DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Κάνεις λες και το λάθος δεν διορθώνεται ή ας πούμε έκανα ένα "εγκληματικό λάθος".. Θα παίρνανε τηλέφωνο και θα λέγανε " ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ " εκεί? Και θα τους λέγανε όχι είναι πλεον Διεθνες πανεπιστήμιο. Δεν πας καλα μου φαίνεται Δε ξέρω αν θα ήταν τηλέφωνο ή μέσω κάποιας άλλης οδού, αλλά ΝΑΙ ακριβώς αυτό θα γινόταν (αν δεν είχε γίνει στο παρελθόν από άλλο αιτούντα). Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Τι το "προβληματικό" έχει το παραπάνω σενάριο; Αν έρθει κάποιος στον ΔΟΑΤΑΠ με χαρτί από το "Gotland Högskola" - που έστω για πρώτη φορά - γιατί θα ήταν περίεργο να τους εξήγούσε το Gotland Högskola ότι πλέον έχει απορροφηθεί από το Uppsala University? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από DrLo
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, DrLo είπε Δε ξέρω αν θα ήταν τηλέφωνο ή μέσω κάποιας άλλης οδού, αλλά ΝΑΙ ακριβώς αυτό θα γινόταν. Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Εντάξει αδερφέ. Θα τους στείλω μήνυμα να τους εξηγήσω να το διορθώσουν. Πως κάνεις έτσι. Λες και είναι για να πάω Σουήδια. Απλά από περιέργεια το έστειλα. Στο κάτω κάτω δεν είπα κάτι ψέματα. Το ΤΕΙ μου έγινε Πανεπιστήμιο και έπρεπε να τους το εξηγήσω
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Εντάξει αδερφέ. Θα τους στείλω μήνυμα να τους εξηγήσω να το διορθώσουν. Πως κάνεις έτσι. Λες και είναι για να πάω Σουήδια. Απλά από περιέργεια το έστειλα. Στο κάτω κάτω δεν είπα κάτι ψέματα. Το ΤΕΙ μου έγινε Πανεπιστήμιο και έπρεπε να τους το εξηγήσω To "NO" πρέπει να αλλάξεις. Τα άλλα δεν έχουν σημασία. Αυτό είναι όμως κάτι "τυπικό" που κολλάει τη διαδικασία. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από DrLo
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, DrLo είπε To "NO" πρέπει να αλλάξεις. Τους έστειλα ήδη e-mal, και τους εξήγησα τι συνέβη και να το διορθώσουν. Διαφορετικά, να ξανακάνω αίτηση αναγνώρισης από την αρχή. Δεν έγινε και κάτι....
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Τους έστειλα ήδη e-mal, και τους εξήγησα τι συνέβη και να το διορθώσουν. Διαφορετικά, να ξανακάνω αίτηση αναγνώρισης από την αρχή. Δεν έγινε και κάτι.... Δεν είπα ότι έγινε κάτι. Ίσα ίσα σου λέω από την αρχή ότι έχεις μαι χαρά πτυχίο αναγνωρίσιμο και είμαι 100% σίγουρος ότι θα αναγνωριστεί ως BSc (το όλο "πείραμα" για αυτό το σκοπό γίνεται, για να εξακριβωθεί αυτό). Απλά με προβληματίζει ότι λειτουργείς εναντίον σου. Από τη μια αμφιβάλεις για το πτυχίο σου, από την άλλη "αυτοσαμπτάρεσαι". BTW: Υπό ΚΣ (δηλ αν δε ΄κάνει κάποιος υπάλληλος εκεί καμιά μλκια) το πτυχίο σου θα αναγνωριστεί με βάση το καθεστός του όταν το πήρες. Δηλαδή αν ήταν κάτω από 300 ΔΜ (όχι 5 ετές δηλ.) θα ναγωριστεί ως BSc, ακόμα και αν ΤΩΡΑ το πρόγραμμα έχει γίνει 5ετές (και ίσως τους νέους δηλαδή του αναγνωριζουν ως "μηχανικούς"). Εσύ πας με το τι ήταν το πτυχίο σου και το ιδρυμά σου όταν το πήρες. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από DrLo
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, DrLo είπε Δεν είπα ότι έγινε κάτι. Ίσα ίσα σου λέω από την αρχή ότι έχεις μαι χαρά πτυχίο αναγνωρίσιμο και είμαι 100% σίγουρος ότι θα αναγνωριστεί ως BSc (το όλο "πείραμα" για αυτό το σκοπό γίνεται). Απλά με προβληματίζει ότι λειτουργείς εναντίον σου. Από τη μια αμφιβάλεις για το πτυχίο σου, από την άλλη "αυτοσαμπτάρεσαι". BTW: Υπό ΚΣ (δηλ αν δε ΄κάνει κάποιος υπάλληλος εκεί καμιά μλκια) το πτυχίο σου θα αναγνωριστεί με βάση το καθεστός του όταν το πήρες. Δηλαδή αν ήταν κάτω από 300 ΔΜ (όχι 5 ετές δηλ.) θα ναγωριστεί ως BSc, ακόμα και αν ΤΩΡΑ το πρόγραμμα έχει γίνει 5ετές (και ίσως τους νέους δηλαδή του αναγνωριζουν ως "μηχανικούς"). Εσύ πας με το τι ήταν το πτυχίο σου και το ιδρυμά σου όταν το πήρες. Eγώ δεν είμαι μηχανικός. Εγώ τελείωσα "Λογιστικά και χρηματοοικονομικά" 4ετές πρόγραμμα. Το ίδιο υπάρχει και στα πανεπιστήμια. Το ίδιο είναι και τώρα που έγινε πανεπιστήμιο. Λογικά bachelor θα μου το κάνει
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Eγώ δεν είμαι μηχανικός. Εγώ τελείωσα "Λογιστικά και χρηματοοικονομικά" 4ετές πρόγραμμα. Το ίδιο υπάρχει και στα πανεπιστήμια. Το ίδιο είναι και τώρα που έγινε πανεπιστήμιο. Λογικά bachelor θα μου το κάνει nai ok, παράδειγμα έφερα όταν κάτι "αλλάξει" από τότε που κάποιος πήρε πτυχίο. Δε ξέρω 100% τι ισχύει με το κάθε κλάδο αλλά όπως το βλέπω θα έχεις ακριβώς την ίδια αναγνώριση αν έβγαζες πανεπιστήμιο. "BSc" δίνει και το ΤΕΙ "BSc" δίνει και το πανεπιστήμιο. (kandidatexamen δινει και το högskola, kandidatexamen δίνει και το universitet) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από DrLo
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, DrLo είπε nai ok, παράδειγμα έφερα όταν κάτι "αλλάξει" από τότε που κάποιος πήρε πτυχίο. Δε ξέρω 100% τι ισχύει με το κάθε κλάδο αλλά όπως το βλέπω θα έχεις ακριβώς την ίδια αναγνώριση αν έβγαζες πανεπιστήμιο. "BSc" δίνει και το ΤΕΙ "BSc" δίνει και το πανεπιστήμιο. 240 ECTS , γράφει το πτυχίο μου επάνω, άρα λογικά πάει στο bachelor. Ε εντάξει, εγώ για πείραμα το έκανα. Εδώ το ΄έστειλα και σε άλλες χώρες και μου το αναγνώρισαν ως bachelor. Αυτά μόνο στην Ελλάδα τα είχαμε τα θέματα που και πάλι ήταν ισότιμα. Στη Κύπρο πάντως έχουμε θέματα. Τα αναγνωρίζει ως ισότιμα αλλά όχι αντίστοιχα 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Στις 25/3/2019 στις 3:41 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Εγώ το μόνο που έχω να πω έιναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν σε σχέση με πριν 10 χρόνια και αλλάζουν καθημερινά με το παρόν. Φίλους και φίλες που είχα που πήγαν για Διοικηση επιχειρησεων και θεωρητικά πτυχία κλαίνε με μαύρο δάκρυ , γιατί κατέληξαν να δουλεύουν 26 ετών , δίσκο, λάτζα, και χειρωνακτικές εργασίες. Οι λόγοι? Πρωτοφανείς. Άκουγαν γονείς που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να περάσει το παιδί τους σε κορυφαία σχολή , για να μη λέει ο κόσμος και νόμιζαν ότι τελειώνοντας αυτό θα πλησιάσουν το κάθε πολιτικό για να χωθεί το δημόσιο. Τώρα που έσφιξαν τα λουριά, περαστικά σε όλους αυτούς. Με ποια λογική σήμερα ένα παιδί επιλέγει να σπουδάσει φιλόλογος, δάσκαλος, πολιτικών επιστημών, σχολή γενικά θεωρητικού περιεχομένου όταν πλέον υπάρχει τεράστια ανεργία σε αυτούς τους τομείς? Η ΦΆΣΗ του Πανεπιστημίου είναι να σε βγάλει επιστήμονα με ερευνητική προσέγγιση και να σε οδηγήσει σε ακαδημαική πορεία. Η ΦΑΣΗ του ΤΕΙ είναι να σε βγάλει τεχνολόγο με εφαρμοσμένη γνώση και να σε οδηγήσει σε επαγγελματική πορεία. Πρέπει να κατασταλλάξουμε τους ρόλους σε αυτό το κράτους. Δεν γίνεται στη Γερμανία, στην Αγγλία , στις Σκανδιναβικές και στην Ολλανδία να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και εδώ να ζούμε ακόμα σε εποχές μεσαίωνα και νόμους 1930 Αν μπορεις σε παρακαλω εξήγησε μου το εκπαιδευτικό τους σύστημα στις χώρες Που έγραψες πάνω, δηλαδή στη Αγγλία,Γερμανία,ολλανδια και γενικά στις σκανδιναβικές χώρες διότι με ενδιαφερει πολύ να μάθω πως λειτουργούν τα πράγματα εκεί, σε κάθε χώρα ξεχωριστά Στις 19/8/2020 στις 11:09 ΠΜ, DrLo είπε Δεν είπα ότι έγινε κάτι. Ίσα ίσα σου λέω από την αρχή ότι έχεις μαι χαρά πτυχίο αναγνωρίσιμο και είμαι 100% σίγουρος ότι θα αναγνωριστεί ως BSc (το όλο "πείραμα" για αυτό το σκοπό γίνεται, για να εξακριβωθεί αυτό). Απλά με προβληματίζει ότι λειτουργείς εναντίον σου. Από τη μια αμφιβάλεις για το πτυχίο σου, από την άλλη "αυτοσαμπτάρεσαι". BTW: Υπό ΚΣ (δηλ αν δε ΄κάνει κάποιος υπάλληλος εκεί καμιά μλκια) το πτυχίο σου θα αναγνωριστεί με βάση το καθεστός του όταν το πήρες. Δηλαδή αν ήταν κάτω από 300 ΔΜ (όχι 5 ετές δηλ.) θα ναγωριστεί ως BSc, ακόμα και αν ΤΩΡΑ το πρόγραμμα έχει γίνει 5ετές (και ίσως τους νέους δηλαδή του αναγνωριζουν ως "μηχανικούς"). Εσύ πας με το τι ήταν το πτυχίο σου και το ιδρυμά σου όταν το πήρες. Επειδή φαίνεται πως ξέρεις από κάποια πράγματα εγώ θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική πως είναι? Μόνο ιδιωτικά κολλέγια/πανεπιστήμια υπάρχουν? Επίσης αν υπάρχουν δημόσια κολλέγια/πανεπιστήμια εκεί τότε γιατί δεν πατάει κανεις σε αυτά? Επισης έχω ακούσει κάτι για trade schools αυτές οι σχολες είναι τύπου Ιεκ από ότι έχω καταλαβει το θέμα είναι τα Ιεκ αναγνωρίζονται στην Αμερική? Δηλαδή μπορεις να δουλεψεις πάνω σε αυτό που σπούδασες σε Ιεκ στην Αμερική? Η θα πουν πως δεν ξέρουν τι είναι αυτό η Δεν υπάρχει αυτό
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Επειδή φαίνεται πως ξέρεις από κάποια πράγματα εγώ θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Αμερική πως είναι? Μόνο ιδιωτικά κολλέγια/πανεπιστήμια υπάρχουν? Επίσης αν υπάρχουν δημόσια κολλέγια/πανεπιστήμια εκεί τότε γιατί δεν πατάει κανεις σε αυτά? Επισης έχω ακούσει κάτι για trade schools αυτές οι σχολες είναι τύπου Ιεκ από ότι έχω καταλαβει το θέμα είναι τα Ιεκ αναγνωρίζονται στην Αμερική? Δηλαδή μπορεις να δουλεψεις πάνω σε αυτό που σπούδασες σε Ιεκ στην Αμερική? Η θα πουν πως δεν ξέρουν τι είναι αυτό η Δεν υπάρχει αυτό Δε ξέρω για αναγνώσριση πτυχίων στην αμερική. Αυτό που έγραψα τότε ήταν απο εμεπειρία μου στην αναγώσριση πτυχίου στη Σουηδία. Πολύ αμφιβάλω αν ξέρει κάποιος στην αμερική τι είναι το ΙΕΚ και δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν. Αυτά που γράφεις για δημόσια/ιδιωτικά πανεπιστήμια στην αμερική είναι η συνήθεις παπαρολογίες που παπαγαλίζουν διάφοροι φοιτητοπατέρες και αργόσχολοι απλά για να πάρουν καμία ψήφο από το πόπολο στην Ελλάδα (με επιτυχία ομολογώ). Στην Αμερική δεν υπάρχει η έννοια "ιδιωτικό" vs "δημόσιο". Το Harvard ή το MIT πχ ΔΕΝ είναι "ιδιωτικά". Υπάρχει η έννοια του "for profit", που είναι σχετικά νέο φρούτο και "non profit" που είναι ολα τα γνωστά πανεπιστήμια που μπορεί να έχεις ποτέ ακούσει (και παρα παρα παρα πολλά άλλα). Τα πρώτα είναι στην ουσία "εταιρείες" που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης σε διάφορα αντικέιμενα (συνηθως τεχνικά, παραιατρικά κλπ) τα δεύτερα είναι αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας σα "ακαδημαικά ιδρύματα". Τα πρώτα λειτουργούν σαν εμπορικές επιχειρήσεις τα 2 έχουν ιδαίτερο καθεστός. Το ότι ένα ίδρυμα έχει δίδακτρα δε σημαίνει ότι είναι "ιδιωτικό" ούτε ότι είναι "for-profit". Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από DrLo
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Δε ξέρω για αμερική. Αυτό που έγραψα τότε ήταν απο εμεπειρία μου στην αναγώσριση πτυχίου στη Σουηδία. Πολύ αμφιβάλω αν ξέρει κάποιος στην αμερική τι είναι το ΙΕΚ και δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν. Στην Σουηδία τι ακριβώς συμβαίνει? Εννοω πως είναι το εκπαιδευτικό τους σύστημα έχουν Ιεκ? Αναγμωριζονται? Και η αληθεια είναι ότι και εγώ για Αμερική δεν ξέρω πολλά αλλά έχω ακούσει πολλούς να κάνουν κάτι courses μηνών στην Αμερική και να γράφουν μαι εξέταση στο τέλος και να μπορούν αν δουλεύουν πάνω σε πολλά θέματα όπως και σε τράπεζες περαιτέρω δεν ξέρω απλώς φανταστηκα ότι με courses εβδομάδων στην Αμερικής να πτυχίο Ιεκ που έχει και 2 χρόνια σίγουρα θα αναγνωρίζεται τώρα τι να πω
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Στην Σουηδία τι ακριβώς συμβαίνει? Εννοω πως είναι το εκπαιδευτικό τους σύστημα έχουν Ιεκ? Αναγμωριζονται? Και η αληθεια είναι ότι και εγώ για Αμερική δεν ξέρω πολλά αλλά έχω ακούσει πολλούς να κάνουν κάτι courses μηνών στην Αμερική και να γράφουν μαι εξέταση στο τέλος και να μπορούν αν δουλεύουν πάνω σε πολλά θέματα όπως και σε τράπεζες περαιτέρω δεν ξέρω απλώς φανταστηκα ότι με courses εβδομάδων στην Αμερικής να πτυχίο Ιεκ που έχει και 2 χρόνια σίγουρα θα αναγνωρίζεται τώρα τι να πω πολύ αμφιβάλλω γι αυτά που λες για αμερική εκτός αν εννοείς διάφορες επαγγλεματικές πιστοποιήσεις που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με "πτυχία" και είναι απλά πιστοποιήσεις που απαιτείται για διαφορες θέσεις (όπως πχ υπάρχει εδώ κάτι σαν "course" για να πάρεις "άδεια" ασφαλιστη). Αλλά πραγματικά για αμερική δεν έχω ιδέα. Δε μπορώ να φανταστώ κάποιον πχ να φαντάζεται ότι είναι "προσόν" για αμερική το χαρτί ενός ελληνικού ΙΕΚ. Τώρα για Σουηδία, ειδικά για τα ΙΕΚ δε ξέρω. Ξέρω για το πως γίνεται η "αντιστοίχηση" με τα δικά τους πτυχία, το αντίστοιχο δηλαδή σουηδικό "ΔΙΚΑΤΣΑ" (ή όπως αλλιώς λέγεται). Πας εδώ: https://www.uhr.se/en/start/recognition-of-foreign-qualifications/ και διαβάζεις τη διαδικασία. κανε λογαριασμό και ξεκίνα τη διαδικασία και δες αν υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία για διαφορες κλιμακες. Για πτυχία ΑΕΙ/ΤΕΙ που ξέρω εκ πείρας η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά από το site αυτό, θα ανεβάσεις ότι σου ζητείται (μεταφράσμένο πτυχίο/αναλυτική, διαβατήριο κλπ) και θα πάρεις απάντηση μετά από κάποιους μήνες. Η διαδικασία είναι κάπως "χρονοβόρα" αλλά εντελώς δωρεάν και πλήρως online. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Το αντίστοιχο των ΙΕΚ στη σουηδια είναι νομίζω τα λεγόμενα Yrkeshögskolan https://www.yrkeshogskolan.se/in-english/ αλλά δε ξέρω αν η αντιστοίχηση γίνεται από το ίδιο "ΔΙΚΑΤΣΑ" που έγραψα παραπάνω ή με άλλο τρόπο, αν δηλαδή το uhr καλύπτει εκτός το "Higher Education" και το "vocational". Ρίξε μια ματιά στα site αυτά. edit: με ένα γρήγορο search στο uhr φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις βαθμίδες https://www.uhr.se/en/start/recognition-of-foreign-qualifications/qualifications-assessment-tool/?cid=12&eid=0 edit 2: η αντιστοίχηση τιτλου σπουδών δε σημαίνει απαραίτητα "άδεια άσκησης επαγγέλματος" κάποια (λίγα) επαγγέλματα, πχ [παρα]ιατρικά, [πάρα]νοσηλευτικά, ψυχολογία, εκπαιδευτικόι, έχουν πρόσθετες απαιτήσεις για να εξασκήσεις το επαγγελμα, όπως πχ γλώσσα σε επίπεδο C1 (τουλάχιστον τυπικά). edit 3: το ότι θα αντισχοιηθεί ένα πτυχίο ελληνικού ΙΕΚ με αυτό ενός yrkehögskola δεν σημαίνει ότι θα χαιρει και εκτίμησης στην αγορά. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από DrLo
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, DrLo είπε πολύ αμφιβάλλω γι αυτά που λες για αμερική εκτός αν εννοείς διάφορες επαγγλεματικές πιστοποιήσεις που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με "πτυχία" και είναι απλά πιστοποιήσεις που απαιτείται για διαφορες θέσεις (όπως πχ υπάρχει εδώ κάτι σαν "course" για να πάρεις "άδεια" ασφαλιστη). Αλλά πραγματικά για αμερική δεν έχω ιδέα. Δε μπορώ να φανταστώ κάποιον πχ να φαντάζεται ότι είναι "προσόν" για αμερική το χαρτί ενός ελληνικού ΙΕΚ. Τώρα για Σουηδία, ειδικά για τα ΙΕΚ δε ξέρω. Ξέρω για το πως γίνεται η "αντιστοίχηση" με τα δικά τους πτυχία, το αντίστοιχο δηλαδή σουηδικό "ΔΙΚΑΤΣΑ" (ή όπως αλλιώς λέγεται). Πας εδώ: https://www.uhr.se/en/start/recognition-of-foreign-qualifications/ και διαβάζεις τη διαδικασία. κανε λογαριασμό και ξεκίνα τη διαδικασία και δες αν υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία για διαφορες κλιμακες. Για πτυχία ΑΕΙ/ΤΕΙ που ξέρω εκ πείρας η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά από το site αυτό, θα ανεβάσεις ότι σου ζητείται (μεταφράσμένο πτυχίο/αναλυτική, διαβατήριο κλπ) και θα πάρεις απάντηση μετά από κάποιους μήνες. Η διαδικασία είναι κάπως "χρονοβόρα" αλλά εντελώς δωρεάν και πλήρως online. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Το αντίστοιχο των ΙΕΚ στη σουηδια είναι νομίζω τα λεγόμενα Yrkeshögskolan https://www.yrkeshogskolan.se/in-english/ αλλά δε ξέρω αν η αντιστοίχηση γίνεται από το ίδιο "ΔΙΚΑΤΣΑ" που έγραψα παραπάνω ή με άλλο τρόπο, αν δηλαδή το uhr καλύπτει εκτός το "Higher Education" και το "vocational". Ρίξε μια ματιά στα site αυτά. edit: με ένα γρήγορο search στο uhr φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις βαθμίδες https://www.uhr.se/en/start/recognition-of-foreign-qualifications/qualifications-assessment-tool/?cid=12&eid=0 edit 2: η αντιστοίχηση τιτλου σπουδών δε σημαίνει απαραίτητα "άδεια άσκησης επαγγέλματος" κάποια (λίγα) επαγγέλματα, πχ [παρα]ιατρικά, [πάρα]νοσηλευτικά, ψυχολογία, εκπαιδευτικόι, έχουν πρόσθετες απαιτήσεις για να εξασκήσεις το επαγγελμα, όπως πχ γλώσσα σε επίπεδο C1 (τουλάχιστον τυπικά). edit 3: το ότι θα αντισχοιηθεί ένα πτυχίο ελληνικού ΙΕΚ με αυτό ενός yrkehögskola δεν σημαίνει ότι θα χαιρει και εκτίμησης στην αγορά. Συμφωνώ στα τελευταία που είπες δεν είπα πουθενα πως αν στην Αμερική σου ένα πτυχίο Ιεκ θα πουν τελεια απλώς ρώτησα καθαρά από περιέργεια αν αναγνωρίζονται είναι γενικα μια ήπειρος που δίνει αρκετές ευκαιρίες δίχως καν απολυτήριο λυκείου το λεω αυτό από αρκετούς γνωστούς που έχουν πάει και πλέον πια με κάποια courses έχουν πολύ καλή επαγγελματική εμπειρία ωστόσο σε ευχαριστώ για το σχολιο σου. Αν ξέρεις κάτι περαιτέρω για άλλες χώρες και το εκπαιδευτικό τους σύστημα θα χαιρόμουν πολύ να μάθω παρόλα αυτά είπες πάνω για την Σουηδία μόνο πως υπάρχει αντίστοιχη βαθμίδα στην χώρα όποτε εμεσσα αναγνωρίζονται στην Γερμανία επίσης γνωριζω πως υπάρχει και εκεί αντίστοιχη βαθμίδα τώρα για Ισπανία,ολλανδια,Ελβετία και Αμερική θα ήθελα να μάθω πως είναι τα πράγματα εκεί με το εκπαιδευτικό τους σύστημα και αν το πτυχίο Ιεκ αναγνωρίζεται σε αυτές τις χώρες σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Συμφωνώ στα τελευταία που είπες δεν είπα πουθενα πως αν στην Αμερική σου ένα πτυχίο Ιεκ θα πουν τελεια απλώς ρώτησα καθαρά από περιέργεια αν αναγνωρίζονται είναι γενικα μια ήπειρος που δίνει αρκετές ευκαιρίες δίχως καν απολυτήριο λυκείου το λεω αυτό από αρκετούς γνωστούς που έχουν πάει και πλέον πια με κάποια courses έχουν πολύ καλή επαγγελματική εμπειρία ωστόσο σε ευχαριστώ για το σχολιο σου. Αν ξέρεις κάτι περαιτέρω για άλλες χώρες και το εκπαιδευτικό τους σύστημα θα χαιρόμουν πολύ να μάθω παρόλα αυτά είπες πάνω για την Σουηδία μόνο πως υπάρχει αντίστοιχη βαθμίδα στην χώρα όποτε εμεσσα αναγνωρίζονται στην Γερμανία επίσης γνωριζω πως υπάρχει και εκεί αντίστοιχη βαθμίδα τώρα για Ισπανία,ολλανδια,Ελβετία και Αμερική θα ήθελα να μάθω πως είναι τα πράγματα εκεί με το εκπαιδευτικό τους σύστημα και αν το πτυχίο Ιεκ αναγνωρίζεται σε αυτές τις χώρες σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Η αντίστοιχη βαθμίδα υπάρχει σε όλη την ΕΕ. Δηλαδή αντίστοιχος θεσμός με το ΙΕΚ θα υπάρχει λογικά σε όλη την ΕΕ. Στη Γερμανία πχ αυτό που εμείς λέμε ΙΕΚ ή "μεταλυκειακή εκπαίδευση" νομίζω εκεί τον ίδιο ρόλο παίζει ο θεσμός του Ausbildung. Οι βαθμίδες έχουν στανταριστει. Περισσότερα για άλλες χώες δε ξέρω. Τώρα, το πόσο έχει αναπτύξει καθες χώρα κάθε βαθμίδα ή τη αξία αποδίδεται στην κάθε μια αγορά σε μια εκπαίδευση κάποιας από τις βαθμίδες μπορεί να παίζει. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από DrLo
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, DrLo είπε Η αντίστοιχη βαθμίδα υπάρχει σε όλη την ΕΕ. Δηλαδή αντίστοιχος θεσμός με το ΙΕΚ θα υπάρχει λογικά σε όλη την ΕΕ. Στη Γερμανία πχ αυτό που εμείς λέμε ΙΕΚ ή "μεταλυκειακή εκπαίδευση" νομίζω εκεί τον ίδιο ρόλο παίζει ο θεσμός του Ausbildung. Οι βαθμίδες έχουν στανταριστει. Περισσότερα για άλλες χώες δε ξέρω. Τώρα, το πόσο έχει αναπτύξει καθες χώρα κάθε βαθμίδα ή τη αξία αποδίδεται στην κάθε μια αγορά σε μια εκπαίδευση κάποιας από τις βαθμίδες μπορεί να παίζει. Ναι καταλαβα πως το θέτεις. και εγώ αυτό πιστεύω, πως υπάρχει προφανώς ίδια βαθμίδα όχι μόνο σε όλη την ΕΕ. αλλά γενικα και στην Αμερική και πάει λεγοντας διότι δεν έχουν γεννηθεί όλοι για πανεπιστήμια και μπορεί και πολλοί να μην θέλουν να κάνουν το επάγγελμα που τελειωσαν στο πανεπιστήμιο ποσό μάλλον δεν μπορούν να εξαφανιστούν επαγγέλματα υδραυλικών,Ηλεκτρολόγων κλπ. Αυτές οι δουλειες θα υπάρχουν σε όλο το κόσμο και παντού όποτε φανταζομαι θα είναι και στην Αμερική και Αφρική και γενικα σε όλες τις ηπείρους λογικα. τώρα για Γερμανία έχω ακούσει και εγώ το ausbildung αλλά ξέρω μόνο για νοσηλευτές ότι είναι γύρω στα 3 χρόνια και είπα άμα είναι 3 χρόνια τότε είναι σαν να έχει πτυχίο ΤΕΙ η αληεθια είναι ότι τη συγκεκριμένη βαθμίδα δηλαδή ausbildung δεν έχω καταλαβει πως λειτουργεί έχω μιλήσει με δυο άτομα από Γερμανία αλλά δεν πολύ καταλαβα πολλά γιατί δεν λεγανε και πολλά θεωρούσαν ότι ζω Γερμανία και τα ξέρω που δεν είχα ιδέα αλλά γενικα ξέρω πως δεν πληρώνεις Για να κανεις ausbildung μπορεις να κανεις 1 χρόνο και μέχρι και 3 χρόνια,δυσκολεύονται πολλοί να κάνουν ausbildung διότι πρέπει νομίζω να βρουν εταιρείες έτσι ώστε να αρχίζουν να δουλεύουν με αυτές κάτι τέτοια η αληθεια είναι δεν ξέρω πολλά αν μπορεις εξήγησε μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα