Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Η μανα μου θα κανει αγορα μια γκαρσονιερα. Το θεμα ειναι οτι ο πωλητης ζηταει  απο τη προκαταβολη που θα του δωσουμε να πληρωσει το χρεος του ΤΑΠ και μας λεει οτι δεν υπαρχει αυτο το χαρτι κ το χαρτι του μηχανικου. Εντωμεταξυ μας τα μασαει για το ακριβες χρεος του ΤΑΠ. Το σπιτι δεν ηλεκτροδοτηται απο το 2010 και μας ειπε οτι εχει μικροχρεη προς το ΤΑΠ. Να εμπιστευτει η μανα μου να δωσει προκαταβολη χωρις να ξερει ποσα ειναι τα χρεη? Εγινε ο ελεγχος τιτλων απο δικηγορο και το σπιτι ειναι καθαρο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Να δώσει προκαταβολή υπογράφοντας προσύμφωνο σε συμβολαιογράφο

Ναι αυτο θα καναμε εξαλλου. Αυτο που δε μας κολλαει ειναι οτι δε λεει ποσα ειναι τα χρεη κ πιεζει για μεγαλυτερη προκαταβολη. Φυσικα αυτο δε του περασε και συμβιβαστηκε ακριβως στη μιση απο αυτη που μας ειπε προκαταβολη και τωρα μενει να γινει το ιδιωτικο συμφωνητικο για τη προκαταβολη. Αλλα δε ξερω κατι δε μου κολλαει γιατι ζηταει 1 μηνα αντι για 2 εβδομαδες που ειναι το συνηθες απο τη στιγμη της προκαταβολης μεχρι τη στιγμη του συμβολαιου πωλησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μανα μου εβαλε δικηγορο. Ο δικηγορος κανει ελεγχο τιτλων για το αν το σπιτι ειναι καθαρο απο βαρυ,δεν εχει μεταγραφει σε αλλο ονομα κτλ (ειναι οντως καθαρο). Δε μπορει να επεμβει στο ΤΑΠ. 

Παιδια ας απαντησει καποιος που ξερει απο αγορες ακινητων.

Επεξ/σία από Napier
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Βεβαιωση μη οφειλων ταπ απο τμημα εσοδων του δημου που ανηκει.. 

Εφοσον δεν ειχε ρευμα λογικα δεν πληρωνει ταπ κ δημοτικα τελη κτλ...πρεπει να κανει μια διαδικασια ..https://fede.gr/portfolio-items/δημοτικά-τέλη-ταπ/

2)Εκει που λες για χαρτι μηχανικου να υποθεσω περι μη αυθαιρέτων δεν σας εδωσε? !!!

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Napier είπε

Η μανα μου εβαλε δικηγορο. Ο δικηγορος κανει ελεγχο τιτλων για το αν το σπιτι ειναι καθαρο απο βαρυ,δεν εχει μεταγραφει σε αλλο ονομα κτλ (ειναι οντως καθαρο). Δε μπορει να επεμβει στο ΤΑΠ. 

Παιδια ας απαντησει καποιος που ξερει απο αγορες ακινητων.

Για οικόπεδο 160 τμ ,(το κάνω γονική παροχή )χτες πλήρωσα στον δήμο φυλής για εισφορά γης 65 ευρώ και για το ΤΑΠ 10 ετών με πρόστιμο 113 ευρώ ,αν δεν πάρει ο πωλητής τη βεβαίωση μη οφειλής από τον δήμο μεταβίβαση δεν γίνεται 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kage είπε

1)Βεβαιωση μη οφειλων ταπ απο τμημα εσοδων του δημου που ανηκει.. 

Εφοσον δεν ειχε ρευμα λογικα δεν πληρωνει ταπ κ δημοτικα τελη κτλ...πρεπει να κανει μια διαδικασια ..https://fede.gr/portfolio-items/δημοτικά-τέλη-ταπ/

2)Εκει που λες για χαρτι μηχανικου να υποθεσω περι μη αυθαιρέτων δεν σας εδωσε? !!!

ναι και ναι

Δημοσ.

Το οικοπεδο που αγορασα εγω περσυ ειχε  καποιο ΤΑΠ το πληρωσε ο ιδιοκτητης.τι δουλεια εχετε να το πληρωσετε εσεις?Ειδικα οταν δεν ξερετε το ποσο?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

γιατι λεει δεν εχει τα λεφτα να το πληρωσει και περιμενει απο τη δικη μας προκαταβολη

Δημοσ.

Λογικά δεν έχει τα χρήματα να πληρωσει το ΤΑΠ, όσα και αν είναι αυτα για αυτό ζητάει προκαταβολή. Απο τη στιγμή που κάνετε ενα χαρτί οτι πήρε προκαταβολή δεν έχεις θέμα αλλά πάρε πρώτα το χαρτί του μηχανικού γιατί μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν 5 τετραγωνικά πχ που ήταν μέρος κοινόχρηστων χώρων και για να νομιμοποιηθουν και να γίνει η μεταβίβαση να πρέπει να υπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, πράγμα που δεν εγινε ποτέ. Τον μηχανικό τον πληρώνει ο πωλητής. Μαζί με το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου είναι γύρω στα 150-200 ευρω. Μπορείς να μάθεις πόσο είναι το ΤΑΠ αν έχεις εναν λογαριασμό ρευματος (όχι να πάρεις τη βεβαίωση, για αυτό θέλει εξουσιοδότηση). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι υπογια γκαρσονιερα που βλεπει ακρη αριστερα στη κοινοχρηστη αυλη. Οταν το ειδαμε δε μου φανηκε να εχει γινει κάπου επεκταση (αλλα και παλι ποτε δε ξερεις). Φυσικα αυτο που με ξενισε ειναι οτι στο σημειο που βλεπει στην αυλη ακριβως εξω απο τη μπαλκονοπορτα εχει πεσει πλακακι το ιδιο με του σπιτιου. Αλλα το πλακακι σταματαει στο σημειο που τελειωνει η ''θεα'' του σπιτιου. Στα διπλανα διαμερισματα πχ συνεχιζει κανονικα η αυλη χωρις πλακακι.

Επεξ/σία από Napier
Δημοσ.

Παιδια τα συμβολαια ειναι καλα και αγια αλλα ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος,αν παει στραβα το πραγμα οχι μονο δεν θα παρεις πισω τα λεφτα αλλα θα πληρωνεις δικηγορο και εξωδικα 

Οποτε το νουμερο 1 παντα ειναι αν εμπιστευεσαι τα οσα λεει ο πωλητης και το νουμερο 2 αν το  deal αξιζει το ρισκο 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον θα πω στη μανα μου να υπαναχωρησει. Και μενα δε μου κανει για σοι τα οσα λεει. Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...