pgavalito Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 12 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Περιαγωγη υπαρχει οποτε απλα κανεις χρηση των δεδομενων που σου δινει το προγραμμα της κινητης.Αν εισαι με καρτα δεν ξερω παρε τηλ τον παροχο και ρωτα.Προσοχη αν εισαι με συμβολαιο τα δωρεαν πχ 1500 προς κοσμοτε δεν ισχυουν. Για μερη θα πας παλατι του λαου, στα παρκα χερεστραου και τσισμιτζιου,στην επαυλη του τσαουσεσκου, βολτα στην παλια πολη.Αυτα εινα τα βασικα.Trip advisor θα βρεις και αλλα οποτε ψαξου λιγο. Γενικα ειναι απο τις πιο ευκολες πολεις οποτε δεν θα μπερδευτεις.Ορεξη για βολτα να εχεις και μην σε νοιαζει. Αδελφέ μου, είσαι πολύ ρομαντικός!! Εγώ που βρέθηκα εκεί λόγω δουλειάς και μισώ τα αξιοθέατα, προτείνω απλά την παλιά πόλη λόγω των άπειρων και καλών pubs, οι οποίες σερβίρουν ποιοτική μπύρα με ωραία συνοδευτικά 😎😋 1
eidikos33 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 8 λεπτά πριν, paylidis είπε Παρεπιμπτοντως συμφέρει αρκετά αν είστε 2-3 άτομα αντί του uber (που εγώ δε το χρησινοποιω γιατί μου στραβόκάθεται καπως άνευ συγκεκριμένου λόγου), δυνατότητα να κλείσεις ιδιωτική μεταφορά με κάποια εταιρεία. Εγώ είχα πληρώσει σε ευρώ περίπου 30€, ήρθε μας πήρε από το αεροδρόμιο με βαλιτσες κλπ 4 άτομα με πολυτελές suv και μας πήγε στο ξενοδοχείο μπαμ μπαμ. Οικονομικά βέβαια πιθανώς να συμφέρει το Uber το εχω ακουσει και αυτο
Menelaos83 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 23 λεπτά πριν, paylidis είπε Παρεπιμπτοντως συμφέρει αρκετά αν είστε 2-3 άτομα αντί του uber (που εγώ δε το χρησινοποιω γιατί μου στραβόκάθεται καπως άνευ συγκεκριμένου λόγου), δυνατότητα να κλείσεις ιδιωτική μεταφορά με κάποια εταιρεία. Εγώ είχα πληρώσει σε ευρώ περίπου 30€, ήρθε μας πήρε από το αεροδρόμιο με βαλιτσες κλπ 4 άτομα με πολυτελές suv και μας πήγε στο ξενοδοχείο μπαμ μπαμ. Οικονομικά βέβαια πιθανώς να συμφέρει το Uber To ανεφερα και γω στην αρχη αλλα ειπε θα ειναι 1 ατομο 30 ευρω ειναι παρα πολλα.Εγω οπως προειπα ειχα κλεισει με 14. 20 λεπτά πριν, pgavalito είπε Αδελφέ μου, είσαι πολύ ρομαντικός!! Εγώ που βρέθηκα εκεί λόγω δουλειάς και μισώ τα αξιοθέατα, προτείνω απλά την παλιά πόλη λόγω των άπειρων και καλών pubs, οι οποίες σερβίρουν ποιοτική μπύρα με ωραία συνοδευτικά 😎😋 Νταξει γουστα ειναι αυτα.Φυσικα δεν παρελειψα ουτε τις pubs ουτε την διασκεδαση. Α και για να μην ξεχασω για τον φιλο που θα παει, μην ξεχασεις να πας therme.Θα με θυμηθεις... 35 λεπτά πριν, eidikos33 είπε καρτοκινητο whats up εχω Μιλα με κοσμοτε να δεις τι σε συμφερει. 2
eidikos33 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Moνος θα ταξιδεψω θα βρω το ατομο εκει ☺️ 1
APPLEGEEK Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Ποσο κοστιζει σε ευρω το ταξι για να παω απο το αεροδρομιο στο κεντρο της πολης? 5-8 ευρώ ανάλογα
ntguitar Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Τι; Δεν κατάλαβα! Φοιτητής εισαι; Ποιος εισαι;
katerinazzz Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Λοιπόν, θα γράψω κι εγώ την εμπειρία μου, μιας και γύρισα λίγες εβδομάδες πριν από το Βουκουρέστι και δεν ήξερα τι να κάνω όσον αφορά τα χρήματα. Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι τελικά δεν άλλαξα χρήματα. Δεν χρειάστηκα προσωπικά καθόλου μετρητά, ακόμη και για το λεωφορείο, μιας και έχουν όλα τα λεωφορεία ανέπαφα μηχανήματα για πληρωμή με κάρτα το οποίο κρατάει 0,65 λεπτά του ευρώ. Πλήρωνα με τη κάρτα μου ( Πειραιώς) και μου κρατούσε προμήθεια όπως υπολόγισα 2,5%. Η φίλη μου που άλλαξε κάποια χρήματα σε ένα ανταλλακτηριο εδώ Θεσσαλονίκη, της κράτησαν προμήθεια 10%. Γενικά δε ξόδεψα πολλά χρήματα οπότε και δε με ενόχλησε καθόλου η προμήθεια. Αν πήγαινα σε κάποια τράπεζα να αλλάξω χρήματα, δε γνωρίζω τι προμήθεια θα μου κρατούσε είναι η αλήθεια. Πριν κάποια χρόνια είχα αλλάξει χρήματα από ευρώ σε αγγλικές λίρες στην τράπεζα Ελλάδος αλλά δε θυμάμαι καθόλου τη προμήθεια. Γενικά πάντως, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι θα χάσεις κάποια χρήματα όπως και να χει αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε κράτος με διαφορετικό νόμισμα. Είχα διαβάσει για τη revolut σε κάποια σχόλια αλλά δεν έβγαλα οπότε δεν έχω εμπειρία σε αυτό δυστυχώς... 1
xgol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Συγγνωμη, τα ευρω δε χρησιμοποιούνται στη Ρουμανια; Ξερω από αναφορες γνωστου, πως μεχρι και αγοραπωλησίες ακινήτων γινονται πλεον σε ευρω.
vamvakoolas Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, xgol said: Συγγνωμη, τα ευρω δε χρησιμοποιούνται στη Ρουμανια; Ξερω από αναφορες γνωστου, πως μεχρι και αγοραπωλησίες ακινήτων γινονται πλεον σε ευρω. ναι αλλα δε πολυσυμφερει... Οι Ρουμανοι θελουν γιατι το ευρω ειναι σχετικα σταθερο νομισμα με αξια. Κλασσικα στις αναλογιες στρογγυλοποιουν προς τα πανω (συχνα κατα πολυ) οταν ειναι να πληρωσεις με ευρω. Οπως εκανε και ο αποπανω εγω τοσο χρονια Ρουμανια ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει ευρω Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από vamvakoolas 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, katerinazzz είπε Λοιπόν, θα γράψω κι εγώ την εμπειρία μου, μιας και γύρισα λίγες εβδομάδες πριν από το Βουκουρέστι και δεν ήξερα τι να κάνω όσον αφορά τα χρήματα. Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι τελικά δεν άλλαξα χρήματα. Δεν χρειάστηκα προσωπικά καθόλου μετρητά, ακόμη και για το λεωφορείο, μιας και έχουν όλα τα λεωφορεία ανέπαφα μηχανήματα για πληρωμή με κάρτα το οποίο κρατάει 0,65 λεπτά του ευρώ. Πλήρωνα με τη κάρτα μου ( Πειραιώς) και μου κρατούσε προμήθεια όπως υπολόγισα 2,5%. Η φίλη μου που άλλαξε κάποια χρήματα σε ένα ανταλλακτηριο εδώ Θεσσαλονίκη, της κράτησαν προμήθεια 10%. Γενικά δε ξόδεψα πολλά χρήματα οπότε και δε με ενόχλησε καθόλου η προμήθεια. Αν πήγαινα σε κάποια τράπεζα να αλλάξω χρήματα, δε γνωρίζω τι προμήθεια θα μου κρατούσε είναι η αλήθεια. Πριν κάποια χρόνια είχα αλλάξει χρήματα από ευρώ σε αγγλικές λίρες στην τράπεζα Ελλάδος αλλά δε θυμάμαι καθόλου τη προμήθεια. Γενικά πάντως, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι θα χάσεις κάποια χρήματα όπως και να χει αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε κράτος με διαφορετικό νόμισμα. Είχα διαβάσει για τη revolut σε κάποια σχόλια αλλά δεν έβγαλα οπότε δεν έχω εμπειρία σε αυτό δυστυχώς... Αν είχες μια revolut ή wise ούτε την προμήθεια θα πλήρωνες. 2
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 27/11/2024 at 02:24, katerinazzz said: Λοιπόν, θα γράψω κι εγώ την εμπειρία μου, μιας και γύρισα λίγες εβδομάδες πριν από το Βουκουρέστι και δεν ήξερα τι να κάνω όσον αφορά τα χρήματα. Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι τελικά δεν άλλαξα χρήματα. Δεν χρειάστηκα προσωπικά καθόλου μετρητά, ακόμη και για το λεωφορείο, μιας και έχουν όλα τα λεωφορεία ανέπαφα μηχανήματα για πληρωμή με κάρτα το οποίο κρατάει 0,65 λεπτά του ευρώ. Πλήρωνα με τη κάρτα μου ( Πειραιώς) και μου κρατούσε προμήθεια όπως υπολόγισα 2,5%. Η φίλη μου που άλλαξε κάποια χρήματα σε ένα ανταλλακτηριο εδώ Θεσσαλονίκη, της κράτησαν προμήθεια 10%. Γενικά δε ξόδεψα πολλά χρήματα οπότε και δε με ενόχλησε καθόλου η προμήθεια. Αν πήγαινα σε κάποια τράπεζα να αλλάξω χρήματα, δε γνωρίζω τι προμήθεια θα μου κρατούσε είναι η αλήθεια. Πριν κάποια χρόνια είχα αλλάξει χρήματα από ευρώ σε αγγλικές λίρες στην τράπεζα Ελλάδος αλλά δε θυμάμαι καθόλου τη προμήθεια. Γενικά πάντως, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος ότι θα χάσεις κάποια χρήματα όπως και να χει αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε κράτος με διαφορετικό νόμισμα. Είχα διαβάσει για τη revolut σε κάποια σχόλια αλλά δεν έβγαλα οπότε δεν έχω εμπειρία σε αυτό δυστυχώς... σε χωρες που δεν παιζουν ευρω συνηθως κανω ενα απο τα παρακατω. α.πληρωνω με alpha bank.αντιθετα με πειραιως που χρεωνει ενα ευρω ανα συναλλαγη η alpha μου χρεωνει ενα ποσοστο.οκ μπορει σε ολο το ταξιδι να χασω 6 7 ευρω απο τις μετατροπες αλλα οκ. β.συναλλαγμα θα κανω στην ελλαδα αλλα οχι σε τραπεζα ουτε αεροδρομιο.θα παω σε καποιο ανταλλακτηριο.δεν εχουν προμηθεια.οκ χανεις παλι στην μετατροπη αλλα θα κανω ελαχιστα χρηματα ισα για κανα λεωφορειο κτλ. γ. revolut ειναι επισης μια ωραια λυση οπως ανεφεραν. d.γενικοτερα με τις περισσοτερες λυσεις χανεις καποια χρηματα αλλα ταξιδι πας.το μονο που δεν αξιζει ειναι καποιες τραπεζες που για καθε συναλλαγη χρεωνουν ενα ευρω Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από poulinos
rhapsodyoffireandice Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ είχα χρησιμοποιήσει μια φορά ένα από τα ανταλλακτήρια στο Σύνταγμα και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την ισοτιμία. Πλέον έχω κάνει αρκετές συναλλαγές σε 4 διαφορετικά νομίσματα και δεν είχα ποτέ παράπονο. Δεν αξίζει να ψάχνεσαι και να ρισκάρεις σε ξένη χώρα. Βέβαια αλλάζω μόνο 30-50 ευρώ για ώρα ανάγκης, κυρίως χρησιμοποιώ revolut.
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 46 minutes ago, rhapsodyoffireandice said: Εγώ είχα χρησιμοποιήσει μια φορά ένα από τα ανταλλακτήρια στο Σύνταγμα και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την ισοτιμία. Πλέον έχω κάνει αρκετές συναλλαγές σε 4 διαφορετικά νομίσματα και δεν είχα ποτέ παράπονο. Δεν αξίζει να ψάχνεσαι και να ρισκάρεις σε ξένη χώρα. Βέβαια αλλάζω μόνο 30-50 ευρώ για ώρα ανάγκης, κυρίως χρησιμοποιώ revolut. και εγω συνηθως πηγαινω στο argo exchange και αλλαζω.οπως ειπες ελαχιστα χρηματα θα αλλαξω και αυτο αν ειναι χωρα που δεν εχω ξαναπαει και διαβαζω οτι πχ στο λεωφορειο θελει χρηματα. πολωνια πχ που εχω παει πολες φορες ολα με καρτα.εξαιρεσεις ηταν ταξιδια σε τανζανια και ρωσσια που λογω βουνων επρεπε να κανω αρκετα χρηματα σε ξενο νομισμα.εκανα καποια εδω και καποια αλλα τα σηκωσα απο τραπεζα απευθειας εκει.οκ μου εκανε καποια κρατηση λογω αναληψης απο ξενη χωρα αλλα οκ. γενικως οι προμηθειες κτλ δεν βγαινουν κανα τρελο ποσο (εκτος απο αυτο με το ενα ευρω ανα συναλλαγη) εκτος αν καποιος παει και χαλαει 10.000 ευρω σε καθε ταξιδι. οποτε ναι εκει ακομα και η διαφορα στο συναλλαγμα κανει διαφορα. 4 hours ago, Sherlock_7 said: Πώς χάνεις από τη Ρέβολουτ λεφτά; δεν χανεις.νομιζω υπηρχε χρεωση οταν πηγαιναν να κανουν top up με καποιο χ τροπο. αν κανεις top up με καρτα δεν εχεις χρεωση.υπηρχε οταν εκαναν απο λογαριασμο δεν θυμαμαι. β. ισως να υπαρχει καποιο οριο στο ποσο στις συναλλαγες που δεν πληρωνεις μετατροπη αλλα παλι δεν θα ειναι μικρο
csontheline Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 15 hours ago, rhapsodyoffireandice said: Βέβαια αλλάζω μόνο 30-50 ευρώ για ώρα ανάγκης, κυρίως χρησιμοποιώ revolut. Ή βρίσκεις ένα ATM που συνεργάζεται με Revolut και τα βγάζεις από εκεί χωρίς προμήθεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα