Vortalhe Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Καλησπερα ειμαι απο θεσσαλονικη 2ο ετος στο τμηνμα μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων και πληροφορικης του πανεπιστιμιου ιωαννινων.2 χρονια περασαν και τα μαθηματα εχουν μαζευτει αρκετα τα οικονομικα δεν πανε και τοσο καλα...Το ενδιαφερον μου ειναι για τον προγραμματισμο.Σκεφτομαι για 10% στο απθ πληροφορικης μιας που ειναι και η πολη μου και ειναι και πιο ευκολη με αυτην την σχολη που ειμαι που ειναι πολυτεχνειο....Το θεμα μου ειναι αν αξιζει να πεδεφτω και λογο οικονομικου και διαβασματος και να συνεχισω σε αυτην την σχολη
c4tt3l Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Από τις λίγες ματιές που κοίταξα στο πρόγραμμα των μαθημάτων στα Ιωάννινα και το ΑΠΘ δεν βρήκα μεγάλες διαφορές. Και τα δύο ακολουθούν τον γνωστό μπούσουλα της πληροφορικής αν και στο ΑΠΘ φαίνεται να το έχουν πιο "τακτοποιημένα" αλλά και οι κατευθύνσεις που λέει πως έχει είναι αρκετά γοητευτικές. Από άποψη σπουδών, πιστεύω το ΑΠΘ είναι μια καλύτερη επιλογή από τα Γιάννενα, όμως αυτό είναι σχετικό στο τι κλίμα θα επικρατεί εκεί. Όπως και να έχει πάντως θα έχεις αρκετό ανταγωνισμό να περάσεις εκεί μιας και είναι μεγάλο αστικό κέντρο και ίσως τα βρεις εκεί πιο σκούρα από τα Γιάννενα (το τελευταίο το λέω γιατί αναφέρεις ότι μαζεύτηκαν τα μαθήματα). Από άποψη οικονομικών, δεν ξέρω πόσο μπορεί να σε καλύπτει το 10% αν δεν έχεις πάει πραγματικά καλά στις πρώτες σου εισαγωγικές γιατί όπως είπα πριν εκεί θα επιδιώκουν και πολλοί άλλοι μαζί σου να μπουν. Το να πληρώνεις νοίκι (εσύ ή κάποιος δικός σου) και να έχεις αυτό το βραχνά στο κεφάλι σου επειδή είσαι μακριά από το σπίτι είναι μεγάλο πρόβλημα και για αυτό θα σε συμβούλευα αν μπορείς και εσύ να ξαναδώσεις εξετάσεις με το ΑΠΘ πρώτη επιλογή. Αν πιστεύεις ότι με το 10% είσαι καλυμμένος δεν θα χρειαστεί βέβαια. Όπως και να το κάνεις, καλύτερα να κόβεσαι στη πόλη σου παρά στου διαόλου τη μάνα.
Vortalhe Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 καλησπερα σας και ευχαριστω για τον χρονο σας.ειμαι μαθητης επαλ εγραψε 18200 οποτε ειναι ευκολο να περασω με το 10%.Στην σχολη στα γιαννενα απο οτι βλεπω ειναι πολυ καλα οργανωμένη και τα κτηρια.Η μονη σκεψη για μενα ειναι το χαρτι...πιστευω στο απθ θα μου αρεσει περισσοτερο γτ εδω εχει πολλα ηλεκτρονικα και κυκλωματα και τα σχετικα.Απο εδω καποιος παιρνει το ιδιο χαρτι + που γραφεται στο τεε ως μηχανικως
Aggeluska Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Αν μπορεσεις να το κανεις αυτο και σου αναγνωριστουν τα μαθηματα που εχεις περασει εκει καλως. Να γλυτωσεις και το ενοικιο. Γενικα ομως παντου θα βρεις μαθηματα που δεν θα σου αρεσουν. Δεν νομιζω οτι υπαρχει φοιτητης που να του αρεσουν ΟΛΑ τα μαθηματα στο προγραμμα σπουδων. Και εγω απεχθανομαι ψηφιακα και ηλεκτρονικα και για αυτο ειχα περασει Πληροφορικη στο ΤΕΙ Αθηνας και οχι Ηλεκτρονικων Υπολογιστων στο ΤΕΙ Πειραια, αλλα δυστυχως ακομα και ετσι παντου θα βρεις μαθηματα που δεν θα σου αρεσουν. Ομως ειναι απαραιτητο να εχεις βασικες θεμελιωδες γνωσης γυρω απο την επιστημη που σπουδαζεις. Δεν γινεται ας πουμε να σπουδαζεις πληροφορικη και να μην ξερεις τι ειναι τα Flip flop ή τι μια διοδος κλπ. Και που ξερεις, ισως καποιο απο αυτα τα μαθηματα να σου αρεσει κιολας!
Vortalhe Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Η κυρια σκεψη μου για αλλαγη σχολης ειναι το χαρτι καθαρα και αν στο μελλον θα εχει διαφορα στην επαγγελματικη αποκατασταση
arianosfc Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, Vortalhe είπε Καλησπερα ειμαι απο θεσσαλονικη 2ο ετος στο τμηνμα μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων και πληροφορικης του πανεπιστιμιου ιωαννινων.2 χρονια περασαν και τα μαθηματα εχουν μαζευτει αρκετα τα οικονομικα δεν πανε και τοσο καλα...Το ενδιαφερον μου ειναι για τον προγραμματισμο.Σκεφτομαι για 10% στο απθ πληροφορικης μιας που ειναι και η πολη μου και ειναι και πιο ευκολη με αυτην την σχολη που ειμαι που ειναι πολυτεχνειο....Το θεμα μου ειναι αν αξιζει να πεδεφτω και λογο οικονομικου και διαβασματος και να συνεχισω σε αυτην την σχολη Να σου πω οτι εαν νιωθεις οτι δεν μπορεις να τελειωσεις την σχολη που εισαι ηδη λογικα την ιδια μοιρα θα εχεις και στην αλλη γιατι οι διαφορες τους δεν ειναι τοσο τεραστιες. Δυστυχως στο τριτο ετος της σχολης φαινεται τι πραγματικα σπουδαζεις, τωρα εισαι ηδη σε μια απο τις καλυτερες σχολες στην Ελλαδα. Οσον αφορα της επαγγελματική αποκατάσταση που λες αν δεν ξέρεις προγραμματισμό ή δεν έχεις μεταπτυχιακό το να βρείς δουλεία φαντάζει ουτοπικό θεωρώ. Επειδή λες για προγραμματισμό και επειδή είσαι από τεχνικό σχολείο, για μένα πιο καλή επιλογή θα ήταν ένα ΤΕΙ, πχ της Σίνδου, είναι πολύ καλό και τους λιώνουν στο προγραμματισμό, έχει και τα εργαστήρια πολύ σημαντικό.
kostakis81 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μην ψαρώνεις με τα μαθήματα που μαζεύονται Σιγα σιγα τσουκου τσουκου θα τα περασεις μην μασάς Ποτε μην τα παρατάς ακόμα και αδιάβαστος να είσαι να πηγαίνεις να δίνεις τα μαθήματα πάντα …..ποτέ δεν ξέρεις … Τώρα εφόσον είναι ιδία πανεπιστήμια και τα 2 τότε πήγαινε σε αυτό που σε βολεύει καλυτερα Καλο είναι να ξερεις προγραμματισμό αλλα καμιά σχολή δεν θα σου μάθει αν δεν ψαχτείς μόνος σου
totem_lost Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 12 ώρες πριν, Vortalhe είπε Η κυρια σκεψη μου για αλλαγη σχολης ειναι το χαρτι καθαρα και αν στο μελλον θα εχει διαφορα στην επαγγελματικη αποκατασταση Στην πληροφορική το 'χαρτί' ειδικά το πρώτο χαρτί δεν έχει και μεγάλη σημασία στην επαγγελματική αποκατάσταση. Σημασία έχουν οι γνώσεις που απέκτησες σε αυτή την πορεία. Οπότε διάβαζε τα μαθήματα σου, προσπάθησε να κατάλαβεις τι ακριβώς σου αρέσει και κάνε focus σε αυτό. Τι ζητάει το industry αυτή τη στιγμή; Πως θα γίνεις πιο χρήσιμος στις διάφορες εταιρίες που στοχεύεις; Μπες και δες τι skills ζητάνε σε θέσεις εργασίας τους. Ένας ωκεανός πληροφοριών σε αυτή την επιστήμη υπάρχει online και δωρεάν. Άπειρες ερωτήσεις, απαντήσεις, άρθρα, tutorials, conferences τα πάντα.. είσαι τυχερός! Εκμεταλλεύσου το.
Vortalhe Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Θελω να αλλαξω στην θεσσαλονικη γιατι ειναι η μόνιμη κατοικια.To Μονο που με απασχολει ειναι η επαγγελματικη αποκατασταση και αν εχει διαφορα το χαρτι του απθ απο του πολυτεχνειου στα γιανεννα
tsioulak Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Η κυριοτερη διαφορα ειναι οτι απο το πολυτεχνειο θα βγεις (και) με αδεια ηλεκτρολογου κατι που φυσικα δεν θα το εχεις απο την πληροφορικη του ΑΠΘ.
ouhulbos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, 1 χρόνο μετά βρίσκομαι και εγώ σε μια παρόμοια κατάσταση στο τμήμα ημμυ απθ και σκέφτομαι για 10% απθ πληροφορικής γιατί ενδιαφέρομαι καθαρά για πληροφορική (επίσης από επαλ) .Αν έκανες την αλλαγή μπορείς να μου πεις την γνώμη σου τώρα, αν ήταν σωστή η επιλογή σου και για τα μαθήματα αν βγαίνουν πιο εύκολα σε σχέση με πριν , αν είναι πιο ελκυστικά και πιο κοντά στην πληροφορική. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα