Προς το περιεχόμενο

Wondershare PDFelement 6 Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, for4 είπε

αν το είχατε βγάλει λίγο νωρίτερα μπορεί και να το είχα αγοράσει, τώρα ψώνισα άλλο😁.

Πέρα από την πλάκα να πω την περίπτωση μου που νομίζω είναι αρκετοί παγκοσμίως. Ανήκω σε μια κατηγορία που δουλεύω τα pdf λίγο παραπάνω από τον μέσο χρήστη που θέλει απλά read only άντε και καμία σημείωση. Εγώ προσωπικά θέλω 2 advanced λειτουργίες. Την ψηφιακή υπογραφή και την συνένωση pdf (και διαγραφη κλπ). Αυτά είναι πάντα στα pro πακετά πλήν της ψηφιακής που πλέον στο dc μπήκε στο δωρεάν πακέτο. Αφού λοιπόν είδα ότι το χρειαζόμουν και το δούλευα, είπα θα το αγοράσω όπως κάνω συνήθως με τα λογισμικά που χρησιμοποιώ. Μπαίνω στην σελίδα της adobe και βλέπω 800€. Μίνι εγκεφαλικό. Αναγκάστηκα και πήρα τηλέφωνο τον θείο. Βγήκε το dc με μηνιαία συνδρομή. Όντας χρήστης και του office 365 χάρηκα γιατί σκέφτηκα ευκαιρία να το βάλω. Αν έχει 7-9€ το office, που είναι ολόκληρη σουίτα εφαρμογών πόσο να έχει το dc? Δεύτερο σοκ 20€ το μήνα. Επειδή και με τον θείο δεν τα πάω καλά, έψαξα εναλλακτικές. Τα χαρακτηριστικά που ήθελα, όλοι τα είχαν στις pro payble εκδόσεις τους. Δοκίμασα 3-4 trial. Το nitro ήταν πολύ καλό αλλά και αυτό ξέφευγε σε τιμή καθώς είχε 200€ η έκδοση, μετά έπρεπε πάλι να πληρώσεις και τελικά κατέληξα στο xchange editor που με 50€ είμαι καλυμένος για 3 χρόνια, είναι υπέρπληρες σε χαρακτηριστικά, απλό στην χρήση και ωραίο σε περιβάλλον και μπορώ και κάνω την δουλειά μου νόμιμα και ωραία.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χρεώνουν τόσο ακριβά τα έξτρα χαρακτηριστικά στους pdf reader. Ίσως γιατί δεν τα χρειάζονται πολύ και άρα το αγοραστικό κοινό είναι μικρό; Πάντως για περιπτώσεις σαν την δική μου είναι εξωπραγματικό το κόστος κάποιων reader και μόνο εταιρίες μπορούν να τα αγοράσουν.

edit: το κατέβασα και δοκίμασα την trial. Η γνώμη μου: καλοσχεδιασμένο και απλό στην χρήση αλλά με αυτά που ζητάει δεν είναι και ευκαιρεία. To xchange editor με το 1/3 των χρημάτων έχει τα διπλά features και γενικά σε σχέση με τους άλλους είναι λίγο λιψός ( αν και έχει τα βασικά που πρέπει να έχει ένας προ pdf reader) αλλά οι υπόλοιποι γνωστοί (adobe, nitro) είναι και πιο ακριβοί.

Dude, get a Mac

https://pdfexpert.com/

Δημοσ.
9 ώρες πριν, keysmith είπε

το pdf φτιάχθηκε για read only και είναι καλό για wysiwyg σε εκτυπώσεις (θα τυπώνεται αυτό που βλέπεις).

δεν κατάλαβα ποτέ τι θα πει "επεξεργάζομαι" pdf αρχείο "απ' ευθείας" (άμεσα το ίδιο). Δεν φτιάχθηκε για αυτό και δεν είναι καλό σε αυτό όπου είναι άλλοι τύποι αρχείων (office κτλ). 

Σήμερα την βασική λειτουργία να "φτιάξεις" pdf από άλλα αρχεία το κάνουν είτε εγγενώς τα διάφορα προγράμματα (export to pdf) είτε μέσω virtual printers (πολλά δωρεάν και εδώ). 

Για ειδικότερες περιπτώσεις δλδ e-φόρμες που ανακτούν και σώζουν δεδομένα από κάποιο server εντάξει θέλει ειδικά εργαλεία αλλά αυτό δεν αφορά το 99% των χρηστών αυτού του τύπου αρχείου. 

Δεν διαφωνώ σε κάτι επί της ουσίας, αλλά υπάρχουν διάφορες εφαρμογές κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο που είναι αναγκαία η επεξεργασία του pdf. Π.χ να σκανάρεις ένα κείμενο ή βιβλίο σε τυπωμένο χαρτί να βγει σε pdf και μετά να θέλει διορθώσεις κτλ. Οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να προσφέρει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι θετικό. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν διαφωνώ σε κάτι επί της ουσίας, αλλά υπάρχουν διάφορες εφαρμογές κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο που είναι αναγκαία η επεξεργασία του pdf. Π.χ να σκανάρεις ένα κείμενο ή βιβλίο σε τυπωμένο χαρτί να βγει σε pdf και μετά να θέλει διορθώσεις κτλ. Οποιοδήποτε λογισμικό μπορεί να προσφέρει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι θετικό. 

Νομίζω πως για τετοιες περιπτώσεις (επαγγελματικό επίπεδο όπως λες) το να δίνει μια εταιρεια 200€ τον χρόνο για το subscription του Acrobat pro είναι αστείο νούμερο, πόσο μαλλον από την στιγμή που πλέον είναι subscription (και όχι αγορά άδειας χρήσης) και έχει φοροαπαλλαγές....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2019 στις 11:14 ΜΜ, keysmith είπε

για ψηφιακή υπογραφή σε Pdf και συνένωση υπάρχουν δωρεάν πολλά α που κάνουν μια χαρά τη δουλειά αυτή.

Ποιος λες να μη το έχει χρειαστεί; Όμως είναι "λάθος". Είναι σαν να κάνεις "Photoshop" σε ξένη φωτογραφία.. Είναι περίπου "πλαστογραφία"  με την έννοια ότι στο έδωσε σε pdf για να ΜΗΝ το πειράξεις και εσύ κάνεις αυτό ακριβώς. 

Τώρα βέβαια όταν μια (ηλίθια) υπηρεσία παρέχει έντυπα και έγγραφα που έπρεπε να δίνει σε word για να συμπληρωθούν αλλά αυτή τα προμηθεύει σε Pdf τους τα κάνεις εκτύπωση τα σκανάρεις και τους τα επιστρέφεις (σε PDF 😛 η φωτογραφία) να νοιώσουν. Και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις από τον μεταπωλητή που θέλει να βάλει τη σφραγίδα του στο φυλλάδιο του προϊόντος μέχρι τον φοιτητή που κάποια ζαβολιά θέλει να κάνει με μια εργασία. Μία (πάλι λάθος, πάλι στραβή) λύση είναι να το κάνεις με κάποιο ocr word (υπάρχουν δωρεάν και online) το οποίο βέβαια ο θεός να το κάνει word (καμία έννοια ουσιαστικής νορμαλ μορφοποίησης) αλλά έτσι και αλλιώς αυτά (όπως και η επεξεργασία του Pdf) είναι για δουλειές του ποδαριού. 

τες πα.. Εμένα μου είναι αδιάφορο. Όποιος το χρειάζεται καλή αγορά. 

υπάρχουν, αλλά είναι θέμα ευκολίας και πρακτικότητας να το κάνεις μέσα από το pdf που εργάζεσαι αντί να ανοίγεις πχ το jsign για να υπογράψεις κλπ.

Επίσης υπάρχουν και στιγμές που χρειάστηκε να διορθώσω κάτι σε κείμενο μέσα σε ένα pdf. Όχι τόσο συχνά που να δικαιολογεί αγορά του pro αλλά σε συνδυασμό με τα άλλα που χρειαζόμουν αυτό ήταν ένα ωραίο extra feature. Για μένα το σημείο που επικεντρώνομαι είναι όχι ποιος χρειάζεται το pro αλλά γιατί το pro να είναι τόσο άκριβο που να απευθύνεται σε μεγάλους οργανισμούς μόνο, ενώ και εμείς οι ελ. επαγγελματίες τα χρειαζόμαστε για να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη και την εργασία μας γρηγορότερη και είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε για αυτό αλλά να μην χρεοκοπήσουμε κιόλας.

Επεξ/σία από for4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...