Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

έχετε να μου προτείνετε κάποιο κράνος full face εως 200 ε. 

Ποιές μάρκες θεωρούνται καλύτερες;

Arai-xlite-shoei είναι πιο ακριβά..

Μετά ποιά είναι με κάποια σειρά ποιότητας, αν υπάρχει?

Επίσης με τι υλικο? υπάρχουν κάποια <200 με composite fibre (πχ. HJC , nolan, SUOMI, BELL)

Ευχαριστω

Επεξ/σία από manosbr
Δημοσ.

....να επιλέξεις αυτό που αρέσει, αφού το δοκιμάσεις όμως πρώτα!

Η τιμή είναι οκ για αρκετά αξιόπιστα κ ασφαλή full face κράνη...μην κοιτάς μόνο τον κατασκευαστή. 

Όσο πιο εξωτικά τα υλικά κ τα features που περιέχονται... τόσο ανεβαίνουν οι τιμές.

Σημαντικός παράγοντας για μένα (μετά την ασφάλεια φυσικά) είναι το βάρος κ η ηχομόνωση...κ τελευταία τα γραφικά.

Επίσης ένα κράνος βαμμένο είναι βαρύτερο απο το ίδιο μοντέλο αβαφο. (Χωρίς γραφικά, μόνο finish layer).

Κ τέλος, φυσικά να ελέγξεις τις πιστοποιήσεις που φέρουν την βαθμολογία του στο sharp.dft.gov.uk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα αγοράσεις το κράνος που ταιριάζει τέλεια στο κεφάλι σου και εσύ θα νιώθεις άνετα. 

Αυτό είναι το σημαντικότερο. Η κάθε μάρκα έχει καλούπια, σε κάποιους ταιριάζουν σωστά σε κάποιους άλλους όχι. 

Ρίξε μια ματιά και σε kabuto, εκτός από agv που πολύ σωστά ειπώθηκε. 

https://www.skroutz.gr/s/8608800/Kabuto-Aeroblade-III-Solid-Flat-Black.html#reviews

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.

Το πρώτο θέμα στην επιλογή κράνους είναι η ασφάλεια.

Διάλεξε κάποιο από τα κράνη που έχουν 5 αστέρια στην αξιολόγηση της Sharp (https://sharp.dft.gov.uk/helmets/?manufacturer=All&type=1&min-rating=5).

Οπωσδήποτε δοκιμή του κράνους να κάθεται ακριβώς στο κεφάλι και έπειτα εξαερισμός για να "αναπνέει" το κεφάλι και στις ζέστες να μην ψήνεσαι (βοηθάει σε αυτό και το ανοιχτό χρώμα).

Σχέδια/ζωγραφιές και design σε τελευταία μοίρα.

Για καλές τιμές (https://www.helmetcity.co.uk/ , https://www.fc-moto.de/ ).

Ενδεικτικά, όταν είχα αγοράσει το δικό μου κράνος, σε outlet μαγαζί στη Θεσσαλονίκη είχε 297 το μονόχρωμο (άσπρο η μαύρο) και το πήρα 194 με σχέδιο από το δεύτερο site..

Δημοσ.

....το Shoei RYD που παραθέτεις,  δείχνει να είναι το ασφαλέστερο (περισσότερο απο το Χ-lite, το Suomi Stellar δεν έχει εξιολογηση προς το παρόν μάλλον) μιλάω για το σύστημα sharp πάντα.

Καλύτερα να τα δοκιμάσεις όμως πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manosbr είπε

Αδερφέ κράνος δεν αγοράζεις έτσι.. Πρέπει να βγεις έξω από το σπίτι σου και να αρχίζεις να δοκιμάζεις κράνη. Στο έγραψα και πιο πριν, όλα τα κράνη δεν κάθονται το ίδιο στο κεφάλι του καθενός. 

Πρώτα βγες και άρχισε να δοκιμάζεις ποιο σου κάθεται σωστά και αφού σου κάθεται σωστά σε πιο νιώθεις ok! 

Ενδεικτικά θα σου πω ότι σε όποιον κάθεται σωστά ένα arai δεν του κάθεται ένα shoei. 

Για να έχεις την πλήρη ασφάλεια που μπορεί να σου παρέχει σωστά ένα κράνος πρέπει να σου κάθεται σωστά. Τελεία και παύλα. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 2
Δημοσ.

Ότι ειπώθηκε παραπάνω.

Πηγαινεις σε καταστήματα να δοκιμάσεις διάφορους κατασκευαστές για να δεις πιο σου ταιριάζει καλύτερα και μετά έρευνα για το που θα κάνεις την αγορά. 

Σε αυτά τα χρήματα πολλές φορές δεν αξίζει η διαφορά τιμής να το πάρεις από εξωτερικό.

Επίσης η μάρκα είναι κάτι υποκειμενικό. Εγώ προσωπικά δεν θα πρότεινα 

AGV (όχι ότι δεν είναι καλά κρανη) απλά σε αυτό το μπάτζετ υπάρχουν 

Και καλύτερες επιλογές.

Ότι και να αγοράσεις τελικά αχρειαστο εύχομαι.

Καλες βόλτες 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, no_freak είπε

Εγώ προσωπικά δεν θα πρότεινα 

AGV (όχι ότι δεν είναι καλά κρανη) απλά σε αυτό το μπάτζετ υπάρχουν 

Και καλύτερες επιλογές.

Έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να προτείνεις σε αυτό το μπάτζετ?

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Ενδεικτικά θα σου πω ότι σε όποιον κάθεται σωστά ένα arai δεν του κάθεται ένα shoei. 

To αυτο, σε εμενα εφαρμοζει τελεια τα shoei, παλευονται τα xlite και απλα δε γινεται να φορεσω arai, αντιθετα η γυναικα μου, που εχει πιο στρογγυλο κεφαλι δε μπορει να φορεσει με τιποτα shoei και xlite και μονο arai της καθεται σωστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Nickokin είπε

Έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να προτείνεις σε αυτό το μπάτζετ?

HJC FG 17

Fiber και με pinlock  να περιέχεται.

Αν δεν κάθεται καλά στο κεφάλι όμως, και το καλύτερο κράνος θα δημιουργεί δυσφορία στον αναβάτη.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά μάλλον μιλάμε για 1ο κράνος η ψάχνετε για αντικατάσταση κάποιου παλαιότερου;

1 ώρα πριν, panoc είπε

To αυτο, σε εμενα εφαρμοζει τελεια τα shoei, παλευονται τα xlite και απλα δε γινεται να φορεσω arai, αντιθετα η γυναικα μου, που εχει πιο στρογγυλο κεφαλι δε μπορει να φορεσει με τιποτα shoei και xlite και μονο arai της καθεται σωστα.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά οι εν λόγω μάρκες είναι ακριβότερες από το πόσο που διαθέτει ο TS.

Ποιο shoei έχετε;

Είμαι και εγώ σε αναζήτηση για κράνος και μάλλον προς shoei η HJC τείνω.

Επεξ/σία από no_freak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, panoc είπε

xr1000 + xr1100 εγω, arai profile η γυναικα.

Σίγουρη επιλογη!

Κ εγώ για NXR η Rpha 70 κοιτάζω.

Δεν έχω αποφασίσει αν θέλω το φιμε γυαλί η όχι. 😁

Επεξ/σία από no_freak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, no_freak είπε

Δεν έχω αποφασίσει αν θέλω το φιμε γυαλί η όχι ακόμη

εχω παρει εξτρα φιλε/καθρεπτες ζελατινες για τα κρανη,

για το xr-1100 εχω μια photochromatic η οποια ειναι μονιμα επανω και μια spectra blue για τα καλοκαιρινες ημερησιες περιπλανησεις,
για το 1000 μια spectra blue και μια medium smoke και τα ιδια και για το arai....

Σε καθε περιπτωση κανονικα απαγορευεται το φιμε για νυχτερινη οδηγηση, απο την αλλη σε πολη μεσα με φωτα το medium παλευεται (αν και οχι νομιμο), σε επαρχιακους δρομους χωρις φωτισμο το medium ειναι δυσκολο, οτιδηποτε πιο σκουρο απλα δε βλεπεις.

Επεξ/σία από panoc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...