Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gtoul είπε

Στο android pie η google κλείδωσε/κατέστησε αδύνατη χωρίς root την ηχογράφηση κλήσεων (ένα από τα σημαντικότερα μέχρι τότε πλεονεκτήματα του android σε σχέση με το ios). Δεν το λες και "απόλυτο έλεγχο της συσκευής".

Ίσως να ασχολούνταν περισσότερο με τον σκουπιδότοπο fake εφαρμογών και malware του play store αντί να αφαιρεί λειτουργικότητες σαν καχέκτυπο apple.

Χωρίς root; Τι είναι αυτό;

Το root είναι αστεία εύκολο και δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να το κλειδώσει αντίθετα με το Jailbreak του iOS.

Καλά κάνει και κλειδώνει το κινητό, όπως καλά κάνει κι η Apple και κλειδώνει το δικό της. Δεν το έγραψα ειρωνικά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη δεν ξέρει ή δε θέλει να μπει στη διαδικασία του root. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη θα κατεβάσει τα επίφοβα applications χωρίς να έχει ψάξει καν τι κατεβάζει.

Για όποιον όμως θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο (προφανώς με root εννοούσα), τότε το Android είναι μονόδρομος.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Istros είπε

Προτιμώ να κατεβάζω εφαρμογές στο play store και να βλέπω και καμία διαφήμιση παρά να κατεβάζω εφαρμογές για fitness από το apple store και να μου κλέβουν τα λεφτα 

Ναι γιατι free ios εφαρμογες δεν υπαρχουν, σωστα. Καημενε αμα σου "κλεβουν" και τα λεφτα τοτε μπραβο τους που πιανουν κοροιδα σα και σενα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jimd6776 είπε

Ναι γιατι free ios εφαρμογες δεν υπαρχουν, σωστα. Καημενε αμα σου "κλεβουν" και τα λεφτα τοτε μπραβο τους που πιανουν κοροιδα σα και σενα.

Μπράβο τους που πιάνουν κορόιδα σαν και σένα.Διαβασε να μάθεις γιατί δεν εννοώ το γεγονός ότι πληρώνεις τις εφαρμογες

https://threatpost.com/ios-fitness-apps-robbing-money-from-apple-victims/139546/

Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Istros είπε

Μπράβο τους που πιάνουν κορόιδα σαν και σένα.Διαβασε να μάθεις γιατί δεν εννοώ το γεγονός ότι πληρώνεις τις εφαρμογες

https://threatpost.com/ios-fitness-apps-robbing-money-from-apple-victims/139546/

Χμμ μαλλον δε διαβασες ολο το αρθρο που λεει οτι το εχουν κανει και στα android μαλιστα σε 7 apps, λολ. Αλλα δε πειραζει με τοσο μαλλι που εχεις φτιαχνεις ευκολα ενα πουλοβερ προβατου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimd6776 είπε

Χμμ μαλλον δε διαβασες ολο το αρθρο που λεει οτι το εχουν κανει και στα android μαλιστα σε 7 apps, λολ. Αλλα δε πειραζει με τοσο μαλλι που εχεις φτιαχνεις ευκολα ενα πουλοβερ προβατου.

Το android τουλάχιστον δεν διαφημίζει την ασφάλεια γιατί ξερει ότι πάντα θα υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι απευθύνονται σε πρόβατα που πιστεύουν ότι ασυναρτησία τους λενε

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, fytotech είπε

Χωρίς root; Τι είναι αυτό;

Το root είναι αστεία εύκολο και δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να το κλειδώσει αντίθετα με το Jailbreak του iOS.

Καλά κάνει και κλειδώνει το κινητό, όπως καλά κάνει κι η Apple και κλειδώνει το δικό της. Δεν το έγραψα ειρωνικά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη δεν ξέρει ή δε θέλει να μπει στη διαδικασία του root. Επίσης, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη θα κατεβάσει τα επίφοβα applications χωρίς να έχει ψάξει καν τι κατεβάζει.

Για όποιον όμως θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο (προφανώς με root εννοούσα), τότε το Android είναι μονόδρομος.

Δεν είναι καθόλου αστεία εύκολο. Κυμαίνεται από εύκολο μέχρι κανονικότατο πρήξιμο, κι εξαρτάται από το κινητό.

Αλλά το βασικό πρόβλημά μου με το να ξηλώνει λειτουργικότητα από το android η google και να την αφήνει μόνο σε rooted κινητά είναι ότι προτιμώ να δουλεύουν σωστά οι ebanking εφαρμογές μου (και πολλές άλλες εφαρμογές που δυσλειτουργούν σε rooted συσκευές). Μέχρι στιγμής, μάλιστα, δεν έχω συναντήσει καμιά "root hide" εφαρμογή που να επιλύει επιτυχώς το πρόβλημα που προκύπτει σε τέτοιες περιστάσεις (με πολύ χαρά θα δοκιμάσω προτάσεις σου).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, gtoul είπε

Δεν είναι καθόλου αστεία εύκολο. Κυμαίνεται από εύκολο μέχρι κανονικότατο πρήξιμο, κι εξαρτάται από το κινητό.

Αλλά το βασικό πρόβλημά μου με το να ξηλώνει λειτουργικότητα από το android η google και να την αφήνει μόνο σε rooted κινητά είναι ότι προτιμώ να δουλεύουν σωστά οι ebanking εφαρμογές μου (και πολλές άλλες εφαρμογές που δυσλειτουργούν σε rooted συσκευές). Μέχρι στιγμής, μάλιστα, δεν έχω συναντήσει καμιά "root hide" εφαρμογή που να επιλύει επιτυχώς το πρόβλημα που προκύπτει σε τέτοιες περιστάσεις (με πολύ χαρά θα δοκιμάσω προτάσεις σου).

Προσωπικά έχω βρει λύση με modules στο Magisk σε αυτό το πρόβλημα αλλά εξαρτάται από την περίπτωση κάθε φορά.

Σε Alpha Bank κι Εθνική Τράπεζα μου δουλεύει το module από ένα Sony που είχα κατεβάσει για να χρησιμοποιώ το Remote Play για PlayStation.

Για Cosmote TV, δουλεύουν σχεδόν τα πάντα και για Nova Go, αλλάζει κάθε φορά που έχει update.

Δημοσ.
Στις 18/3/2019 στις 11:37 ΠΜ, fytotech είπε

Έγραψες ακριβώς το ίδιο που έγραψα κι εγώ και μετά για κάποιο λόγο έφτασες στο συμπέρασμα πως είμαι τεχνολογικά αναλφάβητος.

Πάμε πάλι. Όποιος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις πάει σε κάτι κλειδωμένο (για να μη γίνονται ρεζιλίκια όπως γράφεις και συμφωνώ).

Όποιος όμως θέλει και μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της συσκευής του, πάει σε Android.

Τι λες ρε μεγάλε, σοβαρά; Οποίος διαλέγει iPhone είναι τεχνολογικά αναλφάβητος ενώ ο γνωστης, ο εξπερ ρε παιδί μου, διαλέγει android; Σου πέρασε από το μυαλό ότι μερικοί θέλουν απλά ένα smartphone που να λειτουργεί σωστά για να κάνουν τη δουλειά τους  χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν αν δουλεύει καλα, αν κόλλησε κανένα adware κλπ; Ότι ναναι..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, greekfox1 είπε

Τι λες ρε μεγάλε, σοβαρά; Οποίος διαλέγει iPhone είναι τεχνολογικά αναλφάβητος ενώ ο γνωστης, ο εξπερ ρε παιδί μου, διαλέγει android; Σου πέρασε από το μυαλό ότι μερικοί θέλουν απλά ένα smartphone που να λειτουργεί σωστά για να κάνουν τη δουλειά τους  χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν αν δουλεύει καλα, αν κόλλησε κανένα adware κλπ; Ότι ναναι..

Δε σου λεει οτι οποιος διαλεγει iPhone ειναι τεχνολογικα αναλφαβητος και oποιος Android γνωστης αλλα οποιος ειναι τεχνολογικα αναλφάβητος ειναι θα καλυτερα σε iPhone και ο γνωστης που θελει πληρη ελεγχο καλυτερα σε Android. Το πρωτο ειναι μια μπουρδα που μαθηματικα δεν γινεται να ισχυει. Το δευτερο ειναι προς συζητηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...