Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Χρειάζομαι τα φώτα σας.

Εγώ τώρα έχω τον i3 6100.

Επειδή αναζητώ νέο επεξεργαστή i5 6ής και 7ής γενιάς για αναβάθμιση μου προτάθηκε ο i5 6402p.

Είχα την εντύπωση ότι το γράμμα «p» σημαίνει «low-power=χαμηλότερα clockspeeds»…

Ο φίλος που μου τον προτείνει, σαν καλός πωλητής που είναι μου αναφέρει ότι «δεν έχει καμία διαφορά από τον 6600, και το P δεν έχει καμία σχέση με το low power 

Έχει να κάνει με τα γραφικά που αντί για τα 530 που φοράνε όλοι οι ι5 της γενιάς του αυτός έχει τα 510 για οικονομία στην τιμή».

Όσων αφορά τα γραφικά το βρήκα… έτσι είναι… αλλά όταν λέει ότι είναι ίδιος με το 6600 εννοεί ότι όταν θα λειτουργεί σε turbo boost?

Τελικά τι ισχύει????

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.

Δεν είναι ίδιοι επεξεργαστές. Ο 6600 λειτουργεί σε μεγαλύτερη συχνότητα και το turbo επισης είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Γράψε τον λόγο της αναβάθμισης για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος περισσότερο. Γιατί δεν σε ικανοποιεί ο 6100? Τι χρήση κάνεις κλπ.

Δημοσ.

Με τον 6100  και την κάρτα 570 σε παιχνίδια μέχρι και του 2016 τα παίζει άψογα..

Σε ολοκαίνουργια παιχνίδια ζορίζεται ελαφρώς γι αυτό ρίχνω τα γραφικά στο medium.

Και σκέπτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση…

Δημοσ.

Ξέχνα τους i5. Aπό τον 6100 η μόνη αναβάθμιση που θα άξιζε για να μείνεις στην ίδια μητρική είναι ένας i7 6700/6700K/7700/7700K. Φυσικά όμως στις τιμές που θα βρεις στα μτχ. δεν συμφέρει κάτι τέτοιο. Οπότε επειδή έχω βρεθεί και γω ακριβώς στη δικιά σου θέση, θα πρότεινα να αλλάξεις πλατφόρμα και να πας σε ΑΜ4.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι… βλέποντας τους μεταχειρισμένους i7 στα 200+ ευρώ, σκέφτηκα με τα μισά χρήματα (120 ευρώ max) να πάω σε i5…

Το να αλλάξω μνήμη, επεξεργαστή και μητρική φαντάζει αυτή την στιγμή σαν όνειρο απατηλό…

Όποτε αφήνω στην άκρη τον 6402p και θα δω τι θα κάνω…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...