tz3s Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δεν γινεται να θες να πας Αγγλια και το πρωτο πραγμα που σε ενδιαφερει ειναι αν θα εχεις μια δουλεια ωστε να καταφερεις να παρεις μηχανη.... Απλα δεν γινεται... Και για να σ λυσω την απορια, ΑΜΑ βρεις δουλεια, σιγουρα θα καταφερεις να παρεις μια μηχανη πολυ πιο ευκολα απο οτι στην Ελλαδα. Εννοειται με μεγαλυτερο κοστος και εξοδα. Αλλα πρωτα οταν με το καλο φτασεις εκει θα καταλαβεις οτι η μηχανη ειναι μια κα$λα που δν την σκεφτηκες οριμα... και παει σε 2η-3η μοιρα 1
CyberWolf Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, tz3s είπε Δεν γινεται να θες να πας Αγγλια και το πρωτο πραγμα που σε ενδιαφερει ειναι αν θα εχεις μια δουλεια ωστε να καταφερεις να παρεις μηχανη.... Απλα δεν γινεται... Και για να σ λυσω την απορια, ΑΜΑ βρεις δουλεια, σιγουρα θα καταφερεις να παρεις μια μηχανη πολυ πιο ευκολα απο οτι στην Ελλαδα. Εννοειται με μεγαλυτερο κοστος και εξοδα. Αλλα πρωτα οταν με το καλο φτασεις εκει θα καταλαβεις οτι η μηχανη ειναι μια κα$λα που δν την σκεφτηκες οριμα... και παει σε 2η-3η μοιρα Δεν ειναι το πρωτο πραγμα φυσικα που θα κανω ειναι αναμενομενο, αυτο θα γινει οταν θα μπορουμε να τα βγαλουμε περα. Οταν εννοεις με μεγαλυτερο κοστοσ και εξοδα; Την μηχανη πολυ πιθανον να την παρω απο Ελλαδα και μετα να την παω εκει περα αλλα οπως ειπα και πριν δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να γινει αυτο. 16 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Φιλε μου να εχεις υπ οψιν σου οτι εχεις ενα βουνο μπροστα σου. Μπορει στο Η/Β να υπαρχουν περισσοτερες δουλειες αλλα εχεις να ανταγωνιστεις και πολλαπλασιους συν-υποψηφιους. Ενδεχωμενως να χρειαστει να κανεις καποια αλλη δουλεια τον πρωτο καιρο. επισης εχε υποψιν οτι ειναι πιθανο τον πρωτο καιρο να μεινετε με συγκατοικους. Δεν με πειραζει να κανω και 1 ή και 2 δουλειες μεχρι να βρω τα πατηματα μου, καλα για το να μενω με αλλους δεν παιζει σε καμια περιπτωση για πολλους και διαφορους λογους.
ManFromEarth Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 32 λεπτά πριν, roympos1994 είπε Δεν με πειραζει να κανω και 1 ή και 2 δουλειες μεχρι να βρω τα πατηματα μου, καλα για το να μενω με αλλους δεν παιζει σε καμια περιπτωση για πολλους και διαφορους λογους. Σε αυτη την περιπτωση, ισως εχεις διαλεξει λαθος χωρα για να μεταναστευσεις. 3 1
epp Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, roympos1994 είπε Δεν ειναι το πρωτο πραγμα φυσικα που θα κανω ειναι αναμενομενο, αυτο θα γινει οταν θα μπορουμε να τα βγαλουμε περα. Οταν εννοεις με μεγαλυτερο κοστοσ και εξοδα; Την μηχανη πολυ πιθανον να την παρω απο Ελλαδα και μετα να την παω εκει περα αλλα οπως ειπα και πριν δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να γινει αυτο. Δεν με πειραζει να κανω και 1 ή και 2 δουλειες μεχρι να βρω τα πατηματα μου, καλα για το να μενω με αλλους δεν παιζει σε καμια περιπτωση για πολλους και διαφορους λογους. Η κουλτουρα διαμονης του Η.Β. ειναι σε μεγαλο βαθμο ετσι και η συγκατοικηση (και δεν αναφερομαι στα φοιτητικα χρονια ειτε σε πρακτικαριους) ειναι συχνα το στανταρτ οσο δεν εχεις παιδια. Οποτε ισως πρεπει να σκεφτεις αν οντως εισαι στην σωστη χωρα ειτε να επιλεξεις πολυ φτηνη και μικρη πολη στα βορεια, θα σου προτεινα να πας εστω για βολτα σε καποια πολυ εκτος λονδινου πριν μετακομισεις οριστικα. Επισης χωρις να θελω να σε αποθαρρυνω με βαση τα λεγομενα σου (περι qualifications και ελλειψης δυνατων language skills) θα πρεπει να περιμενεις σκληροτατο ανταγωνισμο (απο Ινδους και Πακιστανους μεχρι ευρωπαιους και ντοπιους κυριολεκτικα καθε εναν που εχει ενα βασικοτατο τεχνικο υποβαθρο και μιλαει αγγλικα) για να βρεις θεση εργασιας και να ξερεις οτι δεν θα ειναι η γη της επαγγελιας οσο αφορα το χρηματικο. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2019 από epp
merkon Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Οπως ανεφερε και η Iris_89, οσο πιο βορεια, τοσο πιο φθηνα. Αγγλια δεν ειναι μονο το Λονδινο και τρελαινομαι οταν το ακουω αυτο. Το Λονδινο ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, παρα πολυ crowdy and busy, too much traffic around, νιωθεις οτι βρισκεσαι σε ενα χαος. Δε λεω, για ενα Σαββατοκυριακο ειναι πολυ ωραιο και σιγουρα εχει απειρα πραγματα να δεις και να επισκεφτεις, αλλα δεν ειναι για να ζεις. Τωρα θα σου πω την δικη μου εμπειρια και τι εχω καταλαβει εγω απο τον σχεδον ενα χρονο που ειμαι στην Αγγλια. Οσο πιο μακρια απο το Λονδινο και πιο βορεια, τοσο φθηνοτερα. Υπαρχουν μια χαρα πολεις που μπορεις να ζησεις με πολυ χαμηλοτερο κοστος ζωης απο το Λονδινο, οπως το Leicester, Manchester, Leeds, Liverpool, Sheffield και πολλες αλλες. Ο ανταγωνισμος ειναι ΠΟΛΥ μεγαλος, υπαρχει κοσμος με προυπηρεσια και συγκεκριμενα UK experience που σιγουρα θα προτιμηθει εναντι καποιου που εχει λιγοτερη προυπηρεσια ή καθολου UK experience, ακομα και αν εχει πτυχια. Η προσωπικη μου εμπειρια λεει πως θελει υπομονη απο ολες τις αποψεις για τον πρωτο καιρο, μπορει να σου παρει πολυ χρονο μεχρι να βρεις τα πατηματα σου. Εξαρταται απο το αντικειμενο που ψαχνεις για δουλεια, τι πτυχια εχεις, τι εισαι διατεθιμενος να κανεις. Αν δεν θες συγκατοικηση οπως αναφερεις, τοτε μη κοιταξεις καν για Λονδινο, η συγκατοικηση στο Λονδινο θεωρειται δεδομενη. Για να εχεις επαγγελματικη εξελιξη πρεπει σιγουρα να μιλας καλα την γλωσσα και οχι απλα να συνεννοεισαι, ισως χρειαστει να κανεις οποιαδηποτε δουλεια στην αρχη για να επιβιωσεις και γενικα δεν ειναι ολα οπως ακριβως νομιζουν ολοι. Σιγουρα ομως αν καταφερεις να βρεις μια καλη δουλεια, να παιρνεις καλο μισθο, να βγαζεις τα εξοδα σου και να σου μενουν λεφτα στην ακρη, η Αγγλια σου προσφερει πραγματικα απειρες προοπτικες για καριερα και για επαγγελματικη ανοδο στο αντικειμενο που επιθυμεις. Οσον αφορα τα εξοδα, προσωπικα μετακομισα απο το Milton Keynes, που ειναι μια πολη περιπου 45' εκτος Λονδινου, στο Leeds και το κοστος ζωης ειναι διαφορετικο. Το σπιτι μου στοιχιζει λιγοτερο απο εκεινο που ειχα πριν στο Milton Keynes και ειναι νεοχτιστη μεζονετα με κηπο, ενω πριν εμενα σε μια γκαρσονιερα που χωρουσα ισα ισα. Αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι, μη διστασεις να μου στειλεις πμ.
CyberWolf Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 22 λεπτά πριν, merkon είπε Οπως ανεφερε και η Iris_89, οσο πιο βορεια, τοσο πιο φθηνα. Αγγλια δεν ειναι μονο το Λονδινο και τρελαινομαι οταν το ακουω αυτο. Το Λονδινο ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, παρα πολυ crowdy and busy, too much traffic around, νιωθεις οτι βρισκεσαι σε ενα χαος. Δε λεω, για ενα Σαββατοκυριακο ειναι πολυ ωραιο και σιγουρα εχει απειρα πραγματα να δεις και να επισκεφτεις, αλλα δεν ειναι για να ζεις. Τωρα θα σου πω την δικη μου εμπειρια και τι εχω καταλαβει εγω απο τον σχεδον ενα χρονο που ειμαι στην Αγγλια. Οσο πιο μακρια απο το Λονδινο και πιο βορεια, τοσο φθηνοτερα. Υπαρχουν μια χαρα πολεις που μπορεις να ζησεις με πολυ χαμηλοτερο κοστος ζωης απο το Λονδινο, οπως το Leicester, Manchester, Leeds, Liverpool, Sheffield και πολλες αλλες. Ο ανταγωνισμος ειναι ΠΟΛΥ μεγαλος, υπαρχει κοσμος με προυπηρεσια και συγκεκριμενα UK experience που σιγουρα θα προτιμηθει εναντι καποιου που εχει λιγοτερη προυπηρεσια ή καθολου UK experience, ακομα και αν εχει πτυχια. Η προσωπικη μου εμπειρια λεει πως θελει υπομονη απο ολες τις αποψεις για τον πρωτο καιρο, μπορει να σου παρει πολυ χρονο μεχρι να βρεις τα πατηματα σου. Εξαρταται απο το αντικειμενο που ψαχνεις για δουλεια, τι πτυχια εχεις, τι εισαι διατεθιμενος να κανεις. Αν δεν θες συγκατοικηση οπως αναφερεις, τοτε μη κοιταξεις καν για Λονδινο, η συγκατοικηση στο Λονδινο θεωρειται δεδομενη. Για να εχεις επαγγελματικη εξελιξη πρεπει σιγουρα να μιλας καλα την γλωσσα και οχι απλα να συνεννοεισαι, ισως χρειαστει να κανεις οποιαδηποτε δουλεια στην αρχη για να επιβιωσεις και γενικα δεν ειναι ολα οπως ακριβως νομιζουν ολοι. Σιγουρα ομως αν καταφερεις να βρεις μια καλη δουλεια, να παιρνεις καλο μισθο, να βγαζεις τα εξοδα σου και να σου μενουν λεφτα στην ακρη, η Αγγλια σου προσφερει πραγματικα απειρες προοπτικες για καριερα και για επαγγελματικη ανοδο στο αντικειμενο που επιθυμεις. Οσον αφορα τα εξοδα, προσωπικα μετακομισα απο το Milton Keynes, που ειναι μια πολη περιπου 45' εκτος Λονδινου, στο Leeds και το κοστος ζωης ειναι διαφορετικο. Το σπιτι μου στοιχιζει λιγοτερο απο εκεινο που ειχα πριν στο Milton Keynes και ειναι νεοχτιστη μεζονετα με κηπο, ενω πριν εμενα σε μια γκαρσονιερα που χωρουσα ισα ισα. Αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι, μη διστασεις να μου στειλεις πμ. λογικα ή εχεις πολλα μηνυματα ή τα εχεις κλεισει γιατι δεν μπορω να σου στειλω.
tonys83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Καλημερα και απο εμενα απο το Λονδινο, Ηρθα Λονδινο με 13 χρονια πουπηρεσια στο ΙΤ απο ελλαδα, Χωρις πτυχειο χωρις τπτ, Βρηκα δουλεια πολυ γρηγορα, Η εξελιξη μου φοβερη αυτον τον ενα χρονο που ειμαι εδω, Το Λονδινο το σιχαθηκα γρηγορα, Σκευτομαι να γυρισω πισω ελλαδα η να μετακομοισω πιο βορεια, Και σκεψου ειμαι με την κοπελα μου ζω με συγγατικιση που ειναι κατι πολυ δυσκολο για μενα 37 χρονων βλεπεις... Δεν ειναι το Λονδινο για ολους και μετανιωσα που ηρθα Λονδινο για ξεκηνιμα αν ειμουν σε μια πιο ηρεμη πολη ισως να την παλευα, ΘΕΤΙΚΑ + Εξελιξη + χρημα + εμπειρια ΑΡΝΗΤΗΚΑ - Ζωη - σπιτια - χαος Sorry για τα ορθογραφικα μου Και σκεψου τα αγγλικα μου ειναι και χαλια αλλα διορθωθηκα.... 1
CyberWolf Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, tonys83 είπε Καλημερα και απο εμενα απο το Λονδινο, Ηρθα Λονδινο με 13 χρονια πουπηρεσια στο ΙΤ απο ελλαδα, Χωρις πτυχειο χωρις τπτ, Βρηκα δουλεια πολυ γρηγορα, Η εξελιξη μου φοβερη αυτον τον ενα χρονο που ειμαι εδω, Το Λονδινο το σιχαθηκα γρηγορα, Σκευτομαι να γυρισω πισω ελλαδα η να μετακομοισω πιο βορεια, Και σκεψου ειμαι με την κοπελα μου ζω με συγγατικιση που ειναι κατι πολυ δυσκολο για μενα 37 χρονων βλεπεις... Δεν ειναι το Λονδινο για ολους και μετανιωσα που ηρθα Λονδινο για ξεκηνιμα αν ειμουν σε μια πιο ηρεμη πολη ισως να την παλευα, ΘΕΤΙΚΑ + Εξελιξη + χρημα + εμπειρια ΑΡΝΗΤΗΚΑ - Ζωη - σπιτια - χαος Sorry για τα ορθογραφικα μου Και σκεψου τα αγγλικα μου ειναι και χαλια αλλα διορθωθηκα.... Στο IT οταν πηγες ποσο γρηγορα βρηκες δουλεια και ας μην ηξερες αγγλικα; Γενικα για εναν καινουριο τι του ζητανε ας πουμε να ξερει για να τον παρουν; Τωρα που πληρωνεσε καλα πως και δεν μενεις μονο και μενεις με αλλους; (οταν λες οτι εισαι σε συγκατοίκηση εννοεις μεσα στο ιδιο σπιτι ολοι μαζι;)
merkon Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 48 λεπτά πριν, roympos1994 είπε λογικα ή εχεις πολλα μηνυματα ή τα εχεις κλεισει γιατι δεν μπορω να σου στειλω. Ηταν γεματο το mailbox, το καθαρισα και τωρα μπορεις να μου στειλεις εαν θελεις
tonys83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Ναι 5 δωματια 9 ατομα.. εχει και με πιο λιγα ατομα, αλλα με αλλους δεν ειχα μεινει ποτε οποτε ουτε και τωρα που το δοκιμασα το αντεχω, Βρηκα δουλεια σχεδον 40-50 μερες απο την μερα που αρχισα να στελνω βιογραφικα, Αυτο που δεν περιμενα και με δυσκολεψε ειναι οτι τα περρισοτερα προβληματα τα λυνω μεσω τηλ, Και ειναι δυσκολο στην αρχη με τα αγγλικα... Απο εκει και περα οταν παω επισκεψεις τα ιδια προβληματα με ελλαδα πανω κατω, Ζητανε office 365 - exchange mails setup and troubleshoot - printers - health checks basic - Network Knowledge για να μεινω μονος Λονδινο πρεπει να βγαζουμαι εγω και η κοπελα μου απο 25,000 ο καθενας για να μπορουμε να εχουμε ενα studio σαπιο βρομικο και μικρο.... υπολογιζε 1000 με 1400 λιρες για ενα στουντιο και απο 500 λιρες τον μηνα προσωπικα εξοδα Μοιραζομαι μπανιο κουζινα σαλωνι ... και δεν αραζω εκει γιατι εχει κοσμο γενικα οποτε περιοριζομαι στο δωματιακι και δεν ειναι και οτι πιο ευκολο...
armagedwnn Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Το που θα μείνετε δεν κρίνετε από την συγκεκριμένη σχολή που θέλει να κάνει το μεταπτυχιακό η φίλη σου.?
CyberWolf Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Το που θα μείνετε δεν κρίνετε από την συγκεκριμένη σχολή που θέλει να κάνει το μεταπτυχιακό η φίλη σου.? Αν εννοεις περιοχη ναι αναλογα που θα ειναι εκει θα παμε απλα κανουμε γενικη συζητηση. 12 λεπτά πριν, tonys83 είπε Ναι 5 δωματια 9 ατομα.. εχει και με πιο λιγα ατομα, αλλα με αλλους δεν ειχα μεινει ποτε οποτε ουτε και τωρα που το δοκιμασα το αντεχω, Βρηκα δουλεια σχεδον 40-50 μερες απο την μερα που αρχισα να στελνω βιογραφικα, Αυτο που δεν περιμενα και με δυσκολεψε ειναι οτι τα περρισοτερα προβληματα τα λυνω μεσω τηλ, Και ειναι δυσκολο στην αρχη με τα αγγλικα... Απο εκει και περα οταν παω επισκεψεις τα ιδια προβληματα με ελλαδα πανω κατω, Ζητανε office 365 - exchange mails setup and troubleshoot - printers - health checks basic - Network Knowledge για να μεινω μονος Λονδινο πρεπει να βγαζουμαι εγω και η κοπελα μου απο 25,000 ο καθενας για να μπορουμε να εχουμε ενα studio σαπιο βρομικο και μικρο.... υπολογιζε 1000 με 1400 λιρες για ενα στουντιο και απο 500 λιρες τον μηνα προσωπικα εξοδα Μοιραζομαι μπανιο κουζινα σαλωνι ... και δεν αραζω εκει γιατι εχει κοσμο γενικα οποτε περιοριζομαι στο δωματιακι και δεν ειναι και οτι πιο ευκολο... Με αυτα που ζητανε πανω κατω τα ξερω αν οχι ολα αλλα αρκετα, τωρα για να τους λεω απο το τηλ ειναι λιγο προβλημα γιατι αλλο να το κανω εγω που τα ξερω και αλλο να εξηγώ step by step τι να κανει γιατι οπως ξερουμε δεν ξερω και πολυ καλα αγγλικα και αμα πετυχω και κανεναν χαζο αντε βγαλε ακρη. (εισαι σε εταιρια και πας και τους βοηθας ή εισαι σαν εξωτερικος συνεργατης;) Πολλα ατομα καλυτερα να μην εχω να φαω για ενα χρονικο διαστημα παρα να μενω με τους ξεμπαρκους.
tonys83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Σε εταιρια ειμαι δευτερα με παρασκευη 40 ωρες την βδομαδα 9-6 με μια ωρα διαλειμα... αν ειμουν 25 ξανα το εκανα ανετα αλλα μετα τα 35 μου ηρθε πολυ δυσκολο... Αποψη μου ελα οσο εισαι νεος ακομα και δεν θα το μετανιωσεις... εγω αν και θελω να φυγω δεν το μετανιωσα στιγμη που το τολμησα
Iris_89 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 @roympos1994 Μπες λιγο στο indeed.co.uk να δεις τι παιζει. Ισως κατι σαν ICT Technician, junior?!
gmts Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Για ICT technician στο πολύ περίπου κανα 20.000 λίρες αν μιλάμε για junior.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα