα, αλλα με 18g καλωδια (που εχει το τροφοδοτικο σου), το καθε 12V καλωδιο μπορει να μεταφερει ~10A. Αρα το καθε κιτρινο pin που βλεπεις, μπορει να μεταφερει 120W στην καρτα. Σαν συνολο λοιπον το 8pin δινει γυρω στα 375W, η και παραπανω αν εχεις καλυτερα καλωδια στο τροφοδοτικο. Αυτο ειναι και δοκιμασμενο μαλιστα, πανω στην 480 μου. Στα 1600MHz πχ που τρεχω αρκετα benches, θελω κοντα 1.4V, πραγμα που φτανει την καταναλωση της καρτας στα ~340W. Ο πυρηνας της καρτας μου παιρνει ρευμα μονο απο το 8pin, ενω οι μνημες απο το PCI-E (75W max στα specs εκει), πραγμα που σημαινει οτι τραβαγα τα 300W απο μονο 1 8pin connector (πραγμα που επιβεβαιωνε και το reading του voltage controller της). Η καρτα οπως και το τροφοδοτικο ζουν ακομα, μετα απο αρκετα bench sessions. Που θελω να καταληξω με αυτο. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ, να τραβηξεις παραπανω Watt απο οσα μπορουν κανονικα να δωσουν τα καλωδια, η το τροφοδοτικο με αυτην την καρτα. Θα ηταν δυνατον, αν το CX ειχε διαφορετικο rail για το 8πινο που εχεις συνδεσει, πραγμα που δεν υφισταται. Ολο το wattage το δινει απο ενα και μοναδικο rail. Οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να οφειλεται το τροφοφοδικο, η τα καλωδια σε ΑΥΤΗΝ την περιπτωση. Ποσο μαλλον αν σκεφτεις οτι IN-SPEC, μπορει να τραβηξει 150W απο το 8pin αλλα ΚΑΙ 75W απο το PCI-E. Τι σκατα, εχεις την μοναδικη 570 η οποια εχει 225W καταναλωση? Συγχαρητηρια, η 480 μου το καταφερνει αυτο στα 1500MHz και με 300 πυρηνες παραπανω. Ειναι απλως ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Γιατι σε εγραψα πριν "σε ΑΥΤΗΝ την περιπτωση" ομως? Γιατι πολυ απλα μπορει το τροφοδοτικο σου να ειναι ελατωματικο γενικα και να προκαλει το προβλημα αυτο. Πραγμα το οποιο πιστευω πως ειναι και η αληθεια, μιας και μου αναφερεις κοψιματα του ηχου. Αυτα συνηθως υποδεικνειουν οτι και το CPU περναει κρισεις και κοβεται η ροη επεξργασιας. Περαν αυτου το προβλημα θα μπορουσε να βρισκεται στην ιδια την καρτα και συγκεκριμενα στο VRM, ειτε στις μνημες τις. Απο οτι μου περιγραφεις δεν ειναι αδυνατο. Πριν κλεισω να αναφερω επισης ποσο ακυρο ειναι το βιντεο που ποσταρε καποιος πιο πανω σχετικα με τις 480 και το PCI-E προβλημα που ειχαν. Αρχικα μιλαμε για μια καρτα η οποια δεν εχει καμια σχεση με την 480 σε ενεργειακες καταναλωσεις και περαν αυτου μιλαμε για μια καρτα η οποια ειναι REFRESH και επανασχεδιασμος της σειρας 4ΧΧ. Κανενας δεν εχει αναφερει προβληματα μετα τους αρχικους μηνες και πιστεψτε με, στην AMD νομιζω πως δεν ειναι τοσο μ@λακες για να κανουνε το ιδιο λαθος 2 φορες. Ποσο μαλλον οι board partners που φτιαχνουν το PCB inhouse. Να προσθεσω πως το 6πινο θα ηταν προβλημα, μονο αν η καρτα τραβαγε ρευμα απο εκει για κατι αποκλειστικα. Πχ οπως η 480 μου το VCore το παιρνει μονο απο το 8pin που εχει. Δεν βλεπω παντως τι θα μπορουσε να παιρνει αποκλειστικα απο αυτο και το power plane να μην μοιραζεται με το 8πινο που εχεις ηδη συνδεδεμενο. Επισης.... drivers εχεις τσεκαρει, ετσι δεν ειναι? Έχω τσεκάρει τους drivers. Δεν είναι απο αυτό. Σε ευχαριστώ για το post σου, παρόλα αυτά για να εξαλείψουμε την πιθανότητα σύνδεσα και το 6+2 και το 6 Pin. Έκανα ένα game και δεν είχα θέμα. Κοψίματα ήχου ΔΕΝ είχα γιατί τα ακουστικά λειτουργούσαν απόλυτως σωστά. Όπως έχω γράψει, στο 17ο λεπτό σε κάποιο τέστ έδειχνε να πέφτουν στιγμιαια όλα στο 0% αλλα το pc δεν έκλεισε. Μόνο το game. Όπως και να έχει, το δοκιμάζω πάλι σε game και επιστρέφω.
kostas_anes Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, geormitk είπε Έχω τσεκάρει τους drivers. Δεν είναι απο αυτό. Σε ευχαριστώ για το post σου, παρόλα αυτά για να εξαλείψουμε την πιθανότητα σύνδεσα και το 6+2 και το 6 Pin. Έκανα ένα game και δεν είχα θέμα. Κοψίματα ήχου ΔΕΝ είχα γιατί τα ακουστικά λειτουργούσαν απόλυτως σωστά. Όπως έχω γράψει, στο 17ο λεπτό σε κάποιο τέστ έδειχνε να πέφτουν στιγμιαια όλα στο 0% αλλα το pc δεν έκλεισε. Μόνο το game. Όπως και να έχει, το δοκιμάζω πάλι σε game και επιστρέφω. Windows δοκιμασες? Πιστεψε με, εχω δει ολων των ειδων τα θεματα απο ενα κακο windows update
geormitk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 10 ώρες πριν, kostas_anes είπε Windows δοκιμασες? Πιστεψε με, εχω δει ολων των ειδων τα θεματα απο ενα κακο windows update Κατέβασα τα αυθεντικά απο την microsoft, χωρίς να τα ενεργοποιήσω. Απλά ήθελα να τσεκάρω οτι ειμαι ντάξει απο windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα