skiabox Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά. Από τη στιγμή που πέρασα σε voip (είμαι cosmote) έχω καθημερινές επανεκινήσεις του modem σε τυχαίες στιγμές. Επειδή το έχω δει αυτό το φαινόμενο και στην θεία μου, που έχει επίσης cosmote δυστυχώς υποψιάζομαι κάποιο σημαντικό bug κάπου που επηρεάζει όλη την Ελλάδα. Update: Μίλησα με την κατά τα άλλα ευγενέστατη τεχνική υπηρεσία της Cosmote και έμαθα ότι αυτό συμβαίνει όταν αλλάζει η ip και ότι είναι σύνηθες φαινόμενο να συμβαίνει μία φορά την ημέρα ή το διήμερο! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από skiabox
skiabox Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δεύτερο reboot σήμερα όταν με κάλεσε κάποιος στο σταθερό. Ζήτησα από το παιδί της τεχνικής υποστήριξης να το δηλώσει σαν βλάβη. Καμιά ιδέα παιδιά;
alkis13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλωσε βλαβη στη γραμμη-ελεγχος στην εσωτερικη καλωδιωση. Στη χειροτερη (προσωρινα) για τηλεφωνο μπορουν να σε κλειδωσουν σε interleaved 2/1, σε adsl gmbit. Εκει δε θα πεφτει με τιποτα (αλλα δεν θα εχεις ιντερνετ) Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από alkis13
skiabox Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Και άλλο πέσιμο του Telephony τώρα μόνο πριν από λίγο όταν δέχθηκα κλήση! Φίλε alkis13 δεν έχω αλλάξει τίποτα σε σχέση με την κατάσταση που ήμουν πριν το voip οπότε η δική μου καλωδίωση μια χαρά είναι! Το θέμα είναι είτε στο modem είτε στην άλλη άκρη!
jkoukos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Αν η τηλεφωνία στο σπίτι δουλεύει με επιστροφή μέσω του splitter και χρήση φίλτρων, δοκίμασε αλλαγή ενός κάθε φορά με την σειρά.
skiabox Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Εχω κρατήσει το ίδιο splitter που είχα και παλιά απλά τώρα υποτίθεται ότι δεν παίζει κανένα ρόλο πια, μιας και μπορώ αν θέλω να βάλω το modem κατευθείαν στον τοίχο. 4 ώρες πριν, jkoukos είπε Αν η τηλεφωνία στο σπίτι δουλεύει με επιστροφή μέσω του splitter και χρήση φίλτρων, δοκίμασε αλλαγή ενός κάθε φορά με την σειρά. Ένα τηλέφωνο ασύρματο έχω και αυτό συνδέεται στο port 1 του speedport entry 2i. Είδα και κάτι posts σου του 2014 που κάνεις ειδική αναφορά στα ασύρματα τηλέφωνα!
Mhlogiatros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Εγώ είχα αλλάξει και dect τηλέφωνα ! Δε θυμάμαι αλλά κάποια ρίχνανε . Gigaset HD για κάποιο λόγο το μετέφερα σπίτι .
jkoukos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Από την στιγμή που έχεις μόνο ένα τηλέφωνο και αυτό κουμπωμένο στον router, τότε βγάλε εντελώς το splitter, καθώς είναι αχρείαστο. Ακόμη καλύτερα φρόντισε το καλώδιο που φέρνει το σήμα να συνδέεται μόνο με τον router. Αν σε κάποιο σημείο συνδέεται και με άλλο/α που πάνε και σε άλλες πρίζες, αποσύνδεσέ τα. Κάνε και μια δοκιμή αλλάζοντας την θύρα. Σύνδεσε την συσκευή στη Νο2.
skiabox Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Από την στιγμή που έχεις μόνο ένα τηλέφωνο και αυτό κουμπωμένο στον router, τότε βγάλε εντελώς το splitter, καθώς είναι αχρείαστο. Ακόμη καλύτερα φρόντισε το καλώδιο που φέρνει το σήμα να συνδέεται μόνο με τον router. Αν σε κάποιο σημείο συνδέεται και με άλλο/α που πάνε και σε άλλες πρίζες, αποσύνδεσέ τα. Κάνε και μια δοκιμή αλλάζοντας την θύρα. Σύνδεσε την συσκευή στη Νο2. Θα ξεκινήσω τους πειραματισμούς αφαιρώντας εντελώς το splitter σε πρώτη φάση.
alkis13 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Voip και splitter μαζι δεν πανε. Εαν θελουμε να δουμε την σταθεροτητα της γραμμης, εχουμε το router(πχ του ΟΤΕ) στο τοιχο καρφωμενο με καλωδιο τηλεφωνου που εχει δωσει ο ΟΤΕ. Και αυτο γιατι οταν ολα δεν δουλεψουν, μπορει να φταιει το Router. Οποτε δοκιμαζουμε απο πλευρα μας με το router οπου δινεται απευθείας στο τοιχο. Για να εχεις σταθερη τηλεφωνια πρεπει να εχεις σταθερο ιντερνετ( σταθερο απο την αποψη σφαλματων και ποιοτητας γραμμης). Μετα δοκιμαζουμε και τις συσκευες. Προσφατα μια συκευη, σταθερο τηλεφωνο που δουλευε σωστα τις προηγουμενες ημερες, μου εριχνε το internet. Την αντικατέστησα με αλλη και ολα δουλευουν σωστα.
skiabox Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Για να δούμε. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα αλλά μπορεί να είναι και placebo effect.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, alkis13 είπε Voip και splitter μαζι δεν πανε. Εαν θελουμε να δουμε την σταθεροτητα της γραμμης, εχουμε το router(πχ του ΟΤΕ) στο τοιχο καρφωμενο με καλωδιο τηλεφωνου που εχει δωσει ο ΟΤΕ. Και αυτο γιατι οταν ολα δεν δουλεψουν, μπορει να φταιει το Router. Οποτε δοκιμαζουμε απο πλευρα μας με το router οπου δινεται απευθείας στο τοιχο. Για να εχεις σταθερη τηλεφωνια πρεπει να εχεις σταθερο ιντερνετ( σταθερο απο την αποψη σφαλματων και ποιοτητας γραμμης). Μετα δοκιμαζουμε και τις συσκευες. Προσφατα μια συκευη, σταθερο τηλεφωνο που δουλευε σωστα τις προηγουμενες ημερες, μου εριχνε το internet. Την αντικατέστησα με αλλη και ολα δουλευουν σωστα. Έχει μια τέτοια συνδεσμολογία στο manual του speedport plus. Και δυστυχώς πολύς κόσμος ακολουθεί το manual. Και τεχνικοί... Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2019 από achilles_g_
skiabox Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2019 Πέρασα και σε vdsl σήμερα. Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια έχει σχέση με την τηλεφωνία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα