Προς το περιεχόμενο

Ηχοσύστημα - Soundbar

Snapcaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θα ήθελα να αγοράσω ένα σύστημα ή ηχόμπαρα που να μπορεί να κάνει τα παρακάτω. Αν και άσχετος καταλαβαίνω ότι ενδέχεται να μην υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει ολα τα παρακάτω, είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για δυο πράγματα, αρκεί να ενημερωθώ τι μπορει να προσφέρει το καθένα. Για παράδειγμα το Creative Sound BlasterX Katana τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει απο τα παρακάτω και γιατι ειναι τόσο ακριβό παρόλο που τα χαρακτηρίστικα του φαίνονται να είναι χειρότερα από άλλα με ίδια τιμή.

Να μπορεί να συνδεθεί με σταθερο υπολογιστή

Να μπορεί να συνδεθεί με το ps4

Να μπορει να συνδεθεί με καραοκε μικρόφωνο

Να παίζει ραδιο

Να μπορώ να συνδεσω το κινητό ή το τάμπλετ με αυτό και να παίζει ότι θέλω απο κει

Να μπορώ να βάλω ενα στικάκι και να παιζω ο,τι θελώ (μουσική) απο κει με κάποιο κοντρόλ(?)

Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Snapcaster

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To budget σου είναι όσο πάει περίπου η Katana ή μπορείς να ανέβεις;

Κατά τη γνώμη μου θέλεις ενισχυτή AV και δυο ηχεία για αρχή. Δηλαδή με λιγότερα από 500 ευρώ θα ξεκινήσεις. Καραοκε γιοκ σε κάθε περίπτωση να ξέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, dpolal είπε

Για όλα αυτά που περιγράφεις μάλλον ραδιοενισχυτή χρειάζεσαι με 2 ηχεία παρά ηχομπάρα.

Ναι το budget μου είναι όσο το κατανα πανω κατω

το κατάνα πόσα απο τα παραπάνω μπορεί να κάνει? μπορεί να συνδεθεί μέσω usb η με bluetooth με ραδιο?

Επίσης στο Logitech Speaker System Z906 μπορώ να συνδέσω usb stick και να παίζω τραγούδια απο κει χωρίς να έχω ανοιχτό οτιδηποτε αλλο?

Επεξ/σία από Snapcaster

Πλην του καραόκε (που μπορείς δια της πλαγίας οδού να το κάνεις) ο ενισχυτής AV τα πάντα όλα απ' όσα ζήτησες.

Ξέρεις, κοίταξε για κάποιον εισαγωγικό 5.1 Όπως τον Denon AVR-X250BT, αν θες να παίρνει και στικάκι τότε τον AVR-Χ550ΒΤ.

Κατά τη γνώμη μου συμφέρει ο ενισχυτής AV γιατί ξεκινάς συνδέοντας 2 ηχεία και μπορείς να το επεκτείνεις σε πλήρες Home Cinema, πολύ καλύτερο από κάποια ηχομπάρα.

Τα κομπιουτεροηχεία όπως τα logitech, ξέχνα τα. Δεν κάνουν παρά μόνο για να desktop.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον ενισχυτή ΑV που προτεινες πως μπορείς να τον επεκτείνεις σε Home cinema? 

Αυτή την στιγμη σκεφτομαι να παρω τα z906 αποκλειστικα για το desktop μου γιατι το χρησιμοποιώ πολυ και για ταινίες και για μουσικη. και όταν έχω λεφτά να πάρω και κατι σαν home cinema.    Η καρτα ηχου που έχω είναι κάποια άγνωστη μαρκα, αξίξει να την αντικαταστήσω? ή θα παιζει 5.1 και χωρίς να βάλω κατι? γινεται να κανω μονος την αντικατασταση η χρειαζεται να παω σε καποιο μαγαζι?

Επεξ/σία από Snapcaster

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μπερδευτεί λιγάκι.

Κατ' αρχήν ο ενισχυτής AV είναι πεντακάναλος. Oποιαδήποτε στιγμή αποφασίσεις προσθέτεις τα υπόλοιπα ηχεία και έχεις ένα πλήρες Home Cinema. Μέχρι τότε, θα έχεις ένα καλό στέρεο setup, πολύ καλύτερο από κομπιουτεροηχεία έτσι κι αλλιώς.

Κάρτα ήχου δεν χρειάζεσαι, το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει ο ενισχυτής AV, καθώς έχει ενσωματωμένο DAC. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με HDMI ή με Οπτική.

Είναι τραγικό λάθος να πάρεις τα logitech, μετά να τα πετάξεις και να πάρεις Home Cinema όλα σε ένα. Εκτός των άλλων, πρόκειται για υποδεέστερες επιλογές και τα δυο αυτά, σε σχέση με ένα σύστημα που έχει ξεχωριστό ενισχυτή AV, ηχεία και sub.

Κοινώς ξεκινάς να το χτίζεις σωστά και το πας μέχρι όσο θέλεις, αυτό που σου προτείνω.

Επεξ/σία από T. Jefferson

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι η αληθεια είναι ότι είναι πιο λογικο να χτισω κατι με budget 500E, παρα να πάρω δυο διαφορετικά πραγματα με 250Ε. Απο αποψή ποιότητας σιγουρα το πρώτο θα ναι καλύτερο

Στο σκρουτζ τον αναγραφει ως ενισχυτη home cιnema, οποτε να υποθέσω ο,τι είναι το ίδιο πραγμα. Αν αποφασίσω να μην πάρω τα δυο μοντελα που προτείνεις, να ψάχνω δηλαδή για ενισχυτές home cinema ή ενισχυτές hi-fi στο σκρουτζ? Δεν βλεπω πουθενα την επιλογη για ενισχυτη AV.

Πεντακαναλος καταλαβαινω οτι μπορώ να συνδεσω μεχρι και 5 συσκευες ηχεία? Άλλα υπάρχουν και έξτρα θυρες για να συνδεσω pc, ps4, κινητο, tablet, mp3 player κτλ., σωστα?

Ο ενισχυτής εχει και bluetooth?

To οτι ο ενισχυτής έχει δικιά του κάρτα ηχου (καλη υποθέτω) σημαίνει πως αν πάρω εξτρα μικροφωνο για καποια παιχνιδια είναι προτιμότερο να τον συνδέσω στον ενισχυτη για εξτρα ποιότητα, συν ότι αν στριμαρω καποιο παιχνίδι θα ακούγομαι καλυτερα, σωστά?

Ο ενισχυτής σου δίνει την δυνατότητα να αλλάζεις απο 5.1 σε 4.1 και το αναποδο οποτε θες?

Αν διαλέξω τον Denon τι άλλο χρειάζομαι αν έχω ένα πληρες home cinema? ηχεία και subwoofer? Μπορεις να προτείνεις κάποια που να ταιριάζουν.Βασικα μου αρέσει αυτός https://www.amazon.de/Denon-AVRX1500H-AV-Receiver-Integration-Kompatibilität-Schwarz/dp/B07DKN4T5R/ref=sr_1_1?keywords=Denon+AVR-X1500H&qid=1553024567&s=kitchen&sr=8-1. Αν μπορεις να προτείνεις κατι να συνδυασω με αυτον.

Αληθεια τα logitech είναι τοσο για πεταμα? τσεκαρα τιμές σε subwoofer+ηχεια και ειδα οτι κυμαινονται αρκετα ακριβά. Τοσο μουφα είναι τα ηχεια+το woofer των logitech που δεν αξίξει να τα συνδυάσω με τον ενισχυτή (τα ηχεια μονο+το woofer)

Να πω επίσης πως πρώτα στην προτεραιοτητα μου είναι: μουσική, ταινίες+παιχνίδια (ειτε σε pc+ps4) και μετά όλα τα υπόλοιπα, αν υπάρχει δηλαδή κάτι που να μπορεί να κάνει καλύτερα αυτά απο τον ενισχυτή θα το προτιμούσα κι ας θυσιάζα τα υπολοιπα features.

Επεξ/σία από Snapcaster

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μικρόφωνο δεν παίρνει ο ενισχυτής. Μιλάμε για το πως θα ακούγεται αυτό που θα παίζεις από το PC.

Τα logitech?

Σοβαρά τώρα, εγώ σου μιλάω για πραγματικό Home Cinema κι εσύ μου λες για πλαστικά παιχνίδια... .

Ο 1500Η που κοιτάς έχει και WiFi (εκτός από Bluetooth) και 7 κανάλια αντί για 5. Κοινώς με αυτόν φτιάχνεις 7.1 αν θες (ή 5.1.2 αν θες Dolby Atmos).

Εγώ κοιτάζω να σε έχω κοντά στο budget σου, γι' αυτό και σου λέω για τον 250BT. Αλλιώς... sky is the limit.

Τι σε ανησυχεί ακριβώς; 5 εισόδους HDMI έχει και ο πιο απλός ενισχυτής AV.

Η εναλλαγή από 4.1 σε 5.1 γίνεται, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θες να το κάνεις αυτό. Για την ιστορία μπαίνεις στο μενού και δηλώνεις πόσα ηχεία έχεις βασικά οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ εύκολο.

Επεξ/σία από T. Jefferson

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok! Μαλλον παω για συνδυασμό denon+jbl ηχείων. Κατι τελευταίο που με απασχολεί, που ίσως είναι χαζή ερωτηση, είναι το πως θα τα τοποθετήσω, τα ηχεία. Δεν έχει κάποιος φίλος μου Home Cinema για να πάρω καποια ιδεά. Προορίζονται για δωμάτιο 10 τετραγωνικών, στον έναν τοίχο το επιπλο τηλεόρασης και στον ακριβώς απέναντι το γραφείο. Είναι καλυτερο να τα τοποθήσω κατω-διπλα απο το επιπλο τηλεόρασης ή πάνω στο γραφείο ή μισα μισα?

Επεξ/σία από Snapcaster

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...