Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Καταρχην , το thread λεει διαλειματικη νηστεια, οχι ελλειματικη.Λεει οτι καταναλωνει ολες τις θερμιδες σε ενα χρονικο διαστημα.

Δευτερον δεν ειμαι διατροφολογος.Προφανως στις αναγκαιες για συντηρηση θεριμδες παιζει ρολο, εκτος απο τα σωματικα χαρακτηριστικα , και το ειδος ζωης , αν ειναι καθιστικη,χειρονακτικη κλπ.Τωρα αν εσυ μεινεις νηστικος ολη μερα και καλυψεις  τις (λιγοτερες απο οτι χρειαζεσαι ) θερμιδες το βραδυ δεν ξερω αν θα αδυνατισεις η οχι, εξαρταται απο πως λειτουργει ο οργανισμος στον υπνο και πως στον ξυπνιο , πως επιδρα αυτο στους μυς και πως στο λιπος.Μπορει να χανεις μυς και να παιρνεις λιπος, ξερω γω.

Διαλλειματικη νηστεια λεγετε επειδη καθεσαι 16 ωρες νηστικος και τρως τις θερμιδες σου μεσα σε ενα 8ωρο,ονομαζεται ετσι λογο συγεκεκριμενου χρονισμου των γευματων δλδη, απο και και περα αναλογα τον στοχο που εχεις(να χασεις η να παρεις κιλα) προσαρμοζεις αναλογα τις θερμιδες μεσα στο 8ωρο σου.

Για να χασεις βαρος πρπει η θερμιδες που θα φας μεσα στο 8ωρο να ειναι κατω απο τις θεμριδες συντηρησης σου αν θες να χασεις κιλα, να εισαι σε ελλειμα δλδ, αυτο ειναι ο κανονας.Επισης γινετε και να παρεις κιλα με την διαλλειματικη νηστια προφανως, αν οι θερμιδες που θα φας στο 8ωρο θα σε πανε σε πλεονασμα θερμιδων.

Αυτο που σου εχω κανει Bold η απαντηση ειναι προφανης, θα χασεις αν εισαι σε ελλειμα αναξερτητα απ την ωρα που θας φας, δεν γινετε να τρως σε ελλειμα και να παχυνεις επειδη τρως βραδυ, απλη νομοι φυσικης ειναι, νουμερα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Αυτο που σου εχω κανει Bold η απαντηση ειναι προφανης, θα χασεις αν εισαι σε ελλειμα αναξερτητα απ την ωρα που θας φας, δεν γινετε να τρως σε ελλειμα και να παχυνεις επειδη τρως βραδυ, απλη νομοι φυσικης ειναι, νουμερα.

Τσου, δεν ειναι απλη φυσικη γιατι εδω δεν εχουμε να κανουμε με ''ενα βαρος''.Εχουμε να κανουμε με μυικη μαζα, λιπος , υγρα , επιδραση στον μεταβολισμο κλπ.

Μπορει να χασεις ''βαρος'' και να αισθανεται αλλα και να δειχνεις χαλια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Τσου, δεν ειναι απλη φυσικη γιατι εδω δεν εχουμε να κανουμε με ''ενα βαρος''.Εχουμε να κανουμε με μυικη μαζα, λιπος , υγρα , επιδραση στον μεταβολισμο κλπ.

Το αν θα χασεις λιπος η μυς αυτο θα κριθει απο το αν γυμναζεσαι με αντιστασεις και αν τα γευματα που θα φας θα ειναι σε σωστες αναλογιες μακροθρεπτικων συστατικων στις θερμιδες που τρως(πρωτεινη-υδατανθρακα-λιπαρα).

Απο κει και περα αν τρως σε ελλειμα θα χασεις βαρος, δεν παει να τρως και στις 1 τα μεσανυχτα,το τι βαρος θα χασεις(λιπος/μυς) θα εξαρτηθει απ τις παραμετρους που εγραψα στην πρωτη παραγραφο, αντιστοιχα αν οι θεμριδες που εχεις φαει κατα την διαρκεια της ημερα δεν σε εχουν βγαλει σε θερμιδικο ελλειμα δεν προκυτε να χασεις βαρος ακομη και αν εφαγες το τελευταιο γευμα το μεσημερι και απο κει και επειτα δεν εβαλες τιποτα στο στομα σου.

Αυτο που λες εσυ, οτι ας πουμε μπορει να τρως σε θερμιδικο ελλειμα, αλλα να παχαινεις αντι να χανεις βαρος επειδη τρως βραδυ απλα δεν υφισταται.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ερώτημα εδω ειναι το εξής.

Υποτίθεται πως οι διατροφολόγοι, υποστηρίζουν πως όταν πεινάς, πρέπει να τρως σε φυσιολογικό βαθμό και όχι με υπερβολές.

Το να φας παραπάνω συγκεκριμένες ώρες για να καλύψεις θερμιδες 16 ωρών, που πιθανόν να μη θέλεις να φάς αυτές τις ποσότητες στις 8 ωρες, δεν ειναι απο μόνο του μια Α υπερβολή; (ρωτάω, δεν γνωριζω τι παιζει)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν τρως παραπάνω. Τρως την ποσότητα που θα έτρωγες σε τρία ή τέσσερα γεύματα, σε δύο. Η διαφορά από όσο έχω καταλάβει, χωρίς να είμαι ειδικός, είναι ότι το σώμα καίει περισσότερο λίπος όταν μείνει χωρίς τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Καπως ετσι.Για την ακριβεια εξαρταται και τι τρως και πως το τρως.Επισης σημαντικο ρολο παιζει ο μεταβολισμος που εχει ενα σωμα ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ.οποτε αλλιως διαχειριζεται μια πιτσα στις 23:00 το βραδυ και αλλιως στις 11:00 το πρωι.

Επισης μεγαλη περιοδο ασιτιας δημιουργει προβλημα στον οργανισμο (σακχαρο κυριως).

Ενα μεγαλο μειον επισης ειναι και ο μεταβολισμος που τρελαινεται .Δεν νομιζω οτι ειναι καλη μεθοδος απωλειας βαρους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dj_takis είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Στις ώρες που τρως, τρως ότι να ναι; Από ποσότητες; Σαν ωράριο με παίρνει να το κάνω. Για να λέτε όλοι ότι δουλεύει, δεν μπορεί, έτσι θα είναι. Δεν έχω δει ακόμα τα βίντεο γιατί είμαι στη δουλειά, αλλά δεν κρατήθηκα να μην ρωτήσω. 

Οχι βεβαια, δεν ειναι ουτε η μαγικη λυση ουτε κανα hoax.Ο απολυτος νομος της διατροφης ειναι οτι χανεις κιλα αν και μονο αν καταναλωνεις λιγοτερες θερμιδες απο οτι ξοδευεις.

46 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Καταρχην , το thread λεει διαλειματικη νηστεια, οχι ελλειματικη.Λεει οτι καταναλωνει ολες τις θερμιδες σε ενα χρονικο διαστημα.

Δευτερον δεν ειμαι διατροφολογος.Προφανως στις αναγκαιες για συντηρηση θεριμδες παιζει ρολο, εκτος απο τα σωματικα χαρακτηριστικα , και το ειδος ζωης , αν ειναι καθιστικη,χειρονακτικη κλπ.Τωρα αν εσυ μεινεις νηστικος ολη μερα και καλυψεις  τις (λιγοτερες απο οτι χρειαζεσαι ) θερμιδες το βραδυ δεν ξερω αν θα αδυνατισεις η οχι, εξαρταται απο πως λειτουργει ο οργανισμος στον υπνο και πως στον ξυπνιο , πως επιδρα αυτο στους μυς και πως στο λιπος.Μπορει να χανεις μυικη μαζα και να παιρνεις λιπος, ξερω γω.

Ναι σωστα, λαθος μου!🤣

Υπαρχουν ερευνες που δειχνουν οτι οχι μονο βοηθαει στην απωλεια λιπους αλλα και στην αυξηση της μυικης μαζας.

Δημοσ.

Ωραία τεχνική το IF και κάθε παραλλαγή του fasting. Αλλά δεν παύει να είναι τεχνική. Απώλεια βάρους = calorie deficit, αυστηρά και μόνο.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Καπως ετσι.Για την ακριβεια εξαρταται και τι τρως και πως το τρως.Επισης σημαντικο ρολο παιζει ο μεταβολισμος που εχει ενα σωμα ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ.οποτε αλλιως διαχειριζεται μια πιτσα στις 23:00 το βραδυ και αλλιως στις 11:00 το πρωι.

Επισης μεγαλη περιοδο ασιτιας δημιουργει προβλημα στον οργανισμο (σακχαρο κυριως).

Ενα μεγαλο μειον επισης ειναι και ο μεταβολισμος που τρελαινεται .Δεν νομιζω οτι ειναι καλη μεθοδος απωλειας βαρους.

Αν σε βολευει αυτος ο χρονισμος των γευματων μια χαρα μεθοδος ειναι και δουλευει μια χαρα.

Αν δεν βολευει το 8ωρο, μπορεις να ρυθμισεις τα μακρος σου σε αντιστοιχα γευματα που σε βολεοευν μεσα στην ημερα, ειτε εινα 2 ειτε 3 ειτε 5 γευματα, οτι βολευει τον καθενα, αρκει φυσικα να βρισκεται  σε θερμιδικο ελλειμα εφοσον μιλαμε για απωλεια βαρους.

Η ιδεα της διαλλειματικης νηστιας ειναι οτι μενεις ενα μεγαλο χρονικο διστημα χωρις φαγητο, πραγμα που σημαινει οτι κρατας χαμηλα ολες αυτες τις ωρες την εκρισση της ινουλινης, που σε αλλες περιπτωσης βεβαια ειναι παρα πολυ σημαντικη ορμονη οσο αφαρα την μεταφορα θρεπτικων συστατικων, αλλα στην απωλεια λιπους καλο ειναι να περιοριζουμε την αποτομη εκκριση της και τα spikes του σακχαρου στο αιμα γιατι ετσι ειναι ευκολο να περιοσρισουμε την προσληψη λιπους στο σωμα ,για αυτο τον λογο η διαλλειματικη νηστεια θεωρειτε πολυ αποδοτικη για την απωλεια λιπους, 

Αυτη ειναι η ιδεα της διαλλειματικης νηστειας.

Απο κει και περα δεν χρειαζεται να τρελενεται καποιος με την διαλλειματικη νηστεια αν δεν τον βολευει αυτου του ειδος χρονισμος γευματων.Μπορει να ρυθμισει την διατροφη του με διαφορετικο τροπο και να χανει μια χαρα βαρος.Αυτο που εχω πει ισα μ,ε 100 φορες  ειναι το θερμιδικο ελλειμα, αυτο μετραει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το ερώτημα εδω ειναι το εξής.

Υποτίθεται πως οι διατροφολόγοι, υποστηρίζουν πως όταν πεινάς, πρέπει να τρως σε φυσιολογικό βαθμό και όχι με υπερβολές.

Το να φας παραπάνω συγκεκριμένες ώρες για να καλύψεις θερμιδες 16 ωρών, που πιθανόν να μη θέλεις να φάς αυτές τις ποσότητες στις 8 ωρες, δεν ειναι απο μόνο του μια Α υπερβολή; (ρωτάω, δεν γνωριζω τι παιζει)

.16 ωρες μονο νερο.Ακουγεται ακραιο ε?Σκεψου το απλα...

Τρως 20.00 το τελευταιο γευμα.Κοιμασαι 23.00, ξυπνας 09.00, δεν τρως πρωινο 10.00 αλλα 12.00.Μεσημεριανο 15.00, σνακ 17.30 βραδινο 20.00.Θες 3 γευματα?Κανενα προβλημα, βγαζεις των 12.00 η των 17.30.Θες να τρως πιο αργα το βραδυ?Τρως 13.00-21.00.

Σημερα πηγα γυμναστηριο μονο με νερο 14 ωρες.Σηκωσα περισσοτερα κιλα σε καποιες ασκησεις απο την προηγουμενη φορα,σε αλλες τα ιδια,κανενα αισθημα πεινας, καμια αδυναμια.

Αν μου το λεγε καποιος πριν 2 μηνες θα λεγα οτι ειναι τρελος και οτι θα επεφτα κατω απο την κουραση.

Επισης οπως αναφερθηκε πιο πανω, αν υποφερεις τις 16 ωρες και μολις περασουν τρως σαβουρες και 2-3 πιατα φαει τοτε δεν ειναι για σενα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fasting είχα κάνει πριν από 2 ή 3 χρόνια, για περίπου ~10 εβδομάδες, ήταν 18:6, έτρωγα 12:00 με 18:00, 12:00 το πρωινό και 18:00 το βραδινό, κατά της 15:00 μεσημεριανό, στην αρχή ανάμεσα στα γεύματα τσίμπαγα και κάτι, επίσης δεν είχα μειώσει καθόλου τις ποσότητες που έτρωγα, έτρωγα όσο έτρωγα και πριν χωρίς να αλλάξει τίποτα σε ποσότητα/είδος, το μόνο που τα έτρωγα σε μέσα σε 6 ώρες, μετά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες άρχισε να αλλάζει ο μεταβολισμός μου, δεν πείναγα πολύ τις υπόλοιπες ώρες, ενώ στην αρχή περίμενα με το ρολόι να πάει 12 πλέον δεν με ένοιαζε τόσο, φυσικά μίκρυνε και το στομάχι οπότε σιγά σιγά μείωσα και την ποσότητα που έτρωγα, φυσικά και λειτουργεί και φυσικά έχασα βάρος (περίπου 10 με 12 κιλά).

Στις 6 ώρες δεν έβαζα κανένα περιορισμός στο είδος ή την ποσότητα και λίγο πριν τελειώσει το διάλλειμα έτρωγα παραπάνω ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα κρατηθώ χορτάτος, τις άλλες ώρες μόνο νερό, τίποτα άλλο!

Να πω ότι δεν παχαίνω από σαβούρα φαί (γλυκά, αναψύχτηκα, πατατάκια κτλ) απλά μερικές φορές τρώω για 2 ή και 3 άτομα και ο σημαντικότερος παράγοντας από το φαγητό είναι ότι κάνω καθιστική ζωή, αλλά άλλες φορές πάλι μπορεί για γεύμα να φάω μόνο φρούτα.

Είμαι 1:87 και το ιδανικό μου βάρος είναι στα 93 με 95 κιλά, τώρα είμαι κοντά στα 100 -102 αλλά φτιάχνει ο καιρός και θα αρχίσω ποδήλατο/πεζοπορία στο Ποικίλο όρος :D

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 4saken είπε

.16 ωρες μονο νερο.Ακουγεται ακραιο ε?Σκεψου το απλα...

Τρως 20.00 το τελευταιο γευμα.Κοιμασαι 23.00, ξυπνας 09.00, δεν τρως πρωινο 10.00 αλλα 12.00.Μεσημεριανο 15.00, σνακ 17.30 βραδινο 20.00.Θες 3 γευματα?Κανενα προβλημα, βγαζεις των 12.00 η των 17.30.Θες να τρως πιο αργα το βραδυ?Τρως 13.00-21.00.

Σημερα πηγα γυμναστηριο μονο με νερο 14 ωρες.Σηκωσα περισσοτερα κιλα σε καποιες ασκησεις απο την προηγουμενη φορα,σε αλλες τα ιδια,κανενα αισθημα πεινας, καμια αδυναμια.

Αν μου το λεγε καποιος πριν 2 μηνες θα λεγα οτι ειναι τρελος και οτι θα επεφτα κατω απο την κουραση.

Επισης οπως αναφερθηκε πιο πανω, αν υποφερεις τις 16 ωρες και μολις περασουν τρως σαβουρες και 2-3 πιατα φαει τοτε δεν ειναι για σενα.

Οποτε ουσιαστικά συμβαίνει αυτο που έγραψα παραπάνω.

Τρως παραπάνω ποσότητα, ενδεχομένως χωρις να πεινάς τόσο, για να καλύψεις θερμίδες που θα έπρεπε να πάρεις σε περισσότερες ωρες. Έχει ενδιαφέρον ως διαδικασία, απλά δε ξέρω κατά πόσο μπορει να την ακολουθήσει ο μέσος εργαζόμενος.

Πχ. Τρως πχ στις 21.00 Κοιμάσαι στις 23.00, ξυπνάς στις 7 (όχι στις 9.00...δε ξέρω κανέναν εργαζόμενο να ξυπνάει 9). Πεινάς. Πρέπει να περιμένεις 4 ώρες για να φας ένα πρωινό, για το οποίο θα πρέπει να προσέξεις μην υπερβάλεις.

Το σύνηθες "φυσιολογικο" ας πουμε ειναι να φας ένα σνακ με ένα καφέ στις 08.00, να φας ένα κουλουρι για δεκατιανό, κατά τις 13.30 να φας μεσημεριανό, απογευμα ένα μικρό σνακ και κατά τις 20.30 να φας βραδυνό. Βέβαια εσυ γυμνάζεσαι. Ισως ειναι προγραμμα που αφορά μόνο ανθρωπους που η γυμναστική αποτελεί μέρος της ημέρας τους, τουλάχιστον 2 ωρες (για να λες οτι σηκωνεις κιλά, δε νομιζω οτι κάθεσαι στο γυμναστηριο μισή ωριτσα πχ)

@4saken επειδή έχει όντως ενδιαφέρον το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, θα ήθελα να μας δώσεις ένα feedback και μετά απο 3--4 μηνες, διοτι οι 2 μηνες ειναι σχετικά νωρίς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνησα IF λίγα χρόνια πριν. Μόνο θετικά έχω δει. Το feeding window είναι custom στον καθένα. Π.χ. εμένα ήταν 5-7 ώρες, εκεί έπαιζα πάνω κάτω. 2 γεύματα, σπάνια 3. Ανα καιρούς το άλλαζα κάπως. (Τώρα είμαι πιο λάσκα γιατί είχα πάρει 2-3 μήνες off από gym/διατροφή κλπ). Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση επί του θέματος. Διότι δεν είναι κάτι που πουλάει όσο π.χ. οι βιομηχανίες συμπληρωμάτων. Δεν είναι fad diet, μέθοδος είναι. Επίσης, αν δεν προσέχεις με θερμίδες/ποιότητα φαγητού τότε μάταια. ΄Έχει αρκετά οφέλη αν γίνεται σωστά και συστηματικά. Από κει και πέρα ο καθένας πειραματίζεται στο τι του ταιριάζει και ακολουθεί το δικό του διατροφικό πλάνο. Στο θέμα του καφέ όσο είσαι σε fasting υπάρχουν αντικρουόμενες θεωρίες. Προσωπικά έπεινα καφέ τον πρώτο καιρό, μετά μόνο νερό. Τα ονόματα που αναφέρω παρακάτω έχουν αρκετά βίντεο/άρθρα επί της IF, συνιστώ να τους τσεκάρετε.

Dr. Berg , Dr Jason Fung, Dr Rhonda Patrick.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνω, για να ειμαι ειλικρινης δεν εργαζομαι αυτη την περιοδο.Απο τις αρχες Μαη που θα δουλευω αρκετα σκεφτομαι να το παω 14.00-22.00 και 3 γευματα.

Αυτο ειναι το καλο οτι ειναι ευελικτο.Ενα μηνα το τρεχω, θα ενημερωσω παλι σε 2-3 μηνες.Δεν εχω παρωπιδες, μπορει να λεω τι βλακειες εκανα απλα απο οτι φαινεται ειναι μια καλη λυση.Ουτε πανακεια ουτε σε 2 μηνες θα εχω 4% ποσοστο λιπους...

2 λεπτά πριν, Glikos είπε

Dr. Berg , Dr Jason Fung, Dr Rhonda Patrick.

Thomas Delauer να προσθεσω.

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 4saken είπε

Δεν εχω παρωπιδες, μπορει να λεω τι βλακειες εκανα απλα απο οτι φαινεται ειναι μια καλη λυση.

Βλακεία δεν ειναι σίγουρα. Απλά, νομίζω, οτι δεν μπορει να το ακολουθήσει εύκολα ο μέσος εργαζόμενος. Ένας φοιτητής όμως με πιο ευελικτο ωράριο ισως θα μπορούσε με ευκολία :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...