foakow Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Μένω σε μια πολυκατοικία που είναι πολλά χρόνια χωρίς διαχειριστή. Χωρίς θέρμανση, ασανσέρ, κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς) Θα υπάρχουν σίγουρα απλήρωτοι λογαριασμοί (κοινόχρηστο νερό είναι ήδη 650€) Ο προηγούμενος διαχειριστής έχει αποβιώσει , και δεν υπήρχαν ούτε βιβλία ούτε τίποτα. Σε συζητήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες έχω την εμπιστοσύνη τους να το "τρέξω" να τα βάλω τα Πράγματα σε μια τάξη, όσο γίνεται. Για να είμαι καλυμμένος νομικά, τι πρέπει να κάνω για να αναλάβω την διαχείριση από την αρχή; Υπ'οψιν ότι η κλήση σε συνάντηση συνιδιοκτητων μετά από τόσα χρόνια , έφερε μόλις 4/14 διαμερίσματα. Την πλειοψηφία των ψήφων την έχω από συζητήσεις που έχω κάνει. Ευχαριστώ
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, foakow είπε Καλησπέρα. Μένω σε μια πολυκατοικία που είναι πολλά χρόνια χωρίς διαχειριστή. Χωρίς θέρμανση, ασανσέρ, κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς) Θα υπάρχουν σίγουρα απλήρωτοι λογαριασμοί (κοινόχρηστο νερό είναι ήδη 650€) Ο προηγούμενος διαχειριστής έχει αποβιώσει , και δεν υπήρχαν ούτε βιβλία ούτε τίποτα. Σε συζητήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες έχω την εμπιστοσύνη τους να το "τρέξω" να τα βάλω τα Πράγματα σε μια τάξη, όσο γίνεται. Για να είμαι καλυμμένος νομικά, τι πρέπει να κάνω για να αναλάβω την διαχείριση από την αρχή; Υπ'οψιν ότι η κλήση σε συνάντηση συνιδιοκτητων μετά από τόσα χρόνια , έφερε μόλις 4/14 διαμερίσματα. Την πλειοψηφία των ψήφων την έχω από συζητήσεις που έχω κάνει. Ευχαριστώ Foakow Δημοσιεύσεις: 4 Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2018 10:55 pm Για να μην σου φορτώσουν τίποτα παλιά χρεοι, δώστε τα σε κάνα γραφείο έστω ξανά χρόνο να καθαρίσει η κατάσταση και αργότερα αν ακόμα θες παρτα εσύ
tz3s Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Νομιζω οτι δικαστικα αν το πας ειναι πολυ ευκολο και απλο να κερδισεις αμα καποιος σου χρωσταει.. Το θεμα ειναι να ξεχρεωσετε πριν αναλαβεις οτι υπαρχει! 1
bluesattack Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, foakow είπε Καλησπέρα. Μένω σε μια πολυκατοικία που είναι πολλά χρόνια χωρίς διαχειριστή. Χωρίς θέρμανση, ασανσέρ, κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς) Θα υπάρχουν σίγουρα απλήρωτοι λογαριασμοί (κοινόχρηστο νερό είναι ήδη 650€) Ο προηγούμενος διαχειριστής έχει αποβιώσει , και δεν υπήρχαν ούτε βιβλία ούτε τίποτα. Σε συζητήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες έχω την εμπιστοσύνη τους να το "τρέξω" να τα βάλω τα Πράγματα σε μια τάξη, όσο γίνεται. Για να είμαι καλυμμένος νομικά, τι πρέπει να κάνω για να αναλάβω την διαχείριση από την αρχή; Υπ'οψιν ότι η κλήση σε συνάντηση συνιδιοκτητων μετά από τόσα χρόνια , έφερε μόλις 4/14 διαμερίσματα. Την πλειοψηφία των ψήφων την έχω από συζητήσεις που έχω κάνει. Ευχαριστώ Foakow Δημοσιεύσεις: 4 Εγγραφή: Τετ Δεκ 26, 2018 10:55 pm Μην ασχολεισαι καθολου.Θα εισαι σαν πολιτικος ....χωρις κανενα οπαδο και χωρις προσωπικο οφελος Απο τα bold φαινεται οτι το πολυκατοικια ειναι ενα βημα πριν ανακηρυχθει αναρχοαυτονομη 😆 1
bluesattack Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Εξαλλου, με 70 % αποχη , το εκλογικο σωμα δειχνει οτι εχει μια ροπη..προς την αδιαφορια 1
kage Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ανοιγεις αφμ πολ.κιας και μετα λογαριασμο πολ.κιας για να βαζουν λεφτα μεσα(ebanking ή atm ή καταθεση γκισε) οσοι δεν "προλαβαινουν"...μετα πηγαινεις για διακανονισμους(δεη+ευδαπ)... Βλεπεις ποσο βγαινει στον καθενα κ μετα προσθετεις στο περιπου απο τελευταια κοινοχρηστα και τα τρεχοντα μηνιαια... Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει ενοικιαστες κ ιδιοκτητες να σπρωχνουν απο χ ευρω ο καθενας το μηνα...σου παν θα το κανουν ή απλα βολευτηκαν ? Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από kage
adi32 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Πιο εύκολα λύνεται το κυπριακό πάρα η διαχείριση πολυκατοικίας όταν δεν πληρώνουν
Lacepo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Υπαρχει πλεον η νομικη οδος για οσους χρωστανε, και εμεις στην πολυκατοικια κατι τετοιους βλακες που νομιζαν οτι βολευτηκαν αλλα το εξωδικο παει συννεφο πλεον και το σκατο στην καλτσα νεοελληναρα μου
Pokemon640 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Αρχικά το ασανσέρ το ξεχνάς, είναι επικίνδυνο αν είναι στάσιμο τόσο καιρό χωρίς έλεγχο από ειδικό συνεργείο. Αν είναι και αρχαίο (που θα είναι). Το κάθε ανέβα-κατέβα θα σου πηγαίνει αρκετά € και για τόσα λίγα άτομα που πληρώνουν δεν αξίζει. Ξεκινήστε από τα απλά πράγματα : φώτα, νερό, βάψιμο (αν χρειαστεί) και μετά ΑΝ βρεθούν οι 15 ιδιοκτήτες έστω, συζητάτε για ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση, είναι σύνθετο θέμα, αλλά εφόσον έχετε 70% αποχή, δεν αξίζει. Ο καθένας ας έχει τον καυστήρα του με φυσικό αέριο και ας πληρώνει όσο καίει, με την εγκατάσταση και τα σώματα που θα πλερώ ο ίδιος.
vagos789 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Η συναντηση των ιδιοκτητων πρεπει να ειναι πλειοψηφικη αν μη τι αλλο,η εμπιστοσυνη που σου εχουν θα εξανεμιστει μολις ζητησεις λεφτα (εστω 1 ευρω ) ,απο τη στιγμη που θα το κανεις αυτο θα εισαι απατεωνας 1
pontez2 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Κατ΄αρχην για να αναλάβεις διαχειριστής στη πολυκατοικία,πρέπει να σε ψηφίσει η πλειοψηφία. Οχι μονο στα λόγια. Παρουσία της πλειοψηφίας. Και καταγράφεται στο πρακτικό, παρουσία της πλειοψηφίας η οποία πρέπει να υπογράψει κιόλας. Αν υπάρχουν χρέη προς ΔΕΗ, νερό κτλ, πρέπει να τα επιμερηστείτε. Κοινώς πρέπει να ξεκαθαρίσεις, το ποιοί έχουν σκοπό να πληρώσουν. Γραφείο δε θα σε αναλάβει αν δεν υπάρχει αποθεματικό τουλάχιστον 1000 ευρω. Δεν ειναι βλάκες στις εταιρίες να αναλαμβάνουν να λυσουν προβλήματα ανευθηνων ανθρωπων. Spoiler Και κάπου εδω να πω και το δικό μου πόνο που δεν έχει καμία σχέση με το τόπικ. Βρε μπαγλαμά κύριε Τάδε που κατεβαίνεις για δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, όταν 20 χρόνια δεν εμφανίζεσαι καν σε συνέλευση της πολυκατοικίας σου και χρωστάς 3 χρόνια.
thory Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, foakow είπε κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς) Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω και γω στην πολυκατοικία που μένω εδώ και 2 χρόνια. Είμαστε λίγα διαμερίσματα (πέντε) και αυτοί μάλλον? έχουν συνεννοηθεί να μην ανάβουν το φως στην είσοδο για να μην χρεώνει. Το θέμα είναι ότι η πολυκατοικία βρίσκεται ήδη σε σκοτεινό δρόμο οπότε είναι το απόλυτο σκοτάδι, παλεύω με τον φακό και τα κλειδιά κάθε βράδυ για να μπω μέσα. Τους έχω πει κάμποσες φορές αλλά δεν καταλαβαίνουν. Βασικά είναι όλοι πάνω από 50 οπότε σπάνια γυρνούν βράδυ και δεν τους νοιάζει. Εγώ όταν φεύγω απόγευμα και γυρνάω σπίτι βράδυ το ανάβω πριν φύγω αλλά πάντα κάποιος κατεβαίνει και το σβήνει. Καμιά συμβουλή μπας και βγάλω άκρη; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από thory 1
vagos789 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Αν δεν εχετε λαμπα LED βαλε μια με δικα σου εξοδα και γραψε ενα χαρτι που θα βαλεις διπλα στο διακοπτη ή και στο ασανσερ οπου θα τους εξηγεις οτι αυτη η λαμπα καιει τοσα βατ επι τοσες ωρες (8) επι 365 μας κανει πχ 4 ευρω το χρονο και αρα δεν υπαρχει κανενας λογος να μην εχουμε φως
vasilllis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 16 ώρες πριν, foakow είπε Καλησπέρα. Μένω σε μια πολυκατοικία που είναι πολλά χρόνια χωρίς διαχειριστή. Χωρίς θέρμανση, ασανσέρ, κοινόχρηστο ρεύμα (μπαίνουμε με φακούς) Θα υπάρχουν σίγουρα απλήρωτοι λογαριασμοί (κοινόχρηστο νερό είναι ήδη 650€) Ο προηγούμενος διαχειριστής έχει αποβιώσει , και δεν υπήρχαν ούτε βιβλία ούτε τίποτα. Σε συζητήσεις με πολλούς ιδιοκτήτες έχω την εμπιστοσύνη τους να το "τρέξω" να τα βάλω τα Πράγματα σε μια τάξη, όσο γίνεται. Για να είμαι καλυμμένος νομικά, τι πρέπει να κάνω για να αναλάβω την διαχείριση από την αρχή; Υπ'οψιν ότι η κλήση σε συνάντηση συνιδιοκτητων μετά από τόσα χρόνια , έφερε μόλις 4/14 διαμερίσματα. Την πλειοψηφία των ψήφων την έχω από συζητήσεις που έχω κάνει. Ευχαριστώ Eφοσον θες να αναλαβεις (ο μονος τροπος να ξαναγινει ανθρωπινη η πολυκατοικια) ,πας σε δεη ευδαπ ,ασανσερ προηγουμενοι καθαριστες κλπ να μαθεις τα χρεη. Κατοπιν ενημερωνεις οτι τα χρεη ειναι τοσα και θα βαλει το καθε διαμερισμα απο τοσα χρηματα να ξεχρεωσετε.Θα παρεις και ενα βιβλιο πρακτικων οπου θα υπογραφουν ολοι ( ή το 50%+1) οτι ενημερωθηκαν για αυτα και εγιναν αυτες οι ενεργειες ,πηρα αυτα τα λεφτα,εδωσα εκεινα κλπ. 7 λεπτά πριν, thory είπε Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζω και γω στην πολυκατοικία που μένω εδώ και 2 χρόνια. Είμαστε λίγα διαμερίσματα (πέντε) και αυτοί μάλλον? έχουν συνεννοηθεί να μην ανάβουν το φως στην είσοδο για να μην χρεώνει. Το θέμα είναι ότι η πολυκατοικία βρίσκεται ήδη σε σκοτεινό δρόμο οπότε είναι το απόλυτο σκοτάδι, παλεύω με τον φακό και τα κλειδιά κάθε βράδυ για να μπω μέσα. Τους έχω πει κάμποσες φορές αλλά δεν καταλαβαίνουν. Βασικά είναι όλοι πάνω από 50 οπότε σπάνια γυρνούν βράδυ και δεν τους νοιάζει. Εγώ όταν φεύγω απόγευμα και γυρνάω σπίτι βράδυ το ανάβω πριν φύγω αλλά πάντα κάποιος κατεβαίνει και το σβήνει. Καμιά συμβουλή μπας και βγάλω άκρη; Εφοσον δεν καταλαβαινουν υπαρχουν οι εξης λυσεις: τα βαζεις εσυ με δικα σου εξοδα και τα αφαιρεις απο τα κοινοχρηστα(δεν το συνιστω) πας σε ενα δικηγορο και στελνει καποιο εξωδικο να ταρακουνηθουν λιγο οτι θετουν σε κινδυνο την σωματικη ακεραιοτητα και ειναι υπευθυνοι αυτοι κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα