Iris_89 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Ρε OP αν ενδιαφερεσαι για Αγγλια μονοδρομος το Naric. Ffs..
kloktornet Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Το θέμα με τα ΤΕΙ δεν είναι το επίπεδο που δε θεωρώ ότι είναι χαμηλό το επίπεδο τους ή αντίστροφα: τα ΑΕΙ δεν έχουν κατ'ανάγκη υψηλό επίπεδο. Το τμήμα ωκεανογραφίας στο Αιγαίο με βάση 8.000 μόρια πόσο υψηλό επίπεδο μπορεί να έχει; Γιατί το επιχείρημα των περισσοτέρων εναντίον των ΤΕΙ είναι η βάση. Τώρα πέρα από αυτό το θέμα, η μπάλα έχει χαθεί με ΑΕΙ και ΤΕΙ ίδιου γνωστικού αντικειμένου. Πολλά επαγγέλματα χρειάζονται κάποιον υπεύθυνο και κάποιον μικρότερης εκπαίδευσης και λιγότερων καθηκόντων. Όταν όμως εξαφανίζεις αυτή τη διαφορά τότε τι γίνεται; Όταν τα ΤΕΙ από τρία έτη τα κάνεις τέσσερα έτη στην ουσία αναβαθμίζεις τον απόφοιτο και μετά δικαίως σου λέει "σπούδασα 4 χρόνια δεν μπορείς να λες ότι δεν έχω το επίπεδο/επαγγελματικά δικαιώματα για να κάνω αυτό". Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι αδικημένοι γιατί σπουδάζουν 4 έτη αλλά τους λένε είστε ΤΕΙ. Ε καλύτερα να ήταν ένα τριετές ή διετές ΤΕΙ να μην ήταν ανώτατο ίδρυμα αλλά ανώτερο και να μην χάναν τόσο χρόνο σε σπουδές παρά να τους λένε είστε ΤΕΙ δεν με νοιάζει που σπουδάσες 4 χρόνια σε θεωρώ ότι είσαι από ΙΕΚ. 1
mmmpii Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 58 λεπτά πριν, m.gial είπε Δεύτερον από τι στιγμή που κατά τη γνώμη σου τα θεωρείς κατώτερα, για ποιο λόγο τα βαζουν Επίπεδο 6 ο Ευρωπαικόςφορέας? Για πολλούς οικονομικους, κοινωνικους και πολιτικους λογους μπορώ να φανταστω. Πχ στην Ολλανδία σε αρκετα πανεπιστήμια δε δεχονται πτυχια απο τει. Αντιστοιχα στα τοπ αγγλικα οπως και το eth,epfl και tum ( προχειρα που θυμαμαι απο τη δικη μου αναζητηση και απο συζητησεις ). Αυτο μπορει να εξηγηθεί γιατι τα δωρεαν μεταπτυχιακα και τα επι πληρωμει στην αγγλια θα γεμισουν τις θεσεις τους με τους καλύτερους φοιτητες που στην πλειοψηφια τους προερχονται απο "ανωτερα" ιδρυματα. Οταν ομως το πανεπιστημιο ταδε πρεπει να γεμισει τις θεσεις του για να βγει το προγραμμα που εχει κανει, τοτε θα δεχθει και αλλους. Φαντάζομαι με κοινή λογικη μπορουν να βγουν και αλλες εξηγήσεις. Μεταπτυχιακά βρισκουν ολοι να κάνουν, το θεμα ειναι να σου αποδωσει και η επενδυση μετά.
vaggos400 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 φίλε μου είτε από ΑΕΙ βγεις είτε από ΤΕΙ στην ουσία έχεις μπατσελορ. το θέμα είναι αν εκεί που θες να πας έχουν αντίστοιχο τμήμα. όλα τα άλλα περί μονάδων εισαγωγής και λοιπά είναι κόμπλεξ των περισσότερων σε αυτήν την χωρά.... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Καταρχάς είμαι κοπέλα. Αναφέρομαι στο vaggos400. Επειδή το θέμα πάει στο Πανεπιστήμιο vs TEI, να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα Πανεπιστήμια σε βγαζουν επιστημονα με ερευνητική γνώση, τα ΤΕΙ τεχνολόγο με εφαρμοσμένη γνώση. Δεν υπάρχει κατωτατα και ανώτατα. Αυτά είναι χαζομάρες. Το καθένα σου δίνει το ρόλο του. Τώρα σε μια εταιρεία το ποιον θα προτιμήσουν να πάρουν και για ποιο λόγο είναι άλλα θέματα. Πιστεψτε με έχω δει στη δουλειά μου παλαιότερα, να διώχνουν και τον ΕΜΠ και αυτόν που τελείωσε ΑΣΟΕΕ, γιατί απλά έπαιζαν με τη δύναμη του πτυχίου. Αυτά σε εκείνους που φοράνε τα πανεπιστημιακά γυαλιά τους. Τώρα αυτά για την Ολλανδία. Ναι ισχύει ότι δεν παίρνουν αποφοίτους ΤΕΙ, αλλά μισό λεπτό γιατί κάποιο λάκο έχει η φάβα. Αυτό το λέει το Delf University. Ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο και το αντίστοιχο πολυτεχνείο της Ολλανδίας. Εγώ τη δουλειά εχω και με ανακατεύετε? Εγώ τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά σε ΤΕΙ, και αν ήθελα να παω να κανω καποιο μαστερ έξω θα πηγαινα σε ένα πολυ καλο οικονομικό Πανεπίστημιο. Τώρα εκεί αν θα με δεχόντουσαν ή οχι είναι άλλο ζήτημα. Σήμερα που το έψαξα για Πανεπιστήμια στη Δανία και στη Σουήδια, μιας και το ποστ το έγραψα χτες, τα e-mail μου απάντησαν ότι μπορώ να γίνω κανονικά δεκτή και ότι τα ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν κανονικότατα και με το νόμο. Ποιος σας είπε ότι εγώ θέλω να κάνω έρευνα. Εντελώς τυπικά να σας πω για τη φασαρία που έχει γίνει με το Delf University , ότι είναι λάθος του Ελληνικού κράτους που δεν έχει ενημερώσει ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανωτάτακη εκπαίδευση , σύμφωνα με το νόμο του 2001 και είναι ισότιμα των Πανεπιστήμιων. Και δεν το λεω εγώ , το λεει η ανακοινωση και του Γιαβρόγλου. Είναι στη διαθεση σας στο ιντερνετ. Απλα πιστεύω ότι αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι η εκπαίδευση να σπάσει σε Πανεπιστημια 5ετους φοιτησης και Πανεπιστημια 4ετους φοιτησης για να μην αισθανεται κανεις αδικημενος. Και στη τελική, κανενός το μέλλον δεν μπορεί να κρίνεται σε 3 ώρες. Ποιος μου λεει εμενα οτι το παιδι που έγραφε πανελληνιες εκεινη τη μερα, δεν ηταν δυσλεκτικο, δεν ειχε αγχος και 1002. Επίσης αν και κοπέλα θα σας πω τη παροιμια " μετα λεφτά μου .... και τη κυρά μου" . Οπότε τα ξένα πανεπιστήμια νοιάστηκαν για να το πω ευγενικα αν εχω πτυχιο τει ή πανεπιστημίου. Λεφτά θέλουν.
vaggos400 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, m.gial είπε Καταρχάς είμαι κοπέλα. Αναφέρομαι στο vaggos400. Επειδή το θέμα πάει στο Πανεπιστήμιο vs TEI, να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα Πανεπιστήμια σε βγαζουν επιστημονα με ερευνητική γνώση, τα ΤΕΙ τεχνολόγο με εφαρμοσμένη γνώση. Δεν υπάρχει κατωτατα και ανώτατα. Αυτά είναι χαζομάρες. Το καθένα σου δίνει το ρόλο του. Τώρα σε μια εταιρεία το ποιον θα προτιμήσουν να πάρουν και για ποιο λόγο είναι άλλα θέματα. Πιστεψτε με έχω δει στη δουλειά μου παλαιότερα, να διώχνουν και τον ΕΜΠ και αυτόν που τελείωσε ΑΣΟΕΕ, γιατί απλά έπαιζαν με τη δύναμη του πτυχίου. Αυτά σε εκείνους που φοράνε τα πανεπιστημιακά γυαλιά τους. Τώρα αυτά για την Ολλανδία. Ναι ισχύει ότι δεν παίρνουν αποφοίτους ΤΕΙ, αλλά μισό λεπτό γιατί κάποιο λάκο έχει η φάβα. Αυτό το λέει το Delf University. Ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο και το αντίστοιχο πολυτεχνείο της Ολλανδίας. Εγώ τη δουλειά εχω και με ανακατεύετε? Εγώ τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά σε ΤΕΙ, και αν ήθελα να παω να κανω καποιο μαστερ έξω θα πηγαινα σε ένα πολυ καλο οικονομικό Πανεπίστημιο. Τώρα εκεί αν θα με δεχόντουσαν ή οχι είναι άλλο ζήτημα. Σήμερα που το έψαξα για Πανεπιστήμια στη Δανία και στη Σουήδια, μιας και το ποστ το έγραψα χτες, τα e-mail μου απάντησαν ότι μπορώ να γίνω κανονικά δεκτή και ότι τα ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν κανονικότατα και με το νόμο. Ποιος σας είπε ότι εγώ θέλω να κάνω έρευνα. Εντελώς τυπικά να σας πω για τη φασαρία που έχει γίνει με το Delf University , ότι είναι λάθος του Ελληνικού κράτους που δεν έχει ενημερώσει ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανωτάτακη εκπαίδευση , σύμφωνα με το νόμο του 2001 και είναι ισότιμα των Πανεπιστήμιων. Και δεν το λεω εγώ , το λεει η ανακοινωση και του Γιαβρόγλου. Είναι στη διαθεση σας στο ιντερνετ. Απλα πιστεύω ότι αυτό που θα συμβεί στο τέλος είναι η εκπαίδευση να σπάσει σε Πανεπιστημια 5ετους φοιτησης και Πανεπιστημια 4ετους φοιτησης για να μην αισθανεται κανεις αδικημενος. Και στη τελική, κανενός το μέλλον δεν μπορεί να κρίνεται σε 3 ώρες. Ποιος μου λεει εμενα οτι το παιδι που έγραφε πανελληνιες εκεινη τη μερα, δεν ηταν δυσλεκτικο, δεν ειχε αγχος και 1002. Επίσης αν και κοπέλα θα σας πω τη παροιμια " μετα λεφτά μου .... και τη κυρά μου" . Οπότε τα ξένα πανεπιστήμια νοιάστηκαν για να το πω ευγενικα αν εχω πτυχιο τει ή πανεπιστημίου. Λεφτά θέλουν. δεν το προσεξα συγγνωμη! αν και εγω μιλουσα γενικα για το ποστ δεν ειπα κατι ειδικα.
ManFromEarth Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 15 ώρες πριν, m.gial είπε απο τι στιγμή που κατά τη γνώμη σου τα θεωρείς κατώτερα, για ποιο λόγο τα βαζουν Επίπεδο 6 ο Ευρωπαικός φορέας? με ρωτας γιατι ο Ευρωπαικος φορεας δεν ενστερνιζεται τη γνωμη μου ; Στα χαρτια ειναι ισοτιμα, στην πραξη απεχουν αρκετα. οπως και τα Πανεπιστημια μεταξυ τους. Σε αυτο εχω καταληξει με βαση αυτα που εχω δει στον επαγγελματικο και κοινωνικο μου περιγυρο και στις συντευξεις που εχω κανει σε υποψηφιους συναδελφους.
The_Judas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν πολλά ΑΕΙ στα οποία περνάς με πολύ λίγα μόρια, λιγότερα και από αυτά των ΤΕΙ και με χαμηλότερη αξιολόγηση. Οπότε το επίπεδο διαφέρει από σχολή σε σχολή. Σε γενικές γραμμές τα ΑΕΙ είναι καλύτερα (και με καλύτερες υποδομές και καλύτερους συνδικαλιστές) αλλά δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε τα πάντα ή να βγάζουμε τα ΤΕΙ επιπέδου ΙΕΚ. Γνωρίζω αποφοίτους ΤΕΙ που δουλεύουν ακόμη και σε google και Microsoft. Ορισμένοι βέβαια εδώ μέσα συμπεριφέρονται σαν κάτι παππούδες που άκουγα να μιλάνε πρόσφατα. Ο ένας νομιζε ότι οι νοσηλευτές έγιναν γιατροί με την ανωτατοποίηση… Επί του θέματος το πτυχίο ΤΕΙ είναι bachelor. Αν θέλεις βέβαια να μπεις σε κορυφαίο πανεπιστήμιο ίσως ζητάνε περισσότερα προσόντα (ή και χρήματα). Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από The_Judas
totem_lost Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, m.gial είπε Τώρα αυτά για την Ολλανδία. Ναι ισχύει ότι δεν παίρνουν αποφοίτους ΤΕΙ, αλλά μισό λεπτό γιατί κάποιο λάκο έχει η φάβα. Αυτό το λέει το Delf University. Ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο και το αντίστοιχο πολυτεχνείο της Ολλανδίας. Εγώ τη δουλειά εχω και με ανακατεύετε? Εγώ τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά σε ΤΕΙ, και αν ήθελα να παω να κανω καποιο μαστερ έξω θα πηγαινα σε ένα πολυ καλο οικονομικό Πανεπίστημιο. Τώρα εκεί αν θα με δεχόντουσαν ή οχι είναι άλλο ζήτημα. Σήμερα που το έψαξα για Πανεπιστήμια στη Δανία και στη Σουήδια, μιας και το ποστ το έγραψα χτες, τα e-mail μου απάντησαν ότι μπορώ να γίνω κανονικά δεκτή και ότι τα ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν κανονικότατα και με το νόμο. Ποιος σας είπε ότι εγώ θέλω να κάνω έρευνα. Πάντως και το erasmus που θεωρείται από τα καλύτερα στα οικονομικά εδώ, δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ (ή αντίστοιχα Ολλανδούς απόφοιτους HBO) ΑΛΛΑ προσφέρει pre-masters ενός έτους που σε οδηγούν κανονικά στο master. Και όντως μερικά πανεπιστήμια στοχεύουν αποκλειστικά στα λεφτά, αλλά ταυτόχρονα ορισμένα άλλα προσπαθούν να κρατήσουν όνομα και υψηλές θέσεις στα διάφορα rankings. Οπότε επιλέγεις ό,τι προτιμάς.
panther_512 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, m.gial είπε Καταρχάς είμαι κοπέλα. Αναφέρομαι στο vaggos400. Επειδή το θέμα πάει στο Πανεπιστήμιο vs TEI, να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα Πανεπιστήμια σε βγαζουν επιστημονα με ερευνητική γνώση, τα ΤΕΙ τεχνολόγο με εφαρμοσμένη γνώση. Δεν υπάρχει κατωτατα και ανώτατα. Αυτά είναι χαζομάρες. Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι χαζομάρες. Αλλά όταν για σχολές Μηχανικής δεν σε γράφουν στο ETEK στην Ελλάδα και στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Κύπρου, και αυτόματα βρίσκεσαι εκτός από όλες τις προκυρήξεις καλών θέσεων στο Δημόσιο και τους καταλόγους για διορισμό καθηγητών (η καλύτερη δουλειά του κόσμου στην Κύπρο), η χαζομάρα της όλης υπόθεσης γίνεται τραγική. Δε πα να έχεις και μεταπτυχιακά, να τα τελείωσες με τιμητικές διακρίσεις ή να έκανες διδακτορικό? Αν δεν αναβαθμίσεις το πρώτο σου πτυχίο, είσαι αυτόματα εκτός. Και πάντα θα υπάρχει ο εργοδότης που θα κοιτάει το πτυχίο του ΤΕΙ και θα σε βλέπει με μισό μάτι, λές και τελείωσες κάποια τεχνική σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οπότε ναί, στα λόγια είναι χαζομάρες, αλλά στην πράξη το χαρτί του ΤΕΙ σου βάζει τρικλοποδιά και φρένο σε αρκετά παρακλάδια της μελλοντικής σου σταδιοδρομίας. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεσαι από πιθανές επιτυχημένες πορείες, ειδικά αν βγείς εκτός Ελλάδας. Εγώ πάντως αν ήμουν ξανά 20-άρης και μόλις είχα πάρει το πτυχίο του ΤΕΙ, θα πήγαινα κατευθείαν στην αντίστοιχη Πανεπιστημιακή σχολή, θα έκανα υπομονή να παρακολουθήσω ακόμα 2 χρονάκια και να αναβάθμιζα το πτυχίο μου. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από panther_512 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 52 λεπτά πριν, panther_512 είπε Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι χαζομάρες. Αλλά όταν για σχολές Μηχανικής δεν σε γράφουν στο ETEK στην Ελλάδα και στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Κύπρου, και αυτόματα βρίσκεσαι εκτός από όλες τις προκυρήξεις καλών θέσεων στο Δημόσιο και τους καταλόγους για διορισμό καθηγητών (η καλύτερη δουλειά του κόσμου στην Κύπρο), η χαζομάρα της όλης υπόθεσης γίνεται τραγική. Δε πα να έχεις και μεταπτυχιακά, να τα τελείωσες με τιμητικές διακρίσεις ή να έκανες διδακτορικό? Αν δεν αναβαθμίσεις το πρώτο σου πτυχίο, είσαι αυτόματα εκτός. Και πάντα θα υπάρχει ο εργοδότης που θα κοιτάει το πτυχίο του ΤΕΙ και θα σε βλέπει με μισό μάτι, λές και τελείωσες κάποια τεχνική σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οπότε ναί, στα λόγια είναι χαζομάρες, αλλά στην πράξη το χαρτί του ΤΕΙ σου βάζει τρικλοποδιά και φρένο σε αρκετά παρακλάδια της μελλοντικής σου σταδιοδρομίας. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεσαι από πιθανές επιτυχημένες πορείες, ειδικά αν βγείς εκτός Ελλάδας. Εγώ πάντως αν ήμουν ξανά 20-άρης και μόλις είχα πάρει το πτυχίο του ΤΕΙ, θα πήγαινα κατευθείαν στην αντίστοιχη Πανεπιστημιακή σχολή, θα έκανα υπομονή να παρακολουθήσω ακόμα 2 χρονάκια και να αναβάθμιζα το πτυχίο μου. Διάβασα το μηνυμά σου. Τα γνωρίζω όλα αυτά που λες. Οι Μηχανικοί έχουν θέμα. Εγώ όμως που τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά σε ΤΕΙ δεν έχω μεγάλες διαφορές από τον οικονομολογο που τελειωσε πανεπιστημιο. Με 2-3 χρόνια προυπηρεσια που τα έχω, τον έχω φτάσει σε επαγγελματικά δικαιώματα όσον αφορά το επάγγελμα του Λογιστή. Από εκει και πέρα οκ , δεκτό εκείνος έχεις πληθωρα επιλογων για πολλές θέσεις σαν Οικονομολογος απο εμένα που μαλλον θα μαι μια ζωή στο λογιστήριο. Βέβαια με ένα μάστερ αυτό αλλάζει. Είμαι πιο αναβαθμισμένη από εκείνον. Ουσιαστικά θέλω να καταλήξω ότι στο δικό μας τομέα δεν έχουμε τεράστιες διαφορές με τον Οικονομολόγο. Αυτό δεν έχει ηλικία όποτε θες το κάνεις. Ξέρω 35 χρονών άνθρωποι που έδωσαν κατατακτηριες και μπηκαν σε πανεπιστημιο. Προτεραιοτητα μου να κανω ενα μαστερ. Ο λόγος που δεν δινω κατατακτηριες ειναι αυτός και δεύτερον θελω να δω τι θα γινει με τη σχολή μου , που εγινε Πανεπιστημιο, καθως αν δωσουμε κατατακτηριες θα ειναι με ευνοικες συνθηκες και θα παρακολουθησουμε τα 2 ετη που λες. Όμως, νομιζω ειμαι καλλυμενη με ενα μαστερ. Εξάλλου στο τομέα μου προτιμουν τους ΤΕΙ Λογιστικής από τους ΑΕΙ. Ψάξτο και θα δεις. Θα ήθελα να ακουσω τη γνώμη σου πάνω σε αυτό που λέω 1 ώρα πριν, totem_lost είπε Πάντως και το erasmus που θεωρείται από τα καλύτερα στα οικονομικά εδώ, δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ (ή αντίστοιχα Ολλανδούς απόφοιτους HBO) ΑΛΛΑ προσφέρει pre-masters ενός έτους που σε οδηγούν κανονικά στο master. Και όντως μερικά πανεπιστήμια στοχεύουν αποκλειστικά στα λεφτά, αλλά ταυτόχρονα ορισμένα άλλα προσπαθούν να κρατήσουν όνομα και υψηλές θέσεις στα διάφορα rankings. Οπότε επιλέγεις ό,τι προτιμάς. Εντάξει σε αυτά που λες συμφωνώ όμως είναι όλα και πολύ σχετικά. Τι εννόω. Έχω που είμαι στην οικονομική κατεύθυνση, τι να το κάνω να πάω να κάνω έρευνα σε ένα Πανεπιστήμιο που εντάξει είναι από τα κορυφαία, αλλά δεν εμπίπτει στην ιδεολογία των στόχων μου αλλά και του επαγγελματος μου. Εγώ είμαι ήδη εξειδικευμένη. Πχ θα έψαχνα ένα πολύ καλό ΜΒΑ σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικού. Όσο γι αυτά που λες, θέμα θα έχουν οι τει ηλεκτρολογιας, ασπαιτε, και μηχανικοι αν θελουν να ερθουν Ολλανδια και να κανουν μαστερ. Πράγμα που δεν ισχυει σε ολα 2 ώρες πριν, The_Judas είπε Υπάρχουν πολλά ΑΕΙ στα οποία περνάς με πολύ λίγα μόρια, λιγότερα και από αυτά των ΤΕΙ και με χαμηλότερη αξιολόγηση. Οπότε το επίπεδο διαφέρει από σχολή σε σχολή. Σε γενικές γραμμές τα ΑΕΙ είναι καλύτερα (και με καλύτερες υποδομές και καλύτερους συνδικαλιστές) αλλά δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε τα πάντα ή να βγάζουμε τα ΤΕΙ επιπέδου ΙΕΚ. Γνωρίζω αποφοίτους ΤΕΙ που δουλεύουν ακόμη και σε google και Microsoft. Ορισμένοι βέβαια εδώ μέσα συμπεριφέρονται σαν κάτι παππούδες που άκουγα να μιλάνε πρόσφατα. Ο ένας νομιζε ότι οι νοσηλευτές έγιναν γιατροί με την ανωτατοποίηση… Επί του θέματος το πτυχίο ΤΕΙ είναι bachelor. Αν θέλεις βέβαια να μπεις σε κορυφαίο πανεπιστήμιο ίσως ζητάνε περισσότερα προσόντα (ή και χρήματα). Αυτό εξαρτάται. Πχ μια συμφοιτητρια μου από το ΤΕΙ την έκαναν δεκτή στο University of Salford International. Έχει πολύ καλό όνομα στην Αγγλία. Όπως και άλλους συμφοιτητες μου σε άλλα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Ουσιαστικά θα σου πω αυτό που είπα και παραπάνω στο παιδί που μίλησε στην ουσία για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Εγώ δεν έχω τρομερες διαφορές με τον Οικονομολογο Πανεπιστημιου. με 3 χρονια προυπηρεσι ατον εχω φτάσει και με ένα μάστερ τον έχω ξεπεράσει. Απλά δεν μας αφηνει να γραφτουμε στο οικονομικο επιμελητηριο, αλλα αν κανουμε μαστερ μας αφηνει. Στην ουσια μας αναβαθμιζει. Απλά περιμένω να δω τι θα γινει με τα πτυχια μας και ποτε θα δωσουμε κατατακτηριες τωρα που τα ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστημια αν και το βλεπω χλωμο , καθως από ότι εχω μαθει ηδη οι σπουδαστες μαζευουν υπογραφες για να το πανε το Θεμα στο ΣτΕ 4 ώρες πριν, ManFromEarth είπε με ρωτας γιατι ο Ευρωπαικος φορεας δεν ενστερνιζεται τη γνωμη μου ; Στα χαρτια ειναι ισοτιμα, στην πραξη απεχουν αρκετα. οπως και τα Πανεπιστημια μεταξυ τους. Σε αυτο εχω καταληξει με βαση αυτα που εχω δει στον επαγγελματικο και κοινωνικο μου περιγυρο και στις συντευξεις που εχω κανει σε υποψηφιους συναδελφους. αυτό είναι πολύ γενικό που λες και αναφέρεσαι. Στο ξαναλεω στην ειδικοτητα μου που ειναι Λογιστικα και Χρηματοοικονομικα δεν εχω συναντησει εμποδια. Δηλ ακομα και στις αγγελίες που εστελνα πριν βρω εργασία, έλεγε ΑΕΙ/ΤΕΙ Πτυχίο Λογιστικής. Όπως και γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά είναι Ελληνικά κόμπλεξ. Στο εξωτερικό δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τώρα για το Ελλαδιστάν και τη φούσκα της Κύπρου είναι άλλο θέμα
ManFromEarth Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 46 λεπτά πριν, m.gial είπε αυτό είναι πολύ γενικό που λες και αναφέρεσαι. Στο ξαναλεω στην ειδικοτητα μου που ειναι Λογιστικα και Χρηματοοικονομικα δεν εχω συναντησει εμποδια. Δηλ ακομα και στις αγγελίες που εστελνα πριν βρω εργασία, έλεγε ΑΕΙ/ΤΕΙ Πτυχίο Λογιστικής. Όπως και γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά είναι Ελληνικά κόμπλεξ. Στο εξωτερικό δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τώρα για το Ελλαδιστάν και τη φούσκα της Κύπρου είναι άλλο θέμα Διακρινω εναν εκνευρισμο και μια απαξιωση που δεν μου αρεσει. Σου εδειξαν παραδειγματα απο ξενα ιδρυματα (εκτος "Ελλαδισταν") οπου υπαρχει η διαφοροποιηση (πχ UCL). Δεν γνωριζω τι ισχυει στον κλάδο σου. Εγραψα τις εμπειριες μου στον δικο μου κλαδο (πληροφορικη). Εκει εμπειρικα, η διαφορα επιπεδου ειναι πολυ μεγαλη. Δεν νομιζω οτι βγαζω κομπλεξ επειδη αναφερω την εμπειρικη μου παρατηρηση. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 16 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε Διακρινω εναν εκνευρισμο και μια απαξιωση που δεν μου αρεσει. Σου εδειξαν παραδειγματα απο ξενα ιδρυματα (εκτος "Ελλαδισταν") οπου υπαρχει η διαφοροποιηση (πχ UCL). Δεν γνωριζω τι ισχυει στον κλάδο σου. Εγραψα τις εμπειριες μου στον δικο μου κλαδο (πληροφορικη). Εκει εμπειρικα, η διαφορα επιπεδου ειναι πολυ μεγαλη. Δεν νομιζω οτι βγαζω κομπλεξ επειδη αναφερω την εμπειρικη μου παρατηρηση. Ti να σου πω. Άλλοι λενε πχ στο κλαδο σου ότι ο ΑΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με το ΤΕΙ Πληροφορικής δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Είναι γνώμες αυτές. Δηλ το θεωρείς φυσιολογικό ότι μόνο στην Ελλάδα και στη Κύπρο σου φέρνουν περιορισμους τι στιγμή που σεόλο το κόσμο πχ το ΤΕΙ Μηχανολογίας τον αφήνουν να γραφτεί στο επιμελητηριό του ενώ στην Ελλάδα του βάζουν περιορισμό. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Κάποιοι θέλουν να βάζουν αντιστάσεις στην όμορφη χώρα που ζούμε και σου βάζουν πλαφόν. Δεν είναι θέμα εκνευρισμού , προς θεού κουβέντα κάνουμε και όλες οι απόψεις είναι δεκτές
merkon Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Αυτο το πραγμα με το ΑΕΙ vs ΤΕΙ ειναι κατι που συμβαινει μονο στην Ελλαδα... Και τα δυο ειναι ξεκαθαρα Level 6 Bachelors, ειναι απιστευτο να υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος μεταξυ των ΤΕΙ και των ΑΕΙ και να θεωρουνται κατωτερα τα ΤΕΙ, ενω προσφερουν τιτλο σπουδων ιδιου level και μαλιστα πανευρωπαικα αναγνωρισμενο. Δηλαδη καποιο ΑΕΙ με 5 και 8.000 μορια ειναι καλυτερο απο καποιο ΤΕΙ των 15.000 μοριων; Δε μπορω να καταλαβω γιατι εχει δημιουργηθει τετοιο ζητημα στην Ελλαδα χρονια τωρα, ειναι καθαρα ανουσια κοντρα και χωρις κανενα λογο, ειδικα οταν στο εξωτερικο μπορεις να δουλεψεις κανονικοτατα και να σε αναγνωρισουν κανονικα σαν πτυχιουχο Bachelor Level 6 1
panther_512 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 51 λεπτά πριν, m.gial είπε Αυτό δεν έχει ηλικία όποτε θες το κάνεις. Ξέρω 35 χρονών άνθρωποι που έδωσαν κατατακτηριες και μπηκαν σε πανεπιστημιο. Προτεραιοτητα μου να κανω ενα μαστερ. Ο λόγος που δεν δινω κατατακτηριες ειναι αυτός και δεύτερον θελω να δω τι θα γινει με τη σχολή μου , που εγινε Πανεπιστημιο, καθως αν δωσουμε κατατακτηριες θα ειναι με ευνοικες συνθηκες και θα παρακολουθησουμε τα 2 ετη που λες. Όμως, νομιζω ειμαι καλλυμενη με ενα μαστερ. Εξάλλου στο τομέα μου προτιμουν τους ΤΕΙ Λογιστικής από τους ΑΕΙ. Ψάξτο και θα δεις. Θα ήθελα να ακουσω τη γνώμη σου πάνω σε αυτό που λέω Κοίταξε, το να μπορείς να κάνεις Πανεπιστημιακές Σπουδές σε ηλικία 35 χρονών είναι μία πιθανότητα από τις πολλές όπου δεν θα μπορείς να κάνεις Πανεπιστημιακές Σπουδές. Αντίθετα ένα Μεταπτυχιακό είναι συγκρητικά πολύ πιό εύκολο, διότι το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδιασμένο για να διευκολύνει εργαζόμενους. Εγώ τελείωσα ΤΕΙ με υποτιθέμενα συνταγματικά κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα. Όταν τελείωνα, μου είπαν ότι με ένα Μάστερ θα ήμουν περιζήτητος στην αγορά εργασίας. Και όμως για περισσότερα από 15 χρόνια βρίσκω συνεχώς μπροστά μου τα θέματα αναγνωρισιμότητας, ισοτιμίας και αντιστοιχίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Αν αυτά τα ήξερα εκ των προτέρων, θα είχα κάνει τον απαιτούμενο κυκλο Πανεπιστημιακών Σπουδών, τότε που μπορούσα και είχα το χρόνο, για να αλλάξω το πρώτο μου πτυχίο. Μάστερ έκανα και μπορώ να ξανακάνω όποτε θέλω, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Παρά το γεγονός όμως ότι το πρώτο μου χαρτί μου βάζει πάρα πολλές τρικλοποδιές, κατάφερα σε ηλικία 36 ετών να κερδίσω με επιμονή, σκληρή δουλειά και μπόλικη τύχη, την υψηλότερη δυνατή θέση στην ιδιωτική υπαλληλική πυραμίδα, οπότε στον ιδιωτικό τομέα αφενός έχω μιά πολύ καλή δουλειά, από την άλλη είμαι εφοδιασμένος με ένα πάρα πολύ δυνατό βιογραφικό. Για το δημόσιο όμως είμαι ένα τίποτα παρά το γεγονός ότι τα πραγματικά μου προσόντα είναι κλάσεις υπεράνω αυτών που ζητάνε. Τώρα, αν στη δική σου περίπτωση είσαι βέβαιη ότι το χαρτί του ΤΕΙ δεν θα σου βάλει τρικλοποδιές στη μελλοντική σου σταδιοδρομία, κάνε όπως νιώθεις. Αν όμως δεν είσαι βέβαιη, φρόντισε να γίνεις 100% βέβαιη για το τί μονοπάτια σου προσφέρει το πτυχίο σου. Αν σου κλείνει πιθανά μονοπάτια επιτυχίας, κάνε τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Αν χρειάζεται να κάνεις Πανεπιστημιακές Σπουδές, κάνε τες άμεσα και το Μεταπτυχιακό πάντα μπορεί να γίνει μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα