Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν δεν εχετε λαμπα LED βαλε μια με δικα σου εξοδα και γραψε ενα χαρτι που θα βαλεις διπλα στο διακοπτη ή και στο ασανσερ οπου θα τους εξηγεις οτι αυτη η λαμπα καιει τοσα βατ επι τοσες ωρες (8) επι 365 μας κανει πχ 4 ευρω το χρονο και αρα δεν υπαρχει κανενας λογος να μην εχουμε φως 

Όντως δεν υπάρχει λεντ λάμπα αλλά θα δοκιμάσω να παρω, αν και  είμαι βέβαιος πως δεν παίζει να καταλάβουν ότι χρεώνει πολύ λίγο.

31 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Εφοσον δεν καταλαβαινουν υπαρχουν οι εξης λυσεις:

τα βαζεις εσυ με δικα σου εξοδα και τα αφαιρεις απο τα κοινοχρηστα(δεν το συνιστω)

πας σε ενα δικηγορο και στελνει καποιο εξωδικο να ταρακουνηθουν λιγο οτι θετουν σε κινδυνο την σωματικη ακεραιοτητα και ειναι υπευθυνοι αυτοι κλπ.

Αν ήταν άνθρωποι να μπορείς να συνεννοηθείς, το πρώτο ίσως γινόταν.

Το δεύτερο αν και δεν νομίζω να το κάνω πραγματικά θα τους άξιζε. Δεν είναι μόνο επικίνδυνο να χτυπήσεις κάπου αλλά δεν μπορείς να διακρίνεις αν κρύβεται και κανένας περίεργος πουθενά.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, thory είπε

Όντως δεν υπάρχει λεντ λάμπα αλλά θα δοκιμάσω να παρω, αν και  είμαι βέβαιος πως δεν παίζει να καταλάβουν ότι χρεώνει πολύ λίγο.

Δεν θελουν να καταλαβουν , δεν τους ενδιαφερει αρκει να  περνανε αυτοι καλα , τουλαχιστον μεχρι να σπασουν κανα ποδι στις σκαλες.Τι να καταλαβουν, οτι πληρωνουν εφορια, ενφια , τελη , ασφαλειες και οτι δεν θα σωθουν 5 οικογενειες με το να σβηνουν ενα...γλομπο ? 

Δημοσ.

Αν δεν είσαι δικηγόρος δεν αξίζει να ξανακατέβασε με τέτοιες ασχολίες

Θα μπεις μέσα πολλά ευρώ και θα έχεις και τρεχάλες

Αυτά είναι για δικομανείς μόνο πλέων

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, foakow είπε
Καλησπέρα.
Μένω σε μια πολυκατοικία που είναι πολλά χρόνια χωρίς διαχειριστή.
Χωρίς θέρμανση, ασανσέρ, κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς)
Θα υπάρχουν σίγουρα απλήρωτοι λογαριασμοί (κοινόχρηστο νερό είναι ήδη 650€)

Ο προηγούμενος διαχειριστής έχει αποβιώσει , και δεν υπήρχαν ούτε βιβλία ούτε τίποτα.
Σε συζητήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες έχω την εμπιστοσύνη τους να το "τρέξω" να τα βάλω τα 
Πράγματα σε μια τάξη, όσο γίνεται.
Για να είμαι καλυμμένος νομικά, τι πρέπει να κάνω για να αναλάβω την διαχείριση από την αρχή;
Υπ'οψιν ότι η κλήση σε συνάντηση συνιδιοκτητων μετά από τόσα χρόνια , έφερε μόλις 4/14 διαμερίσματα.
Την πλειοψηφία των ψήφων την έχω από συζητήσεις που έχω κάνει.
Ευχαριστώ

Την εμπιστοσύνη τους μπορεί να την έχεις, τα λεφτά τους ώστε να πληρωθούν λογαριασμοί, να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές/συντηρήσεις/αναβαθμίσεις, να δημιουργηθεί αποθεματικό, θα τα έχεις?

Πάντως για να αναλάβεις τη διαχείριση, πρέπει να συμφωνήσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών μέσω της γενικής συνέλευσης.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. 

Το αρχικό μου πρόβλημα είναι ότι στην συνέλευση που συγκάλεσα ήρθαν ελάχιστοι. Εάν δεν έρθουν πάλι, να τους βρω εναν-εναν να υπογράψουν στο βιβλίο πρακτικών, θα έχει την ίδια ισχύ; Η πρέπει απαραίτητα να γίνει συνέλευση των 51%;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, foakow είπε

Το αρχικό μου πρόβλημα είναι ότι στην συνέλευση που συγκάλεσα ήρθαν ελάχιστοι. Εάν δεν έρθουν πάλι, να τους βρω εναν-εναν να υπογράψουν στο βιβλίο πρακτικών, θα έχει την ίδια ισχύ; Η πρέπει απαραίτητα να γίνει συνέλευση των 51%;

Ότι λέει ο κανονισμός, αν υπάρχει βέβαια 

Δημοσ.

Και η δική μου γνωμη είναι να μην μπλέξεις.Αν παρ ολλα αυτα αναλάβεις διαχειριστής να έχεις στα υπόψιν οτι αν χρωστάς σε τράπεζες - ικα  - εφορια -κλπ...κλπ μπορεί να τη γλυτώσεις ,για κοινόχρηστα βγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες Διαταγή πληρωμής και τοτε του ιδιοκτήτη που δεν πληρώνει κοινόχρηστα πάει το σκ#$ο στη κάλτσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαταγη πληρωμης δεν χρειαζεται το οκ απο την συνελευση ? 

Στις 20/3/2019 στις 4:49 ΜΜ, foakow είπε

Αυτοι δεν μαζευονται ουτε απο περιεργεια, θα μπλεξεις μαζι τους με διαταγες πληρωμων,εσυ να ''κυνηγας'' τον ιδιοκτητη, αυτος τον ενοικιαστη στα δικαστηρια κλπ ? Και αν εχει εφαρμοστει και η διαμεσολαβηση που ελεγαν , θελει δικηγορο, μπορει και ενα κυκλο ολων αυτων και επιπλεον εξοδα..

Σωστα ειπωθηκε, μονο για δικομανεις η ολη υποθεση

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Δεν πληρώνουν τόσο καιρό και θα πληρώσουν τώρα επειδή θα αναλάβεις εσύ; 

Προβλέπω να ανοίγεις σε λίγο νέο θρεντ με τίτλο νομικές συμβουλές για μπαταχτσιδες κοινοχρήστων 

Υγ: απορώ που θες να ασχοληθείς 

Δημοσ.

Μα είναι δυνατόν να μην έχει ρεύμα πολυκατοικία με 14 σπιτια; δηλαδή πόσα θα βγαινει το χρέος της ΔΕΗ δια 14 και πόσο να κάψουν 5 λάμπες led; Άσε το βασικότατο θέμα ασφαλειας, ο άλλος στον 3ο ξέρω γω αμα έχει τσάντες θα βάζει τον φακό στο στομα για να βλέπει και θα σωθεί με τα 20-30-40ευρω που θα γλιτώσει; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Μα είναι δυνατόν να μην έχει ρεύμα πολυκατοικία με 14 σπιτια; δηλαδή πόσα θα βγαινει το χρέος της ΔΕΗ δια 14 και πόσο να κάψουν 5 λάμπες led; Άσε το βασικότατο θέμα ασφαλειας, ο άλλος στον 3ο ξέρω γω αμα έχει τσάντες θα βάζει τον φακό στο στομα για να βλέπει και θα σωθεί με τα 20-30-40ευρω που θα γλιτώσει; 

Πως δεν είναι δυνατόν, αν δεν πληρώνουν οι 4-5 από αυτούς τι θα γίνει? Θα πληρώνουν τα μερίδια τους οι υπόλοιποι?

Σε παρόμοια περίπτωση πάντως που ξέρω, όλοι έχουν πάρει φακούς κεφαλής :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...