badvybz Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Είμαι σκηνοθέτης και έχουμε στο μυαλό μας ένα τρελό Project το οποίο πρέπει να γυριστεί μέσα σε εκκλησία (όχι στο ιερό) αλλά εντός του ναού. Επιτρέπεται να το γυρίσουμε μέσα σε εκκλησία? Θέλω απάντηση σύμφωνα με τον νόμο εάν επιτρέπεται ή όχι. Το αν για κάποιους είναι βλασφημία ή δεν ταιριάζει στα πιστεύω και την αισθητική τους δεν με απασχολεί. 1
vsterg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Άστοχη ερώτηση: Τι θα πει σύμφωνα με τον νόμο ? Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει η να επιτρέπει κάτι σχετικά με το γύρισμα σε ναο. Το θέμα είναι ηθικό και όχι νομικό. Θα πρέπει να σε απασχολεί αν κάποιους ενοχλεί, εφόσον ο χώρος είναι για διαφορετική χρήση από το γύρισμα που θες να κάνεις εκεί είναι το θέμα. Αν είσαι μάγκας γύρισε το blue screen και φερε τον χώρο με CGI στα μέτρα σου - σε οποίο περιβάλλον θέλεις 1
cons1985 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 5 ώρες πριν, badvybz είπε Είμαι σκηνοθέτης και έχουμε στο μυαλό μας ένα τρελό Project το οποίο πρέπει να γυριστεί μέσα σε εκκλησία (όχι στο ιερό) αλλά εντός του ναού. Επιτρέπεται να το γυρίσουμε μέσα σε εκκλησία? Θέλω απάντηση σύμφωνα με τον νόμο εάν επιτρέπεται ή όχι. Το αν για κάποιους είναι βλασφημία ή δεν ταιριάζει στα πιστεύω και την αισθητική τους δεν με απασχολεί. Το καλυτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με κάποιον από την εκκλησία. Το πιθανότερο είναι να πηγαίνει και αυτό ιεραρχικά και ο εφημέριος να ζητάει άδεια από την Μητρόπολη.
cabdik Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 καλυτερα να μην το γυρισουμε το θεμα σε αναλυση θρησκειων. ο καθενας πιστευει ο,τι και οπου θελει...! Δεν θα γινουμε τροχονομοι θρησκειων....!! τωρα οσον αφορα το ΚΥΡΙΩΣ θεμα, μαλλον θα χρειαστειτε καποια αδεια, εστω και τυπικη. δλδ να ρωτησετε τον ιερεα του ναου που θελετε να κανετε γυρισμα, αν μπορειτε να το κανετε, ή αν χρειαζεται αδεια απο Μητροπολη ...κλπ..!! γιατι αν πατε και κανετε το γυρισμα χωρις, μπορει και να σας κυνηγησουν....!
spyroskonst Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μια χαρά γυρίζεται ταινία σε εκκλησία, τώρα για νόμους κλπ είναι άλλη ιστορία. Εδώ ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιζε με ολόκληρη παρέα μπουζούκια και τραγουδούσαν λαικά μες την εκκλησία. 1
Fortistis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, badvybz είπε Είμαι σκηνοθέτης και έχουμε στο μυαλό μας ένα τρελό Project το οποίο πρέπει να γυριστεί μέσα σε εκκλησία (όχι στο ιερό) αλλά εντός του ναού. Επιτρέπεται να το γυρίσουμε μέσα σε εκκλησία? Θέλω απάντηση σύμφωνα με τον νόμο εάν επιτρέπεται ή όχι. Το αν για κάποιους είναι βλασφημία ή δεν ταιριάζει στα πιστεύω και την αισθητική τους δεν με απασχολεί. Γιατί δεν ρωτάς σε κανένα δικηγόρο; Στην ανάγκη, πλήρωσε τον τόν άνθρωπο να σου βρει την πληροφορία. Όπως βλέπεις, ήδη αρχίσανε τα άσχετα περί «ηθικού ζητήματος» κτλ.
vsterg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δεν υπάρχει θέμα νομοθεσίας - είναι ξεκάθαρο. Χρειάζεται άδεια όπως σε κάθε δημόσιο χώρο. Φαντάζομαι υποβάλεις το σενάριο και ζητάς άδεια για ανάλογες ημέρες και ώρες.
29gk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, vsterg είπε Δεν υπάρχει θέμα νομοθεσίας - είναι ξεκάθαρο. Χρειάζεται άδεια όπως σε κάθε δημόσιο χώρο. Φαντάζομαι υποβάλεις το σενάριο και ζητάς άδεια για ανάλογες ημέρες και ώρες. Eντος του οικηματος ο χωρος νομιζωπως δεν ειναι δημοσιος αλλα ιδιωτικος. Καθως καποιος εχει τα κλειδια και κλειδωνει και καποιος φροντιζει και διαχειριζεται τον χωρο. Οπωσδηποτε χρειαζεται οχι αδεια με το τυπικο του θεματος αλλα ερωτημα στον εφημεριο.
sphinxgr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, badvybz είπε Θέλω απάντηση σύμφωνα με τον νόμο εάν επιτρέπεται ή όχι. Το αν για κάποιους είναι βλασφημία ή δεν ταιριάζει στα πιστεύω και την αισθητική τους δεν με απασχολεί. Αυτό που γράφεις είναι μια τεράστια μ@λ@κί@ κυρίως σαν λογική. Και ο λόγος? Το αν γίνει γύρισμα σε θρησκευτικό ναό, πρωτίστως εξαρτάται για το πως το βλέπει ο κόσμος και αν είναι βλασφημία για τη θρησκεία της οποίας ανήκει ο ναός. Δεν πρέπει να κοιτάς τι θεωρείς εσύ σωστό, αλλά τι θεωρεί ο κόσμος για το μέρος το οποίο λατρεύει. Ο "νόμος" λοιπόν λέει πως πρέπει να πάρεις άδεια απο τη μητρόπολη, να πληρώσεις κάποιο ποσό και να εγκριθεί το σενάριο σου. Το ότι επειδή εσύ πιθανότατα θεωρείς ωραία ιδέα να γυρίσεις πχ τσόντα σε ναό, δεν σημαίνει πως είναι αποδεκτό απο την κοινή γνώμη ώστε να το κάνεις / οπότε απλά απαγορεύεται! Στους χώρους των θρησκειών, υπάρχουν διαφορετικοί νόμοι όπως και στο στρατό. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από sphinxgr
Haldol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτό που γράφεις είναι μια τεράστια μ@λ@κί@ κυρίως σαν λογική. Και ο λόγος? Το αν γίνει γύρισμα σε θρησκευτικό ναό, πρωτίστως εξαρτάται για το πως το βλέπει ο κόσμος και αν είναι βλασφημία για τη θρησκεία της οποίας ανήκει ο ναός. Ευτυχώς, υπάρχουν οι νόμοι να υπακούμε (και μόνο σε αυτούς) ώστε να μη μπλέκουμε με το τι θεωρεί βλάσφημο ο κάθε ένας. Εγώ π.χ μπορεί να θεωρώ βλάσφημο να περπατάει μπροστά απ'το σπίτι μου ο sphinxgr. Το λέει και η θρησκεία μου (ο haldolισμός). Εσύ είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς την παραξενιά (ηλιθιότητά) μου; 2
Fortistis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Για αυτό υπάρχουν νόμοι και καλά κάνει ο ΟΡ που ασχολείται μόνο με τον νόμο. Για να μην ισχύει η κάθε μπαρούφα που θα πετάξει ο κάθε τυχαίος επειδή θίγεται το παραμύθι που θέλει να πιστεύει. Κάποιος θα πει «ου προσβολή και τσόντες σε εκκλησία» και κάποιος άλλος θα πει «τι σαχλαμάρες είναι αυτές που τσαμπουνάνε οι ούγκανοι θρησκόληπτοι, δεν είναι όλα τα γυρίσματα τσόντες». Υπάρχει ο νόμος και από εκεί και πέρα, είτε κανείς επιλέγει πολιτισμό τύπου Ιράν ή χρησιμοποιεί νόμιμους τρόπους για να αλλάξει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί.
ManFromEarth Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 8 ώρες πριν, badvybz είπε Είμαι σκηνοθέτης και έχουμε στο μυαλό μας ένα τρελό Project το οποίο πρέπει να γυριστεί μέσα σε εκκλησία (όχι στο ιερό) αλλά εντός του ναού. Επιτρέπεται να το γυρίσουμε μέσα σε εκκλησία? Θέλω απάντηση σύμφωνα με τον νόμο εάν επιτρέπεται ή όχι. Το αν για κάποιους είναι βλασφημία ή δεν ταιριάζει στα πιστεύω και την αισθητική τους δεν με απασχολεί. Mια συζητηση με τους παπαδες που "τρεχουν" την συγκεκριμενη εκκλησια θα σε διαφωτισει σχετικα με το αν γινεται και τι χρειαζεται για να γινει. αν εχεις στο μυαλο σου να μπειτε να κανετε το γυρισμα, χωρις να εχετε παρει καποια εγκριση απο τον υπευθυνο του χωρου, δεν νομιζω να σας αφησουν (και λογικο ειναι, και στην εφορια πχ. αν μπω μεσα με crew και αρχισουμε τα γυρισματα θα μας πεταξει εξω ο εφορος). 1
*nenya* Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Αφού γίνεται βιντεοσκόπηση σε γάμους και βαπτίσεις, η λογική λέει ότι θα μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Είπαμε, λαδάκι [υπέρ του θεού θα πάει βρε].
Προτεινόμενες αναρτήσεις