Sk_2001 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Λοιπόν έχω την εξής απορία, το θέμα είναι κάπως πολύπλοκο και έχει να κάνει σχέση με σπουδές. Αρχικά να ξεκινήσω ότι στην 2α γυμνασίου έφυγα από την Ελλάδα και μετακόμισα Καναδά, είμαι αυτή τη στιγμή 18 ετών. Το πρόβλημα με το Καναδά και τις σπουδές του είναι ότι είναι ιδιωτικοποιημένες, δηλαδή σε κάθε πανεπηστημιο πληρώνεις ώστε να ενταχθείς. Εάν έχεις καναδική υπηκοότητα ή PR (permanent residency) έχεις μειωμένα δίδακτρα όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλαδή γύρω στα 7-10 χιλιάρικα, το αρχικό μου πρόβλημα ξεκινάει εδώ: Εγώ έχω study permit άρα αν ενταχθώ στο εκπαιδευτικό σύστημα θεωρούμε από το κράτος διεθνής μαθητής όποτε πληρώνω σχεδόν την τριπλάσια τιμή για κάθε σχολική χρόνια (20-30 χιλιάρικα αναλόγως το προγραμμα). Η βασική ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει τρόπος να γυρισω πίσω Ελλάδα να ενταχθώ στην 3η λυκείου (είμαι 18 και του χρόνου πάω 19) και να δώσω παννεληνιες ώστε να ενταχθώ σε κάποια σχολή εάν δεν πάρω το PR. Υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να τελειώσω την 3η και να μπω σε κάποια ιδιωτική σχολή (πιο φθηνά θα βγει). Επίσης μπορεί το καναδικό απολυτήριο λυκείου μου να αναγνωριστεί στην Ελλάδα έτσι ώστε να ενταχθώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ; Ευχαριστώ για την απάντηση σας προκαταβολικά, επίσης γνωρίζω ότι πολύ θα πείτε μην γυρίσεις και λοιπά αλλά θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στα αρχικά ερώτηματα και πάλι ευχαριστώ.
Sfetsas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Μπορεις να δωσεις εξετασεις ως ομογενης. Οπως κανουν οι Κυπριοι πχ. Ψαξτο με το υπουργειο Παιδειας
christakos07 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) http://www.anelixi.fro.gr/omogeneis/genikes-odigies/katigories-omogenon/ Κατηγορία 5. Δε γνωρίζω παραπάνω πληροφορίες για να σε βοηθήσω. Μπορείς να καλέσεις στο Υπουργείο Παιδείας για περισσότερα. Τόλμησε το πάντως, εφόσον το κόστος είναι τόσο μεγάλο. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από christakos07
Fortistis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Στις 18/3/2019 στις 6:29 ΠΜ, Sk_2001 είπε Λοιπόν έχω την εξής απορία, το θέμα είναι κάπως πολύπλοκο και έχει να κάνει σχέση με σπουδές. Αρχικά να ξεκινήσω ότι στην 2α γυμνασίου έφυγα από την Ελλάδα και μετακόμισα Καναδά, είμαι αυτή τη στιγμή 18 ετών. Το πρόβλημα με το Καναδά και τις σπουδές του είναι ότι είναι ιδιωτικοποιημένες, δηλαδή σε κάθε πανεπηστημιο πληρώνεις ώστε να ενταχθείς. Εάν έχεις καναδική υπηκοότητα ή PR (permanent residency) έχεις μειωμένα δίδακτρα όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλαδή γύρω στα 7-10 χιλιάρικα, το αρχικό μου πρόβλημα ξεκινάει εδώ: Εγώ έχω study permit άρα αν ενταχθώ στο εκπαιδευτικό σύστημα θεωρούμε από το κράτος διεθνής μαθητής όποτε πληρώνω σχεδόν την τριπλάσια τιμή για κάθε σχολική χρόνια (20-30 χιλιάρικα αναλόγως το προγραμμα). Η βασική ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει τρόπος να γυρισω πίσω Ελλάδα να ενταχθώ στην 3η λυκείου (είμαι 18 και του χρόνου πάω 19) και να δώσω παννεληνιες ώστε να ενταχθώ σε κάποια σχολή εάν δεν πάρω το PR. Υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να τελειώσω την 3η και να μπω σε κάποια ιδιωτική σχολή (πιο φθηνά θα βγει). Επίσης μπορεί το καναδικό απολυτήριο λυκείου μου να αναγνωριστεί στην Ελλάδα έτσι ώστε να ενταχθώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ; Ευχαριστώ για την απάντηση σας προκαταβολικά, επίσης γνωρίζω ότι πολύ θα πείτε μην γυρίσεις και λοιπά αλλά θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στα αρχικά ερώτηματα και πάλι ευχαριστώ. Sorry που δεν απαντάω ακριβώς στην αναζήτησή σου. Έχοντας ζήσει στην Ελλάδα και έχοντας εμπειρία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 3-4 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από Καναδά, σου λέω όσο πιο δυνατά μπορώ **ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ**. Θα συναντήσεις: - μηδέν αξιοκρατία - ελάχιστη εξωστρέφεια - μηδενική γραμματειακή υποστήριξη - ελάχιστη καθαριότητα - μηδενικό σεβασμό σε υποδομές - συνεχόμενη παρεμπόδιση των σπουδών σου - μεγάλη εμπλοκή κομματικών συμφερόντων Φυσικά δεν είναι όλοι και όλα έτσι, με την αυστηρή έννοια του «όλα» και «όλοι». Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια που δεν ανήκουν στα παραπάνω. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι έτσι και το κακό με την Ελλάδα είναι πως θεωρείται εντάξει να είναι κανείς λίγο διαπλεκόμενος, λίγο διεφθαρμένος, λίγο «δεν με νοιάζει», λίγο να μην σέβεται το πανεπιστήμιο και την δημόσια περιουσία. Σε πολιτισμένες χώρες (όχι όπως στο ευρωπαϊκό Ιράν, την Ελλάδα δηλαδή), τα παραπάνω κακά είναι η μειοψηφία. Και εκεί υπάρχουν, σαφώς. Αλλά είναι μειοψηφία και όχι συντριπτική πλειοψηφία. Οπότε, ΜΗΝ ΠΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ.
afterhours Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπως ειχε πει και ο θεος σχωρεστον Τζιμης Πανουσης το παιδι του για να παρει βιβλια επρεπε να γραφτει στη ΚΝΕ 🤣....τραγικο απλα. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από afterhours
Nikolas00 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δώσε και περνά εδώ,προσωπικά με τα κόμματα δεν παίζουν ρόλο τα βιβλία και λοιπά.Εγω σπουδάζω στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο(Κεφαλλονιά). Καταρχάς είναι μικρά επαρχιακά ιδρύματα,είτε σε νησί όπως εγώ είτε σε μέρη εκτός Αθήνας/Θεσσαλονίκης/Πάτρας. Γνωρίζεται εύκολα με τους άλλους φοιτητές,δεν έχεις επιλογές πολλές για καφέ και μπαρ/κλαμπ. Τα εξοδα κάθε μήνα...ένα 700αρι θελεις με ενοίκιο,λογαριασμούς και έξοδα του μήνα. Αν έχεις δικό σου σπίτι στην Ελλάδα,διάβασε να περάσεις εκεί ώστε να γλυτώσεις τα ενοίκια. Αν βρεις και δουλειά είσαι άρχοντας κατ'εμε και έχεις δικό σου σπίτι.Πεφτουν σημαντικά τα έξοδα και μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις σπουδές σου. Δηλαδη να μη ζητάς ούτε ευρώ από τους γονείς.Αλλιως περιορίζεις απλά τα λεφτά που θα σε στείλουν.
xgol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, Fortistis είπε Sorry που δεν απαντάω ακριβώς στην αναζήτησή σου. Έχοντας ζήσει στην Ελλάδα και έχοντας εμπειρία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 3-4 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από Καναδά, σου λέω όσο πιο δυνατά μπορώ **ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ**. Θα συναντήσεις: - μηδέν αξιοκρατία - ελάχιστη εξωστρέφεια - μηδενική γραμματειακή υποστήριξη - ελάχιστη καθαριότητα - μηδενικό σεβασμό σε υποδομές - συνεχόμενη παρεμπόδιση των σπουδών σου - μεγάλη εμπλοκή κομματικών συμφερόντων Φυσικά δεν είναι όλοι και όλα έτσι, με την αυστηρή έννοια του «όλα» και «όλοι». Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια που δεν ανήκουν στα παραπάνω. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι έτσι και το κακό με την Ελλάδα είναι πως θεωρείται εντάξει να είναι κανείς λίγο διαπλεκόμενος, λίγο διεφθαρμένος, λίγο «δεν με νοιάζει», λίγο να μην σέβεται το πανεπιστήμιο και την δημόσια περιουσία. Σε πολιτισμένες χώρες (όχι όπως στο ευρωπαϊκό Ιράν, την Ελλάδα δηλαδή), τα παραπάνω κακά είναι η μειοψηφία. Και εκεί υπάρχουν, σαφώς. Αλλά είναι μειοψηφία και όχι συντριπτική πλειοψηφία. Οπότε, ΜΗΝ ΠΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ. Aναλόγως τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο. Υπαρχουν αξιολογότατα ιδρύματα για προπτυχιακές σπουδές.
bromiaris Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2019 στις 6:29 ΠΜ, Sk_2001 είπε Λοιπόν έχω την εξής απορία, το θέμα είναι κάπως πολύπλοκο και έχει να κάνει σχέση με σπουδές. Αρχικά να ξεκινήσω ότι στην 2α γυμνασίου έφυγα από την Ελλάδα και μετακόμισα Καναδά, είμαι αυτή τη στιγμή 18 ετών. Το πρόβλημα με το Καναδά και τις σπουδές του είναι ότι είναι ιδιωτικοποιημένες, δηλαδή σε κάθε πανεπηστημιο πληρώνεις ώστε να ενταχθείς. Εάν έχεις καναδική υπηκοότητα ή PR (permanent residency) έχεις μειωμένα δίδακτρα όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλαδή γύρω στα 7-10 χιλιάρικα, το αρχικό μου πρόβλημα ξεκινάει εδώ: Εγώ έχω study permit άρα αν ενταχθώ στο εκπαιδευτικό σύστημα θεωρούμε από το κράτος διεθνής μαθητής όποτε πληρώνω σχεδόν την τριπλάσια τιμή για κάθε σχολική χρόνια (20-30 χιλιάρικα αναλόγως το προγραμμα). Η βασική ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει τρόπος να γυρισω πίσω Ελλάδα να ενταχθώ στην 3η λυκείου (είμαι 18 και του χρόνου πάω 19) και να δώσω παννεληνιες ώστε να ενταχθώ σε κάποια σχολή εάν δεν πάρω το PR. Υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να τελειώσω την 3η και να μπω σε κάποια ιδιωτική σχολή (πιο φθηνά θα βγει). Επίσης μπορεί το καναδικό απολυτήριο λυκείου μου να αναγνωριστεί στην Ελλάδα έτσι ώστε να ενταχθώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ; Ευχαριστώ για την απάντηση σας προκαταβολικά, επίσης γνωρίζω ότι πολύ θα πείτε μην γυρίσεις και λοιπά αλλά θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στα αρχικά ερώτηματα και πάλι ευχαριστώ. Πάρε φοιτητικό δάνειο και σπούδασε σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο στον Καναδά. Μην ασχολείσαι με τα Ελληνικά «Πανεπιστήμια» που το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν τους αυριανούς άχρηστους και αγράμματους εργατοπατέρες και να είναι φυτώριο ανομίας και παρανομίας. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά για σπουδές, έλα Ελλάδα για να κωλοβαράς. Και ποιος ξέρει μια ημέρα ίσως γίνεις και Πρωθυπουργός! Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από bromiaris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα