Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα εργαλείο που είναι σαν γκαζάκι και το έχουνε υδραυλικοί και τεχνίτες γενικά για να λιώνει το μέταλλο για να κολλήσουν οι σωλήνες. 

Θέλω να αγοράσω ένα πράγμα σαν μια μικρή ράβδο που το βάζουν μαζί με το άλλο εργαλείο και λιώνει για να κλείνουν τρύπες και οπές σε σωλήνες με διαρροή, τι υλικό είναι και τι πρέπει να ζητήσω? Ράβδο χαλκού ή κάτι άλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμινέτο (είναι το γκαζακι που λες)

Μπουκάλα = 7-8€ 

Εξάρτημα καμινετου για φλογα 20-25€ και βάλε (μην πάρεις καμία κινεζια προτίμησε κάτι σωστό και αξιόπιστο ωστε μετά από λίγη χρήση να μην χάνει μετά)

Επισεις θέλεις κόλληση για χαλκό (από 7€ και άνω το καρουλακι)

+ Θέλεις αλοιφή (πες του έτσι και ξέρει τι θα σου δώσει αυτος,αξία περίπου 4€) ;)

Κόλληση και αλοιφή πάρε BRIDGIT είναι αρκετά καλες,αυτές βάζω και εγώ και πολλοί συνάδελφοι χρόνιααααα τώρα :)

Σε συμφέρει όμως να τα πάρεις όλα αυτα (χοντρικα κανένα 40€) για να κάνεις μερικές κολλήσεις;

(Επισεις είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις σαν αρχάριος κόλληση σε χαλκοσωλήνα, θέλει αρκετη εκπαίδευση,καλό θα ήταν να έχεις ένα γνωστη από κοντά να σου δείξει τα βασικά+ να έχεις μια ασφάλεια μαζί του για αρχή ώστε να δεις και πως δουλεύει το καμινετο γιατί είναι πολυ επικίνδυνο για αρχάριο)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μπουκάλα = 7-8€ 

Εξάρτημα καμινετου για φλογα 20-25€ και βάλε (μην πάρεις καμία κινεζια προτίμησε κάτι σωστό και αξιόπιστο ωστε μετά από λίγη χρήση να μην χάνει μετά)

+ Θέλεις αλοιφή (πες του έτσι και ξέρει τι θα σου δώσει αυτος,αξία περίπου 4€) ;)

Κόλληση και αλοιφή πάρε BRIDGIT είναι αρκετά καλες,αυτές βάζω και εγώ και πολλοί συνάδελφοι χρόνιααααα τώρα :)

Σε συμφέρει όμως να τα πάρεις όλα αυτα (χοντρικα κανένα 40€) για να κάνεις μερικές κολλήσεις;

(Επισεις είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις σαν αρχάριος κόλληση σε χαλκοσωλήνα, θέλει αρκετη εκπαίδευση,καλό θα ήταν να έχεις ένα γνωστη από κοντά να σου δείξει τα βασικά+ να έχεις μια ασφάλεια μαζί του για αρχή ώστε να δεις και πως δουλεύει το καμινετο γιατί είναι πολυ επικίνδυνο για αρχάριο)

Το βασικό θέμα που έχω είναι οτι κάποιοι προσπαθούν να μου κλέψουν νερό από μια βρύση που έχω στον ακάλυπτο χώρο της οικίας μου. Κόλλησαν το στόμιο του λάστιχο πάνω στο σπείρωμα της βρύσης με κόλληση με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το βγάλω. Έκοψα το λάστιχο με μαχαίρι και άφησα το κομμάτι που έμεινε πάνω στην βρύση, τώρα αυτοί ξαναπροσπάθησαν να μου πάρουν νερό, αφαίρεσαν το παλιό κομμάτι που είχε μείνει στο στόμιο της βρύσης και κόλλησαν έναν χαλκοσωλήνα 1/2 πολύ μικρού μήκους 3-4 εκατοστά, προφανώς για να μπορούν να συνδέσουν εύκολα λάστιχο στο μέλλον, τώρα θέλω να θερμάνω τον χαλκοσωλήνα εκεί που έβαλαν την κόλληση για να λιώσει και να αποκολληθεί από το στόμιο της βρύσης.....  φαίνεται οτι έχουνε κάποιες βασικές γνώσεις υδραυλικού.... 

10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Υπαρχουν δυο ειδων κολλησει, οι παρακατω

bridgit_KOLLISI-800x800.jpg

004-014-030-500x500.png

Η δεύτερη είναι αυτή που λέω, την έχω δει σε κάτι τεχνίτες να την χρησιμοποιούν. Φοβάμαι μην μου κάνουν τίποτα στις σωλήνες και γίνει διαρροή, πρέπει να είμαι σε θέση να το αντιμετωπίσω το θέμα....

Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μπουκάλα = 7-8€ 

Εξάρτημα καμινετου για φλογα 20€ και βάλε.

+ Θέλεις αλοιφή (πες του έτσι και ξέρει τι θα σου δώσει αυτος) ;)

Σε συμφέρει όμως να τα πάρεις όλα αυτα για να κάνεις μερικές κολλήσεις;

Πιο γρήγορα θα μάθει να κάνει κολλήσεις από το να περιμένει τον υδραυλικό. 

Να μην σου πω ότι θα μάθει να κάνει συγκολλήσεις και σε καράβια και ο υδραυλικός "ακόμα  θα έρχεται"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το βασικό θέμα που έχω είναι οτι κάποιοι προσπαθούν να μου κλέψουν νερό από μια βρύση που έχω στον ακάλυπτο χώρο της οικίας μου. Κόλλησαν το στόμιο του λάστιχο πάνω στο σπείρωμα της βρύσης με κόλληση με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το βγάλω. Έκοψα το λάστιχο με μαχαίρι και άφησα το κομμάτι που έμεινε πάνω στην βρύση, τώρα αυτοί ξαναπροσπάθησαν να μου πάρουν νερό, αφαίρεσαν το παλιό κομμάτι που είχε μείνει στο στόμιο της βρύσης και κόλλησαν έναν χαλκοσωλήνα 1/2 πολύ μικρού μήκους 3-4 εκατοστά, προφανώς για να μπορούν να συνδέσουν εύκολα λάστιχο στο μέλλον, τώρα θέλω να θερμάνω τον χαλκοσωλήνα εκεί που έβαλαν την κόλληση για να λιώσει και να αποκολληθεί από το στόμιο της βρύσης.....  φαίνεται οτι έχουνε κάποιες βασικές γνώσεις υδραυλικού.... 

Άλλαξε την βρύση με μια με λουκετακι ;)

(Υπάρχουν βρυσούλες που παίρνουν λουκετακι και έτσι μπορείς να την ανοίγεις μόνο εσύ με το κλειδί σου)

Βέβαια εγώ που έχω γνώσεις την παραβιάζω και αυτή και ότι άλλο βάλεις οπότε... 😋

(Το καλύτερο είναι να βρεις ποιος το κάνει και να το σταματήσεις) ;)

Κρίμα να δώσεις τώρα 40€ και βάλε ώστε να κάνεις την δουλειά σου για μια και μόνο φορα,μετά θα σου είναι άχρηστα τα συγκεκριμένα εργαλεία,δεν είναι και κάτι που θα το κάνεις συχνά ώστε να πιάσουν τόπο τα €€€ που θα δώσεις.

1 λεπτό πριν, fg9000 είπε

Πιο γρήγορα θα μάθει να κάνει κολλήσεις από το να περιμένει τον υδραυλικό. 

Να μην σου πω ότι θα μάθει να κάνει συγκολλήσεις και σε καράβια και ο υδραυλικός "ακόμα  θα έρχεται"

Γιατί βρε συ; Τόσο δυσεύρετοι είναι οι υδραυλικοί πλέον;

(Εσύ πρέπει να έχεις φάει αρκετό περίμενε από μάστορα)

😁😁

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η δεύτερη είναι αυτή που λέω, την έχω δει σε κάτι τεχνίτες να την χρησιμοποιούν. Φοβάμαι μην μου κάνουν τίποτα στις σωλήνες και γίνει διαρροή, πρέπει να είμαι σε θέση να το αντιμετωπίσω το θέμα....

Γνωστός μου έβαλε αυτή την βρυσούλα με το κλειδί λουκέτο και ησύχασε https://www.aliexpress.com/item/2-Size-Outdoor-Anti-theft-Sink-Faucet-With-Lock-Key-Single-Handle-Lockable-Household-Washing-Water/32962130987.html

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Άλλαξε την βρύση με μια με λουκετακι ;)

(Υπάρχουν βρυσούλες που παίρνουν λουκετακι και έτσι μπορείς να την ανοίγεις μόνο εσύ με το κλειδί σου)

Βέβαια εγώ που έχω γνώσεις την παραβιάζω και αυτή και ότι άλλο βάλεις οπότε... 😋

(Το καλύτερο είναι να βρεις ποιος το κάνει και να το σταματήσεις) ;)

Κρίμα να δώσεις τώρα 40€ και βάλε ώστε να κάνεις την δουλειά σου για μια και μόνο φορα,μετά θα σου είναι άχρηστα τα συγκεκριμένα εργαλεία,δεν είναι και κάτι που θα το κάνεις συχνά ώστε να πιάσουν τόπο τα €€€ που θα δώσεις.

Γιατί βρε συ; Τόσο δυσεύρετοι είναι οι υδραυλικοί πλέον;

(Εσύ πρέπει να έχεις φάει αρκετό περίμενε από μάστορα)

😁😁

Έχω βρει ποιος το κάνει, του μίλησα δύο φορές, ένας άστεγος είναι που μπήκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα από εμένα, μου λέει δεν έχει που να μείνει και μου ζήτησε να του δώσω νερό, μετά μου χτύπησε και το κουδούνι αλλά αρνήθηκα να του δώσω, αυτός θέλει νερό για μια εβδομάδα μετά θα θέλει για μήνα για χρόνο κοκ. Την πρώτη φορά μου άνοιξε και μια μικρή τρύπα στην μάντρα και πέρασε το λάστιχο, την δεύτερη προσπάθησε αργά το βράδυ όταν έβρεχε αλλά τον τσάκωσα γιατί οι σωληνώσεις μας είναι εξωτερικές και ακούγεται θόρυβος όπου ανοίξεις την βρύση, κάλεσα και το 100 το οποίο ήρθε μόνο την πρώτη φορά... 

Θα το κοιτάξω αυτό με το λουκετάκι.

• Sad 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 4saken είπε

Νερό ζήτησε ο άνθρωπος. Νερό! 

Οπως βλεπεις δεν εμεινε μονο στο αιτημα, αλλα προχωρησε και σε δολιοφθορα. Ο αλλος εχει το δικαιωμα να μην θελει να δωσει κατι σε εναν αγνωστο για οποιοδηποτε λογο πχ φοβο, μην δωσει δικαιωμα για παραπανω κλπ κλπ. Αφου ξεκινησει με το νερο, τι τον αποτρεπει να τραβηξει και ενα καλωδιο ρευματος στο εγκατελειμενο σπιτι; Να μπαινει στο σπιτι και να παιρνει ο,τι θελει απο το ψυγειο; Νερο, ρευμα, φαγητο ζητησε ο ανθρωπος, βασικα πραγματα σωστα;

Ελευθερες πηγες νερου υπαρχουν σε καθε δημο και κοινοτητα, θα μπορουσε να μαζευει το νερο που χρειαζεται εκει.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο άνθρωπος πρώτα προχώρησε σε φθορά και σε σύνδεση του σωλήνα και μετά αφού έκοψα το λάστιχο και τον βρήκα άρχισε τα δικά του. Λέει και καλά οτι μας φώναζε. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το παρατημένο κτίριο δίπλα από εμένα όπου οι ιδιοκτήτες είναι και άγνωστοι και άφαντοι, είναι παρατημένο 9 χρόνια και μπαίνουνε διάφοροι μέσα. Στο παρελθόν, οι τελευταίοι που έμεναν τους κόπηκε το ρεύμα και μετά μπήκαν απ' τον ακάλυπτο μας έσπασαν μια πόρτα από έναν κενό όροφο και άφησαν μέσα ένα καλώδιο ρεύματος χωρίς να κάνουνε κάτι, τους βρήκαμε και μας έλεγαν συγνώμη έχετε δίκιο κτλ χάλασε ο αγωγός του δρόμου και η ΔΕΗ δεν το φτιάχνει.... ένα έτος μετά μπήκαν κάποιοι οι οποίοι πήγαν να μας σπάσουν έναν σωλήνα νερού και έγινε διαρροή ενώ προσπάθησαν να μας διαρρήξουν μια πόρτα δίχως να το καταφέρουν γιατί είχαμε σιδερόβεργα, επίσης είχανε σπάσει και τους σωλήνες από το παρατημένο οίκημα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειό τους, κάλεσα την ΕΥΔΑΠ και πήγαν και το έκλεισαν από το ρολόι γιατί πέραν του νερού που πήγαινε τζάμπα κινδύνευαν να περάσουν υγρασίες στο δικό μου υπόγειο που γειτνιάζει με το δίπλα. Τώρα έχουμε το πρόβλημα που περιέγραψα προηγουμένως. 

Νερό δεν πρόκειται να δώσω έτσι ύπουλα που φέρθηκε αυτός, αλλά και πάλι δύσκολα θα έδινα, γιατί τώρα είναι 1-2 μετά θα γίνουν 12, θα έχουνε και απαιτήσεις και αν σταματήσω να τους δίνω θα είμαι εγώ ο κακός μετά, του είπα να πάει σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων να αποτανθεί στον δήμο αλλά δεν έκανε τίποτα, φέρνει και κάτι φίλους του εκεί, όλοι έχουνε κινητά και μιλάνε. Τώρα αναζητώ με δικηγόρο τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό του κτιρίου και να κινηθώ αναλόγως, έχω χάσει τον ύπνο μου....

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Αν πας στο γραφείο πολεοδομίας και ΤΑΠ του δήμου θα σου πουν ποιος έχει το εγκαταλειμμένο οίκημα  

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Θέλω να αγοράσω ένα εργαλείο που είναι σαν γκαζάκι και το έχουνε υδραυλικοί και τεχνίτες γενικά για να λιώνει το μέταλλο για να κολλήσουν οι σωλήνες. 

Θέλω να αγοράσω ένα πράγμα σαν μια μικρή ράβδο που το βάζουν μαζί με το άλλο εργαλείο και λιώνει για να κλείνουν τρύπες και οπές σε σωλήνες με διαρροή, τι υλικό είναι και τι πρέπει να ζητήσω? Ράβδο χαλκού ή κάτι άλλο?

Καμινέτο ένα τέτοιο έχω και το χρησιμοποιώ για κολλήσεις σε χαλκοσωλήνες μαζί με το συρματάκι σε καρούλι που έδειξαν προηγούμενοι.Το επαγγελματικό είναι ακριβό.

Απλά για καλύτερη δύναμη της φλόγας θα κατεβάζεις προς τα κάτω το δαχτυλίδι ώστε να είναι ελεύθερες οι δύο τρυπούλες.

• Thanks 2
Δημοσ.

Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν στην αρχή.

Για την ιστορία του θέματος, οι άστεγοι που έμεναν εκεί έφυγαν απ' το σπίτι και φρόντισαν να του βάλουν και φωτιά για να αφήσουν τα ίχνη τους, μάλιστα επιχείρησαν να του βάλουν φωτιά δύο φορές. Ακόμα ντουμανιασμένοι είμαστε εδώ από την καπνίλα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 17/3/2019 στις 10:25 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Το βασικό θέμα που έχω είναι οτι κάποιοι προσπαθούν να μου κλέψουν νερό από μια βρύση που έχω στον ακάλυπτο χώρο της οικίας μου.

Έναν διακόπτη χρειάζεσαι για απομόνωση της συγκεκριμένης βρύσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...