Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Ειμαι στη φαση συλλογης πληροφοριων σχετικα με το τι χρειαζεται να κανει καποιος ωστε να ειναι ετοιμος να "τρεξει" τη λειτουργια μικρης μοναδας ενοικιαζομενων διαμερισματων. Οποιος εχει εμπειρια πανω στο κομματι ή ακομα και σε μεγαλυτερες ξενοδοχειακες μοναδες, θα χαρω να διαβασω τις συμβουλες του.

Συγκεκριμενα στην περιπτωση μας: Προκεται για 4 ενοικιαζομενα διαμερισματα, σε περιοχη της Βορειας Ελλαδας. Ειμαστε αυτη τη στιγμη στη φαση κατασκευης και αν ολα πανε καλα Ιουνιο/Ιουλιο ξεκιναμε τη λειτουργια. Η επιχειρηση θα ειναι οικογενειακη και θα υπαρχει παντα καποιο ατομο σε διπλανο χωρο για οτι προκυψει. Οι αποριες μου ειναι κυριως τι θα μπορουσα να κανω απο την πλευρα μου ωστε απο τη μια να προσελκυσω κοσμο και απο την αλλη να εχω τους πελατες ευχαριστημενους. Για το πρωτο, οι σκεψεις μου ειναι να το βαλω στο Booking καθως παρα τη μεγαλη προμηθεια, νομιζω ειναι ευκολοτερο να γινει γνωστη προς τα εξω η επιχειρηση μιας και ειναι το σαιτ που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι για ευρεση δωματιων/διαμερισματων. Σκεφτομαι και τη δημιουργια δικου μας σαιτ βεβαια, αλλα αυτο θα λειτουργει συμπληρωματικα. Να τονισω οτι στην περιοχη η εντυπωση που εχω ειναι οτι την προτιμανε κατα κυριο λογο Βαλκανιοι.Δυστυχως οσο και αν εψαξα δεν βρηκα επισημα στοιχεια απο δημο, περιφερεια κτλ. για να το επιβεβαιωσω. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να προσελκυσω στοχευμενα το συγκεκριμενο target group?

Τωρα για το δευτερο κομματι, περα απο καθαριοτητα που εννοειται θα προσεχθει, καποιο πρωινο ισως που μπορω να προσφερω, τι αλλο πιστευετε θα βοηθουσε να δωσω μια καλη εικονα προς τα εξω και να μας ξαναπροτιμησει ο πελατης ή και να το προτεινει σε γνωστους του?

Γενικα δεν εχω εμπειρια πανω στα ξενοδοχειακα, αλλα επειδη μου αρεσει να ασχολουμαι με επιχειρησεις και τον τροπο που λειτουργουν (σπουδαζω και στο συγκεκριμενο κομματι) εχω εναν ενθουσιασμο και θελω να ασχοληθω οσο το δυνατον περισσοτερο και να το κανω να πετυχει. Απο την αλλη υπαρχει φυσικα και ο φοβος του αγνωστου και οι φωνουλες "κοιτα μη τα σκατωσεις" 😄 οποτε θα ηθελα να παρω καποιους συμβουλες απο οποιον γνωρισει επι του θεματος!

Δημοσ.

Μισο για να καταλαβω...

Κτιζεις ΗΔΗ δωματια  που προοριζονται για ενοικιαζομενα και δεν ξερεις καν τι χαρτια χρειαζεσαι για κατι τετοιο?Επιπλεον δεν εχει κανεις στην οικογενεια αναλογη εμπειρια?Τελος ζητας συμβουλες απο ενα τυχαιο forum που δεν ειναι καν το αντικειμενο του τα ξενοδοχεια?Επισης αν τωρα κατασκευαζεις και ΕΣΤΩ οτι ειναι ανοιχτα σε 3-4 μηνες, πως ακριβως θα τα μαθεις ο κοσμος απο τωρα ωστε να ερθουν μετα? Η τον ιουλιο που θα ανοιξουν θα σε παρουν την πρωτη μερα τηλ για κρατησεις?

Αν θες την αποψη μου αραξε...μαθε πραγματα, στηστο οσο καλυτερα μπορεις και ξεκινας απο την χειμερινη σεζον.

• Like 1
Δημοσ.

Μερικές συμβουλές εκ των έσω. 

1. Ναι μπες στο booking αρχικα για τη διαφήμιση. Φτιάξε και ένα ωραίο site να τρέχει παράλληλα και βάλε καταχωρήσεις στο Google maps. Όταν έρχονται οι πελάτες σου να έχεις business cards σ ένα κομοδίνο ώστε να προτιμήσουν απευθείας κράτηση την επόμενη φορά. 

2. Καλό σχεδιασμό στο κομμάτι ίντερνετ. Access points σε σωστά σημεία και βάλε όσα χρειάζονται. Καλό ρουτερ επίσης. Μη λυπηθείς τα χρήματα. 

3. Χαμόγελο και διάθεση. Κανείς δε θέλει να συναντήσει έναν ξινό με το που φτάσει. 

4. Δε κάνεις όλα τα χατήρια. Ορίζεις ground rules τα οποία φροντίζεις να σέβονται αλλιώς οι Βαλκάνιοι κυρίως θα σε καβαλησουν. 

5. Προετοιμασου για τρελό παζάρι απ τους Σέρβους. Μη τσιμπάς με την πρώτη 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μισο για να καταλαβω...

Κτιζεις ΗΔΗ δωματια  που προοριζονται για ενοικιαζομενα και δεν ξερεις καν τι χαρτια χρειαζεσαι για κατι τετοιο?Επιπλεον δεν εχει κανεις στην οικογενεια αναλογη εμπειρια?Τελος ζητας συμβουλες απο ενα τυχαιο forum που δεν ειναι καν το αντικειμενο του τα ξενοδοχεια?Επισης αν τωρα κατασκευαζεις και ΕΣΤΩ οτι ειναι ανοιχτα σε 3-4 μηνες, πως ακριβως θα τα μαθεις ο κοσμος απο τωρα ωστε να ερθουν μετα? Η τον ιουλιο που θα ανοιξουν θα σε παρουν την πρωτη μερα τηλ για κρατησεις?

Αν θες την αποψη μου αραξε...μαθε πραγματα, στηστο οσο καλυτερα μπορεις και ξεκινας απο την χειμερινη σεζον.

1. Δηλαδη εσυ διαβασες το ποστ και καταλαβες οτι ζηταω...τι χαρτια χρειαζονται?? Συγκεκριμενα ερωτηματα εθεσα, τα οποια ειναι γενικα πιο "μαρκετιστικα" και σχετικα με την εξυπηρετηση πελατων.

2. Το οτι δεν εχει αναλογη εμπειρια κανεις ισχυει, παρ'ολα αυτα με αυτη τη λογικη δεν θα ξεκινουσε ποτε και κανενας τιποτα. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη αλλωστε.

3. Αν υπηρχε συγκεκριμενο φορουμ για ξενοδοχεια, θα ρωτουσα στο φορουμ για ξενοδοχεια. Το ινσομνια ξερω ως το πιο γενικο και μεγαλο φορουμ στην Ελλαδα, οποτε στο ινσομνια ρωτησα καθως με τοσα μελη ολο και καποιος θα υπαρχει που κανει κατι αναλογο (οπως ο φιλος παραπανω του οποιου το ποστ ηταν περιπου 29,7 εκατομυρια φορες πιο βοηθητικο απο το δικο σου).

4. Επειδη ακριβως θα ειναι ανοιχτα σε 4 μηνες, γιαυτο και εγω ρωτα απο τωρα οπως βλεπεις. Αν ερχομουν τον Ιουλιο και ρωτουσα "ρε παιδια μηπως να το βαλω στο booking", θα ηταν δεκτη η κριτικη σου.Τωρα ειναι τελειως αστοχη.

Στο θεμα μας, τωρα ευχαριστω τον finn για την απαντηση του, αυτο με τις καρτες καλη ιδεα ωστε σταδιακα να απαγκιστρωθεις απο το booking. Σωστο και το σχολιο για το ιντερνετ, ειναι και μεγαλα τα διαμερισματα οποτε θα χρειαστει μια καλη επενδυση σε αυτο το κομματι. Αν εχεις καποιες προτασεις για ρουτερ και αλλες συσκευες που θα δινουν σημα καμπανα ευπροσδεκτες, αν και αρχισα ηδη το ψαξιμο εννοειται.🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω σου λεω να βαλεις υποδομες για ατομα με ειδικες αναγκες...ακομη και προσβαση μεσα στη θαλασσα. ΑΥΤΟ να διαφημισεις σε ειδικα φορα αμεα. Ο ενας θα στελνει τον αλλο...ειδικο κοινο χωρις ανταγωνισμο. 

Επισης να τα κανεις gay only...or friendly. Δεν υποννοω κατι αλλα ειναι δυνατη αγορα.

Επεξ/σία από ELTASSOS
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Εγω σου λεω να βαλεις υποδομες για ατομα με ειδικες αναγκες...ακομη και προσβαση μεσα στη θαλασσα. ΑΥΤΟ να διαφημισεις σε ειδικα φορα αμεα. Ο ενας θα στελνει τον αλλο...ειδικο κοινο χωρις ανταγωνισμο. 

Επισης να τα κανεις gay only...or friendly. Δεν υποννοω κατι αλλα ειναι δυνατη αγορα.

Ναι το ενα διαμερισμα εχει κατασκευαστει με βαση ολες τις προδιαγραφες για ΑΜΕΑ.

Χαλκιδικη σε οικογενειακη περιοχη βρισκομαστε. Ελπιζω να μη γινω Ηρωδης μεχρι το Σεπτεμβρη. 😂

Δημοσ.

Γρήγορο ίντερνετ χωρίς να κλαταρει με 10-15 ταυτοχρονους χρήστες, καθαριότητα (όχι αλλαγή σεντονιων κάθε 3 μέρα)  οικονομικό (μην περιμένεις απόσβεση από τη πρώτη χρονιά) 

Εάν είναι δίπλα στη θάλασσα, καθάρισε τη από κοτρονες (την παθαμε στο μονόπετρο Χαλκιδικής), ομπρέλες+ξαπλώστρες χωρίς χρέωση (θα χτυπας στους καφέδες) 

Δώσε επιλογή φθηνοτερου μισθωματος χωρίς πρωινό (-5 ευρώ/μέρα) 

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σου πω 

Booking / trivago εννοείται 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

φιλε μου αν εισαι καθαρος, με δωματια με ωραιο συγχρονο ντιζαιν και εχεις και ενα καλο πρωϊνο, μια χαρα θα τα πας

Για αρχη βαλτο booking και βαλε καμια 10αρια φιλους να στο αξιολογησουν μεσω ψευτοκρατησης για να ψιλοανεβει .

Μια καλη ιδεα ειναι να παρεις 5-6 ποδηλατα και να παραχωρεις δωρεαν στους ενοικους για βολτα.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να προσεγγισεις βαλκανιους που θεωρητικα ειναι απο τις χειροτερες "φαρες". Μονοι τους θα σου ερθουν. 

Γενικα αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι στη χαλκιδικη εχει πολυ σαπιλα οποτε ο καθαρος και ο ντιζαινατος αν εχουν και καλες τιμες πετανε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οκ, και παλι η Χαλκιδικη ειναι πολυ γενικη. Anyway, στο 2ο ποδι λειτουργουν κατα βαση μεσω ταξιδιωτικων γραφειων και βαλκανιους. Επειδη εχουμε και εμεις, νομιζω η προμηθεια τους ειναι μικρη σχετικα. Αν εισαι κοντα στο Σανι (Ποτιδαια, Νεο Μαρμαρα, Ν. Φωκαια) δες μηπως μπορεις να το δωσεις και για τους εργαζομενους τους (οκ θα κανεις καλυτερη τιμη, αλλα εχουν προσωπικο 8 μηνες).

Οσοι λετε για καθαριοτητα κτλ, καθημερινη καθαριοτητα κανουν τα ξενοδοχεια με 60-70+ ευρω την μερα, και οχι στα ενοικιαζομενα δωματια της Χαλκιδικης. Οκ να εχει ο op καθαρα σεντονια αμα ερθει να ζητησει καποιος, αλλα δεν χρειαζεται να μπαινει και καθε μερα. 

Για πρωινο θες να εχεις χωρο για να το προσφερεις

Επισης, απο δικια μας εμπειρια, το a/c να το χρεωνεις ΕΞΤΡΑ με καρτα. Επισης, να μπουν και αισθητηρες στα παραθυρα ωστε να μην λειτουργει αν δεν κλεισουν αυτα πρωτα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το booking έχει πόσο +20%  προμήθεια είναι από τα πρώτα που κοιτάει η εφορία :P  και άμα σου έρχονται με επιπλέον κάρτες με προμήθειες σε γ@μσανε .Πόσο κρατάει τώρα πχ η American Express ; Τι θέλω να πω ότι τα πράγματα έχουν αλλαξει πολύ από κάποτε δε ξέρω καν αν βγαίνεις με 4 ενοικιαζομενα διαμερίσματα η μπαίνεις μέσα ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
7 ώρες πριν, overpower είπε

Επισης, απο δικια μας εμπειρια, το a/c να το χρεωνεις ΕΞΤΡΑ με καρτα. Επισης, να μπουν και αισθητηρες στα παραθυρα ωστε να μην λειτουργει αν δεν κλεισουν αυτα πρωτα.

WTF??? 

Αν έβλεπα κάτι τέτοιο θα έμπαινε blacklist το ξενοδοχείο/επιχείρηση. Πολύ πιο πρακτικό το βρίσκω να βάλεις κάρτα/κλειδί που λειτουργεί να ανοίγει η πόρτα, και ειδική υποδοχή στο δωμάτιο που μόλις την βάζεις παρέχει ρεύμα.

• Like 2
Δημοσ.

Να συμφωνήσω κι εγώ με τον spyroskonst ότι το να χρεώνεις το Α/C και το ίντερνετ παραπέμπει σε άλλες εποχές. Μπορείς να προσθέσεις σιωπηρά το κόστος αυτών των υπηρεσιών στην τιμή του δωματίου. Ένας που θα πληρώσει λίγο παραπάνω, αν μείνει ευχαριστημένος από τη διαμονή του θα καταπιεί πιο εύκολα το γεγονός οτι πλήρωσε σχετικά ακριβά. 

Για το κομμάτι του ίντερνετ που ρώτησες. Αν τα διαμερίσματα είναι αρκετά μεγάλα τότε θα ήταν καλύτερη λύση ένα AP σε κάθε διαμέρισμα. Έχω βάλει σε πελάτες μου τα airCube της ubiquiti με κόστος 35 ευρώ το ένα. Αφού φτιάχνεις τώρα τους χώρους μίλα με τον ηλεκτρολόγο να περάσει και καλώδιο δικτύου. Για ρούτερ προτείνω το ubiquiti er-x το οποίο κοστίζει γύρω στα 60.  Το εχω βάλει σε καταλλύματα με 20-30 δωμάτια και δε κάνει κιχ αν συνοδεύεται απο αντίστοιχο αριθμό access points. 

Αν έχεις κουζίνες βάλε κεραμική εστία domino. Κοστίζει 3πλασια σε σχέση με τα παραδοσιακά τραγικά μάτια αλλά κανεις απόσβεση μιας και καίει λιγότερο.  

Δημοσ.

Ειναι πολυ γενικη ερωτηση αλλά λογικά για να ξεκινησει καποιος πχ 4-6 δωματια θέλει λογικά καμια 300.000 ευρώ;

Δημοσ.

Μόνο αν τα χτίζει απ το 0 αλλά ούτε και πάκι. Αν υπάρχουν ήδη οι χώροι και γινεται απλά "ανακαίνιση" τότε 10-12 χιλιάρικια το δωμάτιο θα έλεγα ότι θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...