4saken Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυριο συμπληρωνω 4 εβδομαδες διαλλειματικης νηστειας 16:8, σκεφτηκα οτι ειναι ενα ενδιαφερον θεμα, ισως το εχετε ακουσει, κερδιζει συνεχεια εδαφος τα τελευταια χρονια. https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-intermittent-fasting#section2 https://www.bodybuilding.com/content/intermittent-fasting-everything-you-need-to-know.html Για οσους θελουν περισσοτερες λεπτομερειες βαζω μερικα βιντεακια στο τελος. Ουσιαστικα καταναλωνεις ολες τις θερμιδες της ημερας σε 8 ωρες ενω 16 ωρες δεν τρως τιποτα (πινεις μονο νερο, καφε,πρασινο τσαι). Πριν σας μιλησω για την εμπειρια μου να αναφερω οτι αν και το ειχα ακουσει εδω και καιρο το θεωρουσα τρελλο,ανουσιο και οτι δεν θα μπορουσα ποτε να ακολουθησω αυτο το μοτιβο διατροφης.Η μεγαλυτερη μου ενσταση ηταν αν θα μπορουσα να πηγαινω γυμναστηριο και να μην πεφτω κατω απο την εξαντληση.Τοσο καιρο ετρωγα πρωινο 2 ωρες πριν το γυμναστηριο και ενα σνακ μια ωρα πριν την ασκηση και παλι πειναγα, ποσο μαλλον αν δεν ειχα να φαω απο τις 20.00 το προηγουμενο βραδυ.Για να μην πολυλογω: 1. Ξεκινησα 79 κιλα και μετα απο 4 εβδομαδες ειμαι στα 74.5 kg, η περιφερεια μειωθηκε απο τα 91 εκατοστα στα 85. 2. Ο οργανισμος μου χρειαστηκε μερικες μερες να προσαρμοστει, πλεον πηγαινω γυμναστηριο γεματος ενεργεια, οχι μονο δεν εχω παρατηρησει πτωση στις επιδοσεις αλλα ισα ισα σε μερικες περιπτωσεις παρατηρω αυξηση στα κιλα. 3.Επαψα να πειναω στην διαρκεια της ημερας.Για την ακριβεια το μονο σημειο της ημερας που πειναω ειναι γυρω στις 11.30 (μιση ωρα πριν αρχισω να τρωω, τρωω στο διαστημα 12.00-20.00) τις μερες που δεν παω γυμναστηριο, τις μερες που παω γυμναστηριο παω συνηθως 10.30 οποτε δεν πειναω καν.Τοσο καιρο ακουγα για τα insuline spikes, τωρα καταλαβα τι εννοουσαν. 4.Επαψα να εχω το αγχος του να φαω 4-5 μικρα γευματα (μεγαλος μυθος απο οτι φαινεται), να τα προετοιμασω κτλ 5.Δεν νιωθω αδυναμια στην διαρκεια της ημερας,το αντιθετο θα ελεγα αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο και μπορει να ειναι και placebo. 6. Αν εισαι πειθαρχημενος σε βοηθαει να εισαι συνεπης και να μην καταναλωνεις extra θερμιδες απο σαχλαμαρες. Προφανως και δεν λεω οτι ειναι καποιος μαγικος τροπος να χασεις κιλα (μειωσα θερμιδες τον τελευταιο μηνα, λογικα θα ειχα την ιδια η περιπου την ιδια απωλεια βαρους και με 5-6 γευματα). Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα ομως της συγκεκριμενης νηστειας ειναι οτι σε βοηθαει να ελεγχεις την πεινα και τις θερμιδες που τρως. Αν υπαρχουν αποριες εδω ειμαι... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από 4saken 3
invisiblesurfer Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Πολύ ενδιαφέρον, όποτε εσείς τρως μόνο 1200-2000 καθημερινά;
4saken Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Ναι, κάποιες φορές αν δεν βολέψει το πάω 13.00-21.00. Μονό νερό τις υπόλοιπες 16
Pwpwpw Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Η διαλλειματικη νηστεια δουλευει, την εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον, το θεμα ειναι να βολευει καποιον και να μπορει να φαει τις ημερισες θερμιδες του μεσα σε ενα 8ωρο, αν δεν τον βολευει κατι τετοιο δεν υπαρχει λογος να πιεστει να το κανει. @4saken νομιζω πεφτεις λιγακι γρηγορα σε βαρος, 5 κιλα σε 4 βδομαδες ειναι αρκετα επιθετικο ελλειμα. Για μενα ανεβασε λιγακι θερμιδες να πεφτει το βαρος σου λιγακι πιο αργα, εκτος αν εχεις παρα πολυ λιπος που θες να διωξεις. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw
4saken Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δεν έχω πολύ λίπος, ουσιαστικά είναι 4 κιλά το μήνα, κάθε μέρα ανεβαίνω στην ζυγαριά και όπως καταλαβαίνεις έχει αυξομειώσεις, πχ αύριο μπορεί να είμαι πάλι 75.απο ότι διάβασα ένα κιλό την εβδομάδα είναι οκ σωστά?
Pwpwpw Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, 4saken είπε Δεν έχω πολύ λίπος, ουσιαστικά είναι 4 κιλά το μήνα, κάθε μέρα ανεβαίνω στην ζυγαριά και όπως καταλαβαίνεις έχει αυξομειώσεις, πχ αύριο μπορεί να είμαι πάλι 75.απο ότι διάβασα ένα κιλό την εβδομάδα είναι οκ σωστά? Μωρε οκ ειναι, απλως ειναι λιγακι επιθετικο, εκτος αν το κανεις για μικρο διαστημα και δεν εχεις σκοπο να μεινεις σε τοσο ελλειμα για μεγαλο χρονικο διαστημα.Εγω προτιμω οαντα να παω πιο συντηριτικα. Προφανως εχει καθημερινες αυξομειωσεις το βαρος, για αυτο καλο ειναι, να ζυγιζεσαι καθημερινα και παντα την ιδια ωρα με τις ιδες συνθηκες(πχ πρωι, νηστικος μετα την τουαλετα) να κρατας σημειωσεις καθημερινες με το βαρος και στο τελος της καθε εβοδμαδας να βγαζεις το μεσο ορο του βαρους και να το συκρινεις με το μεσο ορο της προηγουμενης εβδομαδας. Ετσι βλεπεις με μεγαλη ακριβεια τον ρυθμο που πεφτει το βαρος σου. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Το έκανα πριν χρόνια όταν είχα πάρει κιλά από τη διακοπή καπνίσματος. Δουλεύει πολύ καλά γιατί ο οργανισμός καίει περισσότερο λίπος από ότι αν έτρωγες τις ίδιες ποσότητες πιο συχνά.
dj_takis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Στις ώρες που τρως, τρως ότι να ναι; Από ποσότητες; Σαν ωράριο με παίρνει να το κάνω. Για να λέτε όλοι ότι δουλεύει, δεν μπορεί, έτσι θα είναι. Δεν έχω δει ακόμα τα βίντεο γιατί είμαι στη δουλειά, αλλά δεν κρατήθηκα να μην ρωτήσω.
Pwpwpw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, dj_takis είπε Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Στις ώρες που τρως, τρως ότι να ναι; Από ποσότητες; Σαν ωράριο με παίρνει να το κάνω. Για να λέτε όλοι ότι δουλεύει, δεν μπορεί, έτσι θα είναι. Δεν έχω δει ακόμα τα βίντεο γιατί είμαι στη δουλειά, αλλά δεν κρατήθηκα να μην ρωτήσω. Οχι προφανως δν τρως οτι να ναι, δεν δουλευει ετσι. Αν παραδειγμα εσυ εχεις θεμριδες συντηρησης 2500 θερμιδες(θερμιδες συντηρησης ειναι αυτες που το βαρος σου παραμενει αμεταβλητο , ουτε παιρνεις ουτε χανεις κιλα) και θες ας πουμε να δημιουργησεις ελλειμα 500 θερμιδες για να χασεις βαρος, σημαινει οτι πρπει αυτες τις 2000 θερμιδες που σου αντιστοιχουν να τις φας μεσα στο 8ωρο. Αν για παραδειγμα εσυ φας 2,500 θεμιδες μεσα στο 8ωρο δεν προκυτε να χασεις βαρος. Αν φας 3000 θερμιδες μεσα στο 8ωρο θα παρεις βαρος αντι να χασεις. Δεν παει δηλαδη οτι κανω 16:8 νηστεια, αρα στο 8ωρο που εχω να φαω μπορω να τρωω οσο θελω και παρολα αυτα χανω βαρος, πρπει να φας τις θερμιδες που σου αντοιστιχουν αναλογα με τον στοχο που εχεις. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 1 1
bluesattack Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δεν θελω να γινω ο γκρνιαρης της παρεας, αλλα εγω διαβαζω τα..αυτονοητα.Ε αμα δεν θας το βραδυ, και τις θερμιδες τις καταναλωνεις την ημερα που ψιλοκινεισαι και τις καις, λογικο ειναι να χασεις κιλα .Το θεμα ειναι να..αντεξεις. 1
Pwpwpw Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, bluesattack είπε Δεν θελω να γινω ο γκρνιαρης της παρεας, αλλα εγω διαβαζω τα..αυτονοητα.Ε αμα δεν θας το βραδυ, και τις θερμιδες τις καταναλωνεις την ημερα που ψιλοκινεισαι και τις καις, λογικο ειναι να χασεις κιλα .Το θεμα ειναι να..αντεξεις. Οχι δεν ισχυει αυτο. Αυτο που μετραει για να χασεις βαρος ειναι να βρισκεσαι καθημερινα σε ελλειμα θερμιδων και οχι αν θα φας η δεν θα φας το βραδυ. Αν εγω για παραδειγμα εχω θεμριδες συντηρησης 2500 θερμιδες, τρωγοντας 2000 θερμιδες καθημερινα θα χανω βαρος σταθερα ανεξαρτητως την ωρα μεσα στην μερα που θα τις φαω. Δηλαδη, αν ειμαι νηστικος ολη μερα και επιλεξω να φαω ενα τεραστιο γευμα 2000 θερμιδων το βραδυ και αμεσως μετα πεσω για υπνο, θα παχυνω επειδη εφαγα τις θερμιδεςτο βραδυ, παρολο που ειμαι σε θερμιδικο ελλειμα? Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από Pwpwpw 1
bluesattack Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Οχι δεν ισχυει αυτο. Αυτο που μετραει για να χασεις βαρος ειναι να βρισκεσαι καθημερινα σε ελλειμα. Αν εγω για παραδειγμα εχω θεμριδες συντηρησης 2500 θερμιδες, τρωγοντας 2000 θερμιδες καθημερινα θα χανω βαρος σταθερα ανεξαρτητως την ωρα που θα τις φαω. Δηλαδη, αν ειμαι νηστικος ολη μερα και κανω ενα τεραστιο γευμα 2000 θερμιδων το βραδυ και αμεσω μετα πεσω για υπνο, θα παχυνω επειδη εφαγα τις θεμιδεςτο βραδυ, παρολο που ειμαι σε θερμιδικο ελλειμα? Καταρχην , το thread λεει διαλειματικη νηστεια, οχι ελλειματικη.Λεει οτι καταναλωνει ολες τις θερμιδες σε ενα χρονικο διαστημα. Δευτερον δεν ειμαι διατροφολογος.Προφανως στις αναγκαιες για συντηρηση θεριμδες παιζει ρολο, εκτος απο τα σωματικα χαρακτηριστικα , και το ειδος ζωης , αν ειναι καθιστικη,χειρονακτικη κλπ.Τωρα αν εσυ μεινεις νηστικος ολη μερα και καλυψεις τις (λιγοτερες απο οτι χρειαζεσαι ) θερμιδες το βραδυ δεν ξερω αν θα αδυνατισεις η οχι, εξαρταται απο πως λειτουργει ο οργανισμος στον υπνο και πως στον ξυπνιο , πως επιδρα αυτο στους μυς και πως στο λιπος.Μπορει να χανεις μυικη μαζα και να παιρνεις λιπος, ξερω γω. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2019 από bluesattack
spyroskonst Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2019 Παίδες χαλαρώστε λίγο με συγκεκριμένο fasting. Είναι απλώς άλλος ένας τρόπος να περιορίσεις το φαγητό, ώστε να οδηγήσει σε δίαιτα/χάσιμο κιλών. Δεν είναι κάτι μαγικό, ούτε ένας νέος super duper wow μυστικός τρόπος για απώλεια κιλών. Απλώς βολεύει γιατί: * Δεν σκέφτεσαι το φαγητό, γιατί δεν επιτρέπεται να φας για πάρα πολλές ώρες (αυτό ειναι και το σκεπτικό εξάλλου). * Πίνεις μόνο νερό/καφέ/τσάι, αν γίνεται χωρίς γάλα στην διάρκεια της ημέρας. * Μαθαίνεις ότι ακόμη και η πείνα, δεν είναι κάτι φοβερό, ούτε θα πεθάνεις για μερικές ώρες χωρίς καθόλου φαγητό. Έχοντας πει αυτά, η διαίτα ΔΕΝ είναι για όλους. Δεν μπορούν να την κάνουν όλοι και είναι απολύτως λογικό. Πειραματιστείτε και δείτε να "ταιριάζει" στον τρόπο ζωής σας. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις