likoyrgos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω όταν κάνω μεγιστοποίηση ένα πρόγραμμα πχ το pages, να μην μου κρύβεται το βασικό μενού (με το μήλο) και η μπάρα με τα προγράμματα στο κάτω μέρος της οθόνης (το τελευταίο δεν με καίει και τόσο). Βέβαια όταν πηγαίνω τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζονται, αλλά εγώ τα θέλω μόνιμα να φαίνονται (κυρίως το επάνω μενού). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamargos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 http://magnet.crowdcafe.com/ (από τα πιο αγορασμένα στο Mac App Store), το έχω δοκιμάσει και δουλεύει πολύ καλά, αλλά πλέον το έχω αντικασταστήσει με το moom (https://manytricks.com/moom/) το οποίο κάνει την ίδια δουλειά αλλά ειναι πιο βολικό το περιβάλλον του καθώς μόλις πας το δεικτη του ποντικιού πάνω από το πράσινο κουμπάκι της μεγιστοποίησης, σου εμφανίζει από κάτω ένα μικρό υπομενού με τρεις επιλογές, η μία εκ των οποίων είναι το γνωστό maximize των windows. Θα σου πρότεινα το moom. Βέβαια τα δυο προηγούμενα είναι προγράμματα επί πληρωμή. Εάν θέλεις κάποιο δωρεάν, θα σου πρότεινα το Spectacle (https://www.spectacleapp.com/) το οποίο δουλεύει ακριβώς όπως το magnet, με το ίδιο περίπου περιβάλλον εργασίας και είναι δωρεάν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
likoyrgos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα και πάλι.' Ίσως να μην έγινα κατανοητός. όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα: Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, likoyrgos είπε Καλησπέρα και πάλι.' Ίσως να μην έγινα κατανοητός. όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα: Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης; Apple logo -> System Preferences -> General -> επιλογή "Automatically hide and show the menu bar". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamargos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, likoyrgos είπε Καλησπέρα και πάλι.' Ίσως να μην έγινα κατανοητός. όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα: Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης; Δηλαδή θες και μεγιστοποίηση να κάνεις και να μην εξαφανίζονται αυτόματα η menu bar και το dock? Έχεις καταλάβει ότι η μεγιστοποίηση στα mac δεν λειτουργεί ακριβώς όπως στα windows? Ουσιαστικά είναι σαν να κανεις μεγιστοποίηση εναν video player οπως ο vlc, πιάνει όλη την οθόνη και για αυτό κρύβονται όλα. Ουσιαστικά καλύπτεται όλη η οθόνη δημιουργώντας μάλιστα ένα καινούριο space (θα το καταλάβεις εάν ανοίξεις το mission control). Τα προγράμματα, που που πρότεινα παραπάνω εφαρμόζουν την αντίστοιχη μεγιστοποίηση των windows χωρίς να κρυβουν menu bar και dock. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από lamargos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 20 λεπτά πριν, likoyrgos είπε Καλησπέρα και πάλι.' Ίσως να μην έγινα κατανοητός. όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα: Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης; Κατανοητός έγινες αλλά δεν γνωρίζεις τις λειτουργίες του macOS με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις τις απαντήσεις. Το πράσινο κουμπάκι που υπάρχει στα παράθυρα είναι το full-screen button (αυτό με τα δύο λοξά βελάκια). Η χρήση του είναι και για το split view. Όταν έχεις ένα παράθυρο σε full-screen η γραμμή μενού (η μπάρα όπως την λες) και το Dock, κρύβονται. Εμφανίζονται μόνο όταν πας κοντά τον κέρσορα. Σε full-screen δεν μπορεί να μείνει μόνιμη η γραμμή μενού. Μπορείς όμως ένα παράθυρο να το μεγεθύνεις τόσο, ώστε να πιάνει ολόκληρη την οθόνη. Άλλαξε τις ρυθμίσεις ώστε να γίνει hide το Dock (μπορείς και πατώντας το Option-cmd-D), και με πατημένο το πλήκτρο Option (⌥) όταν πλησιάσεις το πράσινο κουμπάκι αυτό μετατρέπετε σε maximize button (+). Δείχνει το συν πλέον. Μόλις το πατήσεις, το παράθυρο πλέον θα πιάσει ολόκληρη την οθόνη εκτός από την γραμμή μενού. Έτσι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 17 λεπτά πριν, Illuvatar1981 είπε Κατανοητός έγινες αλλά δεν γνωρίζεις τις λειτουργίες του macOS με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις τις απαντήσεις. Το πράσινο κουμπάκι που υπάρχει στα παράθυρα είναι το full-screen button (αυτό με τα δύο λοξά βελάκια). Η χρήση του είναι και για το split view. Όταν έχεις ένα παράθυρο σε full-screen η γραμμή μενού (η μπάρα όπως την λες) και το Dock, κρύβονται. Εμφανίζονται μόνο όταν πας κοντά τον κέρσορα. Σε full-screen δεν μπορεί να μείνει μόνιμη η γραμμή μενού. Μπορείς όμως ένα παράθυρο να το μεγεθύνεις τόσο, ώστε να πιάνει ολόκληρη την οθόνη. Άλλαξε τις ρυθμίσεις ώστε να γίνει hide το Dock (μπορείς και πατώντας το Option-cmd-D), και με πατημένο το πλήκτρο Option (⌥) όταν πλησιάσεις το πράσινο κουμπάκι αυτό μετατρέπετε σε maximize button (+). Δείχνει το συν πλέον. Μόλις το πατήσεις, το παράθυρο πλέον θα πιάσει ολόκληρη την οθόνη εκτός από την γραμμή μενού. Έτσι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Πήγαινε στην παρακάτω επιλογή: Apple logo -> System Preferences -> General -> "Automatically hide and show the menu bar" και θα καταλάβεις τι του συμβαίνει. Λογικά έχει ενεργοποιημένη την εν λόγω επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 15 minutes ago, natural_sgf said: Πήγαινε στην παρακάτω επιλογή: Apple logo -> System Preferences -> General -> "Automatically hide and show the menu bar" και θα καταλάβεις τι του συμβαίνει. Λογικά έχει ενεργοποιημένη την εν λόγω επιλογή. Ό,τι και να έχεις επιλέξει, όταν πατάς το πράσινο (full screen), η menu bar φεύγει και βγαίνει μόνο όταν πας επάνω. Option+click στο πράσινο είναι αυτό που θέλει ο ts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
likoyrgos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά τώρα κατάλαβα την λειτουργία των παραθύρων σε Mac. Sorry αν σας κούρασα αλλά είμαι σχεδόν άσχετος και νέος (όχι σε ηλικία😪)στον κόσμο της Apple ενώ ταυτόχρονα κουβαλώ και την νοοτροπία των Windows όπως είπε ένας φίλος παραπάνω. Καλό βράδυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 43 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ό,τι και να έχεις επιλέξει, όταν πατάς το πράσινο (full screen), η menu bar φεύγει και βγαίνει μόνο όταν πας επάνω. Option+click στο πράσινο είναι αυτό που θέλει ο ts. Ναι, έχεις δίκιο. Έχω extra app που κάνει override αυτή τη συμπεριφορά και το ξέχασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Illuvatar1981 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, natural_sgf είπε Πήγαινε στην παρακάτω επιλογή: Apple logo -> System Preferences -> General -> "Automatically hide and show the menu bar" και θα καταλάβεις τι του συμβαίνει. Λογικά έχει ενεργοποιημένη την εν λόγω επιλογή. Εκτός από τον τίτλο που είναι με μεγάλα γράμματα, λέει ο φίλος στο 4ο σχόλιο: "όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα" "Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης;" Μάλλον σε μπέρδεψε το extra app που χρησιμοποιείς. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από Illuvatar1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, Illuvatar1981 είπε Εκτός από τον τίτλο που είναι με μεγάλα γράμματα, λέει ο φίλος στο 4ο σχόλιο: "όταν μεγιστοποιώ ένα παράθυρο εξαφανίζεται αυτή η μπάρα" "Υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμφάνισης;" Μάλλον σε μπέρδεψε το extra app που χρησιμοποιείς. Δε με μπέρδεψε το extra app. Γι'αυτο τον λόγο (μεταξύ άλλων) το έχω βάλει γιατί μου τη σπάει η default συμπεριφορα που στα κρύβει όλα. Απλά το έχω τόσο καιρό που το ξεχασα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα