w95chris Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σε όλους στο Forum, Γράφω εδώ μήπως και βγάλω άκρη με την συγκεκριμένη οθόνη που έχω Αρχικά να πω ότι στην αρχή μια χαρά δούλευε μέχρι πριν από δύο μέρες που δεν παίρνει ρεύμα μέσω VGA (έχει και HDMI και VGA αλλά το έχω σε VGA γιατί αλλιώς δε μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα γραφικών μου και χρησιμοποιεί Intel Graphics). Ενώ κανονικά το έχω συνδέσει και μάλιστα καλά και από τις δύο μεριές τίποτα.Ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά αλλά η οθόνη μαύρη (ενώ με HDMI όλα καλά με την πρώτη). Το πήγα στο Service μου λέει μια χαρά είναι δεν έχει κάτι (δυο φορές μάλιστα το πήγα γιατί έχει εγγύηση ακόμα ούτε μήνα δεν την έχω). Το καλώδιο δε φταίει γιατί έχω αγοράσει καινούργιο, με το οποίο πάλι δεν παίρνει ρεύμα.Επίσης χρησιμοποιώ αντάπτορα VGA σε DVI για την κάρτα γραφικών το οποίο πάλι έχω αλλάξει αλλά τίποτα ξανά Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά με έχει ψιλοκουράσει όλο αυτό το πράγμα. Άλλη οθόνη δεν έχω να χρησιμοποιήσω να δω τι γίνεται και γράφω εδώ μήπως και έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο ή παρόμοιο θέμα να μου πει κάποια λύση γιατί και από το ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα κάτι Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να χρησιμοποιώ την κάρτα γραφικών μου. Λίγο με ενδιαφέρει η σύνδεση (και εννοείται ξέρω μέσω HDMI καλύτερα είναι αλλά και επίσης έχω βγάλει και βάλει ξανά Drivers της κάρτας και οθόνης αλλά μάταια)
tz_aristotelis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Αφού η οθόνη είναι οκ πρέπει να αναλύσεις τα εξής: Ο υπολογιστής έχει μόνο έξοδο VGA της μητρικής η έχει εξοδο εικόνας και από αλλού? Αν έχει απο αλλού ίσως για αυτό δεν δουλεύει η VGA. Επίσης δείχνει τα αρχικά εισαγωγικά του bios ?
techartware Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Υποθέτω ότι ο υπολογιστής σου δεν δίνει εικόνα και δεν κάνει post. Ποιο εύκολη δοκιμή το cmos clear, βγάζοντας πχ την μπαταρία της μητρικής αφού είναι ο υπολογιστής χωρίς ρεύμα και έχεις πατήσει το κουμπί on για να αποφορτιστεί (ιδανικά αν έχει jumberaki χρησιμοποίησέ το η βραχυκύκλωσε τους ακροδέκτες της μπαταρίας) Μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό, σπάνια η κάρτα γραφικών. Λες με hdmi όλα καλά, γιατί δεν το χρησιμοποιείς ? Επίσης όταν λες δεν παίρνει ρεύμα εννοείς εικόνα ε?
w95chris Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Στις 18/3/2019 στις 5:05 ΜΜ, tz_aristotelis είπε Αφού η οθόνη είναι οκ πρέπει να αναλύσεις τα εξής: Ο υπολογιστής έχει μόνο έξοδο VGA της μητρικής η έχει εξοδο εικόνας και από αλλού? Αν έχει απο αλλού ίσως για αυτό δεν δουλεύει η VGA. Επίσης δείχνει τα αρχικά εισαγωγικά του bios ? Η κάρτα γραφικών μου είναι VGA από όσο ξέρω (έχω την AMD R7 360) και στην μητρική έχω HDMI που από ότι κατάλαβα χρησιμοποιεί τα γραφικά του επεξεργαστή γιατί αυτά "βλέπει" Τώρα στα εισαγωγικά στο BIOS τι εννοείς δε το κατάλαβα αυτό Στις 18/3/2019 στις 5:14 ΜΜ, techartware είπε Υποθέτω ότι ο υπολογιστής σου δεν δίνει εικόνα και δεν κάνει post. Ποιο εύκολη δοκιμή το cmos clear, βγάζοντας πχ την μπαταρία της μητρικής αφού είναι ο υπολογιστής χωρίς ρεύμα και έχεις πατήσει το κουμπί on για να αποφορτιστεί (ιδανικά αν έχει jumberaki χρησιμοποίησέ το η βραχυκύκλωσε τους ακροδέκτες της μπαταρίας) Μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό, σπάνια η κάρτα γραφικών. Λες με hdmi όλα καλά, γιατί δεν το χρησιμοποιείς ? Επίσης όταν λες δεν παίρνει ρεύμα εννοείς εικόνα ε? Δεν νομίζω να είμαι σε θέση να κάνω τέτοια πράγματα εγώ. Ξέρω μερικά πράγματα από υπολογιστές πέρα από τα βασικά αλλά δε νομίζω να μπορώ να πειράζω πράγματα στο εσωτερικό του υπολογιστή και μετά να περιμένω να δουλέψει. HDMI χρησιμοποιώ τώρα αλλά άμα θέλω να βάλω κανένα game τότε τα Intel Graphics δε τα σηκώνουν (έχω i3 6100) και όταν εννοώ δε παίρνει ρεύμα ναι δεν έχει εικόνα. Το led της οθόνης αναβοσβήνει λες και είναι σε αναμονή και μόνο αν το αλλάξω σε HDMI δουλεύει
tz_aristotelis Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Τον i3 6100 έχω και εγώ. Λογικά ο υπολογιστής σου έχει τώρα δύο κάρτες γραφικών. Η μία είναι της μητρικής και η άλλη είναι της κάρτας γραφικών. Το θέμα είναι ποια δουλεύει και πότε. Επίσης ελπίζω να μην έχεις συνδέσει κάπου και μια δεύτερη οθόνη γιατί και αυτο μπορεί να μπερδεύει τα windows και να θεωρούν την "αλλη" οθόνη ως κύρια. Στο bios , "ρυθμίσεις" , μπαίνεις στην αρχή αρχή με f2 η del, και εκεί έχει μια επιλογή για ποια κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιηθεί.
w95chris Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Τον i3 6100 έχω και εγώ. Λογικά ο υπολογιστής σου έχει τώρα δύο κάρτες γραφικών. Η μία είναι της μητρικής και η άλλη είναι της κάρτας γραφικών. Το θέμα είναι ποια δουλεύει και πότε. Επίσης ελπίζω να μην έχεις συνδέσει κάπου και μια δεύτερη οθόνη γιατί και αυτο μπορεί να μπερδεύει τα windows και να θεωρούν την "αλλη" οθόνη ως κύρια. Στο bios , "ρυθμίσεις" , μπαίνεις στην αρχή αρχή με f2 η del, και εκεί έχει μια επιλογή για ποια κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιηθεί. Που ακριβώς να το ψάξω αυτό; Γιατί δε θέλω να πειράξω κάτι που μπορεί να το μετανιώσω. Με μια ματιά που έριξα στις ρυθμίσεις δε βρήκα που ακριβώς το ελέγχεις αυτό Έχω την ASRock H110M-HDS
tasvar Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δες στο tab "advanced" και βρες τη ρύθμιση "select primary VGA". https://gzhls.at/blob/ldb/8/0/5/1/892c72540eb9aa79ecd6c71bfad21ba23fc1.pdf Σελίδα 52. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από tasvar
w95chris Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Στις 6/4/2019 στις 11:14 ΠΜ, tasvar είπε Δες στο tab "advanced" και βρες τη ρύθμιση "select primary VGA". https://gzhls.at/blob/ldb/8/0/5/1/892c72540eb9aa79ecd6c71bfad21ba23fc1.pdf Σελίδα 52. Το τσέκαρα αυτή η επιλογή δεν υπάρχει. Έχει μόνο PCI Express (επιλεγμένο ήδη) και Onboard. Αυτό τώρα σημαίνει ότι μάλλον η κάρτα γραφικών μου κάτι έπαθε από ότι καταλαβαίνω
kathytherion Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Στις 8/4/2019 στις 7:03 ΜΜ, w95chris είπε Το τσέκαρα αυτή η επιλογή δεν υπάρχει. Έχει μόνο PCI Express (επιλεγμένο ήδη) και Onboard. Αυτό τώρα σημαίνει ότι μάλλον η κάρτα γραφικών μου κάτι έπαθε από ότι καταλαβαίνω Τελικά.καταφςρες να λύσεις το θεμα.ε.την οθόνη? Σκέφτομαι να την αγοράσω κι εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα