Προς το περιεχόμενο

DDR# (2-3-4) Database. Γνώμες για μνήμες, ποιές κλοκάρουν, τι τσιπάκια φοράνε κτλ.

Sheogorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, πως σας φαίνεται να ανεβάζουμε πληροφορίες για μνήμες, τι τσιπάκια φοράνε, πως κλοκάρουνε κτλ, τόσο για επιλογή νέων μνημών (αν και πλέον με τα b-dies κτλ ειναι εύκολος ο διαχωρισμός), όσο και μνήμες για παλιότερα συστήματα.

Πχ έχω κάτι Kingston HyperX 1600 cas 9 που τρέχανε σχεδόν 2200 με cas8 στην P5QC και cas 7 στην DFI της υπογραφής. Να μαζεύουμε τέτοια, κυρίως και τι τσιπάκια είχαν/έχουν.

ram1.jpg

Πάει πολύς καιρός που τις είχα τρέξει, και ούτε SS της προκοπής δεν έχω.

Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες με DDR2, DDR1, ακόμα και DDR4. Πιστεύω θα ήταν καλό να τις μοιραστούμε.

Ακόμα ψάχνω τι τσιπάκια έχουν κάτι OCZ Gold 1600cas8 που έχω στο ράφι, για να ξέρω πόση τάση να δώσω. Απο όσο θυμάμαι βγάζανε γύρω στο 1900 με ~1.7.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2019 στις 11:26 ΜΜ, Sheogorath είπε

Καλησπέρα σας, πως σας φαίνεται να ανεβάζουμε πληροφορίες για μνήμες, τι τσιπάκια φοράνε, πως κλοκάρουνε κτλ, τόσο για επιλογή νέων μνημών (αν και πλέον με τα b-dies κτλ ειναι εύκολος ο διαχωρισμός), όσο και μνήμες για παλιότερα συστήματα.

Πχ έχω κάτι Kingston HyperX 1600 cas 9 που τρέχανε σχεδόν 2200 με cas8 στην P5QC και cas 7 στην DFI της υπογραφής. Να μαζεύουμε τέτοια, κυρίως και τι τσιπάκια είχαν/έχουν.

ram1.jpg

Πάει πολύς καιρός που τις είχα τρέξει, και ούτε SS της προκοπής δεν έχω.

Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες με DDR2, DDR1, ακόμα και DDR4. Πιστεύω θα ήταν καλό να τις μοιραστούμε.

Ακόμα ψάχνω τι τσιπάκια έχουν κάτι OCZ Gold 1600cas8 που έχω στο ράφι, για να ξέρω πόση τάση να δώσω. Απο όσο θυμάμαι βγάζανε γύρω στο 1900 με ~1.7.

Ωχ ρε φιλε τι μου θυμησες. Ακριβως τα ιδια σε μαυρο χρωμα κι ολας, τα οποια εκαναν το εξης :P

Spoiler

image.png.7a23a32d6decc0fdf67bb1135322efe5.png

Kαι αυτα στα 1.71V και σταθερα κι ολας. Αν και τις ετρεχα 24/7 στα 2666 CL11.

Οσο για DDR4, εχω Crucial Ballistix Elite 8GB (x2) οι οποιες ειναι b-die downbin. Στην αρχη δεν φαινονται να υποσχονται πολλα, αλλα αμα κατσεις και παιξεις πιστευω φτανεις ενα 3566 CL16 οπως εγω.

Spoiler

image.png.9bb7bf5fe9ad80075be4680cfac43312.png

Επισης εχω κατι τερατα OCZ Reaper X, οι οποιες δινουν το ok μεχρι τα 1.9V με ΕΓΓΥΗΣΗ! Σε phenom εχω κανει κατι 1700ΜΗz με CL6. Αλλα μπορουν παραπανω γιατι οι IMC των Phenom ειναι να κλαις. Δεν εχω φωτο απο Thaiphoon γιατι δεν καθομαι να ξαναστησω το test bench τωρα. Ισως το σ/κ.

Λοιπον εβγαλα την ψυκτρα σε μια και εχει Mushkin 8WD22D9JNM των 2Gbit, σε dual rank configuration. Το D9JNM γενικα κλοκαρει καλα αν θυμαμαι καλα. Να' σαι καλα μελος του insomnia που μου τις αφησες 20 ευρω, οποιος και αν εισαι!

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...